Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:34
- Nahlásit

kachna_
dost me prekvapuje, ze tva selti nema rada deti, to je u nich takovej rys, ze se tuli snad ke vsemu,ne?

jinak si nedokazu predstavit,ze by nasi psi meli bejt venku. mam pocit, ze jakyma koli prostorama kde nejsou lidi pohrdaj.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2010 17:58
- Nahlásit

cernej caj

dost me prekvapuje, ze tva selti nema rada deti, to je u nich takovej rys, ze se tuli snad ke vsemu,ne?

no ona je Beb trošku hystérka
si nedokazu predstavit,ze by nasi psi meli bejt venku
já chci jenom aby tam spali, jinak to zůstane jako dřív - kdo si kde řekne, tam je

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:00
- Nahlásit

kachna_
tak nasi by venku nevydrzeli, kdyz je nekdo doma... a kdyz doma nikdo neni, tak to tam neochotne snesou

Feri bude prece jen vodni zivel , ale Tim ji stoprocentne nesnasi. Spad nam v sobotu do potoka z lavky a byl z toho chudak dost nestastnej

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 09:40
- Nahlásit

Ono asi jak který pes. Moji taky spěj venku v kotci, ale jinak přes den můžou být kde chtějí, Dori je pořád nakýblovaný doma, to je fakt pes domácí, ale Kim, ten byl doma hodně jako štěně, ale čím je starší, tím chce být víc venku, teď už přijde domů se tak akorát najíst, pak se projde po baráku a chce jít ven.
cernej caj
Chudinka Tim, si to dovedu představit, můj předchozí vlčí taky nesnášel vodu.
Mě Kim akorát z lávky do potoka skákal. Pak je flexi k nezaplacení.
Jsem zvědavá na Feri jeslti bude plavat, Kim vodu miluje, ale nerad plave, nejradši má stoupnout si tak, aby měl vodu pod čenich.
Jako mlaďochovi jsem mu musela koupit bazének, tak si vždycky stoupnul, hlavně po vycházce a chladil si nožky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 10:11
- Nahlásit

Maya
tak to je uzasna fotka, vypada tam naprosto spokojene

Plavaci tendence teda zatim nema, spis jen leze po podvozek zatim, ale to je mozna taky tim, ze my sme na brehu. Pokud bychom sli plavat, kdo vi?

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 11:00
- Nahlásit

cernej caj
Jj, spokojenej, to on byl, vydržel tam stát třeba půl hodiny, ani návštěva ho nevyrušila neznalé návštěvy často koukaly, vlezly na zahradu a tam takhle stojí pes v bazénku a ani se nehne
naštěstí ho to drželo jen pár let, protože měnit furt tu vodu byl dost vopruz, pak byl bazének pár let pískovištěm pro synovce a co s ním budeme dělat teď to netuším
Plavací tendence Feri tedy prověříte asi až v létě, jestli máte kde. Pravda je, že u nás moc kde není, takže jsem s ním do vody do hloubky nelezla. A do bazénu nemůže, máme nadzemní.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 12:16
- Nahlásit

Maya
no tak mu tam udelejte schodky;) jinac mame kousek rybnik, sice tam vubec nechodime, ale v lete pokus provedeme. V sobotu vypadala, ze zvazuje skok za kachnickama, ale breh byl asi moc vysoko na ni, nicmene krouzila tam a hledala kudy dolu kde nic zajimavyho nebylo, tak strkala akorat predni nohy

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2010 12:33
- Nahlásit

cernej caj
Schodky by šly, ale v bazénu vevnitř je jen folie a to by roztrhal. My máme v okolí taky dva rybníky, dřív super koupáky, ale bohužel dneska je v jednom komerční rybolov a koupat se tam nesmí, ani není kde, když je celý obležený rybářema a v druhém si asi chovají ty ryby nebo co a pořád jsou tam napůl ve vodě napůl na zemi hromady vápna, čistí tím vodu, takže tam bych nevlezla ani omylem. Takže zbývá jen potok a tam je tak max.půl metru vody, Kimovi to vyhovuje, ale na plavání to není.
Kachničky Kim rád zvedal z potoka, pak vždycky běžel podél potoka a štěkal na ně a když kačky zahnuly nad louku, tak se zastavil a koukal na ně jak odlítají, byla to sranda, dneska už takovýhle věci nedělá, přeci jen už je v letech.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2010 13:00
- Nahlásit

kachna_
tak můžes smazat Kennyho - špice co není vhodný k stádu ze stránek. Psala jsem paní a ona odepsala, že si pro psa přijel jeden pán a když došlo na to, ať ho dají pryč, že to nezvládli, takže pejsek zůstává u páníčku a naní potřečba ho dál inzerovat. Díky

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2010 19:36
- Nahlásit

cernej caj
To je skvělý, a tak zase ke stádu si pořídí jiného, teď už si dá pozor, aby to byl ten pravý a Kenny jim ohlídá farmu, vždyť na to je stavěný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 09:20
- Nahlásit

Maya
tojo, je dobre, ze si ho nechali

nekterej z nasich potvor si umi otevrit okynko u atua... sem v patek prisla k nasi 120 a u spolujezdce na me cumi dva psi z okynka sjetyho dolu az na doraz malem me omylo, ze mohli zdrhnout, protoze z otevrenyho okynka jim jde vyskakovani az moc dobre

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 09:43
- Nahlásit

cernej caj
Tak to je sranda, ale taky bych asi šla do mdlob z toho, co se všechno mohlo stát. Jj, všude píšou, že špicové jsou chytří A navíc si všechno pamatujou, jak se jim to jednou povedlo...
Teď už snad jedině kšíry, aby nemohli zdrhnout a doufat, že do otevřenýho okýnka s dvěma psíma tlamama žádný zloděj nepoleze a nebo koupit nový auto a okýnkem na tlačítko. Ale tam je riziko, že se to naučí taky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 10:07
- Nahlásit

cernej caj
Jestli nemáte v zádu pásy, tak já vázala vodítko z jedné strany k postroji, z druhé strany jsem provlíkala za madla a ještě jsem měla vymyšlený navařit dolů očko a tam vždycky přivázat vodítko. Měli jsme dělený sedačky a tam to mezi šlo. Navíc je to i skvělý řešení pro policii a oceníš to i při vystupování, že můžeš otevřít dveře a psi ti nevylítnou do vozovky. Jsou to šikulci, asi jim bylo horko.
Cir uměl z venku otevřít dveře, když tam byla přepravka s králíkem

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 10:12
- Nahlásit

Maya
Zkoušela jsi vzít špice furminátorem? Myslíš, že by to šlo na špicí zadnici?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 10:57
- Nahlásit

Maya
Tim okynko s klickou nikdy neotevrel vic nez do tretiny... to otevreny, to zvladly tlacitkem... mame totiz vymakanou 120 s centralem a prednima okynkama v elektrice takze nam novy auto asi moc nepomuze

nechavame je na postrojich, mame vzadu ty zacvakavacky na pasy, i kdyz to musel muz taky dodelavat, v tom plechu za sedackou se s tim asi moc nepocitalo, ze by to melo jit nekdy pridelat... ale bylo me jich lito, ze se nemuzou moc vrtet a trochu se behem toho cekani uvelebit pohodlne

kachna_
ty vogo, jak se do toho auta dostal?
Jinak furminator na spici prdel mi prijde asi tak stejne ucinnej jak klasicky hrebilko... nejakej zazrak se teda proti klasice nekonal

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 11:12
- Nahlásit

cernej caj
ty vogo, jak se do toho auta dostal?
no zubama odtáhnul tu páčku . Ještě se před tím teda rozhlíd, není-li viděn .

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 11:27
- Nahlásit

kachna_
Zkoušela jsi vzít špice furminátorem? Myslíš, že by to šlo na špicí zadnici?
Proč zrovna zadnici?
Jo, zkoušela jsem tím česat Kima, jediný, co tím jde, je hlava a spodní půlka nohou, tedy tam kde není dlouhá krycí srst, tam to jde super, stačilo párkrát přejet a všechna podsada byla fuč.
Všude jinde kde je dlouhá krycí srst, tedy i na zadku to jen tak pošolíchá zvrchu, ale v podstatě neučeše.
Otázka je jestli kvůli hlavě a nohám kupovat extra hřeben. Já ho mám na kočky, tak to prostě u psa projedu, ale klidně bych se u psů bez něj obešla.
Není nad klasický jednořaďák.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 11:58
- Nahlásit

kachna_
a odkud ses? treba by se nasel nekdo, kdo by ti furminator pujcil a vyzkousela by sis to na nekterym z tech tvych psu?

on se aj rozhlidl, jo?

nefritt
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 16:26
- Nahlásit

Mě se furminátor nehodí ani na leonbergera - natož na špice

nefritt
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 16:28
- Nahlásit

Jinak všem oznamuju, že nám klekly stránky pro vlčí špice, takže je předělávám na URL

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 16:50
- Nahlásit

nefritt
vypadaji hezky

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 22:07
- Nahlásit

Maya
Proč zrovna zadnici?
Kvůli mamčině Mili, ona nesnáší česání zadku
cernej caj
on se aj rozhlidl, jo?
jo

nefritt
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2010 22:35
- Nahlásit

Ze všech hřebenů mi nejvíc vyhovuje kartáč. Jen bych potřebovala sehnat dostatečně tvrdej a potom finišák na konečnou úpravu

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2010 08:18
- Nahlásit

kachna_
Tak na zadek fakt určitě ne. Zkoušeli jste hrablo s otočnými hroty? O tom většinou pes ani neví, když ho tím češeš, protože to netahá.
Kartáč používá asi hodně lidí, ale já asi nikdy neměla ten správnej a nějak mi to s nima nejde.

nefritt
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2010 09:29
- Nahlásit

Maya
Já mám něco takovéhoURL Ale chce to kupovat aby si na něj člověk mohl sáhnout - já ho kupovala přes net a je dost měkkej, sháním tvrdší.
Hrablo s otočnými hroty se mi nezdá na dlouhou srst vlčího ideální - na ten zadek ale možná jo. Mně na všechno stačí ten kartáč a pak mám ještě hřeben, tan má na střídačku hroty krátké a dlouhé a tím mu češu límec

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2010 10:00
- Nahlásit

nefritt
Já mám podobný kartáč, ale má na hrotech kuličky a moc to tím nejde, asi si budu muset zkusit koupit nějaký bez kuliček. Jenže v krámě to nemívají a jinde nemám šanci koupit, přes net jak píšeš je to blbý.
Jinak hrablem jde vlčí dobře, akorát co mám já, tak mají spíš kratší hroty, takže je používám spíš na vylínalou srst, v zimě se s tím nedá.
Já mám nejradši klasický jednořaďák, něco jako je tady ten nejřidší URL

nefritt
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2010 10:49
- Nahlásit

Hřeben mám tenhle jen dřevěnej.
A ještě jeden s otočnými hroty

nefritt
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2010 10:50
- Nahlásit

No to hrablo mám taky s krátkými hroty co jsem kupovala na tollery - ty s ním vyčešu krásně. Jinak furminátor akorát nohy - do té husté srsti se jim s tím stejně nedostanu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 09:36
- Nahlásit

vcera byl muz s timikem na preockovani, i kdyz u jinyho veta, nez chodime normalne a v ockovaku ma tim ze ma 5 let, (vet mu napsal 5.5.2005 tak ma vlastne dneska narozeniny tak vet prej koukal, ze nevypada tak starej. tak se to vysvetlilo utulkem a vet prej "takovy pekny psi davaj v utulku?" tak to me potesilo celkem
Jinak sem koupila v bazaru autoradio, s tim ze ho muzem do tydne vratit, ale bohuzel diky zasahu vyssi sily bychom ho vratit nemohli, i kdyby nam nejelo

nefritt
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 09:41
- Nahlásit

Vyšší síla - to sedí. My o víkendu uklízeli dříví ze dvora a Charles mi kradl polena z kolečka. Tak jsem mu říkala ať to nosí rovnou do dřevníku a nepřidělává mi práci. Dvůr byl plnej třísek, protože on dřevo kouše strašně rád a pořád

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání