| Autor |
Zpráva |
nefritt
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 20:08
- Nahlásit
Já nevim - zápraží? Máme od zadních dveří dozadu do dvora chodníček přilehlý k baráku ohraničený zábradlím a je vysoký cca 1m od země. Tady se tomu říká záhrobeň Je to kamenný, takže od sluníčka vyhřátý, tak se tam psiska sluní.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 20:13
- Nahlásit
Mayo, jak jsem dávala na špice tu fotku jak tam je Charlie jako drbna opřený o zábradlí - to je záhrobeň
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2010 21:24
- Nahlásit
nefritt
Jj, já vím, už jsi mě poučila, jen se směju, že někdo z jiného koutu republiky to taky neví, bude to asi váš místní výraz.
Vždycky si vzpomenu na to jak na mě v Praze koukali jak z jara, když jsem vykládala, že si buřty opékáme na kuťácích.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2010 17:34
- Nahlásit
Maya
No to je, já ho taky neznala, než jsem se sem přivdala
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 07:55
- Nahlásit
nefritt
Maya
Já nevim - zápraží? Máme od zadních dveří dozadu do dvora chodníček přilehlý k baráku ohraničený zábradlím a je vysoký cca 1m od země. Tady se tomu říká záhrobeň Je to kamenný, takže od sluníčka vyhřátý, tak se tam psiska sluní. - ahoj holky Tohle u baráků na našem koutě Moravy nebývá, tak to snad nemá ani pojmenování. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, vůbec mně nenapadá, jak by se tady tomu řeklo. Zkusím se ještě zeptat u babči. U nás se mluví nářečím dost a jak jsem doputovala zpátky z měst, už se mi to zase vrací Mám často problém najít při psaní sem, vhodný spisovný výraz
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:31
- Nahlásit
cernej caj
budu si pořizovat fenečku, už se těšim. Je zvyká venku, tím nám odpadá jedno velké dilema, zda bude bydet doma nebo venku.
Internet je mobilní, protože a jelikož nám měli připojit O2 a už to trvá skoro čtyři měsíce a furt nic, nejde to ani nijak zaurgovat, všechno visí na dodavatelský firmě, která už dvakrát posunula termín, do kterýho nám vůbec sdělí, kdy to udělá . No jenže protože na O2lince jsou neschopní diletanti, tak nám sdělili špatný termín, odkdy to má fungovat a já zrušila ten internet, co jsme měli. Ten byl sice špatný, ale lepší než nic. Nic jinýho tu nejde.
Blbý je, že s tímhle fakt špice v nouzi nezaktualizuju, snad ale dostane Michal služební NTB s Internetem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:35
- Nahlásit
kachna_
jestli potrebujes aktualizovat spice v nouzi, tak ja myslim, ze kdybys nekomu rekla co je potreba, ze by se toho ujal?
ja mam poradny net jen v praci, doma bida a utrpeni, jenze ja si zase nemuzu dovolit ted platit 600/mesic, tak mam za 150... sice nemam fup 5mb den, ale nacist fotku je taky teda horor.
No a jinak, Timik me stal v sobotu 1800... sem myslela, ze me omejou. cip, euro pas a komplet ockovani, mel jen vzteklinu naockovanou z utulku... sme vcera spocitali, kolik nas ty 3 zvirata od 17.1 kdy sme poridili prvni stali a dostali sme se na 19000 (s porizovaci cenou feri teda), takze kdyz si vemu ze jen zradlo, ockovani, obojky, postroje, domecky a jine stali 11000 za 3 mesice, tak uz asi zacinam chapat, proc se me najednou nedari nic usetrit...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 10:50
- Nahlásit
cernej caj
jestli potrebujes aktualizovat spice v nouzi, tak ja myslim, ze kdybys nekomu rekla co je potreba, ze by se toho ujal?
když mě to bavilo, snad bude mít michal brzy služební NTB, jinak mi asi nic jiného nezbývá.
Peníze za psy nepočítám. Šlehlo by mě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 11:31
- Nahlásit
No jo, ty počáteční investice jsou velký, ale zase většinu věcí člověk koupí jednou, pak už jen to žřádlo, spoty a tak.
Když jdu k vetovi, tak tam nikdy nenechám za očkování a spoty míň jak tisícovku a kdybych měla ještě počítat 2 Kimovy operace a kocourovi veterinární granule, který jsou drahý jak...
tak by mě taky šlehlo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 11:46
- Nahlásit
kachna_
tak snad se zadari, je to blby kdyz to clovek delal rad ale nema moznosti.
tim se taky uklidnuju, ze ted uz jen granule a preockovavani...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2010 21:44
- Nahlásit
kachna_
Koukej si to nějak zařídit, jak nám jinak budeš dávat fotky tvýho novýho přírůstku?
Nemáte tam ani wifinu? Nebo ufon na nějaký kratší čásek by nešel? Prý jim to sice často vypadává, ale když to jde, tak to maká rychle, jedni lidi u nás to mají.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 07:24
- Nahlásit
nebo aspon internetovou kavarnu, kazdou nedeli vzit flashku s fotem a hura nekam, kde maj kompl s netem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 08:22
- Nahlásit
cernej caj
Taky dobrý nápad.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:30
- Nahlásit
Ferinka je bahnak a pri kazdy prochazce, kde je nejaka kaluz me jen utvrzuje v tom, ze jedina voda, kterou nema rada, je ta na koupani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:37
- Nahlásit
cernej caj
To je pěkná fotka. Ferinka ja jako Kim, ten taky takhle vymetá všechny louže.
Ale koupat se ve vaně, to taky nemusí. A stejně tak nerad plave, do potoka vleze jen tak aby měl vodu pod bradu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:40
- Nahlásit
s palavanim zatim nemame zkusenosti, v tom co nam tu tece se da jedine brodit
A taky zacala zase cernat... pred 2tydny mela krome briska a tlamicky vsechny chlupy absolutne svetloucky a ted se ji zacinaji zase zacernovat zada...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2010 10:47
- Nahlásit
cernej caj
No jo, teď bude nějakou dobu jak chameleon, než přesrstí na dospělou srst, ale i pak dospělí světlají a tmavnou podle línání tak nějak furt dokola, má to výhodu, máš několik psů v jednom, který není pořád nudně stejněbarevný.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 09:37
- Nahlásit
Tak od zítřka mám zpět aspoň svůj starý internet. Sice žádný zázrak, ale lepší než drátem do voka anebo internet přes mobil.
cernej caj
Ta první změna barvy je naprosto neskutečná, co jsem koukala na staré fotky, tak to vypadá, že nám Mili někdo vyměnil
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 09:45
- Nahlásit
kachna_
taky sem celkem zvedava, co nam z ni nakonec vyroste, ale jak byla cela nazloutla, clovek si na to rychle zvyknul a skaredy to taky nebylo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 10:18
- Nahlásit
cernej caj
No já se nechci hádat, ale řekla bych, že vám z ní vyroste vlčí špic.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 10:20
- Nahlásit
kachna_
Tak to je super, takže fotky budou.
Už máš vybraný jméno? Nebo to necháváš na chovatelce? Jsou teď zmatky trochu s těma písmenkama, ale ono se to vyvrbí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 12:09
- Nahlásit
Maya
Chovatelka má vybraná jména, jsou od B. Znějí trochu svahilsky . Já jsem zvyklá vytvořit si nějakou domáckou variantu toho v papírech, tak to tak asi zase udělám.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 12:11
- Nahlásit
Maya
No já se nechci hádat, ale řekla bych, že vám z ní vyroste vlčí špic.
To jako fakt ?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 12:12
- Nahlásit
kachna_
kolik tech psu uz budes mit? 6?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 12:26
- Nahlásit
kachna_
Taky dělám odvozeniny z papírového jména, vím že budou asi nejspíš na B, máš smůlu nebo štěstí ? že zrovna teď se ruší řada pro vlčí špice, jinak by byla od A.
cernej caj
Nebo spíš vlčí špicka.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 12:48
- Nahlásit
Maya
že zrovna teď se ruší řada pro vlčí špice, jinak by byla od A.
jako že měli vlastní abecedu a teď je to prostě špic?
nejspíš na B, máš smůlu nebo štěstí ?
ze všeho se dá udělat hezká zkratka, takže štěstí
cernej caj
5, z toho jednu starou a jednoho partnerova
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 13:27
- Nahlásit
kachna_
Jj, vlčí špicové měli vlastní číselnou řadu a tak jim všichni dělali i vlastní abecední řadu, ale teď se ruší a vlčí přiřadějí k ostatním, kvůli problémům při křížení s velkýma, ale je to trochu škoda, takhle byl přehled kolik se jich celkem narodilo a zapsalo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 13:51
- Nahlásit
jenom vás semo tamo pročítám
kachna_
nám u berňáka chovatelka sama nabídla, že si klidně můžem jméno (taky od B) vybrat sami a ona nám ho dá zapsat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2010 13:57
- Nahlásit
tak ja myslim, ze je celkem normalni, ze si jmeno muzes vybrat sama... my si vymysleli taky svoje jmeno, a dokud nebyl cas stenata nejak oznacit, tak sme si jeste aj mohli vybrat, kteryho psa teda chcem. jednoho sme si vybrali, pani chovatelka mu dala nase jmeno a bylo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 11:40
- Nahlásit
http://spitz.rajce.idnes.cz/Vrh_B_Vlci_z_Brekove_a leje/
|