Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:01
- Nahlásit

Maya
Apple je úžasná věc,.... až na ty jejich ceny, to ať jdou někam, bych za iphona dala 2 výplaty.... na SGS3 mi stačila půlka jedné a udělá tu samou službu... :-/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:08
- Nahlásit

ErzebethB
tak iphone je o designu a "prestizi"... ale spis de o to, ze pokud iphone prijde s touhle sluzbou, nebude trvat dlouho a objevi se i aplikace pro androidy nebo windows mobile treba, takze jako vlajkova lod supr

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:08
- Nahlásit

a ja mam telefon za par set z bazaru, hluboko pod 1000 kc a udela mi taky tu stejnou sluzbu a z vyplaty bych si jich mohla koupit z fleku nekolik

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:11
- Nahlásit

já mám telefon za patnáct stovek, ale pravda je, že svý mouchy má a něco lepšího by se šiklo, no až budou přebejvat peníze, za 5 tisíc jsem měla mobil předtím, ale to nebyl dotykáč, tak jsem ho musela vyměnit, ale pravda ještě ho má mamka a furt funguje a byl v podstatě nerozbitnej

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:13
- Nahlásit

jinak u těch smartfounů mě vadí, že buď se tam musí stejně všechno zakázat a mít ho naprt a nebo mít drahej datovej tarif, znám lidi, kteří to koupili, zapnulli se simkou a jelikož neměli žádnej datovej tarif, tak se pak pěkně prohli při placení bo se to samo připojuje a je to nenapadlo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:13
- Nahlásit

Maya
v tomhle ohledu su konzerva, ale nekoupila bych novej mobil za 5 000 kdyz sezenes treba pul roku starej "bazarovej" za 3000 jeste s plnou zarukou v supr jako novym stavu... muj muz si takhle koupil chytrej samsung w s s 16ti mesicni zarukou za 2000 i s postovnym a ja osobne po te, co mych poslednich asi 5 telefonu bylo dycky pouzitejch bych nikdy ty prachy za novej nedala ani omylem. i kdyz bych na to mela, tak z principu

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:25
- Nahlásit

cernej caj
to já zase nerada kupuju takovýhle věci použitý, to si radši připlatím, no ale zase já mám ten mobil pak x let
hele tenhle vypadá dobře a je levnější a prej to nejsou špatný mobily http://www.alza.cz/huawei-ascend-y300-black-d40829 3.htm

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 11:44
- Nahlásit

Maya
no ja ten telefon tenhle, co byl z bazaru a s 6ti mesicni zarukou mam uz asi 4,5 roku a ten prvni co sem v bazaru koupila mam uz asi 9let akorat uz mu zacali zlobit tlacitka, tak sem si prave koupila loni v bazaru jinej na tu druhou simku

huawei - co sme meli v praci testovaci, ten byl desne pomalej a docela desnej, ale zase je to mega firma co vyrabi kdeco, takze urcite to nebude takova hruza jako treba myphone, kterej se ti rozpadne tak do roka podle me

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 12:25
- Nahlásit

cernej caj
hm, tak pomalej bych nechtěla, ten mám teď, to si nemusím kupovat novej
ale já si ho vlastně stejně nekupuju, já si teď musím koupit tu čtečku

a jak to poznáš v tom bazaru kterej mobil za ty prachy stojí? já bych poznala prt a za velký prachy určitě koupila nějakej šunt, novej je alespon jistota

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 12:46
- Nahlásit

Maya
no tak samozrejme mam vyhlidnuty modely, ktery su ochotna si koupit, ze jo. nevemu prvni levnej telefon, kterej vidim. navic v bazaru ti ze zakona musi dat 6mesicu zaruku a pokud se na tom telefonu objevi nejakej problem, kterej tam je, tak se projevi behem par dni pouzivani, tudiz ta zaruka te chrani pred tim, ze si koupis treba telefon, kterej nenabiji nebo neposila smsky nebo tak. u toho co mam ted asi tak ty 4roky, tak tomu zlobila klavesnice prave, ale to se projevilo behem tydne pouzivani tak mi to vyreklamovali a ted uz vali 4roky uplne suprove

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:17
- Nahlásit

cernej caj
to už mi připadá jako moc velká závislost na tom, že ti ten bazarník tu reklamaci uzná, taky nemusí, že jo, nehledě na to, že má měsíc na opravu nebo výměnu a seš bez mobilu hned kdyby se mu zachtělo, mě už to prostě přijde jako moc složitý, protože u staršího je větší pravděpodobnost, že s tím něco bude, kdo by taky prodával bezchybný mobil, leda nějaký zloděj

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 13:41
- Nahlásit

Maya
jasne, ale ja kupuju bazarovy telefony v obchodech, ktery bezne maji prodej a servis telefonu a k tomu jeste i bazarove telefony... tzn seriozni prodejci s vlasnim servisem. Telefon od cigana ze zastavarny, kde prodava od zlatejch zubu pres telefony pomalu kradeny auta, to nemyslim

a uprimne, spousty lidi prodavaji bezchybne mobily ze dvou duvodu - bud ho dostanou a nechteji ho a nemaji ho komu dat, nebo chcou radsi zpenezit anebo si ho koupi a pak zjisti, ze jim nevyhovuje nejaka funkce, kterou fakt chteli (napr. manazerovy, kterymu se spatne pracuje s emailama) anebo proste potrebuji porad nejakou novinku takze po pul roce uz je ten telefon omrzi a je moc dementni pro ne... ja si taky koupila novej mobil, kdyz mi ukradli starej, ale jako dobry ale nebylo to presne co sem chtela, tak kdyz pak mamka vyprala tatkuv stejnej, tak sem ho rychle udala tatinkovi

nehlede na to, ze ta pravdepodobnost, ze se tam neco rozbije je hodne mala - at novej nebo bazarovej, tak vyzkousis volani (ze ty slysis a je slyset tebe), omackas si tlacitka, zkusis neco vyfotit atd. tzn zakladni funkcnost znas u obou a neco se ti projevit muze dycky. Ja nemela krome ty klavesnice nikdy s zadnym problemy zatimco mamka mela 2 ruzny novy a oba byli reklamovany behem prvniho roku...

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:08
- Nahlásit

cernej caj
tak to asi ani u nás neprodávají v prodejně bazarový telefony, to jsem nikdy neviděla, jedině fakt v bazaru
já měla jednou vadnej, ale to se začalo projevovat asi až za 2 raky, takže samo po záruce, kdy mi celej zamrzal, fakt moc vtipný při hovoru nebo když jsem potřebovala nutně volat a trvalo to tak čtvrt hoďky než se umoudřil

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 14:32
- Nahlásit

Maya
nojo ale to sou vetsinou takovy chyby, co se projevi po letech pouzivani treba a malokdy u toho bazarovyho te to ceka...

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 15:23
- Nahlásit

cernej caj
jo to jo, u toho mýho ty byla asi už nějaká výrobní vada tý řady, protože mamka měla stejnej a dělal jí to samý a i od víc lidí sem slyšela, že taky
pak sem ho dala jednomu pánovi, kterej potřeboval mobil do traktoru na pole a bylo mu jedno, že občas musí čtvrt hoďky počkat než si zavolá

birma
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2013 19:54
- Nahlásit

malý špic v útulku (i když fakt netušim, jestli jsem vám ho sem už nedávala)

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2013 08:05
- Nahlásit

birma
ten tu ještě nebyl, dík

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2013 09:13
- Nahlásit

Dobré ránko, přeji slečny a dámy...

Chci se zeptat, krmíte některá syrovým? Jak jste to do nich prvně dostaly? Včera jsem to zkoušela a dopadlo to tak, že mi tím syrovým masem akorát zapatlala půlku chodby a svůj pelech, páč si s tím hrála, ale nežrala to, zkoušela jsem větší kousky, pak menší a nakonec jsem se na ní vyprdla a hodila to do vroucí vody cca na 15min a to se potom může utlouct. Z nás BARFaři asi nebudu... a z granulí má taky akorát tak srandu.... z ruky, nebo když jí je člověk hází od stolu (při snídani např.) tak to jooo, to je hra, do toho jdu, ale jakmile je to v misce (ať s odběrem po 10min. co si toho nevšimne, tak po celej den) tak prostě nezajímačka
A na prd je, že jak jsme začali chodit na cvičák, tak jí potřebuju trénvat, což znamená pamlsky a ona moc dobře ví, že nebude o hladu.... zkoušela jsem odměnvat granulema... ten kyselej výraz nezapomenu...

Co s tím? Zastřelit a vycpat?

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2013 11:25
- Nahlásit

ErzebethB
akonec jsem se na ní vyprdla a hodila to do vroucí vody cca na 15min
HOĎ TO TAM JENOM NA MINUTKU, ať se to ovaří na povrchu, to se normálně při přeučování na maso dělá.
což znamená pamlsky
to jo, no špic ti pro tvý modrý voči a vztah prostě cvičit nebude

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2013 16:21
- Nahlásit

kachna_
Příště vyzkouším, teď jsem zavelela "týden granulí" ....

Což o to, ona není typickej špic, cvičí i zdarma a za hračky, ale velmi rychle vzdává, když se jí nedaří!

Za ten tip díky, vyzkoušám

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2013 22:14
- Nahlásit

ErzebethB
no cvičit na granule je podle mě blbost, to chce párek, salám nebo sýr nebo tak něco, prostě něco extra
se syrovým nevím, mě to psi normálka žerou, akorát teda Kim nežere kuřecí, ale králíka jo, tak zkus třeba jiný druh masa, jinak jak píše kachna, já bych jí teda nijak nepodstrojovala, granule i maso 10 minut, sebrat a další zejtra, však ona by to za pár dní sežrala, z ruky bych teda nikdy psa nekrmila, podle mě jste jí v tom jídle dost rozmazlili, když navíc dostává ještě od stolu, tak co by žrala z misky, že jo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 06:25
- Nahlásit

zrovna ja na to krmeni z ruky nedam dopustit, bez toho by ferinka nezrala snad vubec ale je fakt ze v ty dobe sme nemeli ani lednici na vyzkouseni masa a dneska zere pekne. Sice si musi rozkousat kazdou granuli zvlast i kdyby byla sebemensi ale zere

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 08:25
- Nahlásit

cernej caj
to víš, já jsem tvrďák, když pes nechce žrát, tak ať nežere, maximálně granule namočím a nebo do nich zamíchám konzervu, ale víc ani ťuk, se mi to osvědčilo, dneska vymetou misku za pár vteřin oba a když mám doma Zeuse a ten je asi jak Ferina, žeere misku granulí čtvrt hodiny, to fakt rostu

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 09:04
- Nahlásit

Já krmím syrovým. Ten náš dědula to zprvu nechtěl, protože byl celej život na granulích, takže sežral, vyhodil a tak pořád dokola. A zpočátku odmítal hovězí. Tak jsem začala s mletinama, dala jsem vařit vodu, vhodila do toho, promíchala a okamžitě vytahovala - to mu nevadilo. Taky jsem dávala víc kuřecí - křídla, skelety, ořezy, žaludky a postupně jsem přidávala i ostatní. Dneska už si nevybírá a žere všechno bez problémů. Mletý i kusový. Krásně se mu vyčistily zuby. Má v 11,5 letech lepší zuby než Charlie. Dostávají i chleba na chroupání. Ostatním jsem teď koupila kelpu, tak jsem zvědavá jestli pomůže. Kdybych měla všem dávat Plaque Off, tak bych zbankrotovala. Bela byla od chovatelky zvyklá na vařený, ale doma jsem jí okamžitě dala jako ostatním syrový a nikdy jí o nedělalo problém.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 09:40
- Nahlásit

Jo jo já vím... přítel jí bere jako "mimino" takže by jí nejradši dával 5x denně - snídaničku, svačinku, obídek.... když jsem doma, tak fakt max. granule/kapsičku s granulema, nebo jí něco uvařím (v případě že vařím maso i pro nás). Ale jakmile nejsem doma a pak přijdu, tak jí kolikrát najdu v žrádle kousky eidamu, salámu, párku... a já se pak divím, že mi nežere pamlsky...

Jinak teda jako mlsky používáme Candies s karamelem a sýrem... po těch se může užrat.

Vyzkouším to s tím provařením, uvidím.... x)

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 10:13
- Nahlásit

Já už Belu krmím od půl roku jenom 2x denně.

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 10:19
- Nahlásit

Pamlsky my máme samý sušený maso - střídám to co zrovna mají - Perrito, Brit, Ontario, Rinti ........ Známá co s námi chodí na cvičák s malou choďandou dává piškoty. Malá je na to zvyklá a nic jinýho nechce.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2013 11:34
- Nahlásit

nefritt
jj, taky kupuju tohle sušený maso, hlavně to kuřecí se dá krásně nalámat na pidikousky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2013 08:04
- Nahlásit

ja obcas kupuju od brit care tusim ty kocici masovy kousky a doma to krajim na mensi nebo mi birma doporucila froliky, sice zadna slava to slozeni ale zas na trochu pamlsku a da se to dobre lamat a je to vonavy

nefritt
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2013 08:53
- Nahlásit

Frolíky jsem kupoivala ale připadají mi dost slaný. A na výcvik my přece jen těch pamlsků dost spotřebujeme, takže já raději to sušený maso, občas sýr nebo párek a mám tu i malej pytlík Platinum a střídám.

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání