Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
ErzebethB
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2013 14:13
- Nahlásit

U nás je teď venku 18°, doma 22° ... a prcek je jak vyměněnej, přijde se dobrovolně pomazlit, chce si hrát... už jen nechodí a nepřemýšlí, kam sebou plácnout, aby se neuvařil

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2013 19:59
- Nahlásit

ErzebethB
u nas je doma 26,9. venku bylo jeste odpoledne 31, ted je min, trochu pofukuje a spadlo par kapek... su zvedava, jak dneska ty bestie

nefritt
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2013 20:59
- Nahlásit

ErzebethB
čekám na tu adresu!!!

cernej caj
v pondělí posílám

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 08:01
- Nahlásit

nefritt
Diky, ja posilala uz vcera, snad to dojde brzo

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 09:20
- Nahlásit

nefritt
pardon pardon, už to tam je )

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 09:25
- Nahlásit

nefritt
Mám otázku... jak to u vás vypadalo okolo půl roku? Naše Eliza druhej den po sobě ráno vyvádí jak utržená ze řetězu.

Měla jsem týden volno, tak jsem s ní byla vlastně 24hod. denně, lítali jsme po procházkách, hráli si a většinou odpoledne padla utahaná za vlast....teď se ale může zbláznit, když já, nebo přítel odcházíme z bytu - štěká, kňourá, skáče na nás, skáče po zdech, mlátí nám do vestavné skříně (rozuměj brzdí o ní).... V noci se dokonce pustila do koberce v pracovně - zatím před tím nic nezničila, tak jsme oba koukali jak z jara... Nevíme, jestli jí nebolí zuby, když teda jsme našli, že už jí začaly vypadávat, nebo jestli není tolik utahaná, jako když jsme s ní byli celej den a tak si energii vybíjí někde jinde?
Přemýšlela jsem, že bych jí dala čtvrtku brufenu, jestli jí ty dásně fakt nebolí, ale nebyla jsem si jistá, jak to psi snáší, tak jsem to raději nechala být.... Trestat jí taky nemůžu, páč když na ní člověk zvýší hlas, nebo jí plácne přes prdku, tak ona ještě přidá na intenzitě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 10:37
- Nahlásit

nemuze to byt tim ze nebyla ted sama doma? Castecne? V kombinaci se zubama treba

worick
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 11:24
- Nahlásit

ErzebethB
Nevíme, jestli jí nebolí zuby, když teda jsme našli, že už jí začaly vypadávat - jen jsem k vám po dlouhé době mrkla a jestli to tu už holky neradily...nám na zuby a ještě k tomu v horkém létě pomohlo, namočit tlustou vlněnou ponožku a do mražáku - a dávat jí to na žužlání, aby si ty dásně o to chladila. Moc dlouho to studené nevydrží, tak jsem je tam měla obě dvě a vytahovala a strkala je tam pořád dokola

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 13:09
- Nahlásit

cernej caj
Nevím, ale asi jo... Je mi jí chuděry líto...

worick
parádní tip, hned večer ukradnu nějaké chlapovi

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 18:33
- Nahlásit

ErzebethB
brufen psovi neee, na zuby potřebuje hlavně něco kousat, alespoň hračky a tak
jinak normálka štěndo, roste a má víc energie, bude hůř až přijde do puberty ale pak to přejde, neboj
to že se jí nelíbí když odcházíte je asi, žes s ní byla doma, musí si zase zvyknout

nefritt
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 20:21 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Dávala jsem kousací kostičky. Válely se nám všude a je fakt, že si teda hlodala pořád. Ve dne v noci. A teď, když už je přezubená tak si jich ani nevšimne.
Jinak teda přiznám, že ač jsem prohlásila, že během mužskýho dovolený naučím Belu spát venku, dodnes chrní nahoře v chodbě (za dveřma ložnice) Je to příšernej závislák hlavně na mně. Aspoň, že už přes den se naučila být venku. To dřív stála - teda spíš visela na plotě u výběhu a ječela jako siréna. Domů jí beru až na půl 10 a ráno už zase maže za psema ven

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 21:46
- Nahlásit

Maya
No já si právě nebyla jistá, tak jsem to raději nedávala )
Hračky žužlá pořád, už máme i fusekle v mrazáku, tak zítra dostane ))

nefritt
Kousací kostičky? was ist das?
No, tak s tím Ti neporadím, já jen doufám, že ona takovej závislo nebude... i když mě teda přijde jako děsná flegma

ALE MÁME ÚSPĚĚĚĚCH - dneska jsem koupila jinej klikr, než co jsem měla... zvuk o 100% hlasitější a už po cca 10 kliknutích začala chápat, jak to funguje a začala mi sama čučet do očí a čekat mlsku.... mám z toho hroznou radost

nefritt
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 09:22 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

No kosti z bůvolí kůže

http://www.spokojenypes.cz/zvykaci-z-buvoli-kuze/

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 09:27
- Nahlásit

nefritt
Jo aha... jo tak ty my máme taky, ale Eliza to má spíš jak aport, hází tím sama sobě po bytě, než aby to žrala

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 09:46
- Nahlásit

nefritt
ječela jako siréna.
jojo, kdyby mi nekdo rekl, ze spic je zavislak jak neco co neustale jeci jak sirena, tak si to asi rozmyslim

ErzebethB
ferina to taky dela, to nabere odhodi, skoci po tom, nabere, odhodi... je dost vtipna, ale ze by to kousala? obcas teda jo, ale jinak

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 12:10
- Nahlásit

cernej caj
Jo jo, přesně tak to vypadá u nás a nejlepší je, když si takhle proskáče celej byt a skončí jí to pod gaučem... to pak přijde, sedne si přede mě, natočí hlavu a čeká, až se jí zeptám "co chceš?" zvedne prdel, doběhne ke gauči a čumí na mě, na gauč, na mě, na gauč...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 15:02
- Nahlásit

Dotaz na znalce plemene špic:
ten můj azylant rafnul na našem pozemku cyklistu.
Dneska dospělého chlapa s bílou hlavou (vždy kámen úrazu, ale tohohle už jednou viděl) - opět na našem pozemku - obšťastnil několika tolerovanými pohlazeními, ač tedy mlátil hlavou, aby se zbavil náhubku, ale vysloveně útok na něj nepředvedl.
Ale jeho jednu holčičku si vzal na paškál (druhou, menší ne - jedna cca 7, druhá cca 9 let, tak tu starší) a nebýt koše, tak jí snad skalpoval. Skákal po ní furt dokola, mířil co nejvýš a kdyby mohl, tak by jistě kousal. Úplně zběsilej.
On tedy nevrčí, neštěká, hned kouše.
Divím se teda, že byl se mnou po příjezdu skoro hned kámoš. Choval s vcelku mile a vyjížděl na mě jen ve chvíli, kdy se mě bál.

Můžete mi k tomu něco říct? Špicové jsou ostřejší, že? Ale zase špiclíci cerneho caje na mě byli hodní hned.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 15:31
- Nahlásit

Vlčáčková
Ty jo hustý, tak osobní zkušenost Ti nepovím, jen Ti řeknu, že jsme si špice vybírali proto, že dle popisu jsou to výborní hlídači a nedůvěřují každému člověku... ale o agresi teda nevím vůbec nic... nemůže to být špatná zkušenost nebo že je to těžkej závislák a hlídá si tě?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 15:44
- Nahlásit

ErzebethB
Špatná zkušenost s chlapem, to beru. Ale děcko? A cyklouš? Prostě skoro každej, koho nezná? To už je trošku moc.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 16:00
- Nahlásit

Vlčáčková
Noooo.... Mohla to být teroristická skupina - děcko na kole a táta se strýčkem, se kterýma má špatnou zkušenost....

Blbej vtípek, já vím... Nevím, nemůže se prostě jen bát lidí? I když Tebe přijal dobře... No nevím... do psí hlavy člověk nevidí, ale občas je to na palici, PROČ

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 16:04
- Nahlásit

Vlčáčková
tak na cyklisty startuje dost psů podle mě. My to odbouráváme už cca 3 měsíce a konečně to vypadá aspoň trochu nadějně. A jsi si jistá, že tu blbou zkušenost má jenom s chlapama? Nemůže ji mít i s dětma určitého věku? Nebo jestli je to prostě velkej labil, kterej vnímá většinu lidí jako ohrožení sebe sama...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 16:37
- Nahlásit

ErzebethB
Mě přijal nadmíru dobře.

birma
Nejsem si jistá s kým vším může mít blbou zkušenost. Když tu byli chlapi, co stavěli plot, tak naopak kupodivu byl úplně v klidu. Až jsem se divila. S tím děckem je to možná i proto, že holky co čtvrt hodiny tu buší na dveře a piští za nimi.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 16:40
- Nahlásit

Vlčáčková
Když tu byli chlapi, co stavěli plot, tak naopak kupodivu byl úplně v klidu.
to podle mě záleží na spoustě věcí. Ex má týranou fenu a tý vaděj chlapi v montérkách a dlouhovlasé holčičky cca 10ti leté. Takže mu fakt můžou vadit třeba jenom vousatí chlapi, nebo prošedivělí, nebo cokoliv dalšího. Řešila bych to asi co největší socializací...
S tím děckem je to možná i proto, že holky co čtvrt hodiny tu buší na dveře a piští za nimi.
tak to bych na ně měla reakci taky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 16:59
- Nahlásit

birma
tak to bych na ně měla reakci taky
Ano, NEBYLA BYS SAMA! Před cca 3 hodinama už jsem taky byla jak pavlovův pes.

nefritt
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 19:29
- Nahlásit

Asi bych to přičítala blbý zkušenosti.
Náš Charles asi kdysi býval bit koštětem, protože do dneška když vezmu do ruky koště, tak mizí z mýho dosahu. Oni si sakra dlouho pamatujou

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 20:12
- Nahlásit

Vlčáčková
tak může být nedůvěřivej k cizím jako je třeba Dorin a pokud s některýma lidma ještě k tomu získal špatnou zkušenost, tak bych se ani nedivila, že pak po nich jde takhle na tvrdo, co s tím u staršího psa fakt nevím, socializace určitě, ale nevěřím tomu, že by byla nějak stoprocentně úspěšná, podle mě se u něj s tím bude muset počítat a holt bude asi muset mezi cizíma být na vodítku a s náhubkem.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2013 23:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale děcko? A cyklouš? - jak píšou holky, vůbec se nediv na cyklisty startuje hodně psů - Worka by je za plotem taky sežral A děcka??....znám hodně psů, co zrovna děcka vyloženě nesnáší. Pokud je to pes, co běžně pro kousnutí ,,nejde daleko" - může to dopadat i takhle. Náš starý Alfík, před nima jen zdrhal, ale když ho kdysi zahnaly do kouta, tak se taky ohnal...a měl klid
Maya
socializace určitě, ale nevěřím tomu, že by byla nějak stoprocentně úspěšná, podle mě se u něj s tím bude muset počítat a holt bude asi muset mezi cizíma být na vodítku a s náhubkem - přesně tak

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2013 06:08
- Nahlásit

Vlčáčková
už jsem taky byla jak pavlovův pes.
poslintalas něco?
Vlčáčková
prostě je nedůvěřivej, moc divný mi to nepřijde.
Nepsala bych to pak do inzerátu nějak moc obšírně, spíš bych třeba napsala "vhodný zejména pro ženu, lépe na zahrádku, nevhodný k dětem, výborně hlídá"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2013 08:37
- Nahlásit

Vlčáčková
si taky myslim ze spis asi mozna spatna zkusenost, tezko rict ale jaka...

no su zvedava co s umistenim

nefritt
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2013 08:56
- Nahlásit

Tak holky,
cernej caj
ErzebethB
Změna. Od 1.8 je poštovné držší, takže není 60,- ale 80,-Kč

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání