| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 10:50
- Nahlásit
kachna_
ok, nedele 8.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:01
- Nahlásit
Maya
i nabízela fenu samojeda -
i když je třeba říct, že alespoň trochu zodpovědný člověk štěňata nedaruje, ale prodává minimálně za cenu nákladů. - proč myslíš? Nějak jsem to nepochopila... Kdyby se mi spustila fenka, tak bych štěňátka klidně darovala i s tím, že na tom budu tratit, než abych se jich ,,zbavovala" jinak....
To ale není určitě případ všelikých množitelů - myslím tím babču na vesnici, co se jí zaběhne háravka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:47
- Nahlásit
worick
tam jde o to, že obecně všech "věcí" za peníze si lidi víc váží, máš nižší pravděpodobnost, že neskončí někomu na pekáči a tak.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 12:56
- Nahlásit
kachna_
tam jde o to, že obecně všech "věcí" za peníze si lidi víc váží, máš nižší pravděpodobnost, že neskončí někomu na pekáči a tak. - jo tak, aha, to mne nenapadlo. To mi přijde samozřejmé, že zase nedám štěňátko klidně nějakému podivousovi, neřkuli snědému spoluobčanu... My totiž taky máme Alfíčka za stovku pro sousedku a čokoládu pro její vnučku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 13:08
- Nahlásit
worick
Ono babča na vesnici, když rozdá štěňata po sousedech, to je něco jiného než když dáváš štěňata cizím lidem. Pravděpodobnost, že ten pes skončí blbě, když ho někdo dostane zadarmo je mnohem větší, přece jen zaplatit i malou částku si už hodně lidí rozmyslí. Ono nejde jen o ten pekáč, úplně stačí doživotní metrový řetěz u boudy nebo ponechání psa v nemoci či úraze bez ošetření, jen tak namátkou čeho já byla svědkem u psů zadarmo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 13:18
- Nahlásit
já dávala koťata zadarmo, i když jsem do jejich péče, uzdravení a očkování dala asi 1500 na každou, protože on to nikdo nechtěl a já nechtěla ty koťata mít doma navěky... A i tak byl problém je udat, první šlo po 2 měsících a druhý až po 3 co jsem je měla doma... Dneska reálně nikdo nechce ani ty zvířata zadarmo, protože toho je moc.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 13:23
- Nahlásit
cernej caj
Dneska reálně nikdo nechce ani ty zvířata zadarmo, protože toho je moc.
já se přiznám, že neplánovaná štěňata/koťata bych utratila hned po narození, dokud to cítění a vnímání je minimální
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 13:51
- Nahlásit
kachna_
Asi nejlepší řešení, ale nevím, jestli bych toho já byla schopná, proto radši spoléhám na prevenci - kočky kastrovat a fena mi nesmí do baráku.
cernej caj
Já vím, že to nikdo nechce, ale já bych asi nebyla schopná dát kotě nebo štěně komukoliv zadarmo jen aby bylo z domu. Pak by se mi to doma hromadilo.. a fuj, to je děsivý scénář.
A jen tak naokraj, koťata to maj jinak než štěňata a dávaj se od kočky až po 3. měsíci, tudíž se dá říct, žes je udala v pohodě a celkem rychle a ne že je nikdo nechtěl.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 14:34
- Nahlásit
ja ty kotata dostala v jejich veku cca 2-3 mesicu, aby je puvodni majitele neumlatili o betonovej sloupek s tim, at se o ne postaram... dej buh aby to bylo moje ja mam kocoura kastrovanyho, aby se to v okoli nemnozilo... a protoze to ani nebyli moje kotata, tak asi k tomu ten vztah byl jinej... taky bych spis byla pri nechtenym tehotenstvi pro to, at se treba jedno, dve mlady nechaj fene a zbytek utratit...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 14:55
- Nahlásit
cernej caj
No já už bydlím na vesnici dlouho a brát si všechna koťata, která hodlají jejich majitelé nějakým způsobem sprovodit ze světa, tak mám koček už asi milion, to by se udat nikde nedalo ani zadarmo. Tak se starám jen o ty svoje, i kocour je kastrovaný, ale ne z důvodu množení, ale aby neutekl. Množení místních koček tím stejně nezabráníš, ono kocouři chodí za kočkama až 20 km, takže vždycky nějaký ochotný nekastrovaný přikvačí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 14:59
- Nahlásit
Maya
tak mě s nima kolegyně obrazně skoro klepala za dveře s krabicí 3 koťat... příště ale už dobrý skutky v tomhle ohledu dělat nebudu, leda bych měla 2x větší výplatu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:19
- Nahlásit
cernej caj
Ty jo, tak to se mi ještě nestalo a doufám, že ani nestane, tak to nevím co bych udělala, ale pravda je, že za každý dobrý skutek je člověk potrestán. Každopádně bacha na to, jak jednou získáš pověst zachraňovatele, budou ti to za chvíli lidi i házet přes plot.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:30
- Nahlásit
Maya
právě, co má člověk dělat... naštěsté v klasický vesnický řadový zástavbě mi to můžou narvat leda do schránky a to je asi odradí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 15:54
- Nahlásit
cernej caj
tak mě s nima kolegyně obrazně skoro klepala za dveře s krabicí 3 koťat...
tý jo to je strašný takhle na někoho přehodit svůj problém. No jasně, jak je tomu víc jak pár dní, tak bych se taky postarala.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 19:31
- Nahlásit
Já nechápu ty lidi, že nejsou schopní vzít pár stovek a nechat kočku vykastrovat. Ale ono se psama je to kolikrát stejný.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 22:03
- Nahlásit
Maya
tem lidem je to jedno. pro ne je levnejsi hodit mladata do reky nebo svihnout o beton... sou na to zvykly a je to "normalni"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 22:26
- Nahlásit
cernej caj
svihnout o beton...
když s nim aspoň švihnou o beton, to je aspoň rychlý, ale utopit nebo nechat umřít hlady, to je něco strašnýho.
Jenže tady to je lidem prostě jedno, že jejich pes oplodní fenu, naopak se tim ještě chluběj, kolik měl jejich pejsek po vsi štěňátek a chudák majitel feny, aby se šel oběsit nebo tejden nepustil fenu ani na zahradu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 07:18
- Nahlásit
kachna_
Jenže tady to je lidem prostě jedno, že jejich pes oplodní fenu, naopak se tim ještě chluběj, kolik měl jejich pejsek po vsi štěňátek a chudák majitel feny, aby se šel oběsit nebo tejden nepustil fenu ani na zahradu - já jsem sem asi nedávala, co my máme s háravkama - proto se musím smát
Když hárala ,,bobina" místního blba, tak nás lapnula, když jsme šli kolem a šlapala s náma domů. Je to z vedlejší vsi - nakonec jsem ji musela s bububu zahnat
Pak k nám začala lítat Máša - háravka tady kousek od nás - celou suitou psů....Vydržela s nima běhat kolem plotů třeba dvě hodiny, mezitím se snažila podhrábnout k nám a psiska na sebe řvali přes plot Máša byla na ,,potratovce" Netrvalo snad ani tři týdny a Máša k nám chodila za klukama každý den. Jelikož jsem nechtěla, aby se jí povedlo podhrabat, tak jsem ji občas pustila k nám, ať si teda pohrajou Po cca týdnu už s náma začala chodit i na prochajdu - když jsme vyšli z baráku, už byla naběhnutá za náma No a v neděli šel Tom s klukama od báby domů, Máša je chytla cestou a kluci místo toho, aby utíkali domů před bouřkou, ,,skákali" jak pominutí po Máše - opět hárá To je ještě dotáhnul domů, le od té doby u nás ,,peklo" - Máša každý den kolem plotů nejmíň se 4 vořechama - psiska nervní, nežerou, nedá se s nima rozumně domluvit a vrchol tomu Máša dala, když jsme brzo ráno šlapali na houby (aby jsme předběhli sousedy ) v půli cesty nás doběhnula Máša a já celou cestu shazovala šílené psiska z ní
A to jsem si taky říkala ,,fenu nechci v žádném případě!" A teď jsem na tom nakonec hůř, protože já bych fenu měla kastrovanou a pohodičku - místo toho blázinec kolem baráku, na prochajdy se plížíme různě zadem, jak indiáni a nejmíň v polovině případů nás stejně někde lapne a jde s náma, ucvrkává psům před nosem a já je táhnu pak uslintané, kňučící za krky, neboť jsou šprajcnutí jak kozy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 09:45
- Nahlásit
worick
Týjo, tohle neznám, naštěstí.
Já si pořád představuju, že prostě jednou za život toho zvířete se prostě může stát, že neuhlídá.
Pak souhlasim s tim, že nehlídat fen/kočku u a prostě každý hárání praštit se štěňatama je skoro stejná prasárna jako ostatní, co tu bylo zmíněno.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2011 19:01
- Nahlásit
worick
To je síla, to taky neznám, u nás se akorát jednou fena nastavovala psům přes plot, ale majitel si jí naštěstí brzo odvedl a podruhý už se neukázala.
Tak když bys měla kastrovanou fenu, tak nech vykastrovat i psy a budeš mít pokoj. Já bych to asi udělala než toto.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 07:09
- Nahlásit
mě asi trefí, Tim už zase čurá krev a zrovna muž musí zůstávat teď dýl v práci, tak nevím jak stihnem veta... v pátek jedem na dovču už a otázka zní, jestli není pro psa lepší mít atb (pokud by je dostal jako minule) když je v klidu doma a ne když chodí 20 km denně... navíc po ferině začali šplhat klíšťata ve velkým...
advantix jsem samozřejmě zapoměla v jihlavě, když jsme tam posledně byli, sem se chystala sice naordinovat ale nějak to nevyšlo, tak přemýšlím, jestli stejně není lepší ten obojek, protože mě překvapilo, že ty pipety se musej dávat každej měsíc a to pak zas vyjde docela draho...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 07:24
- Nahlásit
cernej caj
mě asi trefí, Tim už zase čurá krev - to je blbý, chudák malý...Ani se nedivím, u nás každý den minimálně jednou prší a zima - včera bylo jen 14st Worick - jak je takhle vlhko, si vždycky nějak zapaří ucho a dostane zánět. Jak to začne škrábat a kňučet už je to jasné, vyplachujumu to kapkama a zatím se to vždycky uklidnilo. Klíšťata ani nemluv... Jaou postříkaní už 3x Frontlinem (kvůli kočkám nic jiného nemůžem - obojky nevím, ale ty nenosí) a denně jim tahám každému nejmíň 15!!! Fakt nekecám, je to kalamita
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 07:30
- Nahlásit
worick
jojo, to střídání teplot je děs, tim na to asi bude náchylnej ty obojky sou děsný u těch dlouhosrstejch, sem je měla loni a pořád jim dredovala srst, na druhou stranu klištata sme měli trochu, třeba jendou týdně.
ty používáš ten postřik? ne pipetky? a jak dlouho to asi vydrží ta láhev a myslíš, že to je ůčinný když jich maj denně tolik nebo jich měli víc p5edtim?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 08:26
- Nahlásit
cernej caj
Advanix vydrží v pohodě na klíšťata 3 měsíce, oni tam píšou sice měsíc, ale není to pravda. Mě stačí na každého psa 2 za rok. Dala jsem jim je nedávno a od té doby nemáme ani klíště, takže účinnost fakt suprová. Pak po 3 měsících se začnou chytat klíšťata, tak dám další a pak už je zima.
worick
Proč kvůli kočkám musíš dávat na psy Frontline? Oni ti je kočky olizujou? Taky mám kočky, ale Frontline dávám jen na ně, ale na psy ne.
On Frontline moc neučinkuje, i přes tu pipetu kočky klíště občas přinesou, psi nikdy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 08:27
- Nahlásit
cernej caj
Atb jsou určitě lepší v klidu, chudák Tim, doufám, že mu bude brzo líp. Co zkusit něco na podporu imunity, aby se mu to nevracelo?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 08:28
- Nahlásit
cernej caj
pipety jsem měla loni a taky to moc nepomáhalo a jak píšeš - drahé jak sfiňa a na měsíc - tak že bude lepší sprey a stříkat a sem tam přistříknout. Houby - nezabírá vůbec Nakonec budu muset všem zase nakoupit pipety Jenže to je několik tisíc za léto....
tim na to asi bude náchylnej - jestli je to jak ulidí - když zánět močových cest chatíš jednou - už se ho většinou nezbavíš......tak potěš Tima A jestli to psy bolí jak lidi - chudinka...Já na to trpěla v 18letech, vracelo se mi to snad dva roky a bylo to strašné
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 09:33
- Nahlásit
Maya
tak to je super, pokud to ucinkuje cca ty 3 měsíce, tak to obojek řešit nebudu, počkám do pátku a dostanou v jihlavě pipetu a bude.
worick
no nevypadá, že ho to bolí, ale těžko říct, to ale pro mě nemáš dobrou zprávu, že se toho pravděpodobně už nezbavíme
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 09:36
- Nahlásit
cernej caj
Neučinkovaly by na psy taky brusinky?
S těma pipetama si akorát pohlídej, aby se ti psi tak 2-3 dny nenamočili a nebo nezmokli. Jinak se to smeje a účinnost není taková..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 09:52
- Nahlásit
Maya
myslis treba trochu susenychb brusinek, nebo je na to potreba nejaka specialni priprava?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2011 10:20
- Nahlásit
cernej caj
No asi by taky šly sušený, ale pro lidi na záněty močových cest se to prodává http://www.lekarna.cz/apo-brusinky-500mg/
švagrová se tím zbavila taky vleklých zánětů, ale jestli to učinkuje i na psy fakt netuším, každopádně myslím, že ublížit by mu to nemělo, ale můžeš se zeptat u veta.
|