Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:36
- Nahlásit

Maya
Tim neco zacenichal a frnk
To mám s Máje furt, minule jsem na ní chtěla písknout obojkem, jenže nejdřív jsem omylem přivolala cira a pak ještě vypla obojek . uvidíš, že vám pomůže intenzivní výcvikový pobyt = dovolená
inak na venčení za tmy prodávají svítící obojky
šeltice má červenej a svítí jí límec. u mamči to nezkusím, mili teď vylínala

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 09:57
- Nahlásit

cernej caj
No jo, jenže blikačku jedině na postroj, jak to dáš na obojek, tak se ti otočí dolů a stejně zezadu nebude vidět, proto jsou ideální ty svítící obojky, co svítí po celý dýlce, ale fakt u špice nevím, já už kolikrát říkala, že ideální by byla blikačka na ocase

nefritt
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 16:18
- Nahlásit

Tak jsem svýmu "leninovci" koupila na zkoušku ten PROFormance. Jsem zvědavá jak dlouho se budeme zbavovat tézrzavé brady Ještě jsem jim vzala ty rybí pamlsky Fish4dog a málem mi urvali ruku až v rameni.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 04:03
- Nahlásit

Ahoj holky, dlouho jsem na vás nekoukala
cernej caj
Fotky parádní a nebojíš se, že po cestě pojede auto? Já než bych je svolala (vytrhnula od čenichání kdečeho) tak by dávno projelo kolem
Maya
nevím, jestli jsi to tu radila ty, ale koukala jsem na samonavíjecí vodítka od Flexi (to Alfovo nevím jaká byla značka) a nedočetla jsem se, jestli mají u toho zaseknutí i zaaretování? Alf tam měl, že když se zmáčknul čudl, klasicky se zaseklo a když se trochu tím palcem posunul, tak se to zaaretovalo na jakékoliv délce a nemuselo se to už držet.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 07:49
- Nahlásit

worick
mají u toho zaseknutí i zaaretování
jasně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 08:07
- Nahlásit

worick
to je JZD cesta, tam oficialne auta nesmi, ale protoze mame navic relativne rovinu, tak je uz zdaleka videt, jestli neco nejede a to je stiham odchytit. Navic Tima poustim z voditka jen malo, vzdycky na chvilku, prave proto ze ten by neprisel, a taky proto jeste chcem blikacku na psa, aby i to zbloudili auto kdyztak pribrzdilo, ono to ty dobytky svadi tama jezdit, protoze cesta je to pekna A jinak dekujeme

co ty tvoje prujmy? nejak se to lepsi?

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 08:15
- Nahlásit

worick
Jo, ty moje od firmy Flexi to mají.
Dokonce i u toho menšího, nevím teda proč jen u toho a ne i u toho většího, byl takový páskový obojek z kroužkama na konci a jeslti jsem to dobře pochopila má se to dávat přes normální obojek a flexi zapnout do obou, že kdyby se jako rozepnul normální obojek, aby člověka nešvihl přes ksicht.
Ale teda já to vyhodila.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 08:26
- Nahlásit

Maya
takový páskový obojek z kroužkama na konci
ono to občas při předvádění vypadne (tak teda mizely u nás v krámu).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 08:31
- Nahlásit

mam dneska dovcu, tak sme si udelali sardinky, muz jel pro chleba, ja vyndat pradlo z pracky a co se nestalo? sardinkove pomazanky mame tak na jeden krajic.. a to tem mrcham varim jatra od kolegyne. asi budem muset posnidat ty jatra

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 08:37
- Nahlásit

kachna_
Aha, tak to mě nenapadlo, i když teda já to mám z eshopu.
Ty děláš ve zverimexu?
cernej caj

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
Chudák Berry už měsíc okusuje pořád ty staré morkové kosti - jsou z toho už úplně vybělené kroužky - tak jsem včera vyměknula a dala jim vepřové nohy (syrové) a večer se posrali oba totálně
Na berňáky jsem to psala: našla jsem Worickovi tasemnici, předpokládám, že ji může mít Berry taky. Minulý rok jsem je odčervovala snad 5x, naposled ale v říjnu Tím se vysvětluje Workova trčící páteř a nehezká srst Je ale trochu divné, že takhle vypadá od štěněte a odčervoval se za ty dva roky nejmíň 10x. Jsem nesr....na sebe a taky na veterináře. Zabírají ty běžně dostupné odčervovací tablety vážně i na tasemnici? Čekám až mi švagrová pošle číslo na veterinářku z vedlejší vesnice a budu jí volat o radu co tedy s tím...
Jo, zapomněla jsem - rozhodla jsem se koupit tu flexinu (Workovi) , protože je zvyklý pořád trochu tahat, tak mu to napnuté lanko bude nejspíš vyhovovat (jen mě štve, že není alespoň 10m - na divočáka Worička je to malý radius :rolleyes Párkrát jsme po dlouhé době byli právě se stopovačkou a jak i tu napíná, tak si zase dral kulky a pak tam má rozlízaný bolák (teď zatím ne)

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:27
- Nahlásit

worick
No já myslím, že ty běžné prášky jako Drontal na tasemnice zabírají. Jen jeslti to nebude jako s kočkama, že když už tu tasemnici má, tak se musí odčervení po 14 dnech zopakovat. Pokud se to neudělá, tak prý tasemnice přežije. Ale jestli je to tak i u psů netuším.
K tý flexině, ono z ní 10m můžeš udělat, prostě na konci 2m nastavíš, jen se ti pak ten konec nebude navíjet.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:40
- Nahlásit

Maya
je to stejný s tím po 14 dnech - tak jsme právě pro jistotu vloni odčervovali.....a nějak to nepomohlo. Tak jsem právě usoudila, že ta vychrtlost bude bohužel z něčeho jiného. Teď si nejsem jistá, jak to tedy je Jestli má nějaké vážnější zdravotní problémy a ještě k tomu chytil tasemnici a nebo to na ty mrchy vůbec nezabíralo a má je celou dobu

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:51
- Nahlásit

worick
To těžko říct, asi by to chtělo veta internistu a nechat udělat testy alespoň na štítnou žlázu, játra a slinivku.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 12:56
- Nahlásit

Maya
na štítnou žlázu, játra a slinivku....ty mu dělali cca v půl roce a prý všechno v normě.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:04
- Nahlásit

worick
Tak to nevím.
Asi je to teda jen nežravec a s tím nic moc neuděláš. Leda mu nasadit takový pohyb, aby pořádně vyhládnul.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:37
- Nahlásit

Maya
dělala jsem, teď jsem na mateřský a vracet se tam asi nebudu (směny 8-20). Navíc s dnešníma informacema o tom, jak studovat granule bych asi nebyla dostatečně loajální

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:51
- Nahlásit

kachna_
No to chápu, já bych taky asi nemohla někomu prodávat Pedigree a přitom s úsměvem tvrdit, že jsou to ty nejlepší granule na světě.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
My jsme Pedigree nevedli.
Měli jsme Acanu, Brity, Calibru, Eukanubu, Hills, K9, PP, RC s možností objednání dalších asi 20 druhů krmiv, které ale nikdo nechtěl, přestože byly lepší a levnější.Jo a nutrican a anku, ty jsem zapomněla.
Ale třeba RC lidi brali, přestože jsem je při jejich dotazu, co si o těch granulích myslím, upozornila na konzervanty, protože pejskovi chutná a je přeci přesně pro jejich jorkšírky dělaná. prostě dobrá reklama.

Jinak já dávám psům jako přílohu hlavně ovoce/zeleninu. Rýži mají, když vařím pro nás a vločky, když zapomenu nebo nemám zeleninu. Odhadem tak jednou za 10-14 dní.

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:23
- Nahlásit

kachna_
No jo, některým lidem to nevysvětlíš, brácha taky krmí RC a to už jsem mu stokrát říkala, že by neměl.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:55
- Nahlásit

cernej caj
co ty tvoje prujmy? nejak se to lepsi? - no jestli myslíš vážně ,,moje průjmy" tak ty se nejspíš nezlepší, ty mám nejspíš na doživotí, je to rodové (ale netuším čím to je..) A přidám perlu: včera jsem celý den kutala v zahradě a psům tvrdila, že jsem fakt hotovson a na prochajdu se nejde. Když už se stmívalo, tak jsem vyměknula a místo konečně do baráku, jsem s nima šla okruh do vedlejší vsi První se z těch výše popsaných prasečích nožiček posr....psiska a 200m od baráku jsem musela do křoví vletět i já (já ale měla zapečenou brokolici :rolleyes - ještě že byla už tma a měla jsem vyjímečně v kapse papírové kapesníky Worku jsem měla na stopovačce a nechtěla jsem ho pustit, tudíž se promotal trojím křovím k potoku, mě následně mírně protáhnul, když jsem ho chtěla vymotat a domů jsem přišla s krvavým šrámem přes půl ksichtu Jo, ,,za dobrotu na žebrotu!"
Teďka jsem přijela z lékárny, kupovala jsem odčervení pro svoje psiska, našich Alfíka, švagrova retrívra, babči Micku a naše dvě kočky: 800 něco jsem platila Ale musím vzít všechny ,,sakumprdum" aby si to pořád nepředávali dokola Kurňa, vynechala jsem strejdovu Emu
Maya
Leda mu nasadit takový pohyb, aby pořádně vyhládnul - to jsem si myslela s tím našim běháním. Někdy už vážně nemůže - protože se mně do kopců snaží tahat, ale má to na něj nějaký opačný efekt - pak nežere ani večer, ani ráno
Jinak ho nic nebaví. Honit koně a srnky, to jo, to by lítal do strhání těla - ale kde mu je mám sehnat?

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 15:08
- Nahlásit

worick
No jo, ale ty jseš na něj asi pomalá i když běžíš, ne? Nezkoušela jsi kolo nebo kolobrnu?
Jako beru to podle bráchový bordery, ten se vyběhal jedině u kola.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 01:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
No jo, ale ty jseš na něj asi pomalá i když běžíš, ne? - o tom nepochybuj a buď ráda, že mně u toho nevidíš Jde spíš o to, že u nás je to samý kopec a když se mně snaží nahoru tahat (v postroji), tak z toho je unavený, ale jinak. Ne vylítaný. Jenže když mu vymýšlým ,,běhací" hry - tak na to mi prdí a kouká po ptákách. Nad kolobkou jsem uvažovala - jenže na tu u nás nejsou terény a i s kolem je to trochu problém - něco jako cyklostezky - tak ty končí 20km od nás Běháme radši po lese, po asfaltkách se mi to pro psa nezdá moc vhodné. A v neposlední řadě by mně asi zabil - běží, běží a pak šup a zarazí se někde něco očichat. Já to ještě ubrzdím, ale s kolem - nevím, nevím. a já ani nemám to kolo! Chtěla jsem si koupit, ale když přišla štěnda, tak jsem s prckama musela šlapat pěšo, pak jsme zbudovali ,,musherka" a začali běhat...A zapoměla jsem ještě na Berunu - s ohledem na něho zase až tak běhat nemůžeme

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 18:18
- Nahlásit

worick
No jo, je to asi těžký, vyběhat samojeda. Měla sis koupit vlčího špice.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 12:57
- Nahlásit

tak sme u Tima asi uz s jistotou vypozorovali dve veci - kdyz ho nekdo chytne za obojek a malinko zatahne (feri pri hre, nebo my ho chceme nasmerovat aby sel za nami) silene zaknuci. Kdyz mu na obojek jen sahame, nebo tesne kolem srsti, tak ani hlaska, nic bolavyho tam evidentne nema. Jen proste kdyz se za obojem veme a trochu zatahne, hned knuci.
a taky kdyz treba naprahnem ruku tak ze na ni vidi (treba odehnat mouchu, nebo prudky pohyb ala machnuti ruky pri chytani neceho nebo tak, Tim se krci Ale zase, pohladit se necha a necuka... tak jestli ho treba nekdo nemlatil tak, ze by si ho pridrzoval za obojek... krome techle dvou veci totiz jinak vubec bazlivy neni

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 13:13
- Nahlásit

cernej caj
Chudinka, mohlo to tak být jak říkáš, taky ho někdo tak mohl bít klackem, pak se psi bojí i napřažené ruky a proto mu třeba vadí to máchání rukou, ale hlazení ne.
Snad časem pochopí, že už se bát nemusí. Obojek by šel asi vyměnit za kšíry, které by mu asi nevadily, ale popravdě s těma je mnohem větší práce, taky jsem si je kdysi na Kima koupila a měl je párkrát, od té doby leží v koutě.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 13:37
- Nahlásit

Maya
Kdyz se jde ven a za obojek se "taha" voditkem, to mu navadi. Jen kdyz na nej sahnu a zatahnu rukou... tak nastesti postroj nemusime mit, mame ho jen do auta. Jinak si nedokazu predstavit, jak s ksirama skubnout takovou obludou, aby netahala...

jo a byli sme ve zveracu a kdyz muz videl ty ceny "flexi"n tak prej ze to neee, ze nekde sezene za 50 a bude mu to stacit... a to po ni predtim tak touzil

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 13:42
- Nahlásit

cernej caj
jo a byli sme ve zveracu a kdyz muz videl ty ceny "flexi"n tak prej ze to neee, ze nekde sezene za 50 a bude mu to stacit... a to po ni predtim tak touzil
A slyšel někdy tu větu Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci?
U flexi to platí stoprocentně, levnou koupí taky, i když teda za pade asi ne. ale pak bude jen čekat, jestli mu první rupne pružina a nebo lanko. Pružina je lepší varianta, nesekne do ksichtu. Jo, taky jsem první flexi měla takový.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 13:52
- Nahlásit

taky sem mu to rikala. ted dostanu zpatky dane, tak si muzu dovolit akorat dve flexiny od flexi firmy koupit. ale prej kdyz je to tak na 2x do roka, tak ze nema smysl brat drahy... tak to nakonec budu muset prinyst dom koupeny a sundat z toho cedulky...

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 14:01
- Nahlásit

cernej caj
tak to nakonec budu muset prinyst dom koupeny a sundat z toho cedulky..
taky dobrý nápad
flexi má dvě řady, levnější a dražší, liší se to jen v dizajnu, tak můžeš koupit tu levnější, já měla předtím tu levnější a vydržela 7 let, teď má tu dražší, tak uvidím
ale jinak samo záleží jak to využiješ, já flexi využiju hodně, vodím na tom psy přes ves a občas, když se mi nechce hledat normální vodítko, beru to i k vetovi a tak

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání