Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 20:39
- Nahlásit

Maya
tim ted ji 3x denne s feri, kdyz to dostal na raz, tak to slo hned ven. Misky maji na zemi porad, jsem tak zvykla z domu... misku davam pryc jen v pripade, ze feri nesezere co ma, tak ji to seberu i s miskou, ale tak tech 20 minut ji na to nechavam. pokud to sezere, tak misku ze zeme uz neberu... jakoze sice nechavam na zemi misky, ale prazdne, pro upresneni jenze Tim to sblajzne behem pul sekundy a feri ma na kazdou granulku spoustu casu a chroupe klidne 10 minut a stejne toho sni sotva pulku... takze se behem casu jidla snazim tima hlidat, aby ji to nesezral, ale jak rikam, staci ze se treba otocim ze neco zvednu ze zeme a uz ma tim v misce tlamu.

ty misky jim teda budu schovavat, aby nebyli na zemi, i kdyz jsou prazdne...

ono kdyby feri jedla trochu rychlej,asi ten problem nenastane

kachna_
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 21:11
- Nahlásit

cernej caj
u flexiny je jedna věc, říká se, že pes by neměl být na flexině, dokud tahá, že se to neodnaučí. Nevím, co je na tom pravdy, ale logiku to má, přeci jen cítí stále mírný tah.
Holky vědí, kde kdo má jakou misku, ale po dožrání jdou vyluxovat i ostatní misky. Je dobré, když jsou tvarově i materiálově odlišné, pak si tu misku poznají lépe. Ale bez dozoru jí asi Tim Feri stejně vyluxuje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 21:39
- Nahlásit

kachna_
to jo, oni si je po jidle pak jeste taky chodi kontrolovat kazdej ma jinou, tim ma nerez a ferinka keramickou, s takovym peknym konikem, meli v tescu v akci takovy pekny

snazim se je u toho hlidat, ne ze by me vadilo, kdyz Tim vic sezere, prece jen se 17 kg by tak 3 přibrat ještě mohl, na omak je hubenejší, sou mu citit zebra, ale z principu...

no a i kdyz se lip zrat asi nenauci, doufam, ze aspon prestane zvracet, az nadejde okamzik, kdy bude zrat celou davku zaraz...

taky bych ho mela vyfotit, jenze v baraku je tma, a venku se zas tezko foti, kdyz musim hlidat dva psy... A majitel se stale jeste neozval... kdo vi, zda ho nekdo vubec hleda

jinak k flexi voditku - zatim o nem neuvazujeme, jen jsem se tak ptala. feri poustime navolno, na mlsku se necha privolat rada, kdyz je potencialni vzruso jeste daleko... a tim se zatim moc nevzdaluje, de si relativne klidne, obcas potahne ze chce neco onuchat, ale snahy, aby mohl treba na 3, 4 metry zatim nema, i kdyz sme zkouseli stopku, tak sel blizko nas...

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 21:45
- Nahlásit

cernej caj
Musíš vycházet z toho, že vlčí špicové jsou ve valné většině pažravci a sežerou na co přijdou, taky jich je hodně dost tlustých. Feri je buď výjimka a nebo to teprve přijde, na Kima to taky přišlo až později, jako štěně byl totální nežravec.
Já když krmím, tak taky u nich musím sedět, dokud nedožerou, jinak by to Kim Dorinovi sežral. Pravda je, že oni žerou chvilku. Pak si vzájemně oblížou misky a já je uklidím.
Prostě Tima podle mě neodnaučíš, aby bez dozoru nechal ležet jídlo. Kim ho klidně ukradne i ze stolu, když se s ním octne o samotě.
Jinak že tam mají prázdný misky, to asi nevadí, já myslela, jestli nemají pořád naloženo, tak už jsem se s tím setkala.
Zkoušela jsi Timovi ty granule rozsypat na nějaký ten tác? Taky s tím nežere pomaleji?
I když myslím, že je to jen otázka času, až Feri vyroste, tak určitě bude jíst taky rychleji.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 21:48
- Nahlásit

cernej caj
Tim si vás asi hlídá, to je dobře. No s tou flexinou je to asi pravda, já taky chodila nejdřív pár měsíců s normálním vodítkem a pak až když uměli, tak na flexině, Kim se na flexi naučil hned, Dorin s tím měl trochu potíže, jak ho to trochu tahalo, tak mu to dlouho trvalo než přišel na to, že nemusí chodit u mě, ale může pobíhat.
Pokud Tim nějak extra netahá, tak je asi flexina zatím zbytečná. Alespoň zatím.
Na fotky už se těším, až bude někdy sluníčko, tak to venku půjde vyfotit dobře.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 22:07
- Nahlásit

Maya
kdyz je nema v misce, zere je dyl a dokonce se mi zda, ze zere malinko pomalej... sem tam je slyset, ze si uz i kousne jenze to bych mu musela nalozit pul pytle, aby to zral stejne dlouho jak feri

proste je hlidam, ale chtela bych, aby byli samostatnejsi, coz se teda si nepodari, ale muzu aspon doufat v to, ze pak budou zrat spolu stejne rychle...

Jinak na stul, to se kouka casto, to je pravda dokonce me rano v nestrezene chvilce pri snidani skocil po rohliku a jak sem ho zrovne nesla k puse, tak ho obliz je jak klaun, porad na zadnich a panackuje, musim si davat bacha ferinka je pekne naucena, ze musi zpusobne sedet a cekat, kdyz pekne sedi u stolu a kouka a nevyskakuje, tak dostane odmenu. Idealne, aby to pochopil i Tim

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 22:34
- Nahlásit

kachna_

Ahoj, já si myslím, že s flexinou to není až tak o tahu, ale že by pes měl mít už jakés takés přivolání, abych si ho místo přivolání "neslaňovala" ke mně

Používám jí na houby, když jdem do lesa, mám jednoho psa připlého na pasu, a flexi mám s lankem, abych viděla na zem - na ty houby jako

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 22:46
- Nahlásit

cernej caj
On to Tim taky časem pochopí, jenže to víš, starší pes už má nějaké zvyky a než se přeučí, trvá to dýl, než něco naučit štěně, navíc špicové mají dlouhou paměť, ale určitě časem se vylepší, vždyť ho máte chvilku, počkej za pár měsíců, bude šlapat jak hodinky.
Feri pak bude v pubertě a budeš říkat, jak máš hodného vychovaného Tima a Feri je na zabití.
Kim když byl v pubertě, tak jsem myslela, že mě šlehne. ¨
Lucie Kratochvílová
S tím přivoláním je to pravda, i když já ze začátku taky slańovala ke mně, tak nějak to byla zažitá reakce - pes na vodítku se přitahuje, na volno se volá a než jsem se tak nějak přeučila, tak se Kim naučil na ten zvuk brzdičky od flexi, pak už stačilo jen zarachtat a mazal ke mně. Takový nechtěný klikr trénink.

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2010 09:55
- Nahlásit

Já vlastně Charlieho učila taky na nové jméno - zkus to jako jsem to dělala já. Posadila jsem si ho před sebe, řekla jméno, dala pamlsek - několikrát zopakovat a několikrát denně. Naučil se to strašně rychle.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2010 17:53
- Nahlásit

nefritt
zkusila sem to. cabajku zral ochotne (nic masovyho doma neni jineho ale ze by na to slysel lip... ale zase nesmim mu krivdit, obcas na to zareaguje

nefritt
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2010 18:57
- Nahlásit

Musíš hodně často - já to tak dělala 14 dní. Potom jsme chodili po zahradě - hodně nahlas jsem krátce vykřikla jeho jméno - jakmile dal hlavu nahoru, hodně pochválit třeba přehnaně (myslím kdyby mně viděli sousedi tak si poťukají na čelo)+ odměna. Musí vědět, že když zareagoval správně,VŽDY zpočátku svojí odměnu dostane.Já tedy mám to štěstí, že je hodně žravej, takže to nebyl problém. A jméno jsem měnila, protože on se podle papírů jmenuje Ernie a doma mám Enie. Uber mu ze žrádla a cvič s pamlskama na jméno, uvidíš, že to zabere.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 07:16
- Nahlásit

dneska jsou rarasi prvni den sami doma, neoddeleni... na 12 hodin chudaci, doufam, ze nenadelaj borcus a ze budou chodit srat na chodbu, kdyz bude nezbytne nutno...

Tim otevrel dvere od pokoje sotva sem za sebou zamkla, tak snad najdu psy cely, az se vratim z prace...

Akorat ta mrcha ochcava celej barak nejaky fuj to nezna, kdyz na nej zarvu, tak ma nozicku vesele zvednutou dal... doufam, ze ho to prejde, protoze ho nasilim rvat ven, ze se cura venku, to by me tim vodotryskem ojel cely zdi...

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 07:42
- Nahlásit

cernej caj
ta mrcha ochcava celej barak
Když ho uvidíš, házej pantofle (jsou furt při ruce ) a zlob se. Je důležitý, aby viděl, že tohle chování se ti nelíbí, samo to myslím nepřejde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 21:29
- Nahlásit

no jiste pokroky snad brzy poznat budou... v klidu uz casteji striha usima kdyz ho oslovim a kdyz se na nej zlobim, kdyz leze feri do misky, tak to asi zacina taky chapat, protoze tak "provinile skousne co ma v hube" ale dal zrat nejde... sice za 2 minuty ma tlamu v misce zas, ale po jeho zasahu tam dycky zbejva.

prujem se mu moc nelepsi uplne tekuty uz to neni, ale porad prujem, no probican zrat nechce, davam mu to do rohliku a dostal opet pulku cernyho uhli... mu davam pulku jednou za tri dny cca, ho tim nechcu zas nejak predavkovat... ale vecer se me zdalo, ze i z feri se linou podivne bublave zvuky kdyz byla prikrcena, ale nemam jak svitit na dvore, tak netusim, co z ni padalo... tak kdovi, jestli sezrali neco stejnyho, nebo je to nahoda, predpokladam, ze prujem od tima ferinka chytit nemohla...

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 07:47
- Nahlásit

cernej caj
Myslíš, že živočišnym uhlím můžeš předávkovat? Možná lepší je smecta.
Co mu ty granule míchat s hodně hodně rozvařenou rejží - tak půl hrsti?
A ještě mě napadl poslední tip - pangamin bifi. Michal si ho teď kupoval pro sebe. Jsou v něm probiotika a lékárnice mi ho vysloveně doporučila na úpravu trávení.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 07:48
- Nahlásit

cernej caj
Ještě mě napadlo, zapáchá ten průjem? Je hnědej, nebo nazelenalej?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 08:12
- Nahlásit

cernej caj
Taky by mohl mít zánět střev, to už by chtělo veta a antibiotika.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 08:40
- Nahlásit

je hnedej a smradlavej... zelenej neni.

cernym uhlim se muzes predavkovat tak, ze misto tekutyho to nepude ven...

smecta se rozmichava s vodou... muze se podavat i nerozmichana? pochybuju, ze takovou vodu by me vypil.

pangamin si pisu... k vetovi se dostanem nejdriv v sobotu, na prujem nam rikal minuly tyden, ze to muze mit jeste z utulkovy stravy a zmeny prostredi a tak

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 09:20
- Nahlásit

cernej caj

Když měl Ben minulý rok průjem, tak jsem na doporučení veta, dávala smektu do bílého jogurtu, zamíchala jsem to do 3 polívkových lžic a dávala jsem mu to po lžících. Vodu by mi se smektou taky nevypil.. Snědl to napůl dobrovolně a napůl nedobrovolně, ale pomohlo to Měl zánět střev a trvalo to týden, barva průjmu byla játrově hnědá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 09:24
- Nahlásit

no desite me

Lucie Kratochvílová
pravda, v jogurtu by to mohl chtit... jestli zere jogurt sem zatim nezkousela, ale je to pazravec, tak by mohl.

nase hneda je teda spis svetle hneda.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 12:38
- Nahlásit

cernej caj

Když by to nechtěl jíst, tak mu to dávej po lžících přímo do tlamy, protože jestli mu není moc dobře, tak se asi bude ofrňovat, ale se smektou mám jenom ty nejlepší zkušenosti i u sebe

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 13:01
- Nahlásit

s otviranim tlamy mame zatim potize ani probican se mi nedari mu procpat primo do tlamy.
Ale jinak zere jak urvanej, vcera sem vyhazovala zbytek bramborovyho salatu a pres to sem nasypala asi pul kyble popelu a stejne jak to citil, tak do popelu strkal cumak, az sem to sla radsi hodit do popelnice, jinak by to sezral i s tim popelem

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 14:01
- Nahlásit

cernej caj

Tak to by to mohl sníst

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 16:10
- Nahlásit

cernej caj
A nejde ten Probican dát na piškot? Já ho teda nikdy neměla, tak nevím, ale když potřebuju dát sežrat Kimovi něco, co nechce, tak ideál je na piškot, pokud to teda není přášek, pak je to nejlepší do taveňáku, pak mu hodím jeden na ochutnávku, druhý ten potento něčím a rychle třetí, on jak vidí, že bude další, tak se nepitvá v tom, co to je a rychle to spolkne, aby měl místo na další. Jen musí vidět, že mám další a chystám se mu to dát. To prostě neodolá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 16:33
- Nahlásit

Maya
Ja ten probican davam do rohliku vetsinou... kdyz to dam NA piskot, tak to nechce. kdyz to dam do rohliku, tak je to hned v nem. aji prasky davam do rohliku, jemu to z tlamy nepada, tak to sezere

a nebo mu to micham mezi granule, se mu jich na jazyk nalepi 5 naraz, tak ze jedno z toho je prasek, to on asi neresi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 09:57
- Nahlásit

nove info:
vcera jsem se dostala domu az o pul 12, ale rodice byli zver nakrmit a pustit na dvur. Tim ma bobky prej tak napul... v noci pak kadit nechtel a rano mrcha taky ne abych ocihla jak to vypada, ale dostal rano pangamin... teda rovnou 2, protoze panicka je nesika, pri rozdelavani pytliku ji par vypadlo na zem a Tim to hned sezral.

doufam, ze se to teda lepsi... ale na vlastni oci zatim nevim nic

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:37
- Nahlásit

cernej caj
Tak to je super, že už to má lepší, ono to taky asi nejde zlepšit ze dne na den.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:46
- Nahlásit

ale rano vtipna vsuvka. Ferinka sla zvejkat gumovou husu, pak se o nu pretahovali s timem a kdyz ju tim ziskal, na feri vrcel, kdyz se chtela zakousnout. tak sem ho nechala zavrcet, ale hracku sem jim sebrala obema.

tak snad se jeste nezacnou rvat za chvilu spolu o pozice

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 10:55
- Nahlásit

cernej caj
Já myslím, že ne. Za prvý musí Feri vychovávat a k tomu to To je moje a ty na to ani nemákneš patří.
Kim to dělá někdy taky, Dorinovi vezme hračku nebo jídlo a ač sám to nechce, tak alespoń na to lehne a brání si to, aby mu to Dorin nesebral. Ale i ti mrňavci si umí poradit, když musí, už jsem párkrát viděla, že když Dorin viděl, že silou to nedostane, tak běžel za roh k plotu a tam dělal, že někdo jde a štěkal, Kim se šel samo podívat, co se děje, Dorin naběh zpátky a hračku si vzal.
A za druhý kdybys viděla ty dva moje, někdy se tak kočkujou, že pro cizí to vypadá, jako když se chtějí zabít, vrčí u toho, rafou, jsou do sebe zakouslí a tak a přitom jsou úplně v pohodě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 11:53
- Nahlásit

Maya
tojo, tak vychovavat, to musi ale aby bral jeji hracku a pak na nu vrcel, to se me zdalo teda moc

musi byt hlavne srandovni, jak jsou velikostne od sebe rozdilni. Feri je mala tyranka k timovi, tak ho nenecha 5 minut na pokoji a pak knuci, kdyz na nu lehne, protoze uz ho to nebavi, jak kdyby ji vrazdil

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání