| Autor |
Zpráva |
nefritt
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 08:17
- Nahlásit
Já si včera objednala píšťalku, co prodávají v loveckých potřebách. Nechci na psy hulákat, když se víc vzdálí, takže budeme trénovat na píšťalku. Na házení mám ty plíšky od veterináře co dávají po očkování vztekliny. Přidávám to na jeden kroužek a už jich tam máme požehnaně.
cernej caj
Takovej barel nemá jen ProPlan, jen jsem chtěla ukázat jakej je a že dobře těsní. No já už ProPlan kupovat nebudu, protože zrzounů mám doma dost a nepotřebuju dalšího - tenhle má zůstat šedivej.
My včera trénovali běh v kruhu a postoj, protože jedeme 3.4.do Boleslavi na Pojizerskou a celou zimu jsme na to kašlali. Ale je to dobrý - nezapomíná co jsem ho naučila.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 08:26
- Nahlásit
Píšťalek mám doma několik, od normálních, přes kostěnou z loveckých potřeb, jako do zimy, aby nepřimrzala huba, až po ultrazvukovou, ale problém u mě byl, že jsem je zapomínala doma a když už jsem jí měla sebou, tak jsem zapomínala pískat a že mám pískat jsem si vzpomněla, až když jsem už dávno volala
Teď už je to jedno, Kim jí stejně už neslyší a na Dorina jí nepotřebuju.
nefritt
Mohla jsi ještě chvíli krmit Proplanem a pak Charlieho vystavovat s tollerama.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 09:09
- Nahlásit
Maya
Jsem si říkala, že chtěl zapadnout barvou do smečky, aby nevyčníval
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 10:27
- Nahlásit
Segra ale zase proplan propaguje, takze muzu pytel aji nechat doma no ja to prozkoumam, a uvidime. No , pistalka by nebyla spapna, ale to by pes musel umet to "ke mne" aby byla taky co kcemu
Tim, kdyz se rozbehne, tak bezi hlava, nehlava... Feri se zatim tolik nevzdaluje, a taky si nas aji hlida, coz u Tima teda neexistuje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 11:00
- Nahlásit
cernej caj
A zkoušela jsi po něm něco hodit, když se rozběhne a nereaguje? Teda jako spíš vedle něj, hodně lidí s úspěchem používá plechovku naplněnou kamínkama nebo mincema, prostě něco, co dělá rámus. Klíče radši ne, jestli se chceš ještě dostat do baráku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 11:21
- Nahlásit
Maya
já bych s tom házením trochu počkala, hele nevíš,co má za sebou, i když to s ním vypadá moc dobře. Ale já bych stejně prozatím volila pozitivní metódy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 11:23
- Nahlásit
kachna_
Asi máš pravdu, na to vždycky zapomenu, jak ho mají krátce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 11:39
- Nahlásit
tojo, ted v nedeli to bylo 14 dní... hnedle k výročí hodoval na zbytku koláče, co polovička zapoměla odklidit
zatím právě volíme akorát ty pozitivní metody, uvidíme, jak to bude pokračovat. Výhoda je, že aspoň není tak nezbednej, jak Feri
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 14:11
- Nahlásit
cernej caj
já jsem odjakživa zastáncem pozitivních metod výchovy a výcviku, takže mně velice potěšila ta knížka Martiny Klimešové Čtyřnohý kamarád aneb pozitivní motivace v praxi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2010 15:09
- Nahlásit
nefritt
hm, budu muset nakouknout do nejakych knihkupectvi tento mesic uz jsem teda utracela moc, musim pockat do pristi vyplaty, ale nejake ctenicko nejen do autobusu bude treba
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 08:26
- Nahlásit
tak pro zajemce par novych fotek Ferinky a Tima
zde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 08:44
- Nahlásit
cernej caj
Tedaa, krásný fotky. Feri už nohatí a Tim jak se pořád směje, je vidět, jak je šťastnej. Je hodně tmavej, proto mi tolik připomíná Kima, ten má taky tak tmavou hlavu a taky jako mlaďoch býval takhle do černa.
Ten ocas nosí Tim pořád takhle nebo ho někdy taky hodí na záda?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 08:48
- Nahlásit
cernej caj
tahle je skvělá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 09:05 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
kachna_
jojo, ta je super
Maya
No obcas ho miva nahoru "zakroucenej" ale uz jsem koukala, ze ferinka ho nosi zakroucenej porad, a Tim jen tak obcas, casto ho nosi jak kdyby ani nebyl spic... tak ze by byl necim prikrizenej... akorat teda v sobotu hrozne foukal vitr, tak to mozna vypada jeste hur nez normalne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 10:01
- Nahlásit
cernej caj
Ono je jedno, jak má ocas, mě to jen zaujalo, protože na špice ho drží zvláštně, ale přitom, že by byl nějaký křížený, na to nevypadá, vypadá jak čistokrevný vlčí špic, tak ten kontrast mě tak nějak praštil do očí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 10:19
- Nahlásit
tojo, to sem si vsimla, ze ho hodne drzi aj "vodorovne" s hrbetem... a koukala sem, ze nema ani tolik zatacek co ferinka, ta ho ma snad nadvakrat a prakticky nikdy ho vodorovne nenosi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 10:28
- Nahlásit
cernej caj
Vodorovně to jsem nikdy neviděla, špicové ho nosí pořád na zádech, akorát někdy třeba při únavě, Kim teda i v zamyšlení, ho spustí úplně dolů.
Vodorovně nebo takhle napůl nahoru ho nosí třeba bordery, no špic křížený s borderou by taky nemusel být špatný.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 10:54 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
ja budu muset poradne prozkoumat, jestli je 100% vlci az vyroste Ferinka protoze nazivo sem videla vlciho maximalne u chovatelky a to ne ani moc, protoze byli spis s malejma... ale celkem podle fotek to tak zadnej jako ten nas nenosi
Tim si umi otevrit i dvere s otocenou klikou... my mame problem se do pokoje dostat, jak to skoro nejde otevrit kvuli futrum ale pes se tam stihl dostat behem chvile, co me muz jen vezl do prace
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 13:33
- Nahlásit
cernej caj
ja budu muset poradne prozkoumat, jestli je 100% vlci az vyroste Ferinka protoze nazivo sem videla vlciho maximalne u chovatelky a to ne ani moc, protoze byli spis s malejma... ale celkem podle fotek to tak zadnej jako ten nas nenosi
Podle fotek vypadá až na ten ocas čistokrevně, ale těžko říct bez osobní prohlídky, ocas může mít zkroucený úrazem a nebo mít vrozeně špatně nesený ocas, ostatně můžete se sebrat a jet navštívit Feri chovatelku, třeba za čas, určitě by Feri ráda viděla a Tima by uměla zhodnotit, když by byl už Tim vykastrovaný a nebo ses s ní domluvila, aby jí nehárala fena
Tim si umi otevrit i dvere s otocenou klikou... my mame problem se do pokoje dostat, jak to skoro nejde otevrit kvuli futrum ale pes se tam stihl dostat behem chvile, co me muz jen vezl do prace
Tak to je síla, otvírat dveře si uměl náš Aran, měli jsme kliku otočenou kolmo nahoru a to se mu tedy nikdy otevřít nepovedlo.
Jak máte tu kliku vy?
Pak už jedině buď kouli a nebo prodávají takový otočný zámky, namontuje se to nad kliku a prostě otočíš kolečkem a dveře nejdou otevřít
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 13:45
- Nahlásit
Maya
tj, ukazat ferinku mozna nekdy zajedem, ale 3h cesty jsou pro nas trochu z ruky, takze zatim neplanujem, na vystave co je tu u brna zas budu sama doma a nedostanu se
kliku mamo kolmo dolu, jeste teda zkusime kolmo nahoru, ale on porad jak na ty dvere skace, tak verim, ze ani takhle to pro nej nebude problem.
Budem muset asi poresit ten zamek, nebo pak nejakou skrin... jak bydlime spis jak cikani nez jak lidi, tak je to narocnejsi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 14:14
- Nahlásit
cernej caj
Hm, když otevřel kliku kolmo dolů, tak to nejspíš otevře i tu kolmo nahoru, no vyzkoušet to můžete, za to nic nedáte. Je to teda šikula, bohužel na nesprávném místě stejný býval můj Aran, ten vždycky něco vymyslel, aby bylo po jeho, já jsem tak šťastná ted, že Kim není takhle přemýšlivý vědátor, toho ani nenapadne myšlenka, že by mohl jít bez pozvání dovnitř, když jje zavřeno, natož ještě aby přemýšlel, jak si otevřít
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 14:15 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
já mám otočnou kouli na dveřích. Kupovala jsem jí normálně v železářství. Stála cca 500 ale na internetu jsou za 200 (bohužel už nevím odkaz)
mám tohle: http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_10212_0.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 14:53
- Nahlásit
kachna_
tak to ja poprosim muze, at me v praci vysoustruzi peknou nerezovou kliku a bude zadarmo (akorat musim pockat, az ho vemou z pracaku do ty prace;)
v kazdym pripade to stejne poreasi asi jen vymena bud kliky, nebo zamku tak, abychom meli cim zamykat.
Jinak je to hrozna potvora, ten by sezral fakt vsechno doufam, ze nebude zas prujmovat, dostala sem od kolegyne vnitrnosti, tak s prujmem nic nedostane
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 07:45
- Nahlásit
tak prej pred klikou otocenou dolu byla otocena i nahoru, ale tu otevrel behem 10ti sekund. tu dolu, tu otevre nahodne tak jednou za 3dny )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 08:12
- Nahlásit
cernej caj
Je to teda fakt šikula. Jo, takovejhle pes naučí člověka přemejšlet.
Vnitřnosti mu nedávej, když měl nedávno průjem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 08:19
- Nahlásit
Maya
to dostala jen ferinka a kocka... Tim ma prujem zase, jak se prezral ale minule se mu to uz zpravilo rychle, tak doufam, ze za dva, tri dny zas bude dobrej akorat musime poradne schovat ty granule
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 08:26
- Nahlásit
cernej caj
Chudáček, nejspíš u s tím bude mít problémy celý život. Bude to chtít vychytat, co smí a co ne a toho se držet. I když z přežrání by měla průjem asi většina psů.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 08:41
- Nahlásit
Maya
no uvidime, poladime Vcera sem mela ale malem infarkt, blizko vesnice sem chtela dat tima na voditko, muz porad ze este neee, ze ho dame az s feri u zatacky, kde je takove nase misto k vypousteni... no a Tim neco zacenichal a frnk, v ty tme ani nesel videt... trnula sem hruzou, za 5 minut se ale vratil, tryskem padil k nam... ale znova bych to zazit teda nechtela Zitra mam dovolenou, hned se stavime u veta ho nacipovat...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 08:52
- Nahlásit
cernej caj
Tak to by mě taky asi kleplo. Mě tohle jednou udělal Dorin, zmizel v křoví u rybníka, jsem trnula, že tam někde zapadne do bahna a utopí se, taky se vrátil za pár minut a mě mezitím málem kříšili.
Jinak na venčení za tmy prodávají svítící obojky, ale nevím, jeslti by u vlčího špice v tý srsti byl vůbec vidět.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2010 08:58
- Nahlásit
Maya
premysleli sme o blikacce na kolo, nebo necem podobnym, aby sli pekne videt. Prece jen posledni svetlo sviti nakonci posledniho baraku, svetelnej smog nulovej a v 8 vecer uz tma jak v hlubokym lese i na tech polich, kam chodime. A taky kdyz se schovavame Ferince, tak Tim si asi hlida ferinku, ale vzdycky za nama pribehne chvili po ni. Az ho vemu ven samotnyho, uvidim, jestli si me bude hlidat i bez ni... ale su v tydnu rada, ze dam jednu vychazku vecer s obouma
|