Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 09:05
- Nahlásit

Maya
tak Feri se v misce na pití nekoupe, ani v hlubší kaluži co se nám tvoří pod okapem, tak uvidíme.

sem ji chvalila v praci, jak je hodnoucka, ze nekouse boty a papuce,a jen co jsem prisla vecer domu, tak viidm že jedné mé papuči chybí celej ten měkej vršek (klasicka čínska papučová obuv za 30kč), a zůstala jen podrážka)

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 14:24
- Nahlásit

cernej caj
Tak to asi vodomil moc nebude, buď ráda, Kim prolítne každou louží a bahnem, je furt jak prase, můj předchozí vlčí vodu nesnášel a i v největším morku byl pořád čisťoučký, protože v mokru chodil zásadně jen po cestičkách, aby si nenamočil tlapky.
Feri je fakt chytrá, když už musí něco zničit, tak si vybere to nejlevnější. -)
Kim nám jednou odkousal paty na gumácích na ven, byly z toho pantofle.
Hlavně jen kontrolovat, jestli ty odkousaný kousky nežere.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 14:50
- Nahlásit

Maya
Venku je jak prase teď pořád, ale on taje i sníh, i na silnici je bahnisko... tak jestli se nebude jen vyhýbat vodě ve formě bazénu ale jak z toho může bejt špinavá až za ušima, tak to musí prozkoumat.

Zda se, že nežere. Jen to roztrhá a v ten okamžik její zájem mizí. Už jsem měla strach dřív, aby to aji nebaštila, ale ne... a našla si právě novou zálibu cupovat sáčky z čaje... nechápu, kde je pořád vytahuje, ale už ji vidím jak si ho nese vítězoslavně na gauč...

Vidíš, Kim má asi cit pro módu se mu gumáky nezdály dost in.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2010 15:04
- Nahlásit

cernej caj
No teď je jak prase asi každý pes, byli jsme dneska venku a všude jsou louže a bahno a kde ne, tam je půl metru sněhu. Děsný. Doufám, že už to brzo roztaje.
Alespoň vlčí špic má výhodu výšky, teda jako dospělý a pokud se přímo nevyválí, tak si zafláká jen packy a ty se utřou. Dori, který je poloviční, je zaflákaný vždycky celý, suchý má jen záda a hlavu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 07:55
- Nahlásit

Maya
tak jsme byli zase vcera kousek dal od domova... tam kde byl snih nejrozbredlejsi, tam tim musela lozit jeste ze sme jeli jeste k rodicum na nedelni sprchu a mohli sme ji vzit nohy s podvozkem ve sprchaci, protoze jak se moc mele v lavore, tak to mam strach at si nevylyju vodu na nohy)

Tak ale podvozek musi mit i Kim pekne zaflakanej, ne? teda seltie ho maj vzdycky zaflakanej desne a ten spic jesli bude vetsi o 5 cm...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 09:48
- Nahlásit

cernej caj
Nee, podvozek ne, pokud vyloženě nevleze do potoka, tak má Kim břicho pořád suchý a bez bláta. Vždyť má přes 50 cm a nemá přehnaně dlouhý chlupy. Tvoje Feri jako fena bude menší, ale že by byla jen o 5 cm vyšší než šeltie, to nevím, šeltie má asi 35 cm jako střední špic ne? Feri by měla mít 45-50 cm.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 10:00
- Nahlásit

Jen pro představu - Kim jako štěně po důkladné zahradnické práci
Ale to už fakt dneska nehrozí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 12:32
- Nahlásit

Maya
no dobre, 5-10 cm...
nas sopta ma 39cm, takze sem tak vychazela ze Feri bude mensi... tak tech 45. ALe je fakt, ze ty chlupy asi budou kratsi tak by cista byt mohla.

Ten teda vypada tak to my na zahradku jeste nechodime, protoze nemame plot se sousema

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 13:24
- Nahlásit

cernej caj
No výšku a délku chlupů ti nikdo dopředu neřekne, ale myslím, že obecně vlčí špic má chlupy kratší než šeltie, po těle určitě, límec mají možná jakžtakž stejný, ale nevím, je to už dlouho, co jsem viděla živou šeltii.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2010 13:33
- Nahlásit

Maya

tak ony i ty seltie, co kus to original, to je des jen jedna ma hedbabnouckou srst, jedna ju ma jak draty skoro je fakt, ze ta nejmensi zas chodi nejcistci, protoze se vybyba spine

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 10:12
- Nahlásit

V útulku Polná u Jihlavy je vlčí špic, nemá tetování ani čip, ale to nic neznamená, tetování nemusí být už vůbec vidět.
Tak kdybyste někdo věděl, jestli někomu nechybí..
http://www.kynologiepolna.cz/utulek.htm

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 11:52
- Nahlásit

ten je nádhernej...

o víkendu jedem do jihlavy, mám nutkání se na něj zajet podívat a vzít si ho snad domů, než by se našel páníček...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 12:33
- Nahlásit

cernej caj
To by bylo super, ale je třeba počítat s tím, že se původní páníček už nikdy nenajde. A noví se hledají těžko.
Ale kdybys ho alespoň omrkla, nafotila a případně zkontrolovala, jestli opravdu nemá tetování, tak by to bylo skvělý, oni prý tvrdí, že tetování nemá, ale mohl by to být jen malý zelený nebo modrý flek ve slabinách, skoro neviditelný, mohli ho přehlídnout.
I když Kim už dávno nemá ani to. A tenhle má hlavu úplně stejnou jako Kim, ach jo.
Ale stejně tak to může být i bezpapírák, těžko ríct, i když tak nevypadá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 12:38 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

ja vim, ja bych ho vzala i s tim, ze by se mu nikdo nenasel, a uz by nam zustal...

Polovicka souhlasi, ze se tam stavime a souhlasi i s tim, ze bychom si ho (nejen) docasne nechali, pokud by to jen trochu slo...

On to bezpapirak klidne byt muze vsak se prodava spousta spicu, jejich rodice meli papiry ale nikdo s nima nebyl na vystave a tak nejsou chovny... puvodne sem takovyho chtela kvuli usetreni penez...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 13:09
- Nahlásit

cernej caj
Vy jste skvělý, fakt. Kdybyste ho měli doma, dala by se slabina i oholit a překontrolovat, ono blbý je, že u špiců hodně chovatelů tetuje kleštěma a to prostě po pár měsících zmizí a případně ještě zaroste, já nemám vidět tetování ani u jednoho, ale kdyby se alespoň vědělo, že tam něco bylo, tak by to třeba pomohlo.
Jinak u špiců není potřeba k chovnosti výstava, to jen tak na okraj, ale souhlasím, že štěńata po rodičích s pp jsou, i když zrovna u špiců to není až tak častý, spíš jde většinou o křížence, protože uchovnit špice je jednoduchý a uchovní se skoro všechno.
Hlavně se v útulku vyptej na povahu, jak se snese se psama a jak je k lidem, když jsme sháněli nové majitele pro dva s PP v útulku, ti byli od nějaké starší paní a celkem povahově zkažení.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 13:29
- Nahlásit

no jedem do jihlavy v sobotu, tak uvidíme, už jsem do ůtulku psala maila, co by řekli na sobotní návštěvu... tak dám vědet.

Feri budeme mít sebou, takže můžeme když tak hned vyzkoušet jak by se snesli, i když je pravda, že to se hned nepozná

ale píšou tam temperamentní a to může znamenat od kousavé bestie až po hyperaktivního miláčka prakticky všechno...

já vím, mělo by stačit uchovnění, ne absolvování výstavy, ale to se stejně dělá na výstavách většinou...
Já našla na podzim loni právě "čistokrevný" vlčí špice za 4000... ale pak sem si našla zimní sen, tak sem to už neřešila. Když investovat spoustu peněz do štěněte, radší beru papíraka...

(jinak na špic v nouzi byl cca 3 mesice stary inzerat na ztratu jednookeho spice, tak sem psala na uvedene cislo, ale toho pry uz maji doma...)

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 14:40
- Nahlásit

cernej caj
No temperamentní určitě je, tříletý vlčí špic musí být. Nejspíš že jako chvilku neposedí a nic mu nesmí ujít.
Ještě k tomu uchovnění, máš špatný info, u špiců se koná výhradně na bonitaci a to je vždycky extra akce, myslím, že letos se prvně zkouší pořádat bonitaci po výstavě a nebo ve Zbraslavi u Brna to bývá sobota bonitace, neděle klubová výstava, vždyť se tam můžeš jít mrknout, určitě to nemáte daleko.
Myslím, že u šeltií dělají bonitace na výstavách, tak tě to možná zmátlo.
No a "čistokrevný" vlčí špic za 4000 tisíce... mě Kim stál taky tolik a je čistokrevný bez uvozovek a i jsem viděla prodávat s PP za 3 tisíce. Ale je fakt, že běžná cena je o něco vyšší.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 14:46
- Nahlásit

Maya
když chvíli neposedí, to mi nevadí, uvidíme. Z útulku ještě nepsali tak maj urco hodne prace, kdyztak vecer zavolam... a jinak proste uvidime... nase tydenni utulkova cica bude mit infarkt, jestli ho privezem dom

jo, o te zbraslavi mi psala pani chovatelka, tak jak se bude blizit, prozkoumam ale polovicka ma stejne asi zvuceni tak se uvidi... a feri na to stejne bude jeste mala asi...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 14:53
- Nahlásit

cernej caj
Kočka si zvykne, u nás si zvyklo i kotě, co uvidělo psa a dostalo hysterák.
Zbraslav prozkoumej, Feri už by mohla do dorostu, takže žádná malá, no a nebo se jit jen tak kouknout a ukázat Feri chovatelce, ale to by zase byla škoda jí už nepřihlásit.
Když to nevyjde letos, tak příště, na Zbraslavi bývá jedna akce každý rok.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 15:06
- Nahlásit

nase kocka stravila posledni tyden pod gaucem a nebyt toho, ze ma feri pohmozdenou nohu, tak uz se tam semleli) protoze to je jeji mistecko ale ted se tam nedoplazi.

tak zbraslav je 19.6, coz neni nejvhodnejsi. uvidime, jestli to bude i v nedeli, tak to bysme se aspon zajeli ukazat pani chovatelce, no zatim je to daleko, ale hlasit ji nebudem, kdyby to nevyslo

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 15:25
- Nahlásit

cernej caj
Jasně, stačí na kukandu a otrkat Feri.
Co má Feri s nohou? chudinka, snad nic vážného. Jinak naše kotě strávilo za gaučem měsíc a venku pod dřívím, další měsíc už to bylo lepší, chodila na průzkum už se i odplížila kolem baráku domů, ale jak viděla psy, tak pořád zdrhala do úkrytu no a teď klidně skáče Kimovi po hlavě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 15:41
- Nahlásit

Maya
my mame 2letou cicu, tak to je jeste horsi...

jinak feri si v patek vecer nejak natahla sval v pravym zadnim koleni kdyz vyvadela se seltiema... kvikot to byl jak prasete na porazce cekala sem nejakou otevrenou zlomeninu... vet v sobotu zkontroloval, dal prasky za 500 a bylo.. nemohla na ni vubec chodit, ale uz si s ni dost pomaha ze schodu a pri behani uz ji taky zacala zase trochu pouzivat. Ale na trech ji to slo taky dobre
Ale nemuze se s ni plazit pod gauc... a obavam se, ze za dalsi mesic se pod nej uz stejne nevleze

a ted to vypada tak, ze kocka je pod gaucem a feri tam ma narvanou pulku tela a radostne vrti ocasem...tak je to celkem srandovni

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:37
- Nahlásit

cernej caj
Chudinka malá, ale hlavně že to není přetržený vaz nebo něco zlomeného, tohle se spraví.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:27
- Nahlásit

Maya
Právě, já byla vystresovaná jak tak vyváděla, ale naštěstí vet vyvrátil všechny hrůzy, že má jen natažený sval tak nás to uklidnilo.

Paní chovatelka ze zimního snu mi dnes nabídla černouška z exprerimentálního vrhu, protože ho pořád neudala a nám se moc líbil... takže celkem dilema, ale kvůli podmínkám na chov a hlavně těm penězům to asi neklapne.

Navíc jsem se tak nějak sžila s představou vychovaného velkého hafana Do ;tulku jsem volala, v sobotu tam nejsou, ale jsou ochotni být k dispozici zítra kolem 19h... takže se na něj podíváme zítra večer pokud vše vyjde, jinak až za týden

Takymáme dilema ohledně kastrace... aby nám nenakril Feri, přece jen ji uchovníme asi časem... jenže zase vím, že to pro psa není dobré, pokud to není nutné i kdybychom si ho vzali, tak je jasný, že by to nemohlo být třeba dřív než za půl roku kvůli páníčkovi...

V každém případě jsem rozhodnutá, ye jestli tam nebude nejakz razantní problém, vezem ho do těšan...

nefritt
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:57
- Nahlásit

Jen chci upozornit, že mi psali z útulku když jsem se na psa dotazovala, že je slepý na jedno oko a tetování ani čipování prý nemá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 07:18
- Nahlásit

já vím, to tam píšou, že je na jedno oko slepý, ale to nebereme jako takový problém a fakt, že už asi nikdy nenajde páníčka, s tím sme taky smíření. Pokud se nám pes bude povahově zdát, tak si ho vezmeme, pokud nám ho teda dají.

Z ůtulku psali, že je hodný a snáší se s jakýmkoli psem... a my k Feri ještě jednoho chceme, a rozhodli sme se že pořídíme útulkáče, sice sme chtěli až tak za rok, ale přijde mi ho tam líto, špičouna...

Bohužel teda nenapsali, jak ho tam mají dlouho... jestli dýl než cca 3 měsíce, tak už moc naděje že by ho někdo chtěl zpět nemá.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:17
- Nahlásit

cernej caj
Škoda, že si nemůžete vzít toho černouška, to bude super pes.
Jinak s tou kastrací si to ještě rozmyslete, já osobně proti kastracím nic nemám, znám několik kastrovaných psů a žádný problém nemají, vždyť kocouři i kočky se kastrují běžně a pes není nic extra a vem si, že třeba v USA se kastrují všichni nechovní psi i feny už v půl roce, takže vykastrovat nechovného dospělého psa já vidím jako lepší než ho mít v jedný domácnosti s hárající fenou.
Já teda mít fenu tak bych ho nechala vykastrovat hned, tedy za pár týdnů, až by si zvykl.

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:38
- Nahlásit

Maya
cernej caj
Jinak s tou kastrací si to ještě rozmyslete, já osobně proti kastracím nic nemám, znám několik kastrovaných psů a žádný problém nemají
Dá se to i s nekastrovanym psem. Je to votrava, ale dá se to.
Kromě kastrace úplné, existuje i možnost jen přerušit chámovody, to mi přijde lepší.
Jinak já mám proti kastraci to, že se mi nechce "zbytečně" narušovat hormonální cykly v těle. Ono zpravidla všechno souvisí se vším. U toho přerušení chámovodu snad tělo furt produkuje hormony, jen nejsou spermie. Do toho bych i šla, jenže pes je partnera a ten je proti.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:57
- Nahlásit

Maya
investice do cernouska by pro nas byla cca 15tisic + dalsi podminky k chovu, a teda i 8t na feri pro me bylo odrikani na 3 mesice + premie vanocni... Sme to vcera zvazili, a pokud by se nam libil utulkac Glen, cernousek ma smulu, pouze pokud by se nam utulkac Glen nelibil, jeste to zvazime, ale proste hlavne ta financni zatez + museli bysme nechat vykastrovat ferinku, protoze nesmi nakryt jinou nez bilou/cernou fenu s pp, tak k zamezeni nakryti...
a myslim ze pro me je snesitelnejsi vykastrovat poloslepyho utulkace kteryho nikdo nechce nez PP fenu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:08
- Nahlásit

kachna_
Jinak já mám proti kastraci to, že se mi nechce "zbytečně" narušovat hormonální cykly v těle. Ono zpravidla všechno souvisí se vším
no právě, kastrovat psa se mě moc nechce... jenže nechat si nakryt, kdyz se nezadari chovnou fenu (zatim neni, ale asi prece jen uchovnime)... to se mi moc nechce taky.

O tech chamovodech, to si pozjistuju, protoze do kastrace se me fakt nechce... ono taky proto sme jasne rekli, ze psa nechcem, ze jen fenu...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání