| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2011 22:16
- Nahlásit
Biluška
Tak jasně, naučit se dá všechno.
Pokud jde o ty hnědý, ten experiment vrh byl H. VON SCHLOSS LINDENAU, někteří byli hnědí, jsou různě po světě, potomci po nich byli zatím černí, ale když to máš takhle na delší časový horizont, tak pokud to budeš sledovat, možná se něco hnědého někde časem vyvrbí.
Jinak vzhledově, výškově a nejspíš i povahově nejvíc podobní velkým je finský laphund a tam se dá venku sehnat hnědý se znaky. U nás se chystá první vrh, ale myslím hnědý tady nemají.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2011 22:19
- Nahlásit
Maya
nejspíš i povahově nejvíc podobní velkým je finský laphund a tam se dá venku sehnat hnědý se znaky. U nás se chystá první vrh, ale myslím hnědý tady nemají.
Zas tak nutně toho hnědýho nepotřebuju, spokojím se i s bílým . Ale hnědý se mi líbí nejvíc. Nebo by se mi ještě moc líbili takoví ti strakatí černobílý. Proč se nechovají i velcí strakatí? Proč jenom prťavci?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 00:38
- Nahlásit
Biluška
A tak trošku strakatí nebo spíš se znaky jsou z experimentů z vlčíma, třeba tenhle pejsek je můj oblíbený, velcí strakatí by se mi taky líbili, já moc nemusím jednobarevný psy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 10:13
- Nahlásit
Maya
jo tohodle sme malem meli doma ale su rada ze jen malem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 17:37
- Nahlásit
cernej caj
Proč? Já bych ho brala všema 10 kdybych mohla.
Ale jo, chápu, že Ferinka je Ferinka.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 17:45
- Nahlásit
Je krásnej . Takovýho bych brala hned, kde se dají sehnat ti strakatí? Pouští je pak normálně na výstavy a do chovu když je to experiment?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 19:01
- Nahlásit
Biluška
No sehnat se daji těžko, ale možná časem... Experimenty, tedy velký bílý x vlčí nebo černý, na záchranu velkých bílých se začaly dělat až poslední dobou, tento pejsek je z prvního takového krytí vlčí fena x velký bílý pes, narodila se jen dvě štěňata, tento pejsek a vlkošedá fenka. Teď se narodily 3 fenky s krytí velký bílý pes x velká černá fena a všechny jsou vlkošedé s bílými znaky. Ale jistě se bude pokračovat. Musela bys asi sledovat zápisy ze schůzí, kde je kdo žádá o jaký experiment a nebo se domluvit s poradkyní chovu aby ti dala vědět. A nebo sledovat klubové stránky, kde jsou vypsaná narozená štěńata.
Na výstavách je to loterie, někteří rozhodčí, kteří vědí o co jde, bílé znaky přehlídnou, jindy můžeš mít smolíka, přece jen to není standardní barva. Němci trvají na čistotě barev, jak jinak, že.
Do chovu ano, pokud to není vlkošedé, tedy takovýto pejsek ano, nebo bílý se znaky jistě taky, ale takový klasický strakáč se ještě nenarodil, takže těžko říct.
Experiment má jedinou podmínku, že se musí předvést na klubové akci v půl roce, takže když ho kupuješ, tak s tím musíš souhlasit. Pokud to tedy časem nezruší, ale zatím to platí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 19:04 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
vystavy, pripousteni, kastrace Feri... nebyla sem pevne rozhodnuta ze to chci, i kdyz sme s chovatelkou hodne mailovali ohledne toho, ze bych ho chtela a v tom nam do zivota vpadnul Tim, takze bylo rozhodnuto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 19:19
- Nahlásit
cernej caj
Jo jasně chápu, taky ti zabránily praktické okolnosti, to mě taky, ale pejsek se má super a to je nejdůležitější.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2011 19:54 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
to jo, na to že původně to vypadalo s umístěním nevalně, tak nakonec to dopadlo dobře
vodomilne albumod matejovskeho rybnika, fakt bych to chtela za barakem nicmene ty bily ocasy se jim tam lesknou jak ples, to je desny na tom slunku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 08:13
- Nahlásit
cernej caj
To je paráda. No my máme kousek za barákem velký rybník, ovšem k ničemu, co se používá na chytání ryb za prachy, tak se neloví, je plný bahna, břehy vysoký, psy tam radši nepouštím, nejspíš by je spolkla bažina.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 08:33
- Nahlásit
cernej caj
od matejovskeho rybnika... - paráda Ty jóó rybníka - to vypadá spíš jak pořádná přehrada Krásná čistá voda, mělčina se štěrkem (koupe se tam?) žádné bláto....Včera jsme byli v Chřibech - pod Cimburkem. Bylo vedro, kluci by takové brouzdání rozhodně ocenili!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:10
- Nahlásit
worick
je to nadherny, ze? sem cekala trochu nejakej bahnak a tohle uplne vabilo tim si tam jit zaplavat jestli se tam koupe, to nevim, ale zadny zakaz tam nebyl, tak predpokladam, ze je to tam v lete nacpany mistnima. My máme u nás taky rybník a přesně jak píše Maya. Psi by nám tam nejspíš sežralo bahno
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:23
- Nahlásit
Biluška
Hele, až budeš v Praze, tak se můžem domluvit, já ti můžu přijet se špicem předvést jeho canisterapeutické vlohy.
cernej caj
Jsem včera "chytře", chtěla pocvičit přivolání s lovícím flekáčkem (Cir byl na vodítku, zbytek na volno) a elektrikou. Normálně mi stačí jen písknout a Mája se otočí a vrátí, jenže lákadlo bylo moc velké a mně došly baterky . Tak se vše vydalo za zajícem. No a když jsem otočila Batynu zpět na asi tak druhé zavolání, tak jí cestou zpět před čumákem vypálila srna. No a to už teda neustála. Ale myslim, že přivolání jí to nezhoršilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:29
- Nahlásit
kachna_
jo, taky myslím, že u nás v klidu, byli sme navolno v sobotu chvíli a reagovala přesně jak jsme zvyklí.
Když jim to běží před čumákem tak to by ten pes musel být asi hodně velkej flegmoš, aby to úplně vyignoroval.
Už se nám blíží říp, ale nebudem na netu, muž jaksi už 2 měsíce jezdí na reklamaci s o2 mobilnim modemem. fakt že to nejede ale přede mnou úspěsně tají od podzimu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:30
- Nahlásit
kachna_
Tak se vše vydalo za zajícem. - tě pic Mně by asi kleplo Za jak dlouho, či z jaké dálky se Ti pak vrátili?
cernej caj
Čéče, vždyť já myslela, že je to někde za vaším (u Brna?) ale pro jistotu jsem koukla do map a našlo mi to jen v jižních Čechách - tak předpokládám, že to je on..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:42
- Nahlásit
worick
je to u obce Matejov, okres zdar nad sazavou... tady
takze to nemame daleko, kdyz sme u skoro tchanu v jihlave kdyby to bylo nekde u nas, tak se tam nastehuju nafurt
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:54
- Nahlásit
worick
tě pic Mně by asi kleplo Za jak dlouho, či z jaké dálky se Ti pak vrátili?
No a co naděláš? Nevim, pět a sedm minut? A podotýkám, že poprvé po roce a třičtvrtě.
Besinka byla na půli cesty, na tu jsem viděla, tak jsem jí ani nevolala, protože jen stála a čekala, až přijde Mája, aby jí mohla s velkou slávou "připást". Batynka tak na pět minut, ona má ta mrcha dost dobrou kondičku
Štve mě to, byla to dobře připravená situace a zradila mě technika. No je to asi stejný, jako když nezkontroluješ naprasklou stopovačku a ona ti praskne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:48
- Nahlásit
cernej caj
je to u obce Matejov, okres zdar nad sazavou - bože, jsem husa Tohle mi Mapy vyhodily, ale já tam viděla Veselí, tak mi zrovna napadlo, že je to u Veselí nad Lužnicí že bych si to zkontrolovala, tak to nééé Díky za upřesnění
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 12:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kachna_
No a co naděláš? - no já vůbec nic, nemám šanci Worku odvolat... Jenže já jsem v tomhle děsně hysterická, bojím se myslivců - těch je u nás asi stejně, jako té zvěře
Včera jsme měli tohle - kopíruju z berňáků:
My dnes byli na tom výletu. Pro ty, co to trošku znají, jsme šli z Osvětiman na Cimburk a přes Kazatelnu po cyklotrase zpátky do Osvětiman. Mapa mi nešla vytisknout, tak jsme si ji načrtnuli s vysvětlivkama - po jaké značce, kde z ní sejít a kam atd.... Klasika: Tom,,já na Cimburk nejdu (2km navíc), odbočíme pod Cimburkem" - pochopitelně spěchal na tenis Tak jsme místo prochajdy, letěli 15km jak šílenci A jak spěchal, neměl čas se zabývat tím, že máme někam sejít a nejít po zelené, ale červené. 100x jsem mu to opakovala, pořád mi tvrdil, že se ,,nějak" záhadně změnila červená v zelenou ...no a najednou jsme podle info edulí zjistili, že jdeme úplně jinudy, naštěstí ne na opačnou stranu ale nás to ke konci zase svedlo na stejnou cestu, po níž jsme přišli Budiž, zašli jsme si snad jen 1km. Jelikož se ke konci Worka už táhnul jak smrad, zkusili jsme ho chvíli nechat na volno - asi si to ani moc neuvědomoval V těch lesích jsme totiž nepotkali jediné zvíře Jen na začátku nějakou koroptev. To je teda divné, u nás vyjdu 100m od baráku a minimálně zajíc tam bude, většinou se tu motají srnky. Nestane se, že by jsme je někde nepotkali Asi 3km před koncem cesty se zvednul zničehonic vichr, tak jsem říkala, že někde bude asi bouřka, ale neslyšeli jsme nic. Ale radši zrychlili. Když jsme vyjeli z lesů, bylo vidět jak je před náma černo. Déšť jsme dojeli a předjeli asi 15km od našeho. Vysedli jsme doma z auta a za pět minut bouřka i s kroupama Sotva jsem stihnula ještě přinést klukům Pribiňáky Mysleli jsme, že budou ležet, protože sotva pletli nohama, ale Worka měl asi od Máši slíbené protože zase v tom dešti lítal pořád k bráně a vyhlížel Zalomil to až asi za dvě hodiny Berrynek spí už 4 hodiny jak mrtvolka, chudinka malá snad z toho nebude kulhat
Právě jsem Tomovi, když Worku pustil z flexiny říkala, že by jsme ho měli po chvilkách zkoušet pouštět a přivolávat tak, aby mu ani nedošlo, že může zdrhnout....jenže je u nás doma, kvůli zvěři riziko. První by se to měl naučit (nevzdalovat se) sám pak vůbec teprve trénovat nějaké odvolání....Že to má umět od štěníka mi ani radši nepřipomínej, vím to Jenže on hned jak pobral trochu rozumu, začal lítat těch svých 100m tam, 100m sem. Ani jsem nevystihnula ten okamžik, kdy se to zlomilo... Moje chyba
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 12:39
- Nahlásit
worick
A co se vykašlat na přivolání, pro psa je to dost těžký otočit se a odejít od něčeho zajímavého, ale naučit ho prostě daun a nebo já u Kima když odcházel do dáli používala Ne, na ten povel měl změnit směr, učila jsem to na stopovačce, většinou jak zahnul, tak pak už zapomněl, co v tom původním směru chtěl.
Jako pro psa je určitě jednodušší udělat něco přímo na místě, kde už je než se otočit a jít k pánovi. U samíka teda jako nevím, ale u loveckých psů to funguje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 13:04
- Nahlásit
worick
to u nás máme v tomhle jako největšího nepřítele muže ten pustí psa z vodítka klidně metr od frekventovaný silnice nebo i když na cestě jede auto přímo k nám. Nekouká se v pravo, vlevo, prostě jen nazná že psa by moh pustit a hotovo. Ten kdo má oči na stopkách su pořád já, musím hlídat snad aj muže aby ho něco nepřejelo, bych potřebovala další pár očí I když zase su v tomhle moc úzkostlivá, někdy je nepouštím i když bych mohla. Zkombinovat nás do jedné osoby, pro psa ideál
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2011 13:33
- Nahlásit
cernej caj
to u nás máme v tomhle jako největšího nepřítele muže - tak to u nás je to přesně naopak Jo, stalo se, že Tom neodhadnul situaci a neuvědomil si, že Berry zdrhne za mnou (jelikož je závislák) a vlítnul mu pod auto, které naštěstí v boční uličce jelo krokem. Chlapi nejsou v tomto tak důvtipní jako ženské, které mají asi ten šestý smysl kvůli dětem....jenže to já ani ne (to je překvapení ) Tom pořád úzkostlivě ječí:,,pozor auto, pozor, pes, pozor...." a já:,,prosím tě nenervač, kluci tohle zvládají v pohodě" .. Berryho pustím i kousek od hlavní silnice, protože vím, že on prostě nevystřelí, když na druhé straně zmerčí kočku či psa....ale Tom by ho tam nepustil ani za nic (to jsem si na to právě vzpoměla, protože mi za to vynadal v pátek )
|
Patrika
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 20:07
- Nahlásit
Ahoj, nevíte někdo o někom komu se spustila fenečka špice a daruje tak štěňátka? Díky
synecka.p@seznam.cz
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 21:00
- Nahlásit
Patrika
to nevíme zřejmě, ale na spicovi v nouzi je spousta hezkych spicounu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2011 22:41
- Nahlásit
cernej caj
ale všecko je to starší.
ale třeba Noris ze Slovenska...
nebo Boban z www.psidomov.cz
Patrika
Hledala bych na bazoši
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9916892/Chcete-chl upateho-kamarada-na-hrani.php
to je strašný
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9957393/trpaslici- spic-oranzovy.php
cernej caj
Já jsem ti neodpověděla na mail, vono je to totiž těžký, časově se to zvládne celkem rychle, ale je to docela krpál, takže člověk je pak celkem vyfluslej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 08:44
- Nahlásit
kachna_
to je strašný
jj, už i špicové se dostali k množitelům, paní nabízí i čivavy, buldočky, jorky, to co letí, i nabízela fenu samojeda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 08:53
- Nahlásit
Patrika
To já neporadím, vyznám se v chovu, ne v křížencích, jedině jak radí kachna projíždět inzeráty, i když je třeba říct, že alespoň trochu zodpovědný člověk štěňata nedaruje, ale prodává minimálně za cenu nákladů.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 08:57
- Nahlásit
kachna_
tak ten druhej inzerat je fakt des
tak abysme to prezili ten krpal a neodrovnali se do zbytku tydne a ten den idealne kterej? vikend nebo v tydnu? nam je to fuk, muzeme asi i tu dalsi sobotu 14, to uz odjizdime do jihlavy dopo ale rip bychom stihli
Maya
dneska uz se asi mnozi u mnozitelu vsecko
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2011 09:06
- Nahlásit
cernej caj
Ideálně ta neděle 8. To abych si došila ten pás na tahání
|