| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 07:58
- Nahlásit
Tak Tim uz zase neprujmuje, snad mu to vydrzi dyl, nez minule kliku do mistnosti se zradlem sme otocili, aby se tam nedostali, barely zatim jsou v reseni...
Tim ale krásně aportuje, oni ti vlčí snad budou aportovací... seltie to nikdy nezajimalo, na pul cesty k obeti ztratili zajem... ale Tim celkem pekne nosi a dokonce vyda z papulky
A je strasne srandovni, jak se o to s Feri tahaji ) feri hryze Tima do nohy tak dlouho, az se po ni ozene ze ji chnapne, a ferinka vitezoslavne bezi pryc s "balonkem"
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 08:22
- Nahlásit
cernej caj
No asi jak který. Mě teda Kim neaportuje ani omylem, akorát se rád přetahuje, takže jenom odmala uvádí v úžas návštěvy, který venku většinou neoodolají, seberou hračku, Kim se k nim vrhne, že bude přetahovačka, oni to odhodí a Kim jen stojí a zhnuseně se podívá kam to letělo.
Aportuje akorát Dorin, ale ten to nechce moc dávat, většinou to flusne metr ode mě na zem.
Ale nefritt Charlie prý taky aportuje, takže někteří tyhle sklony asi mají.
Já to nepostrádám, brácha má borderu, aportovacího maniaka, a to je na zabití.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 08:44
- Nahlásit
No tak ja na to nejsem vubec zvykla, pro me je celkem sok, ze kdyz neco hodim, tak me to automaticky donesou tak obcas je tak zabavim, posledne se spolu taky o neco pretahovali, timovi se asi nelibilo, ze to ma ferinka Fakt nechapu, jak sem mohla mit ty 2mesice jen jedinyho psa;)
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:27
- Nahlásit
Barely jsem měla plastový i kovový. Líp těsní kovový.
Tagisku taky máme u všech psů na obojku. Mám tam telefonní číslo a jméno psa.
Charlie teď má přímo hnusnou srst po té zimě. Potřebuju aby přelínal. Tím ostříháním se mu tedy bývalý majitel pěkně pomstil.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:39
- Nahlásit
cernej caj
A Tim fakt umí nosit? To ho musel někdo naučit.
Jinak já měla jednoho psa 3 roky a taky nechápu, ale fakt je, že všechno má svoje, jak jsou dva, tak je nejsem schopná nič naučit, Dorin vyrostl jak dříví v lese, dokud byl Kim sám, tak byl vycepovaný a uměl věcí....
nefritt
Myslíš, že to je zimou? Není to spíš žrádlem? Fakt zkus ty ryby, když si vezmu, jakou měl Kim srst hnusnou v zimě a teď je jak koule chlupů, přitom by to mělo být naopak když už teď líná.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:50
- Nahlásit
Maya
Myslis, ze se to musi ucit? ja kdyz poprve hodila ferince nejakou vec, tak pro ni okamzite bezela a prisla s tim az ke me... tak sem to parkrat zkusila a pokazdy mi to prinese... bez zadnyho povelu, nic. jen hodim vec a hned mi ji ferinka prinese, akorat ji teda drzi prede mnou v tlame. Tim ji taky drzi v tlame, ale necha si ji snadno vyndat.
z toho usuzuju, ze pokud to psa bavi, ucit ho to netreba... ale mozna ze ho to nekdo opravdu ucil, to tezko poznam...
nefritt
kovovej si mela jen s obyc vikem? bez zadnyho mechanismu?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 10:57
- Nahlásit
cernej caj
Podle mě se to musí učit, štěňata nosí často a právě se naučí, že když to donesou, tak jim to hodíš, takže když je to baví, je to pro ně motivace, předání do ruky se musí učit všichni, to snad nikdo sám od sebe nedělá, většina to jak píšeš drží v tlamě, další to flušou před tebe, jako mě to dělá Dorin.
Asi být tebou bych dávala nějaký povel, Aport nebo Přines nebo tak, aby se to oba naučili, aby se ti pak nestalo, že to odhodíš a už ti pro to nikdo nepůjde.
Tim bude asi aportovací, u Feri si musíš počkat až vyroste, štěňata to baví snad všechna, ale dospěláci už na to někteří kašlou.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:01
- Nahlásit
Maya
Tim to taky nepredava, jen to drzi v tlamicce a ceka. Jojo, povel sme k tomu uz pridali, uvidime, jak to dopadne
do konce tydne snad koupim Timovi kus spagatu na "stopovacku" aby se moh vybehat, feri snad zatim jako stendo stopku nepotrebuje, chodi dobrovolne
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:27
- Nahlásit
cernej caj
chodi dobrovolne
já jsem stopovačku u psů od štěněte nikdy nepoužila, třeba taky nebudeš muset.
Dobrá je prádelní šňůra, klasická, 20m, já k ní měla karabinku - vypouštěčku. Jenže nám nezabrala ale srovnávat špice a loveckýho rozlovenýho psa nejde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:39
- Nahlásit
kachna_
ja prave hodne vsude ctu, jak na privolani pouze se stopovackou a tak... feri beha na volno bez voditka, Tim beha vyjimecne na volno bez voditka... jenze Tim se rozbehne a beziiii... kdyz ho zavolam jednou, treba ani nereaguje, a urcite nechci mit ze psa placku na silnici nebo celit nejake zalobe jak Tim pografal psa nebo stekl na cyklistu. A feri, kdyz narazime na cloveka, taky chce drbat a neposloucha, nevnima, neprijde...
my mame "vyhodu" ze na vesnici lidi se psama ven moc nechodi, a kdyz nahodou, i tak je minimalni sance nekoho pravidelne potkat. a kdyz je zmercim v dali, privolat stendo jde.
no ale az pujdeme nekde ven, na prochazku, na vylet, nehci mit psa porad na voditku a bat se. Aspon odpada vec, ze by me behali za zveri
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:40
- Nahlásit
Já používala stopovačku v pubertě na Kima, to zdrhal celkem fest, stopovačka pomohla a po pubertě to zdrhání samo odeznělo a stopovačku jsem od tý doby nevytáhla, protože na Dorina nebyla zapotřebí, to je bojínek, ten by se dobrovolně nevzdálil ani omylem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:48
- Nahlásit
cernej caj
Ono to máš asi pes od psa, já třeba s Dorinem na volno nikdy neměla problém, zato s Kimem už to bylo horší, na volno chodil, ale jen za předpokladu neustálé monitorace tudíž jít s ním na výlet znamenalo buď se kochat krásami krajiny a nebo hlídat psa, takže na výletech Kim chodil vždycky na vodítku, teda na flexi, aby měl alespoň nějaký výběh. Samo doma procházky v okolí a tak chodil na volno.
my mame "vyhodu" ze na vesnici lidi se psama ven moc nechodi, a kdyz nahodou, i tak je minimalni sance nekoho pravidelne potkat. a kdyz je zmercim v dali, privolat stendo jde.
Tohle moc dobře znám. Jdeme jdeme, nikde nikdo, a najednou se vynoří člověk... Trvalo mi fakt dlouho odnaučit Kima ke každému takovému se vrhnout poskákat ho a chtít podrbat, pak když to konečně uměl si jich nevšímat, tak přišel Dorin a ten každého takového chtěl zakousnout.
Fakt paráda.
Tohle mají ve městěch jednodušší.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:51
- Nahlásit
cernej caj
Jo k tomu přivolání, Feri je na stopovačku ještě malá,už jí na povel a na mlsky, skákej jak pako, mávej a křič a´t si pro ní zajímavá, schovávej se jí, a´t se tě naučí hlídat
A s těma lidma někdy zabere se s někým domluvit a ten aby jí vyděsil až k němu poletí, třeba to půjde, já to s Kimem zkusila taky, jenže ten se bohužel nebál a nebojí ničeho, takže toho spíš zajímalo proč je na něj ten člověk naštvanej a šel se podívat ještě blíž.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:59
- Nahlásit
tak to ja Feri urcite se stopovackou ucit nebudu, tu bych chtela spis na Tima. V kvetnu navic jedem na dovcu, nejak byla v reseni jeste kdyz sme Tima nemeli... a predpokladam, ze v adrspachu, broumove atd bude turistu jak nasranejch a psi se asi poradne z voditka nedostanou... jako feri by mohla, navic ke stendu se kazdej hrne, kdyby nahodou neposlechla... ale u Tima bych si to nelajzla asi, co kdyby utek, jak ho budu v cizim prostredi hledat... je to jeste daleko, ale asi v karsu koupime par metru snury/pasu a uvidime
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 13:20
- Nahlásit
cernej caj
No nevím, já bych asi na dovolenou a mezi lidi volila spíš flexi, stopovačka je super na nácvik přivolání, ale je s ní strašná práce a jen na pouhé vyběhání psa si jí teda nedovedu představit, buď jí máš v ruce a pak jí musíš pořád omotávat a namotávat a a ještě jako u flexi dávat bacha na lidi kolem, jinak je tím sejmeš, což oboje na jednou musí jít dost blbě a když pes už běhá volně a tahá jí za sebou, tak jí musíš furt sledovat, než ti s ní zdrhne z dosahu, případně popobíhat furt za ní a zadupávat jí. A navíc stopovačka ať už jí držíš nebo jí pes vláčí je během 5 minut od bláta a bahna a ty to musíš brát do ruky.
No ještě si to promysli, mě se prostě na běžný výletování zdá strašně nepraktická.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 13:28
- Nahlásit
tak urco mezi lidi voditko, to bez debat... ale myslela jsem do mist, kde by mohl byt vice na volno... tak tu flexinu promyslime teda, aspon na tu dovcu by to asi bylo prakticky... nicmene kdyz vsade vychvalujou stopku na uceni privolani, tak to asi ma nejaky vyznam.
jakou si to psala tu znacku ty flexiny? pritel by to taky furt kupoval... ja su teda spis proti, no ale je pravda, ze argumenty jsou argumenty. A kdyz uz by se do toho slo, tak tezko budu chtit koupit neco, co nema sanci na 20kg psa... (uz pribyrame, tim pribral cca 0.6kg za dva tydny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 14:13
- Nahlásit
cernej caj
No stopka na učení přivolání funguje skvěle, ale pokud si s ní nikdy nedělala, tak to není až tak jednoduchý a chce to trochu cvik a taky zadruhý, musíš se věnovat opravdu celou procházku stopce, psovi a tedy nácviku. Víš jak blbě se namotává a odmotává 20m podle toho jak pes běhá? A až ti prvně cukne a spálíš si ruku, tak ještě v rukavicích. Si to zkus. Pak jsi ráda za to bahno, co to tím pes protáhl (střed stopovačky tahá po zemi a ty motáš bahno nebahno).
Je to děsný a já jsem ráda, že nám stačilo pár měsíců.
Nevím, možná to někdo jiný vidí jinak, ale já co mám zkušenosti se stopkou, tak to vidím takhle. Pokud s ní psa pustíš a nebudeš mít na něm a na stopovačce furt voko, tak ti prostě zdrhne i se stopkou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 14:17
- Nahlásit
cernej caj
Flexi já mám od firmy Flexi, měla jsem hned to první na Kima a vydrželo mi až do teď, tedy 7 let a když si vezmu, co vydrželo - pády na zem, pády do vody, házení do strže za Kimem, aby Kim mohl vylézt atd.atd., tak myslím,ž e je to fakt kvalita a za ty peníze se vyplatí.
Mají buď 5m a nebo 8m, lankový nebo páskový, já mám 8m lankový, ale záleží jak kdo chce.
Na Kima jsem do teď měla na 35 kg, ale teď jsem si koupila na 25 kg, protože už netahá, na Tima by to možná chtělo těch kil trochu víc.
Já je kupovala tady http://www.granulmania.cz/cz-kategorie-46543.html
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 14:58
- Nahlásit
Ten barel mám tenhle - mám jich už 6
URL
Maya
Asi to bude krmení - má už skoro 4 měsíce stejný. Neměla jsm mu to měnit
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 15:05
- Nahlásit
Takže teď váhám co mu dám. Jestli tohle URL
nebo tohle
http://www.pandaplus.cz/index.php/proformance-supe rpremiove-krmivo/proformance-freshway-holistic.htm l
Líbí se mi celkem oboje a potřebuju, aby mi nereznul. Teď prý vypadá jak prohlásil manžel jako Lenin (má rezatou bradu a chlupy pod hubou na límci)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 15:16
- Nahlásit
nefritt
Podle mě to reznutí dopředu nepoznáš, po čem bude, jedině snad bych řekla, že menší šance je po tom prvním, protože to má mnohem míň ingrediencí tedy menší šance, že tam bude něco po čem by zreznul.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 16:08
- Nahlásit
Objednala jsem to druhý. Fish4dog mají jen malé balení. Zatím jsem vypozorovala že vždycky začal reznout po tom, kde bylo sebemenší množství kukuřice. Po AG nereznul. To měl tu rybí řadu, ale zase mu nesedlo na střívka ..........
Zaregistrovala jsem se na ŽL a ty ceny jsou potom úplně o něčem jiném. Ještě jsem zkusila ty rybí pamlsky co tam nabízejí. Tak uvidíme co na ten jeho rezatej přeliv v Boleslavi řekne Liduš.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 16:16
- Nahlásit
cernej caj
Přála bych ti vidět jak se řežou naši. Charlie je takovej živel divokej a Rixi je pohodář, který si nechá hodně moc líbit. Když už to Charles přežene, Rixin na něj bafne a šeďous se stáhne. Ale za chvilku už zase Rixin jde a do Charlese strká čumákem a chce od něj nějakou akci. A tak to jde pořád dokola.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 16:55
- Nahlásit
nefritt
to si dokazu celkem predstavit. Tim by klidne celej den lezel, ale ta mala ho porad kouse a otravuje, a usi mu rve... akorat tim se pred ni nema kam schovat, protoze si ho najde vsude, ale je takovej dobrak, ze na ni ani nevyjede, nic. A to sem doufala, ze by ji mohl trochu naucit dobrym mravum
+ barel k proplan zdarma, to nevim teda sestra proplan vychvaluje, tak jedine to koupit seltiim... jinac teda ja bych to asi nekoupila, za ty prachy
Maya
to me na stopce taky vadi... kdyz stejne musim psa furt sledovat, a navic je to porad od bahna a tahani a tak, tak jestli to ma nejak rozumnej smysl, kdyz utece, stejne ho nikdy nedohonim...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 17:04 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
kdyz utece, stejne ho nikdy nedohonim...
navíc se ti snadno zamotá do houští. Ale na druhou stranu jí nemá nadosmrti . Ono nadruhou stranu víc možností, jak mu to vysvětlit, než pamlsky (míček), stopku anebo elektriku nemáš.
Pamlsky: zkus s sebou vzít třeba uzenou rybu, prostě něco straaašně dobrýho.
Míček: zkoušelas? Jestli je nadšenej aportér, třeba bude chtít míček míček míček (u špice jsem to ještě neviděla) a nic jinýho
Stopku: načti návod k použití, u špice bys zrovna s tím zašlapáváním stopky mohla celkem rychle dosáhnout dobrého výsledku
Elektrika: mi přijde naprosto zbytečná, jen jsem chtěla mít co nejkompletnější výčet
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 17:24
- Nahlásit
jojo, zatim lakame na pamlsky, Tima poustim klidne na volno kdyz nikdo nejde, ale aby se to poradne naucil ale nejak na nej nespechame, spis uz se ohlizim ale po nejakych pomuckach
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 17:59
- Nahlásit
cernej caj
já jsem u Máji měla se stopkou výborný zkušenosti během týdenní dovolené v českém ráji. Jenže můj flekáček to pak jaksi doma pozapomněl .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 19:53
- Nahlásit
cernej caj
to me na stopce taky vadi... kdyz stejne musim psa furt sledovat, a navic je to porad od bahna a tahani a tak, tak jestli to ma nejak rozumnej smysl, kdyz utece, stejne ho nikdy nedohonim...
No to ti právě nesmí utéct, o tom je práce se stopkou, nejdřív jí držíš v ruce a motáš a potom, když už to umí, tak jí necháš na zemi, ale musíš jí i psa pořád sledovat a jakmile by chtěl zdrhnout, tak musíš skočit a zašlápnout to
jako není to prostě na výlety, ale celou vycházku s tím musíš pracovat
je to fakt dost náročný, člověk si vycházky pak vůbec neužije, ale jak už jsem psala, nám to stačilo na pár měsíců přes pubertu, Kim to rychle pochopil a pak už normálka měl přivolání i bez stopky
pak když přišel Dori měl Kim zase vzdorný období, ale to už jsem místo stopkou vyřešila házením řetízkáče, na psa, který přivolání už má, je to rychlejší
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:38
- Nahlásit
Maya
ale to už jsem místo stopkou vyřešila házením řetízkáče
já tak řešila štěkání Cira u plotu. Ale jednou jsem trefila kolemjdoucího, tak jsem usoudila, že ani tohle není cesta pro nás
Teď jsem si vzpomněla, že našeho prvního špice jsem naučila 100%ní přivolání docela neobvykle. Mohlo mi být tak 15, Dája se vždycky těšila domů a utíkala ke vratům, kde na mě čekala. Když to udělala, tak jsem jí dala na krátké vodítko a obešla s ní ještě jeden okruh. To vždycky vydrželo tak na čtvrt roku a pak jsem to musela udělat znovu. Ale jednou jsem při tom druhém okruhu zapomněla klíče. Takže jsme si daly ty okruhy tři. To bylo naposled, co mi zdrhla . S Mili si nevzpomínám, že by mi kdy utekla na procházce.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 21:50
- Nahlásit
kachna_
Chudák kolemjdoucí.
No já se asi napotřetí trefila nechtíc Kimovi do boku a od tý doby stačilo jen zachrastit řetízkem v kapse a za pár týdnů už ani to.
Mě Kim vyloženě zdrhal jen v pubertě, nejradší do vsi, aby si mohl obejít kámoše a poštěkat si na ně, jinak normálně taky na procházce nikdy neutekl, jen měl takový tendence čuchat a nevnímat a jít a jít a pomalu se vzdalovat, takže prostě potřeboval čas od času přivolat, aby se zase přiblížil a jak jsem měla malého Doriho, tak zřejmě usoudil, že on už teď poslouchat nemusí, když na to mám jinýho.
|