Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 16:15
- Nahlásit

Maya
tak s tím létem a sluníčkem to znám moc dobře... spíš vyhledáváme dostatek lesa v létě a pes má štěstí, že taky piju obyč vodu a stačí nám jedna láhev)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 08:03
- Nahlásit

Tak chudinku štěně po 3dnech u nás bude čekat odloučení... Ulomil se mě zub a první volný termín je zrovna jak budu mít dovču na štěnisko.

Kdy je tak vhodná doba ho začít učit na samotu? Ten první týden se mě zdá ještě hodně brzo... nebo máme začít třeba od druhého dne, co ho přivezeme? ten zubař bude cca na 3hodiny...

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 08:32
- Nahlásit

cernej caj
To zvládnete, mě tenkrát potkalo totéž, jak jsem byla ten týden se štěnětem Kimem doma, tak jsem musela k doktorovi a nikdo nebyl doma. Tak jsem Kima unavila hrou a pak jsem ho zavřela do koupelny s hračkama, nechtěla jsem ho nechat volně v baráku, protože jsem se bála, že spadne ze schodů. Když jsem se vrátila, chrupkal v koupelně a dělal jako že nic. Ale popravdě musím říct, že on Kim tohle vždycky bral filozoficky ve smyslu, když teda chceš, aby to bylo takhle, tak to tak bude.
Když jsem ho asi po týdnu zavřela prvně večer do kotce s tím, že určitě bude vyvádět a že ho tak za hodinku vezmu zase domu, prostě jako jen zvykačka, tak jsem pak prostepovala celou noc u okna, protože Kim postál u vrátek kotce, zjistil že já nikde a že se nic neděje, zalezl do boudy a celou noc spal. A mě to nedalo a celou noc jsem to chodila kontrolovat k oknu, jeslti už tam chudinka nestojí a nechce ven.
Podle mě zvykat jí můžeš klidně od druhého dne třeba aby byla sama v jiné místnosti nebo sama chvilku venku, tři hodiny není tak dlouhá doba, když jí před tím unavíš, tak to prospí a nejspíš si ani nevšimne, že jsi pryč.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 08:33
- Nahlásit

A kdy si pro ni vůbec jedete?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 11:59
- Nahlásit

Jedeme pro ni příští neděli, 17tého...
No už se nám to blíží, už se těším jak malé dítě na dárky

Mě přijde ještě malinká na takovéhle učení už... ale klidně teda začnem už první týden. Stejně si asi bude muset začít zvykat že bude zavřená v pokoji, jinak kdyby nebyla, spadla by nám do dvoumetrové jámy

A jak dlouho může být venku? dokud bude vypadat, že se jí venku líbí, tak ji tam můžeme nechat a domů až bude vypadat unaveně-nebo jí začne být zima?

musím se informovat ted, nebudu mít internet, tak abych byla aspon trochu připravená

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 12:49
- Nahlásit

A jak dlouho může být venku? dokud bude vypadat, že se jí venku líbí, tak ji tam můžeme nechat a domů až bude vypadat unaveně-nebo jí začne být zima?
Zeptej se chovatelky jak je zvyklá, pokud vím, pouští je ven. Ale tam jich je víc, tak blbnou, takže základem je ohlídat, aby v tomhle počasí nezačala venku polehávat. Takhle malé štěně nemá ještě podsadu a prochladla by. Myslím, že když by měla být venku sama, tak bude mít spíš tendence někde lehnout, asi záleží na ruchou kolem domu a tak, jestli bude mít co sledovat a nebo jeslti se bude nudit, já měla Doriho jako štěně taky na sněhu a brala jsem ho ven, jen když jsem tam byla já, když jsem šla domů, tak šel taky domů. Venku jsem ho začala nechávat, až když bylo okolo 10 stupňů, to už je pak jedno.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 13:50
- Nahlásit

já to myslela spíš na procházky a na braní ven, když tam budu sním. určitě bych ji tam zatím nenechávala samotnou. Paní chovatelky se pak určitě ještě zeptám, ale pak budu celý týden bez toho netu, tak kdybych náhodou zapoměla se zeptat...

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 14:09
- Nahlásit

cernej caj
No podle mě blbnout na zahradě klidně dokud nepadne, procházky mimo spíš opatrněji, ne žádný pochody, ale to poznáš, my chodili fakt jen kousek po vsi, jen aby se učil na vodítku, ale u těhle prcků je výhoda, že když máš pocit, že už nemůže, tak ho můžeš nést.
Myslet na to, že na zahradě, kde je doma a jseš tam s ní, tak když bude unavená, tak si lehne, když budete mimo někde na procházce, tak se bude snažit tě následovat, i kdyby jí nohy měly upadnout a mohla by se teda přetáhnout, tam je to na tvém odhadu, co ještě může a co ne a vždy je lepší míň než to přetáhnout a přivodit jí nějaký zdravotní komplikace.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 14:11
- Nahlásit

Tak tady týden nebude žádný info??? No tedaa, umřu zvědavostí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 14:38
- Nahlásit

tak máme tam hospodu s free wifi, tak bysme mohli zaskočit v rámci učení Ferinky na samotu podat nějaké info

Myslim ale, že ten první týden bude na vodítko ještě hodně malá, ne? to snad ani nikam nedojde

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 15:05
- Nahlásit

cernej caj
No to nee jako že jí dáš vodítko a půjdete na pochod.
Já teda učila na obojek a vodítko hned asi třetí den, chodili jsme pak na vodítku jen kousek za plot, tak 200 m tam a zpátky, ale Kim s tím naštěstí žádný problém neměl.
Já myslím, že uvidíš, vždyť to znáš od šeltijek ne? Je to stejný, štěně jako štěně.
Do hospůdky zaskočit můžete.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 16:01
- Nahlásit

Maya

To jo, jenže my sme hodně jezdlili na chalupu, takže jako štěnata hodně povíhali bez ničeho a pak teda bylo celkem problematicky je presvedcit, at chodi na voditku)

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Led 2010 20:01 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
Jo, já taky s ním hodně chodila na volno, ale i jsem hned učila vodítko, podle mě čím dřív tím líp.
S Kimem to bylo v pohodě, to Dori a vodítko, to byl očistec.
Tři kroky a toto a to už mu bylo půl roku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 10:37
- Nahlásit

roztomily

Me doma strasi segra... seltie maj hubnouci kuru a nas zakrslik nehubne a furt se chce jen mazlit, tak me vyhrozujou seltiatkem) Hlavne ze sem je furt presvedcovala at poridi seltiatka, to bych spice nebrala... seltiatka nikdo nechtel, vzala sem spice a ted me hrozi dva)

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 10:41
- Nahlásit

cernej caj
To bys měla doma veselo.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 10:48
- Nahlásit

hlavne bych nekteryho z nich musela zblajznout, protoze si nemuzu dovolit ted zivit dva psi...a jestli by stenata fakt byli, tak tatinek je po jidle celej zhavej... ten ani nevi co je to kousani, rovnou polyka)
Teda i tak sem pocitala s tim, ze zivit psa nebude snadny, ale pocitam s tim... tech cca 500/mesic jsem schopna do psa investovat, ale mit dva, tak je nemam z ceho zivit

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 11:02
- Nahlásit

cernej caj
Ale neboj, to dáš, jak budeš mít psa doma, tak se peníze vždycky najdou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 11:07
- Nahlásit

no ja doufam, ze ultrazvuk chlupaty kulicky neukaze, nebo me trefi)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:18
- Nahlásit

http://mawenzi.cz/psisko.php?page=prvni_den

tak a máme ji doma

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 12:53
- Nahlásit

cernej caj
No teda, já ani nepsala, jsem myslela, že jsi bez netu.
Ta je pěkná, je vidět, že byla zvyklá i venku a na sníh, šeltičky koukám jí přijali v pohodě, no už je Feri skoro stejně velká a brzy je přeroste.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 13:28
- Nahlásit

Já byla dneska u našich a za šeltičkama. Ted uz budu az do nedele bez netu... Ale je veliká skoro jak naše nejmenší selticka uz... vsak ta nejmensi se ji pekne boji

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 15:19
- Nahlásit

cernej caj
Aha, tak si užij dovolenou s malou, zdá se, že je to pěkný rarach, budeš mít veselo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 15:24
- Nahlásit

cernej caj
Má skvělěj kukuč

Bessy z Davidova dvora už hárá

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Led 2010 15:36
- Nahlásit

kachna_
Fakt? Tak to už se pojede za Chuckem, tak snad už se taky dočkáš štěníka.

nefritt
Člen
# Zasláno: 19 Led 2010 12:02
- Nahlásit

jj Vlaďka to psala, že jí začala hárat myslím o víkendu.
Můj Charlie má dneska narozeniny - 2 roky. Ani se mi nechce věřit, že už ho mám pacholka přes rok doma

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Led 2010 12:42
- Nahlásit

nefritt
Charleskovi k narozeninám gratuluju!!
To to letí, mi to připadá včera, co jste si ho přivezli.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 09:53
- Nahlásit

jinak na špice v nouzi jsem se nevykašlala. Jen jsem měla mít původně už rychlý internet od O2 (mám mobilní vodafoun, kde je prům. rychlost 33 kbit/s), tak jsem to odložila. No s netem to nebude tak jednoduché, tak to holt budu muset přetrpět

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:09
- Nahlásit

kachna_
No to chápu, aktualizovat stránky s pomalým netem je na vraždu. Jen aby sis s O2 pomohla, co jsem slyšela, ten jejich rychlý net má fakt jen málokdo, většinou jen ve velkoměstech, záleží na drátech.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:31
- Nahlásit

Maya
Měla jsem wifi 500 Kbit/s - to by mi stačilo a tohle by mělo být 2 nebo 4 mbit/s, takže myslím nemám přehnaná očekávání.

Když někdo někoho objevíte, stačí sem hodit odkaz, přidám

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Led 2010 10:40
- Nahlásit

kachna_
Každopádně nech si to od O2 prověřit, pokud jde teda o internet přes pevnou, ta jejich rychlost je AŽ a negarantují ji a většina lidí na ní nedosahuje, záleží na vzdálenosti od ústředny a stavu drátů, u nás mi tenkrát naměřili 50 Kbit/s, prý jsme daleko od ústředny a platila bych za to stejně jako ti s opravdu vysokorychlostním.
A to už pominu, že mi furt volali a nabízeli tv přes pevnou a bylo jim fuk, že u nás nejde pomalu ani net.
Teď mám wifi za pár kaček, rychlost je ucházející, mohla bych si jí zvýšit, ale nemám zájem.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání