| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 15:59
- Nahlásit
cernej caj
Maya
tak to nakonec budu muset prinyst dom koupeny a sundat z toho cedulky... -
U nás se nějak o ceně nemluvilo Já jen navrhla flexinu - že je lepší než stopka, kterou stejně napíná a tím, že se flexi pořád napíná sama mu nebude ,,řezat kulky" Tak to zabralo 100% Chlap no Ale je fakt, že teprve teď se Workovi odlučuje velký strup, co si tam vyrobil po podzimním chození se stopkou
Objednala jsem tohle: Flexi Comfort Long 3 - drahé je pěkně, kolem 550Kč. Přijít by mělo v průběhu týdne. Která je to řada netuším - mě šlo o váhu a délku a vzala jsem modré k obojku Berry bude na vodítku obyčejném, s ním problém není. Jen musím vymyslet, jak bude nejlepší to k sobě sepínat. Doteď jsem si je k sobě v ruce sepla, když se mi někdy stalo, že se mi Worka vytrhnul, tak ho vlastně držel Berry a byl pokaždé hezky naštvaný z toho, jak mu Worick kmásal krkem A já mu jenom říkala: ,,alespoň vidíš, co já pořád musím snášet. Tak mu to nějak, prosím tě, vysvětli po psím!"
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:15
- Nahlásit
FLEXI vodítka mají tzv.starou(původní) řadu :
Clasic+ Compact + Long + Mini
A NOVOU : totéž s příponou Comfort (má to měkčenou ručku) , nebo De-luxe , taky Elegance a Natura.
Cenový rozdíl je tak 40-80Kč.
Na druhou stranu ta vodítka vydrží fakt dost , nejstarší používám už 16tý rok (jen jsem musela vyměnit nadrchmaný lanko) , mechanika / pružina je O.K.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 19:13
- Nahlásit
worick
Já mám taky ty Comfort Long, na Kima modrý a na Dorina zelený, aby se to nepletlo. Jsou super.
Předtím jsem měla myslím to Classic a jak píše AmAkita, ten Comfort má lepší držadlo, líp pasuje do ruky a je i z lepšího materiálu.
Jinak já je k sobě teda nepřipínám, spíš prohazuju vodítka v rukou, aby se mi nezamotali, ale určitě by šlo provlíct ucho normálního vodítka do smyčky okolo ucha flexi a nebo na tohle je ideál přepínací vodítko, to si zapneš kam potřebuješ, takže kolem ucha flexi by to šlo taky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 18:17
- Nahlásit
Tak normalne nas Tim je kastrat... A to sme mesic zili v domneni, ze je normalni zdravej, nez me napadlo, ze vlastne resime kastraci a nikdo psa neohledal... v Polny nam ho dali jako nekastrovanyho a nas nenapadlo to zkoumat... a u tak hunatyho psa nic poznat od pohledu neni...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 18:32
- Nahlásit
cernej caj
Já vím, je to útulkáč, zatím si pořád zvyká na vás i na kontakt s váma. Ale neléhá si na záda a nenechává se drbat? Nebo ho takhle neprohlížíš, jestli nemá na břichu klíšťáky? Vlastně - a nebo u česání? Já totiž prohlížím klíšťáky i na pinďourech a kulkách (vypadám jako úchyl ), ale minulý týden se mi stalo, že se ráno Berry u muckání vleže počůral - já si myslela, že je nějaký nachlazený a vytírala jsem mu pak břicho vlhkým ručníkem a zjistila jsem, že má na piňďourovi dvě klíšťata-už červené fleky kolem a myslím, že ho to nějak dráždilo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 18:44
- Nahlásit
na záda si teda nikdy neleh, a já ho moc nechtěla zespod obírat, bříško jkdzž češeme, tak většinou byl na zadních a opíral se o mě a tak daleko já už pořádně nevidím... U šeltiáka našich to člověk taky nijak nevníma v těch chlupech a pohledem nebo ohmatem s tím prakticky nepřijdu do styku.
Týjo, klíšťata nás nenapadli, sem myslela že je na ně ještě brzo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 19:37
- Nahlásit
No ono u vlčích i když leží na zádech, tak koule moc vidět nejsou, leda se musí přímo rozhrnout chlupy. Klíšťáky tam teda taky nekontroluju, to mě ani nenapadlo. A někteří psi si neradi lehají na záda.
No ale zase je to super, ne? Alespoň vám to ušetří práci a peníze.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 19:44
- Nahlásit
Maya
no přesně tak, ušetří nám to peníze a přestanem se kvůli tomu dohadovat Ale je to uleva, vedet, ze se nemusime niceho bat, skoda jen, ze nas to nenapadlo driv.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 19:54
- Nahlásit
cernej caj
No jo, tak horší by bylo, kdybyste na to přišli až po hárání Feri.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 20:06
- Nahlásit
no to by me asi trefilo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 22:13
- Nahlásit
Tak my když rozčesáváme klukům ty rajťasy, tak většinou vleže na boku jedno stehno, pak otočit a druhé. A na kulky si musím dát ruku (tedy - jim musím dát ruku ) abych je tam nedrápnula hřebenem
Dneska byla první ,,testovací jízda" s flexinou Vedl ho Tom. Woriček vypadal celkem v pohodě, sem tam s ním smýknul stejně jako se mnou na stopce , ale spokojenost na obou stranách. A Tomáš mi při návratu domů říká:,,akorát nechápu, proč jsi celou dobu prudila všechny se stopkou a nekoupila to flexi dávno " Jsem mu musela vysvětlit, že se stopkou nechodil jen aby měl delší vodítko, ale že se měl (všimněte si důrazu na měl ) naučit přivolání...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2010 23:41
- Nahlásit
worick
Tak to je super, že vám flexi vyhovuje. Ono učit přivolání můžeš i na flexi tak, že si ho přicukáš k sobě, prostě jako na stopce, zavoláš, nejde, tak cukneš, ale nevím, když to nefungovalo na stopce, tak na flexi to asi nebude lepší.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:53
- Nahlásit
My když přivezli domů Charlieho, tak taky na záda nelehal - dneska mi lehne při každém česání a nastrčí pupek, abych ho drbala tam.
A před prudkými pohyby uhýbá a krčí se dodnes.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 07:13
- Nahlásit
kachna_
Jestlipak víš, že v Břekové aleji už jsou štěníci???
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 08:28
- Nahlásit
nefritt
nevim
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:43
- Nahlásit
nefritt
Tak už vim a kvůli neschopnosti O2 si nemůžu ani prohlídnout fotky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 22:54
- Nahlásit
kachna_
Tak si napiš chovatelce, určitě ti je ráda pošle.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 10:22
- Nahlásit
Maya
mám teď internet s FUP 5MB denně , si můžu o fotkách nechat jen zdát.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 12:30
- Nahlásit
kachna_
5MB?? Co to je za internet??? To není u vás nic lepšího? To je děsný.
Toto vidíš?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 12:35
- Nahlásit
to bude stopro internet pres mobil, gprs... 5mb fup/den je celkem bezny a rychlost muze dosahovat ke 40 kb/s...
zase to stoji prumerne mesicne kolem 150kc, takze je to takovej snesitelnej kompromis, kdyz treba nekdo net mit nemuze, ale je to spis nouzovka na mail, nez na cokoli jineho
kachna_
budes odtama stenika porizovat? nebo zatim ne?
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2010 15:28
- Nahlásit
cernej caj hooj tak fotim jak o zivot jukas jukas?? neska tri alba na rajcetii
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 07:43
- Nahlásit
Achjo, tak vcera zase pry Tim utek... nacpal se do dveri a frnk... tentokrát ale nastesti nebezel pres ves po hlavní ale na druhou stranu do polí, jak chodíme ven. Prej ho muz nahanel snad 20 minut, nez se zastavil, ze pujde kadit (pes;) tak ho lapl. Tim prej byl prikrcenej a mel asi strach, ze bude bit, z auta odmitnul vylezt, sprajcoval se... az na granule se dal vylakat ven.
Ja nevim, jestli byl proste zvyklej behat po vsi normalne, nebo je to zdrhac? kdyz ho pustime nekdy navolno na vychazce, a hlidame ho, tak vzdycky pribehne, i kdyz treba za asistence feri...
a taky mu chudakovi ta mala pirana zpusobila zraneni na predni pacce, asi jak ho porad hryze, tak uz mu to de trosku do krve a jak si to olizuje, ma to takovy cely dodreny vecer trosku popajdaval, dneska uz viditelne kulhal, tak sem je zavrela od sebe na dnesek. On si proste od maly necha libit uplne vsechno, ani na ni nezavrci, kdyz ho tam kouse
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 11:30
- Nahlásit
cernej caj
Hm, bych řekla spíš zdrhač, je to divný, vlčí většinou nezdrhají, ale možný je všechno. Kdyby byl zvyklej běhat po vsi, tak by si spíš oběhl psí kamarády ve vsi, tak to dělával náš Aran a za půl hodiny se vždycky sám vrátil domů, ale rozhodně by nezdrhal do polí.
Je to teda blbý, zdrhne a pak se asi bojí přijít na zavolání, protože za to dostával, takže se nedá přivolat, to je blbá situace.
Co to nacpávání do dveří a tím pádem zdrhání zkusit omezit výcvikem toho, že za plot se chodí jen na povel? Já mám tak naučený oba psy, takže můžememe nechat otevřený vrata a všechno a za plot bez dovolení nejdou, je mi jasný, že s Timem tohohle nedocílíš, ale že by třeba alespoň se takhle necpal do dveří, když někdo prochází a tudíž by nehrozilo, že zdrhne.
S tou packou to nic nebude, Kim to míval od Dorina taky, i když teda Dori je menší váhová kategorie než Feri jednou si to i Kim rozlízal přes celou packu, ale nic jsem s tím nedělala a zahojilo se to. Jen to sleduj, jestli se to hojí, když tak se to dá natírat betadinou nebo hemagelem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 11:49
- Nahlásit
Maya
tojo, z te jeho reakce mam pocit, ze za navrat dostaval, proto se boji
to s tema dverma, to bych nejak rada zkusila, jenze vubec nevim jak na to.. mozna je mit na voditku, otevrit dvere, a kdyz budou chtit jit, tak "fuj", trhnout a zavrit dvere?
kdyz bych to trenovala na dverich do dvora, pochopi, ze se to vztahuje i na dvere ven?
z ty packy taky strach nemam, ale budu dneska radsi, kdyz bude mit dopoledne Tim pokoj a pujdou k sobe az bude muz z prace. I kdyz rano tim brecel, ze je na dvore, tak asi bude nakonec rad, ze si muze lehnout.
Pomalu jim nachystam v chlive pelechy a budou na dvore uz zavreny cely pracovni den, ale oni potvory dycky hrozne breci, kdyz je na dvore zamknu... ale kdyz mi odchazime z domu, tak jim to vubec nevadi, predpokladam, ze i na dvur si brzo zvyknou. Akorat teda Tim pelech ignoroval vzdycky, i kdyz prvni tyden na dvore bydlel porad, tak nevim, jestli jim je mam udrzovat, nebo je ani nechystat, kdyz to stejne neberou jako odpocivaci misto?
a jeste me napadla jedna vec k "mistu". Misto a pelisek by mel byt tam, kde psi radi lehavaji... coz teda Feri rada lehava pred zavrenyma dverma, coz moc nejde, nebo v miste, kam na noc roztahujeme gauc (ted neni mozny nikam presunout). Napada me podobna vec jak s chlivem... nutit je v takovym pripade chodit do mista, kam normalne sami nejdou nebo to proste nechat s tim, ze zadny pelech neni?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 12:52
- Nahlásit
cernej caj
kdyz bych to trenovala na dverich do dvora, pochopi, ze se to vztahuje i na dvere ven?
Podle mě ne, moji teda rozlišujou dveře do baráku a vrata nebo branku za plot. Za plot nesmí bez dovolení nikdy, dveře do baráku, jak na jaře začne být dlouho otevřeno, tak po pár dnech ignorují a lítají se do baráku a ven jak chtějí. Pak na zimu musíme většinou ten zákaz u dveří do baráku zase dopilovat.
Jinak u vrat a branky za plot jsem to učila jak píšeš, nejdřív na vodítku jsem je cukala zpátky, dokud nezůstali, kde měli a pustila jsem je ven až po povelu, máme povel Tak dem
když to uměli, tak navolno, když náhodou vyběhli bez povelu, tak jsem je nahnala zpátky a znova, třeba x krát dokola, nakonec to pochopili. Ale musí to prostě být vždy, i když odcházíte na vycházku na vodítku, tak jen na povel.
Teď to většinou vypadá tak, že psi stojí, já vyjdu ven a teprve potom jim dám povel, že můžou taky, alespoň se tak trochu procvičují.
S pelechama, to nevím, to asi záleží na psech. Moji psi žádný pelechy nemají, ani doma, ani venku. Mají jen venku boudy a v kotci dřevěný podlážky. Jako pokusy o pelechy byli, doma je naprosto ignorovali a stejně si lehali kam chtěli, venku je měli v boudě, vydrželi tam pár dní, než je hlavně Kim vytahal a roztrhal, ten nic měkkého pod sebou nesnese. I slámu, co jsem mu letos při těch mrazech dala do boudy, tak hned druhý den vyhrabal ven, nevím jak, ale nějak se mu to povedlo.
Jinak povel místo já nepoužívám, tak to moc neporadím, mě je jedno kde psi lehají a když je potřebuju opravdu odklidit, tak jdou do kotce a na to máme povel Do boudičky i když teda teď už většinou stačí jen ukázat na kotec a jsou tam, vždycky dostanou mlsku. Doma je maximállně vyženu z místnosti, to máme povel Mazej ven pak si lehnout za práh, asi tak na 5 minut, než se zase připlíží.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 13:18
- Nahlásit
Maya
hm, takze ucit na tech dverich co sou do silnice
zkusime poladit, no...
jinak me navadi, ze nemaj misto, k nicemu ho nepotrebuju (zatim) a v chlive maj jen lepenku a stary povleceni, ale ma to tam Tim, kterej tam vzivote nebyl... byli zvykly v baraku celou dobu, doufam, ze dvur nebudou brat jakoze za trest...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 14:21
- Nahlásit
cernej caj
Dej jim tam hračky a buvolí kostičky na kousání, oni si zvyknou, většinou stačí pár dní až týdnů pravidelný režim, takový jaký potřebuješ a psi se přizpůsobí. Stejně jim teď venku bude líp a přes léto ani žádný pelech venku nepotřebujou, stačí, když se budou mít kde schovat před deštěm.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 12:30
- Nahlásit
Já nemohla Charlieho dostat do kotce. Máme je tam zavřený jen v noci a přes den, když je něco, že opravdu nemůžou být puštěný, tak na chvilku je tam zavřu - jinak pořád lítají po zahradě. napřed měl strach asi, že tam bude dlouho. Teď už tam jde - řeknu na místo a mažou oba dva. Dostanou mlsku a jsou spokojený. Rixi jde do boudy i přes den, Charlie lehává na záhrobni nebo různě po trávě. A nejvíc na cestě k vratům - na štěrku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 13:37
- Nahlásit
nefritt
co je to ta zahroben?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 14:48
- Nahlásit
co je to ta zahroben?
Stejnou otázku jsem nedávno pokládala taky.
|