Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 21:03
- Nahlásit

Maya
No prostě jsme zvažili, že druhý štěně nakonec ne. Spíš sme se rozhodli, že tak za půl roku, až povyroste, si pořídíme nějakého utulkového či bezprizorního pejska, ale to je zatím daleko.

V každém v případě černoušek je prostě nádhernej a nemá konkurenci... ale když už jsem se nechala od utulkare presvedcit na papiraka kvuli natlaku rodicu... tak dalsi proste uz musi bejt nejakej "bezprizorni" a vzhledem ke stavu 3-4 šeltiček zaraz po velkou čast meho života je prostě jeden dlouhodobě málo...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:36
- Nahlásit

cernej caj
Jo jo, jeden je málo.
A útulkáčů je hodně, určitě si vyberete.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 08:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
Takže šelťátka nebudou?
Tenhle se mi hrozně líbí

http://www.utulekchomutov.estranky.cz/fotoalbum/na bidka-psu/nabidka-psu/232

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:00
- Nahlásit

kachna_

tak ten je roztomilouckej

no seltiatka jednou budou... ale kdo vi kdy... a zrovna sem nasla v nejakem slovenskem utulku seltii fenecku asi rocni... jeee ja bych pro nu jela klidne hned a ve znojme maji krasnou krizenku borderky, sice 8mi letou...

No ted to urcite neni k nevychovany pirani vhodny brat jeste utulacka nejakeho. ale urcite si poridime jeste jednoho a kdyz do toho bude seltii stenatko od ne(myho) seltiaka, tak co... 3 psi sou standart na kterej sem zvykla poslednich 10 let

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 09:23
- Nahlásit

http://utulok.kezmarok.sk/hladam_domov-874.htm

skoda, ze je to 360km z brna... jinak bych si ji vzala snad hned;)

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 10:19
- Nahlásit

cernej caj
Pěkná šeltička v útulku, já jsem zase vysazená na špice a mohla bych tohoto, je v útulku už dlouho

http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/stranka/na bidka_pejsku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 10:56
- Nahlásit

uprsni prosim ktereho... ja tam nasla asi 3... matyska, misu a cikiho ci tak nejak

ja na spicech nijak netrvam

ale co je srandovni, doma se smejou ze mam kratkopsa a kratkocumaka... a me zacinaji nosy selticek pripadat nejaky moc dlouhy) a to sem je mela predtim za nadherny cumacky

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:05
- Nahlásit

Ona se ti nezobrazuje ta fotka? Myslím Míšu, píšou, že je v útulku pár měsíců, ale není to pravda, je tam minimálně přes rok, spíš dýl, Matýsek je taky pěkný, ale ten je tam chvilku a je zřejmě menší, ten si páníka určitě najde.
Krátkopsa a krátkočumáka? To jako Feri?

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:15 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
nebo rita
http://www.utulekkolin.estranky.cz/fotoalbum/velka -plemena/rita/736

dokonce má dlouhej čumáček

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 11:33
- Nahlásit

kachna_
Ta je taky pěkná. Ono těch pěkných psů v útulcích je hodně.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:00
- Nahlásit

Maya

ted uz se me zobrazuje... tak ja nevim. Je peknej

jojo, krasnych hafiku v utulkach je hodne. Tak premyslim, co je vhodnej vek stenete, aby se k nemu dal druhy pejsek... a tuplem treba jeste utulacek... ta borderko krizenka ma 8 let, ale tu bych si snad vzala hned. Jen by byl asi problem se zlobivym nevychovanym stenetem X starsim hur zvykavym pejskem v novem prostrei

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:33
- Nahlásit

cernej caj
To neporadím, já s tím nemám zkušenosti. Ale asi bych brala tam, kdy by mi byli schopní říct hodně o psovi, jeslti má rád štěňata a tak a případně mi to předvést v praxi. Zvlášť u křížence bordery bych si dala bacha na to, zda jí nevadí jiní psi, agresivita ke psům bývá u nich, nooo častější.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:38
- Nahlásit

tak jasne, ze bysme sli nekam, kde by nam o nem mohli neco rict a nemeli by ani problem s nejakym zkusmym seznamenim mimo plot utulku... jako psa, kterej by jako prvni agresivne zautocil na toho mymo bych zrovna moc nebrala...

a o potencialni agresivite borderek sem teda nikdy neslysela, ale nepopiram to, plemeno jako takovy osobne neznam

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:57
- Nahlásit

cernej caj
já bych počkala, až bude mít štěně do značný míry zažitou hygienu, aby si milá bordera neřekla, když může vona, tak já taky.
Co znám bordery já, resp. co mám informace od majitelů border, tak ta agresivita bývá často důsledkem jejich hyperaktivity.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:05
- Nahlásit

No já slyšela, že ta agresivita je důsledek jednoho dovozu, ale důkazy nemám, brácha má jednu z těch borderek, zkušební procházkou se štěnětem nic nezjistíš, štěňata jim většinou nevadí, ale jiný dospělý psi, navíc třeba bráchy bordera to má i separovaný, vadí mu jen psi stejně velký a větší, proto taky mi Kima prvně napadl, až když mu byl rok, do tý doby byli největší kámoši.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:10
- Nahlásit

cernej caj
jinak starší, hůř zvykavej pes. Co jsem měla pitbuli, tak ta si fakt zvykala pomalu, to byly tak tři měsíce (to je výhoda, že budou furt pod dohledem tvýho partnera) než přijala něco novýho.
Na lepší se zvyká dobře , jen se připrav na to, že musíš být opravdu důsledná. Resocializace útulkáčka je stejná jako štěněte. Máme dva útulkáčky, 3 a 13 let, oba jsme si brali v roce 2008 a šlo to v pohodě, jenže jsme to vždy přidávali k dospělým štěně, nebo dospělého. Ani neznám nikoho, kdo by to chtěl udělat jako ty.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:10
- Nahlásit

tak hygienu je pravda, ze jeste uplne ok neni, ale to je taky tim, ze zatim cura snad 10x/den

navic kdyz se zacnem koukat uz ted, tak za 2mesice uz se muze cistotnost vyrazne zlepsit a navic budeme mit cas si to poradne promyslet, na pejska se jet podivat treba 2x... urco bych se nechtela podivat, vzit, odvezt... aby se nestalo, ze by byl fakt problem a chtela bych ho vratit

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:16
- Nahlásit

Já s tímhle neporadím, protože já zvládám tak jednoho psa.
S Kimem žádný problém když jsme cvičili jen tak mimochodem během vycházek, taky umí hodně věcí, zato Dori jako druhý neumí skoro nic, protože prostě já na to nejsem jednoho psa zavřít nebo uvázat a jít cvičit s druhým, takže něco takového jako pořídit si ke štěněti útulkáče a nebo druhé štěně by mě nenapadlo ani ve snu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:18
- Nahlásit

cernej caj
urco bych se nechtela podivat, vzit, odvezt
fakt myslíš, pokud tě nějakej pes chytne za srdce, že odjedeš bez něj ? Vlastní zkušenost, proto máme to malé černé . Já tam původně vezla matrace, nechtěla jsem psa.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:24
- Nahlásit

Maya
já na to nejsem jednoho psa zavřít nebo uvázat a jít cvičit s druhým,
je fakt, že bez toho to nejde, navíc když člověk jede už třetí sadu (s tou hluchou starou naštěstí necvičim) už mi někdy pěkně "hrabe"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:41
- Nahlásit

tak ja na to mam polovicku, ktera me toho psa zakaze si odvezt

ale zase dva by si urcite vyhrali spolu az by si na sebe zvykli

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:02
- Nahlásit

kachna_
Já už v podstatě jak jsou dva s nima necvičím, jen to, co jde dohromady, přivolání, odložení, chůze u nohy a tak, ale stejně je to znát, že Kim, kterému jsem se fakt víc věnovala, toho umí víc a taky mnohem líp, ono je to taky o času, když ho má člověk dost, může cvičit postupně s víc psama, já moc času nemám, tak na to kašlu.
Dori je takový mazánek, tak nic moc neumí, ale zase mi to až tak nevadí, taky že je menší, u psa velikosti vlčího bych si to právě asi netroufla, tam už je nějaký výcvik podle mě potřeba nutně.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:06
- Nahlásit

cernej caj
ale zase dva by si urcite vyhrali spolu az by si na sebe zvykli
To určitě, ale zase to nepotřebujou tak nutně, já měla předtím taky jen jednoho psa, i Kim byl tři roky sám a moc mu to nevadilo.
Ale jeslti je zvládneš oba, to znamená máš čas věnovat se každému zvlášť minimálně s výcvikem, tak proč ne.
Když se jim nebudeš věnovat zvlášť, budeš mít celkem nezávislou nezvladatelnou smečku, která si vystačí sama a na tebe bude kašlat.
Je to podle mě na zvážení každého, co zvládne a co ne, já bych to nezvládla, proto jsem si štěně pořídila až k vychovanému a vycvičenému dospělému psovi.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 16:42
- Nahlásit

tak ja myslim, ze u me neni problem, ze treba ja bych cvicila jednoho a pritel druheho a mit je chvili oddelene a kazdy se venovat jednomu...

jinak je to zatim jen takova vize do budoucna, nedokazu si ted predstavit jak bych to zvladla spis financne

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2010 19:19
- Nahlásit

cernej caj
Jo tak to jo, jeslti se i přítel zapojí, tak to je super, měli byste každý svého, to je ideální kombinace.
Finančně to už je horší, nejvíc je to znát asi u veta, když jdem na očkování a koupím pipety a tablety, tak už je to docela pálka.
No ale myslím, že dva se ještě dají, co by měla říkat kachna, když vidím tu její smečku...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2010 07:58
- Nahlásit

ale smecka to je nadherna Hlavne ta seltinka uprostred... pro ty ja mam slabost

worick
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 17:19
- Nahlásit

Ahoj vespolek, teď k vám lezu na stránky s dotazem a koukám - ten špic z Chomutova je nádherný - vypadá přesně jako našich Alfík, jenže ten je čistě bílý. Alfčovi je už bezmála 15, kdyby chudáček pošel, tak už vím, na koho se obrátit. Vy mi tu určo nějakého útulkáče seženete
Na akitách jsme začali řešit ,,boule" co se občas udělají psům našim, či od známých. Dám svůj případ k dobru:

My měli u babči léta fenku Lesanu - mamka byla NO, otec neznámý , byla jantarově hnědá, hlavu barevně trochu jako NO, chodila nahrblá jako hyena, celkem ošklivá, ale strašně hodná a poslušná. Nevím, kde sháněla ty ženichy, ale měla vždycky strašně krásná štěňata, její potomci jsou po vsi dodnes. Myslím si, že většinu měla s bílým špicem Falcem (to byl pes rodiny, mé drahé polovičky ) - on tak nějak ,,obhospodařoval" polovinu vesnice Falco, aby nebyla mýlka, jóó?! Asi ve třech vrzích štěňat bohužel byl nějaký vadný gen, asi, protože těm psům, se pak po většinu života dělali různě po těle boule a zase mizely. Až když jsem začala chodit s Tomem, zjistila jsem, že jejich Falco je právě nositel této choroby (divné choroby) a trpí na boule taky. Tady psy nikdo moc neřeší, ale jednoho právě měly sestřenky a když už tu bouli měl po několikáté a navíc to vypadalo, že to i bolí, tak ho vzaly psa na veterinu, ať už to vet nějak řeší. Ten to rozříznul, vyčistil a tvrdil, že to byl krevní výron. Pes ovšem dostal do dvou dnů otravu a pošel. Možná kdyby to vydržely a nechaly zase být, pes mohl žít ještě pár let. Falco s tím pošel až v 15letech, věkem. A teď mě napadá:,,neexistuje nějaká choroba špiců, která je popsaná a takhle se projevuje? Neslyšeli jste o tom tady někdo?"

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 17:32
- Nahlásit

worick
nevím, nemohla by to být nějaká forma hemofilie?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hemofilie

worick
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 18:12
- Nahlásit

kachna_
hmm, jestli se to týká i psů, tak mohla, nemocné jsem znala jen samce....

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 18:19
- Nahlásit

worick
strejda gůgl je genius http://www.dandies.eu/index.asp?menu=3&record=4329

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání