| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 00:31
- Nahlásit
cernej caj
Jo a ještě vlčí bývají žravci a žárlivci, takže hodně pamlskovat, to se mu bude líbit a dát bacha při muchlování s Feri, bude se pravděpodobně vnucovat, tak muchlat taky, třeba každý jednoho.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 08:29
- Nahlásit
už se viděli a očuchali, tak zatím dobrý, ale to feri ještě nevěděla, že ho bude mít doma
Právě oddělovat je nechceme, ale je asi rozdíl kdzž si ke psu co je u mě dlouho vemu štěně nebo starýho psa z ůtulku co už má nějaký svoje režimy a nálady...
Zítra je polovička doma, tak určitě můžou být pod dohledem, ale co zbytek týdne, to se uvidí...
jojo, drbat budem muset, proto si říkám, že 2 psi sou max, protože má každej pán jednoho na drbání
vodítko už sme včera koupili ve zveráču, snad nám ho nechaj s obojkem, protože na novej sme neměli odhad
tak snad sio ho odvezem, jistý to teda bohužel není, ale budu informovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 14:16
- Nahlásit
cernej caj
Právě oddělovat je nechceme, ale je asi rozdíl kdzž si ke psu co je u mě dlouho vemu štěně nebo starýho psa z ůtulku co už má nějaký svoje režimy a nálady...
Jasně, to já vím, chtěla jsem jen říct, že to nemusí být, že pes bude terorizovat štěně, že to klidně může být taky naopak.
Když nebude nikdo doma, tak je podle mě můžete zavřít každého zvlášť nebo až budete mít boudu, tak nechat psa venku a Feri doma.
Však uvidíte, už se těším na info.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 14:19
- Nahlásit
cernej caj
Na Máju jsem obojek s vodítkem musela paní vnutit, vezla jsem jí i pár dalších, na Haskynu jsem obojek neměla vůbec, protože jsem původně šla jen venčit do útuku.
2 psi sou max, protože má každej pán jednoho na drbání
Máš snad dvě ruce, ne = 4 psi?
U Bessy je potvrzená březost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 14:43
- Nahlásit
kachna_
no jo, ale když pán není doma, tak má panička jen 2 ruce a to sou akorát 2 psi na drbání )
už se těšíš na štěndo?
a jestli se časem rozrostem, to nevím, ale žádný zbrklý odvozy špiců z ůtulku bez přemýšlní... každý měsíc nový zvíře si vážně dovolit nemůžu ) (leden - feri, unor - kocka, brezen - utulkac) a doma to taky nepřivítali s povděkem, ještě štěstí, že nemaj zateplený kotce a profukuje jim tam, tak aspoň doma pochopí, proč sem tam toho psa nemohla nechat (sice byl nejhunatejsi, ale co uz
jojo, uvidíme, kdo bude větší tyran... přiobjednala sem k postroji pro feri ještě postroj pro hlena (eee... glena) do auta a polovicka dneska pridelala misto jednoho zacvakavace do auta rovnou dva, tak doufam, ze nam ho daj... uz vyrazime smer polna...
Maya
s boudou to zatim dobre nevypada... i kdyz mozna ze sezenem matros a stlucem si ji sami, nejak nejsou financni kapacity a vubec nevim, co u takovy boudy stejne hlidat... takze asi budou v baraku, ale zimu jim tam zarucim stejnou jako v boude )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 14:57
- Nahlásit
kachna_
U Bessy je potvrzená březost
jj. já vím, už se těšíš, co?
cernej caj
Tak jestli máte v baráku kosu, tak to se mu tam bude líbit, jinak mě teda Kim ve vytopeném baráku v zimě vydrží tak max. půl hodiny.
Ale s tou boudou to nemusíš hrotit, jeslti máte venku alespoň nějaký zastřešený místečko, kam neprší a stíní, tak přes léto vydrží venku když tak i bez boudy a můžeš se zatím porozhlídnout, buď něco udělat doma a nebo kolikrát vidím inzeráty na prodej starších bud, tak třeba byste něco přišetřili a mohli něco staršího koupit.
Nebo někteří lidi, co mají vlčího bez boudy, ho na noc zavírají třeba do garáže nebo do verandy, kde se netopí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 19:14
- Nahlásit
tak to by mohlo mít pelech i v chlívu
jinak... máme ho doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 19:23
- Nahlásit
cernej caj
Super, tak povídej, povídej, jsem zvědavá, jak vám to jde.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:43
- Nahlásit
cernej caj
jj, už mi to napráskali z útulku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:46
- Nahlásit
tak konecne pisu uplne z domu, to sem predtim apson psala zpravu od rodicu
pelech sme mu udelali v chlivu, je tam teplej a nefouka tam, i kdyz zadny topeni, nic... dali sme mu tam karton a deku, snad mu nebude zima... i kdyz v jihlave vcera bylo v noci -13 v nezateplenym kotcu a tady je na jihu moravy s hlinenejma zdma, tak snad dobry...
Jinak k lidem je mazel zatim, s feri se honili po dvore a spis si hrali nez ze by na ni nejak vrcel. Akorat vahove je jinde, tak jak se po ni obcas valel a behali, tak feri uz zas vic hlida nohu...
Proste je uzasnej do auta sme ho rvali nasilim, nezna zadny sedni, lehni, na zadny beznejsi jmena nereaguje... pojmenovali sme ho Tim, tak se na to musi naucit jeste slyset
No a sme radi, ze mame do dvora zamek, protoze ta povora parkrat skoci na dvere a je v baraku... nechame je na noc oddeleny aspon par dni, i kdyz pres den, kdyz bude nekdo doma je nechame spolu. Silene smrdi, tak ho nechci v posteli a taky aby zas neprohanel ferinku s tou tlapkou... Ale utahali se asi dobre, feri chrape )
Navic mel peknej prujem... tak sem mu dala cerny uhli a dostal granule, snad to ma ze stresu a ne z nejakych problemu se zazivanim podruhe uz to mel malicko lepsi. No aji si preju, aby se mu majitel nenasel...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 21:17
- Nahlásit
http://mawenzi.cz/fotky/tim/2010_03_07/
Par fotek jeste cestou z utulku... ted uz je poradna tma a nic by neslo vyfotit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:12
- Nahlásit
cernej caj
Tim je pěkný jméno, skoro jako Kim.
Ad chlív - pro vlčího super, můj Kim má jen zateplenou boudu a v tomhle počasí spí běžně před boudou, takže určitě mu ve chlívě zima nebude. Nevím teda, jestli má Tim zimní podsadu, ale i bez ní by mu tam zima nebyla.
To že nic neumí, no budete ho muset všechno naučit, jako Feri, špicové se učí rychle, na mlsky mu to určitě půjde.
A že si otvírá dveře můj předchozí vlčí to uměl taky, jsou chytří, léta jsme měli u baráku kliku otočenou nahoru, jinak bychom museli pořád zamykat, hlavně si ohlídat branku na ulici.
To, že smrdí je blbý, když ho vykoupete, tak počítej, že bude schnout opravdu dlouho a v tomhle počasí nemůže mokrý ven, leda zkusit nejdřív fén a když se nebude bát, tak ho potom vyfénovat, ale to je i tak práce na několik hodin až do sucha, já to zažila jednou, když mi Kim v listopadu skočil do potoka a fakt nic moc. Prý prodávají nějaký suchý šampony, co se nasypou do srsti a vyčešou, třeba by to pomohlo.
S tím průjmem si myslím, že to může být tou útulkovou stravou, přece jen je tam nekrmí asi nic moc. Zažívání dobře upravuje pasta Probican, kdyby ho to nepřecházelo, tak to můžeš zkusit.
Hlavně že jsou s Feri v pohodě, i když je jasný, že když s ním Feri řádí, že s tou nožkou je to blbý, ale můžete je nechávat běhat jen chvilku a vzít je domů nebo je oddělit.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:14
- Nahlásit
cernej caj
Jo a jinak podle těch fotek vypadá fakt super, ani se mi nechce věřit, že je to nějaký bezpapírák.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:35
- Nahlásit
cernej caj
Jo ještě mě napadlo s tím smradem a že má průjem, zkus mu překontrolovat chlupy pod zadkem, když je jako rozhrneš až na kůži, jeslti není pokaděný tím průjmem a nemá to tam schovaný, mohl by smrdět tím, pak by stačilo umýt ho tam a to by oschnul během hodiny doma.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 07:24
- Nahlásit
My meli s vyberem jmena porad potize... projeli sme seznamy jmen na netu a zbyna mel nejvetsi radost u Jima a Kimi... jima sem zakazala a pripomela, ze kocka se jmenuje kimi... tak prej kim... tak to sem mu taky nepovolila, ze kima mas ty tak nakonec tim, no...
Zadek ma dobrej, od prujmu nesmrdi... smrdi bud jakoze utulkem, nebo nevim... ale smrdi mu silene chlupy. Myt ho zatim nebudem, venku by moh vycichnout trochu. Po tom sypacim samponu se mrknu, kdyz do vikendu nevycichne
Myslim, ze v chlivu ani nespal, jen sem sla rano do dvora, uz me rval hlavu do dveri a na pelechu ani stopy pouzivani nebyli.
Rano jeste pekne povalchoval Feri a evidentne nechce zustavat sam na dvore a porad se rve do baraku, coz sme vyresili suchym rohlikam, kdyz kus dostane, tak kdyz zere, nevsima si dveri Akorat kupujem jen chleba, tak snad budem muset zacit psovi kupovat aj rohliky
Jinak je mazlik, ale z dvora zatim jen pod dozorem, protoze a) valchuje feri o 106 b) smradocha v posteli nechcem
minimalne dokud se ji nespravi noha, nechcu je nechat spolu 24h/den protoze vcera vecer na ni chodila citelne hur nez predchozi dny a timhle stylem by se ji taky nemusela poradne zahojit
PS: nebyli fotky moc cerny? ja je trochu zesvetlila, v praci na nich neslo nic videt ale vcera na ntb doma vypadali dobre..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:52
- Nahlásit
cernej caj
To mu klidně můžete říkat taky Kim, mě to nevadí.
Asi byl zvyklý v baráku, můj Kim se teda do baráku nedobývá nikdy, je radši venku, i sám. No tvrdý chleba mu když tak můžete dávat na kousání taky, taky ho dávám na čištění zubů, celkem dlouho vydrží takový ty uzený prasečí nožičky, co prodávají pro psy.
To, že valchuje Feri se v podstatě ani nedivím, jsou si noví a on chudinka si v útulku asi moc neužil, ale myslím, že za pár dní by ho to mohlo přejít. A nebo je mladší než řekli a ještě si hraje.
To že tak smrdí je divný, Kim nesmrdí ani když ho neučešu měsíc, jedině když se v něčem vyválí, buď se někde dlouho toulal a válel v bůhvíčem a nebo opravdu takhle psi načuchnou v útulku, to fakt nevím.
Jo, fotky byly dobrý, trošku tmavší, ale to je klasika, tmavý pes na sněhu se fotí blbě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 09:19
- Nahlásit
hlavně problém kim / kimi... to by se mě asi pletlo on totiž ten můj není schopnej si zapamatovat jméno kočky, když jí říká mňouku
kočka z ůtulku taky hrozně smrděla, ale už není cítit vůbec... dneska sem k němu čuchala ráno a je to lepší, někdo mi říkal, že když měl přes dovolenou kočku v ůtulku, taky hrozně smrděla potom... tak nevím.
No ale jsem ráda, že ji neignoruje, ale fakt se s ní prohání. Včera večer měla feri plnou tlamu jeho chlupů, jak ho za něco tahala
dobývání do baráku... nejsem si jistá, zda chce do baráku, nebo za náma, protože nechce být venku sám, ale je to děs, když taková obluda po mě skáče a táhne jak saňovej pes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 10:22
- Nahlásit
cernej caj
Možná se bojí, že ho opustíte, když ho necháte samotného venku, přece jen útulkáč, třeba až si zvykne a pochopí, že je tam doma napořád, tak toho nechá.
Tahání na vodítku ho asi budeš muset cíleně odnaučit.
No a skákání no nechci ti brát iluze, ale oni jsou fakt extrémně vítací, mě trvalo rok odnaučit Kima skákat na všechny lidi, co jsme potkali venku, asi tři roky odnaučit ho skákat na mě, když přijdu z práce a teď už na mě skáče jen když vylezu z baráku s vodítkama, občas mu nastavím koleno, ale pomůže to jen na pár dní, zrovna nedávno jsem mu ho ještě nastavila tak blbě, že sebou švihnul na záda a neskákání mu vydrželo den , odložení taky nepomůže, když mu pak dám volno, tak je to ještě horší, jsou to prostě vítací magoři, chce to trénovat a trénovat a spokojit se s malými úspěchy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 10:55
- Nahlásit
Maya
Hasky taky smrděla útulkem, fakt moc a pomohlo vykoupání.
cernej caj
Gratuluju k dobrému skutku
táhne jak saňovej pes
kup si řetízkový obojek, nedávej na stahovák. Táhne se na něm o poznání hůř než na širokém obojku.
Pokud chcete provozovat systém doma-venku, osvědčil se mi povel doma (pes zůstane doma nebo jde domů) a venku (pes zůstane venku nebo jde ven). Při dvou psech nebo háravce k nezaplacení
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 11:00
- Nahlásit
Maya
Mili taky skáká, mamča jí jenom naučila, že se přivine tak, aby jí neušpinila
Těšim se na špice a strašně se těšim na špicí povahu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 11:02
- Nahlásit
kachna_
Ty to máš vychytaný ty povely to my máme Tak poď domů a nebo Mazej ven a případně Voba ať už jste venku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 11:05
- Nahlásit
kachna_
Tak nějaký přivinutí by na Kima neplatilo, to je pro něj moc statický, když nemůže skákat na mě, tak alespoň dělá skákací kolečka vedle.
Ale stejně se psem týhle velikosti to jde, to s tím prťavcem mám větší problém, koleno tomu nenastavíš a je tak hbitej, že vždycky se mu povede alespoň zezadu ťápnout, naštěstí těma malýma tlapkama to není tak špatný a potlapá max. kalhoty.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 12:01
- Nahlásit
kachna_
Gratuluju k dobrému skutku
děkuji
Maya
ale což o to, to skákání mi zas tak nevadí, jen prostě že se asi chce pořád "mazlit", tak hodně skáče, ale neřeším to.
Zajímavé povely ale máte, a jak se to učí? na "domu" ho zavru do baraku a na "ven" ho vykopnu ven a casem to pochopi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 12:41
- Nahlásit
cernej caj
Zajímavé povely ale máte, a jak se to učí? na "domu" ho zavru do baraku a na "ven" ho vykopnu ven a casem to pochopi?
Tak nějak. Prostě ve stejných situacích používat pořád stejný povely nebo spíš slova, a časem si to zapamatuje.
Já pak ještě takto učila odchod za plot, že smí jen na povel, takže teď můžu nechat otevřenou branku nebo vrata a psiska nezdrhají.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 13:51
- Nahlásit
Tim má po vážení 19kg.
Trošku mu jsou po pohmatu cítit žebra, ale extra hubenej není. Myslím že i podle váhy je spíš štíhloun a ne hubenour.
Jinak mozna zvazime cvicak, s dospleym psem nemam zadny zkusenosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 13:55
- Nahlásit
Ahoj holky, když jsme tak trochu špicí příbuzní, tak vám sem občas nakouknu
cernej caj
...a čumím, vzali jste si pejska z útulku - to je fakt dobrý skutek
K tomu smrdění.....my přivezli samojeda jako štěně s pp - z kozího chlívku a smrděl taky děsně. Určitě to za pár dnů vyčichne, hlavně pejsek natáhne pachem ,,vaší rodiny" a pak už vám smrdět nebude
Maya
Tak poď domů a nebo Mazej ven a případně Voba ať už jste venku -áno, takovéhle povely se používají u nás taky A v sobotu bylo:,,dopr.....ty kreténe, co jsem ti říkala s těma slepicema!!!??" (ulovil u tchánů slepici - ale žije )
Skákací kluci až tolik nejsou, respektive už rozeznají podle toho co mám na sobě a říkám, jestli jdu za nima na ven (to skáčou) a nebo jsem oblečená ,,mezi lidi"
Berňák netahá na vodítku nikdy, samojed prakticky pořád. Učili se to stejně, víceméně zároveň. Jeden to nějak pochopil hned, druhý není sto to pochopit pořád Už jsem měla nutkání (či mám nutkání po každé procházce, ze které se vracím s rukou o 5cm delší :smirk pořídit Haltinu, ale si říkám, že berňák chodí navolno, samojed je omezovaný vodítkem, postrojem, mým škubáním a nadáváním a teď mu ještě narazím ohlávku - tak už se mnou nebude chtít chodit ven vůbec
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 15:11
- Nahlásit
worick
No nevím, u samojeda bych tak nějak to tahání jako u saňového psa čekala.
Si dělám srandu. Umí chodit na povel u nohy? Zkoušla jsi ho při každém zatáhnutí zařadit k noze? Nebo rychlé změny směru, případně vláčení na přepínacím vodítku přes rameno a podobné výukové metody chůze na vodítku mimo škubání a pamlskování?
Se mi nezdá, že by se to ani samojed nenaučil.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 15:13
- Nahlásit
cernej caj
Cvičák je určitě dobrá volba, jeslti nemáš zkušenosti, ale je třeba je tam upozornit, že to není ovčák, ale špic a tudíž dril na něj neplatí.
Ta váha vypadá dobře, zkus ho když tak ještě změřit v kohoutku, nejlepší je postavit k futru a u kohoutku udělat tužkou čárku na futro a pak to změřit od země.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 15:59
- Nahlásit
ok, vecer provedeme kohoutkove mereni... to je v podstate nad lopatkama pokud se nemylim? se priznam, ze presne nevim kde ot je )
ale omerime, omerime i ferinku, nejak prestala prybirat, tak aspon jestli roste
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:02
- Nahlásit
cernej caj
JJ, mezi lopatkama, jakoby nad předníma nohama, tužku nebo pravítko rovně vodorovně položit na kouhoutek a udělat čárku. Alespoň zhruba to stačí, pak se teprve dá říct, zda je ta váho OK nebo ne, přece jen vlčí mají rozpětí 10 cm a to už je na váze znát. Kim váží 25 kg, ale má podle mého laického měření 53 cm, Tim může být mnohem menší.
Feri vemte taky, jen ať si zvyká, když jí chcete uchovnit.
|