| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 12:16
- Nahlásit
kachna_
Tak která je ta tvoje?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 16:56
- Nahlásit
Maya
Líbí se mi Brinity, jen jestli nebude až dospěje moc světlá? I když oba rodiče jsou docela tmaví, tak to snad bude jedno.
Jinak ale bych ráda tu nejdivočejší , klidný psi k nám nezapadaj.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 19:26
- Nahlásit
kachna_
Myslím, že v dospělosti by nemělo být žádné moc světlé, však oni ještě přebarví. Nejdivočejší je prý pejsek Bendy myslím, ale už je zadaný.
Já taky vybírala podle povahy, naštěstí jen ze dvou a rozdíl v povahách byl tak markantní, že bylo rozhodnuto rychle. Flegmouše jsem nechtěla.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2010 14:27
- Nahlásit
to zase ja, az si budu nekdy vybirat stene, tak urcite nevemu to, ktery se k nam prizene jako prvni, protoze s dablem v domacnosti sem teda vazne nepocitala
Jinak sou krasny, vsak jeste uvidis pak nazivo, kterou si vyberes
PS: jedete nekdo na vystavu do zbraslavi v cervnu? my se pojedem jen podivat, muz ma odpoledne praci takze se vystavy urcite nezucastnime, ale omrknout dalsi spicouny se asi stavime, mame to cestou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2010 14:43
- Nahlásit
cernej caj
Já nejedu, na výstavě jsem byla jen párkrát, když byly klubovky kousek od nás.
Ale jestli to máte kousek, tak i na kukačku super.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2010 17:42
- Nahlásit
kachna
tady mas neco na spice, az budes mit ten net a cas...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/5876017/Daruji-vlc iho-spice.php
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:27
- Nahlásit
Více infa k tomu spicovi...
"Keny není s PP ani nemá čip. Má pouze očkovací průkaz.
Je očkovaný a odčervený, nemá žádné zdravotní potíže, má takovou tu základní poslušnost - přijde na zavolání, sedne, fuj...
Koupila jsem jej na výstavě, sháněla jsem psa ke zvířectvu - ovce, koně. Prodejce mi tvrdil, že je tenhle pes vhodný na pomoc se stádem. Jako štěňátko byl děsně roztomilý a já při jeho koupě vůbec neuvažovala a bez přemýšlení jej koupila. Bohužel Keny o nějakou práci se zvířaty nemá absolutně zájem, ba čiší z něj absolutní nezájem a neochota, když jej nutím se zvířaty pracovat. Je to strašně kontaktní pes na člověka, což je sice úžasné, ale mě to vůbec nevyhovuje. Keny je spíš mazel a je strašně vděčný za pohlazení a pozornost člověka, ale mě jeho "vtíravost" až vadí při kontaktu s ostatním zvířectvem.
Kenyho se nehodlám zbavit za každou cenu, když zůstane doma, tak bude doma."
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:46
- Nahlásit
cernej caj
Pejsek podle fotky vypadá moc hezky, ale ženská by zasloužila, teda koupit si špice na práci se stádem a ještě ho do toho nutit....
Je hezký, že se ho nechce zbavit za každou cenu, ale zase ho darovat je taky dost rizikový.
Ale je dobrá, že si to přizná, že jí povaha nevyhovuje, myslím, že povahu vlčího špice popsala dost přesně.
Snad pejsek najde hezký domov, bezpapíráka bohužel nemůžeme inzerovat na klubovkách.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 09:59
- Nahlásit
je moc pěkný, tak ho je škoda, spíše paní neměla slepě věřit někomu, kdo asi zmerčil zájemce a nakecal mu cokoli, aby se psa zbavil jinak jsem ho posla na spicove.cz a kachna ho pak hodi na spice v nouzi, az bude mit nekdy moznost... Zase aspon se s tím majitelka vypořádala tak, jak většinu lidí nenapadne = psa si nechá, pokud by se nenašel někdo, kdo by vyložene takového chtěl.
Jinak Tim je strasna vterka, jak ze zacatku dobre chápal, že nesmí do postele, tak si nekdy nad ránem klidne nadrzo lehne na mě nebo na pánička a když ho vyhazujem, smiri se aspon s pritulenim "zady"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:47
- Nahlásit
cernej caj
Díky, hodila jsem tam odkaz, fotka je bohužel strašně maličká, má 4 KB a vypadalo to blbě.
Nefrit ho na vlčích špicech v nouzi už má?
Internet už mám, ale kdyby ses takhle při nemoci nudila, tak za odkazy na špice v útulku budu vděčná . Stačily by bohatě velké útulky jako Brno, Praha, Hradec, Plzeň.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 10:59
- Nahlásit
kachna_
na ty utulky mam jen dve slova "mobilni internet" ale tak to brno zkusim projet
takze na vlcispic.wgz.cz jsem ho taky poslala... myslis, ze by bylo mozny na spice v nouzi dat spis nejak upraveny a zkraceny ten text? abytam taky neco bylo o psu. Jinak fotku jdu zkusit domailovat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:12
- Nahlásit
kachna_
Na ty útulky se můžu podívat, ale odkazy jedině sem, nedostanu se z práce na mail. Tak jestli to nevadí...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:12 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
kachna_
tady je foto Kenyho
a v brne zadnej novej spiclik neni, ani na policajtech, ani na kociance (u ni mam pocit, jestli se to vubec aktualizuje? dyt tam sou stejny psi jako pred vanocema kdyz sem hledala adepta...)
Maya
na prahu jeste kouknu... ja nikam nespecham, kdyz se to nacita dlouho, musim branit stul pred pazravcema
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:16
- Nahlásit
cernej caj
"mobilni internet"
To jsem na tom líp, já myslela, že máš nějaké lepší připojení
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:19
- Nahlásit
cernej caj
To je fešák. Kociánka snad nepřijímá a jen nechává dožít
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:19
- Nahlásit
Má nesený ocas přesně jako Kim, to už se moc nevidí.
Ale je fakt pěkný, akorát hlava nic moc a velký uši, ale celkově fajn. A je vidět, že je o něj dobře postaráno.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:20
- Nahlásit
cernej caj
Tak já kouknu Hradec a Plzeň.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:27
- Nahlásit
a co sou presne znaky pro takovyho krizenyho spice? spicaty usi to nutne bejt nemusi, jak sem si vsimla, tak co kdyz toho spice ani nepoznam? na ocas jim zas mnohdy neni videt
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:27
- Nahlásit
kachna_
Tady jsou dva kříženci http://www.volny.cz/pejsci/utulek-komorany.htm
jinak jsem koukala, že ve špicech tam máš pořád Míšu z Maršovic, ten už je mrtvý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:32
- Nahlásit
kachna_
V Hradci nic a Plzni Filip - dole na stránce http://www.utulekplzen.cz/index.php?k=1
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:34
- Nahlásit
cernej caj
No tak já to beru podle toho co tam mají napsaný a taky tak nějak podle hlavy, srsti a tak, prostě musí mi ten pes alespoń trochu špice připomínat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 11:54
- Nahlásit
v tom pripade jsem v praze www.upozpraha.cz nenasla nic, co by me spice aspon vzdalene pripominalo, krome krizence seltie praha modrany taky nic a liben jakbysmet...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:29
- Nahlásit
No jinak ještě vím o dvou s PP, co hledají nový domov, tak možná by se tam mohli dát taky
http://mittel-spitz.webnode.cz/inzerce/
je to druhá inzerce
a tady strakošek Arry http://www.lukatogold.cz/clanky/hledame-novy-domov /hledame-novy-domov-
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 12:32
- Nahlásit
cernej caj
tak uz mas odpovd v meiliku a fakt sikovny holky ty sou zamereny i na zkousky mali nekdo zajem taky spolupracujou s cvicakem narozdil odeme ja tu nic vhodnyho nemam hlavne se chci zamerovat jen na ty zlobivi a ma tam i snad nakou prevychovatelku uz sem ji tam i ja delal prednasku ale ja nema na spolupraci caas bouzel..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 15:44
- Nahlásit
ve zverokruhu v brne meli slevu na animondu konzervy, za 31kc kus, tak sem vzala 2 pro Tima na pozorovani, co to s nim udela a po 200 gramech konzervy zda se, ze bobky dobry kdyz sem mela dycky na prilepseni maso, tak sem mu davala fakt jen na chut... ale zda se, ze se mu to traveni uz spravilo dobre
tak skoro aj lituju, ze sem nemela u sebe vic penez a nevzala sem jich vic prece jen konzervy se bez lednice skladujou lip nez maso
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 18:57
- Nahlásit
cernej caj
Tak to je super, že už to má v pořádku, asi zřejmě když se toulal, tak žral bůhvíco, ale jak má normální jídlo, tak bude v pohodě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2010 08:01
- Nahlásit
Byla jsem včera se podívat na štěňata, stálo nás to o 500 na pokutě víc (naší vinou, jsme to nějak nestihli včas přepsat). Fenečky jedna jak druhá, berušky pořád spaly. Bessy je krásná. Připomíná Dáju. Předběžně jsme se dohodly na Bathaře. Ten pejsek bude fakt dílo.
Maj krásný kotce, budeme mít podobný. Výsledků z toho bylo víc
1) budou ty kotce
2) pokud to jen trochu půjde, naši psi budou spát VENKU. Stařena alespoň při nadnulových teplotách
Poprvé jsme viděli psa, který při spatření mimča neodejde otráveně někam pryč (nic moc pocit, mít čtyři psy, co ignorují moje dítě :smirk .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2010 08:20
- Nahlásit
kachna_
Tys chtěla mít špicku vevnitř? Popravdě si to nějak nedovedu představit, možná v létě, v zimě by Kim buď umřel horkem a nebo já zimou.
Navíc on zimu miluje, tak do -10 ani neleze do boudy.
Co tě tak přesvědčilo na ty kotce?
A jinak myslím, že špicové všeobecně děti milujou, tak si to užiješ, ti moji hlavně tak ty 2-3letý, z kterých pořád odpadává jídlo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2010 10:43
- Nahlásit
Maya
Tys chtěla mít špicku vevnitř?
špičku jsem chtěla mít venku. Já nechtěla vyhodit ty ostatní . Původní plán byl špička a ovčák venku, zbytek vevnitř.
Co tě tak přesvědčilo na ty kotce?
když jsme viděli, jak má uspořádané kotce, došlo nám, že to samé se dá jednoduše, celkem levně a hezky udělat u nás z dřevníku (tvárnicová přístavba ke garáži - 1,2x5m), navazuje oddělitelný prostor cca 30-40m2. Jen teda fakt nevím, jak to s tím přesunem udělám. Asi až přivezu špičku, tak to všechno vyexpeduju najednou a první tři dny tam bude někdo bivakovat s nima.
Odpadávající jídlo milujou, dítě jim pije krev. Ovčák je docela v pohodě (překvapivě - je to pes, lidi moc nemusí), stará se jí bojí, Mája se dětí bála od té doby, co jí máme, ale šeltička je fakt hysterka až na půdu. Ale agresivní nejsou, tak to neřeším , jen mi to přijde někdy líto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2010 11:21
- Nahlásit
kachna_
Jj, kotec svépomocí je nejlepší, ty kupovaný jsou strašně drahý, já mám udělaný z oplocený pidizahrádky. Jediná nevýhoda je, že není celý zastřešený, takže v zimě tam odtud musím vyhazovat sníh. Celozastřešený jsou rozhodně lepší.
Horší je to s boudama, drahý jsou taky a doma zateplenou udělá málokdo, já je musela koupit.
Jinak aby ses nedivila, třeba je vyexpeduješ a oni budou rádi. Já bych asi hned nebivakovala, ale nejdřív čekala, co bude.
Moji teda jak padne večer, chtějí si jít lehnout ven, tam mají klid, doma furt někdo chodí a leze do kuchyně nebo do špajzu a oni to musí kontrolovat.
|