Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 12:11
- Nahlásit

Maya
brada vypada uplne cerna ale omrknu vecer teda bradu. Nas tricolor seltiak zacal na brade sedivet cca ve 4 letech...

U veta urcite ten novy odhad nechame udelat, ale nejdriv se tam dostaneme az v sobotu prave...

A taky se mi nezda, ze by utek, jak vidi lidi, tak se hrne k nim a chce mazlit...

jinak teda tim flexi myslite co presne? Tim jeste nezna moc svy jmeno, natoz aby poslouchal a na prepinacim voditku moc daleko nedojde... jako ze muze akorat trochu kolem me, ale ne moc... tak aby feri nezavidel, ze ta muze na volno

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 12:26
- Nahlásit

cernej caj
Flexi = samonavíjecí vodítko. Na místa, kde není provoz aut super věc. Jinak doporučuju koupit opravdu jen od firmy Flexi, já mám teda na 25 kg, ale pokud ti tahá, tak spíš na 50 kg. Mají 5m nebo 8m.
Já kupovala zrovna teď obě nový, Dorinovi proože měl jen 5metrový a chtěla jsem, aby měl 8m jako Kim, chudák vždycky koukal jak to že nemůže až tam jako Kim a Kimovi nový, protože po těch 7 letech už se začalo zasekávat, ale vydrželo fakt hodně včetně hodu do potoka i do strže mezi stromy, kam Kim skočil, tak aby se mohl vymotat i ven

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 12:27
- Nahlásit

cernej caj
Jo a brada začala Kimovi šednout tak v 5-6 letech, takže jestli má černou, bude mladší, možná opravdu jak řekli ty 3-4 roky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 12:50
- Nahlásit

no bradu poradne prozkoumam, ale myslim, ze byla cernoucka

cim mladsi, tim lepsi, protoze o to dyl vydrzi;)

prave Tim vcera na vychazce hrozne nuchal a de se tak s nim blbe. I kdyz uz tahl trochu min, nez v nedeli. hodne se ho snazim taky davat k noze, kdyz zacne hodne tahnout... tak se treba nauci, ze kdyz pude normalne, bude mit vetsi volnost...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 13:02
- Nahlásit

cernej caj
No tahat samozřejmě může i na flexi, jen bude od tebe dál, asi to chce vyzkoušet, já učila vždycky psy nejdřív na normální vodítko a pak teprve začali chodit na flexi, ale s Timem je to jiný, možná by mu to stačilo, oni jsou vlčí čuchači a na normálním vodítku to nestíhají.
Normální vodítko já používám akorát do města, když potřebuju se psem rychle dojít odněkud někam.
Flexi není sice nejlevnější, ale zase do budoucna by se ti mohlo hodit i tak.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 13:04
- Nahlásit

cernej caj
Jo a ještě, flexi se nehodí tam, kde chodí hodně lidí, prostě kde je provoz ať už aut nebo lídí, přece jen ta manipulace se psem na dlouhý šňůře je horší a navíc ta šňůra by ty lidi přizabila, takže záleží kam chodíte na vycházky a pak taky je potřeba naučit s flexi pracovat ,rychle psa přitáhnout, zastopnout a tak, to je teda jen otázka praxe, ale i tak jsem viděla spoustu lidí, co to neumí a v takových rukou je fakt pak flexi jak vražedná zbraň.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 13:19
- Nahlásit

ja si vzpomela, ze sme to meli u naseho prvniho psa, tak to bylo celkem v klidu... po ulici sme sli u nohy na kratko a v parku, kdyz byl prostor, mohla pobihat jak chtela. Kdyz s tim clovek umi zachazet, da se to...

presto bych i tak rada, aby se tim naucil poslouchat, aby na volno mohl...

jj, Tim cuchal snad vse, ale zase nezname prostreti... Feri ignorovala vetsinu pachu...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 13:30
- Nahlásit

Tim cuchal snad vse, ale zase nezname prostreti... Feri ignorovala vetsinu pachu
Feri je ještě malý štěňátko, to přijde.
Kim čuchá všude jak kdyby tam byl prvně, i tam kde to zná jako svý boty, celou procházku jde v podstatě s čumákem zabořeným v trávě, možná bude Tim to samý.
Přivolání ho určitě naučíš, jen to bude chtít čas, se špicema to většinou nebývá problém, s Kimem jsem jenom musela dávat pozor, aby při tom svém čuchání nedocházel v dál
Dorin je zase úplně jiný, ten si za celou procházku čuchne tak 2x, když už vidí, že Kim čuchá něco moc zajímavého, tak se jde podívat, ale jinak se mi motá pořád kolem nohou

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 14:34
- Nahlásit

Tak u nás je to spíš tak, že víc čichá berňák, ale ten zase není zdrhací, klidně můžu jít a on nás po chvilce doběhne. Woriček sem tam čichne, ale spíš sleduje všechno očima, jestli se někde neobjeví něco, co by se dalo eventuelně ulovit. Jak ho vidím, že zastaví a nasadí ten svůj ,,pátrací" pohled, už pěním a očekávám průšvih. Minimálně to, že na vodítku vystartí a urve mi ruku, potvora V popředí zájmu jsou slepice (už si skoro myslím, že mu něco udělaly a on se mstí ) ptáci všeho druhu a pak zbytek co se hne. Nehoní ale lidi, cyklisty, bruslaře, auta atd. Jenom zvířectvo

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 14:49
- Nahlásit

Nehoní ale lidi, cyklisty, bruslaře, auta atd. Jenom zvířectvo
No tak to máš ještě dobrý, co maj říkat lidi, co jim pes honí všechno.
Nebude on lovecký pes? Jednou mi vyprávěl myslivec, jak odnaučuje lovecký psy zdrhat tím, že jim zavěšuje za obojek před přední nohy klacek, ale nevím, jestli by to fungovalo i na chlupatce jako je Worick.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 15:06
- Nahlásit

Maya
zavěšuje za obojek před přední nohy klacek
no mamča říkala, že to je teda elektrika podle ní humánnější. (porovnávaly jsme zkušenosti el./stopka/atd.). Ale na NO o funguje také

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 15:19
- Nahlásit

no mamča říkala, že to je teda elektrika podle ní humánnější
S tím já nesouhlasím, ale jako u všechno trochu kontroverznějšího je to co člověk to názor.
Naštěstí jsem toto nikdy nemusela řešit, zatím jsem si vždycky vystačila s mlskama a přes pubertu se stopkou.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 16:12
- Nahlásit

jak odnaučuje lovecký psy zdrhat tím, že jim zavěšuje za obojek před přední nohy klacek - já vím, už se to tu na fórech probíralo. Nemám v zásadě proti tomu nic, jenom tak nějak pořád čekám, že až mu přijde rozum, tak ho to přejde samo. Já jsem totiž naivita sama Klacek bych nebrala jako nějaké týrání - má přece na výběr Buďto bude zdrhat a omlátí mu to čumec, nebo v klidu půjde a dobrý...
kachna_
elektriku správně používanou beru taky, jenom já si s ní nepotykala - mám z ní nějaký blok
Maya
Jak jsi psala, že špicové nejsou zdrhací - myslím za zvěří zdrhací - tak náš starý Alfík tedy je. No spíš byl, teď už daleko nezdrhá, už jen tak ťape

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 10:02
- Nahlásit

Tak Tim ma na brade jen par bylich chloupku, spis je bradule cerna

koupili sme mu buvolikost, ale nejak ji nechce, ani do hracek si nekousne, tak jestli s tim jako malej nema zkusenosti, nebo proste sou psi, co je kosticky nezajimaji... ale feri, ktera za mesic svou kost ani neolyzla se okamzite vrhla na tu timovu a ted ji zcejka jako nejvetsi chutovku

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 10:35
- Nahlásit

cernej caj
Tak to bych mu tipla opravdu tak 3,4, max.5 let.
Kostičky nemusí žrát, mě Kim buvolí kostičky taky nežere, jen sušený věci a s hračkama si taky nehraje, jen je vždycky roztrhá, tak to prostě může být taková povaha.
Feri zavětřila konkurenci, uvidíš že se ti nakonec rozežere i s granulema.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 11:16
- Nahlásit

Tak jsem si právě přečetla, že v útulku v Maršovicích umřel Míša. Podle fotek to byl fakt moc hezký pes.
http://www.utulek-marsovice.estranky.cz/stranka/no veho_domova_se_nedockali

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 18:00
- Nahlásit

chudák
takových super bafíků ještě bude, co svoje pánečky nenajdou...

jinak sme byli dnes u veta, Tim byl převážen na 17 kg a dostal odčervovací tablety a máme už i probican, i když se mu bobky malinko zlepšili...
a byli sme vencit tima s jednim psem a evidetne ma rad asi jen fenky... Na psa hodne vrcel a jednu chvili sem mela skoro i strach o toho druheho.. i kdyz sme timovi koupili kosik.. bohuzel spatnou velikost, jenze selticky maji kozene a praktikcy je v zivote nemeli a kovovej sme asi spatne odhadli velikost, trochu vetsi by neskodil, ale tak pouzit se da...

budu si muset nastudovat, jak vychovat dospelyho psa, protoze sem zjistila, ze ani nevim, co s nim, kdyz skoci po jinym selti byli vzdycky zlaticka

nefritt
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 20:46
- Nahlásit

cernej caj
Našemu Charliemu ostatní psi nevadí pokud si ho nevšímají. Pokud by na něj náhodou některej začal vrčet, tak se teda silně ohradí. Na výstavě když jdeme kolem psů - konkrétně vlčích špiců, tak většina jich na sebe dost vrčí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 08:08
- Nahlásit

na tima nevrcel, prisel se seznamit a tim hned vrcel na nej... ale kdyz je tak metr od nej, tak uz ignorace... jako ze by zacal vrcet na psa co stoji pres ulici a uz sel po nem, to nastesti ne

ale na to jak v utulku rikali bezkonfliktni k psum, tak nevim, jestli mu neukazovali jen fenky

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 08:23
- Nahlásit

cernej caj
Hele to se všechno strašně mění, Tim má v tobě paničku, tak má třeba intenzivní potřebu tě chránit . Mně taky říkali v útulku, že Hasky neštěká.
Zkus modelovat situace tak, aby v nich pes dělal to, co chceš ty, ideální je (někdy ale nemožné ), abys mohla jen chválit, že to dělá dobře.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 08:27
- Nahlásit

Kim je jak Charlie, se psama je v pohodě, ale jak by na něj některý začal machrovat, tak se nedá.
Ono těžko říct, mohl ho nějaký pes napadnout, tak vrčí radši předem, nebo byl někde zavřený na zahradě a není zvyklý na kontakt se psy, na dálku se s tímhle moc radit nedá, říkala jsi, že se chystáte na cvičák, asi by to chtělo co nejdřív a říct jim tam o tomto problému, měli by vám tam s tím pomoct.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 12:54
- Nahlásit

jojo, na cvicak bych rada... jenze tezko prijdu na cvicak s tim, ze pes ani nereaguje na svy jmeno... to me z tama hned vypakujou... jako za dalsi 2 tydny uz by snad reagovat mohl, jenze nevim, jak ho k tomu navnadit... rikam jeho jmeno a pak mu davam mlsku nebo ho pohladim, ale nevim jinak..

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 13:43
- Nahlásit

cernej caj
Jj, já nemyslela hned zítra.
rikam jeho jmeno a pak mu davam mlsku nebo ho pohladim, ale nevim jinak..
No to je podle mě asi jediný, co se dá dělat. Co dávaš za mlsky? Mělo by to být asi něco super, ne jen obyč piškoty, moji psi nejvíc milujou sušený maso Wanpy a játrový bonbonky v těch kyblíkách. Někdo dává nakrájený tvrdý sýr nebo jatýrka, ale to já nikdy nedávala, protože to drobí a mastí.

zajda007
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 13:53
- Nahlásit

S dovolením vám vstoupím do tématu, jsem panička toho psa, na kterého byl včera Tim trošku ošklivý.
Já bych prozatím to vyjíždění po psovi neřešila. Je vidět,že má Tim v kebuli zmatek,neví co může očekávat. Chvílemi mi přišlo,že by si rád pohrál,ale pak mu to prostě přecvaklo jinam. Hlídá si nové pánečky, nechce se mu vzdalovat se.
Jako pmlsek bych používala něco pro něho voňavého. Není totiž na příjmu, nereaguje na pískání, mlaskání a spol. Ani nestřihne ušima, neotočí hlavu. Jednu chvíli ho zaujal ten náš mičuda na šňůrce(bez kterého u nás nemůžem na procházku).
Dala bych mu čas na zklidnění a pak bych výhledově zašla na cičák.
A jinak je Vilík připraven na kamarádění a zvykání Tima.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 14:35
- Nahlásit

zajda007
Tak to je super, že Tim má kamaráda.
Je to ale zvláštní, že ani třeba neotočí hlavu, doufám tedy, že není hluchý nebo tak něco. A nebo opravdu chudák nic nezná, to je děsný.
Jinak vlčí bývají někdy samorosti, třeba můj Kim si s cizíma psama zásadně nehraje, očuchá se a pak si jde sám čuchat do trávy. Jako fakt nějaký hrátky nemusí. A hračky taky ne, s hračkama si hrál tak do roka a pak konec. Všechno se u něj musí utáhnout přes jídlo, takže u Tima bych se zaměřila primárně taky na to jídlo, na mlsky.
Někde jsem myslím četla, že psovi se má dát vodítko, sednout si a říct jméno, psa vodítkem přitáhnout a dát mu mlsku, aby jako pochopil, že když se něj volá, že má přiběhnout.
Ale co je na tom pravdy netuším, já vždycky měla psa od štěněte.

zajda007
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 14:47
- Nahlásit

Já bych se ho taky hlavně ze začátku snažila utáhnout na pamlsky, třá takový sušený plíce nebo sejra.
Si myslím, že je to prostě jeho neznalostí, jestli se mu 3 roky nikdo nevěnoval tak to prostě je poznat.
S vlčím špicem zkušenost nemám, jen něco málo se bílým středním.
A jak u takovýho psa upoutat pozornost? Zkusila jsem včera snad všechno a nějak bez výsledku ...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 14:55
- Nahlásit

právě, jak píše zajda... doma občas zareaguje, ale to mi prijde, ze se otaci vzdycky, kdyz reknu neco trochu "jinak", a nekdy nereaguje vubec, jak kdyby byl hluchej, ale to podle me neni...

tezko rict, na co byl zvyklej. taky ho ted uz bereme domu, kdyz vime, ze ferince neublizi a ze sou spolu v pohode, ale zase... on stoji ve dverich, jak kdyby se bal jit dovnitr kdyz mu zavrem, skace na dvere a knuci, kdyz mu otevrem, tak tam stoji a nechce dovnitr...

mi to prijde, jak kdyby chtel byt s lidma, jenze se boji jit dovnitr... ale po ranu, kdyz se honi s feri, tak v zapalu boje klidne vbehne, ale pak uz se nesnazi jit ven a normalne je vevnitr... tak mam z toho psa zmatek i ja, tak co teprv chudak on, kdyz ani nevi, co se deje?

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2010 15:26
- Nahlásit

cernej caj
Možná mu zakazovali chodit do baráku, tak se možná bojí jít dovnitř, nejspíš byl jen na zahradě a nikdo si ho moc nevšímal, tak proto nereaguje na lidi.
Ale já myslím, že se to určitě změní, jen to asi bude chtít čas. Jak ho zaujmout, já bych řekla jedině jídlem, hodně vlčích je fakt žravých a jsi psala že Tim přímo luxuje misku, takže by to mohlo jít. Já bych asi klidně vzala i salám nebo grilovaný kuře nebo tak něco, co voní a prostě tomu neodolá.
A asi to chce taky čas, dospělému psovi to asi přece jen trvá dýl než se trochu předelá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 19:01
- Nahlásit

snazim se mazla mazlivyho drzet dal od ferinciny misky, ale jak ty psi naucit, cich je ktera? kdyz na tima zvysim hlas zavcas, kdyz uz se vydal k misce, tak se zastavi, pak kdyz se to hodne opakuje, staci zvysit hlas a uz pak asi tusi, ze k misce nema jit... ale jen co pozornost polevi, sou steneci grancle pryc.

chtela bych, aby se nejak naucili, ktera miska je kteryho, da se to vubec nejak?

jinak sme chteli dneska ven, ale praskovali nam pole a v tom silenym vetru to liiiitalo snad vsude, tak sme sli radsi zas domu... nechcu riskovat ze se jeste neco oba nadejchaj

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2010 20:23
- Nahlásit

cernej caj
Ta Feri miska tam pořád leží? Jeslti jo, tak to ho asi neodnaučíš. Já taky musím kočičí granule hlídat a jak kočky dožerou, hned je uklidit, jinak by to Kim sežral. Taky už se mu to párkrát podařilo. Ono stejně pes nemá mít k dispozici jídlo pořád, ani štěně.
Prostě když jedí, tak je hlídat, aby se oba naučili, čí je čí miska, a po jídle misky hned uklidit, Timovi bych dávku taky asi rozdělila, když jí Feri, aby jedl taky, vždyť je to jen na chvíli, pak už budou oba jíst jednou denně.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání