| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:08
- Nahlásit
worick
ono by to mělo fungovat tak, že do půl roka jsi vlastně "pěstoun" a po půl roce už majitel .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:11
- Nahlásit
Ještě dodám,že pokud je pes adoptován,stahují ho z nabídky téměř okamžitě,tohle mají docela dobře pořešeno,takže tam tuty není..Totéž když linkneš onu fotku někam na diskuzi a pak je pes adoptován,fotka se už nezobrazí bo jí nemaj v albu..
databázi Našli domov nebo tak něco nevedou
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:22
- Nahlásit
Tak jako já ho na jednu stranu chápu. Pokud opravdu v útulku hrají mrtvého brouka - mi to spíš připadalo, že si myslí, že já mám fenu doma a jen čekám na to jméno. Člověku se potom honí hlavou všelicos. A tetovací číslo asi zná a papíry taky bude k ní mít - jen ho nechtěl říct mně do telefonu - ani jméno feny mi neřekl. Říkal, že číslo je dost nečitelný. No tak ale zase pokud je to fena s PP, tak bych požádala o pomoc klub nebo i chovatele. Klidně bych zašla i na policajty, když útulek nechce komunikovat, Když si přizvou nějakýho odborníka, tak ten jim dokáže, že na těch stránkách ji inzerovali a nabízeli k adopci. Na mně to dělalo dojem, že mu ji úplně zatloukali. A zase když ji tam dali 3.5. tak jak už 9.5. mohla mít po karanténě!!! Tady to smrdí a myslím, že oni jsou si toho vědomi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:33
- Nahlásit
nefritt
Možná jí vydali bez důkazů někomu, kdo se o ní přihlásil jako majitel. Ono vůbec je divný, že se tam ani neohřála, si vem ti ostatní jak se nemohli udat, vlčí špic není zrovna z těch, po kterých by každý v útulku sáhl.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:40
- Nahlásit
Tak jsem to našla, lhůta je opravdu 6 měsíců http://www.zakonik.net/obcansky-zakonik/kdo-najde- ztracenou-vec-je-povinen-ji-vydat-vlas.html
Být pánem, tak bych asi šla do útulku s dokladama od feny a požadovala jí zpátky, klidně i s policií, oni jí nemůžou jen tak zašantročil.
Ale mladá fena s PP, doufám, že jí neprodali někomu do množárny, to mlžení by tomu odpovídalo. Doufám, že to pán nenechá být.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:44
- Nahlásit
nefritt
hele s tou karanténou sem to nepochopila doted..mi přijde,že je to u každýho psa jinak ,pokud vůbec tam je uvedena.Dále co mám zkušenost,tak po nějaké době ,když je pes s PP a lze číslo přečíst,kontaktují chovatele..pokud ten psa zpět nechce a majitel je neznámý nebo ho nedohledaj bo je třá už 4. jako v mým případě,tak psa daj do nabídky
Cituju z toho papíru co podepisuješ..
Budoucí chovatel se zuavazuje,že ve lhůtě 6 měsíců od jeho převzetí psa vrátí,přihlásí.li se ÚPOZ jeho majitel.Pro tento případ je dočasný chovatel povinnen vrátit psa na výzvu organizace ve lhůtě co nejkratší.
co se tý karantény tejče,myslim,že pokud chovatel psa nechce a majitel si dává na čas,prostě ho daj aby se tam zbytečně nestresoval,obzvlášt pokud o něj je zájem.Jako neumim si představit,že bych tam nevolala 100krát denně (a nejen tam) a psa nehledala vteřinu po ztracení možná to berou tak,že pokud může a má šanci vypadnout,at jde a vracet ho eventuálně bude náhradní majitel kdyby něco..psů je moc a míst málo,ale to je jen můj názor
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:53
- Nahlásit
No, když jsme dohledávali toho minulého vlčího (mimochodem taky v Troji) tak moc ochotný zrovna nebyli. Až když jsem se naštvala a zatáhla do toho i poradkyni chovu(my jsme jim asi nestačili). Po majiteli se vůbec nepídili - my jsme hromadně na špicím foru s holkama luštili, co má za tetovací číslo a stylem pokus-omyl jsme nakonec dohledali co to je za psa.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:56
- Nahlásit
Maya
no právě to je divný, že o vlčí zrovna moc zájem není a najednou za pár dní zmizí takováhle mladá fena.
Informací už mám momentálně trochu víc - ono to tam bude krapet komplikovanější
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:58
- Nahlásit
nefritt
no fakt je,že když chci vědět t. číslo,dycky použiju nějakou fintičku .Po majiteli se voni nepíděj ani vomylem,to jen po chovateli,když se to dá vyluštit.Ale fakt je,že biluše měla tudle prdlejch několik cévek bo se snažila zjistit totožnost jakéhosi šarpeje v Troji co měl nečitelnou část tetování..bohužel absolutně nepochodila vzhledem k neochotě a patrně neschopnosti personálu..se jí voptej u mě v tématu,ti to popíše
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 12:59
- Nahlásit
Přesně tak, nebýt nefritt, tak jim je putna, že tam mají tetovaného psa. Jeho majitelé ho tam nehledali, protože se jim ztratil už před půl rokem 30 km daleko, asi ho někdo ukradl. Přece to, že ho zrovna teď a tady někdo neshání se nedá říct, že ho někdo nehledá jinde.
Jasně, mají ho dát k adopci a uvolnit místo dalším, ale když se přece přihlásí majitel, tak musí zařídit vrácení psa zpátky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:02
- Nahlásit
tak s tim pulrokem, to je husty. my se ptali na kastraci, jestli je nejaka doba, treba 6 mesicu, po kterou nesmime na psa sahnout, kdyby se ozval majitel a rekli nam, ze kdyz ho nechame vykastrovat hned po prijezdu, tak proste to udelame a pan pry po 10 dnech nema narok. jedine kdyz by zaplatil vydaje v utulku, tak by se nas zeptali, zda souhlasime s podanim kontaktu na nas, ale ze kdybychom nesouhlasili, ze by puvodni majitel stejne utre... tak sme se s muzem dohodli, ze ho vratime, kdyz se do pul roku nekdo ozve, ale cipovat sme ho stejne nechali... za to by nam snad pak majitel nenadaval, ale pocity sme z toho tenkrat meli zvlastni, kdyz sme tima brali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:02
- Nahlásit
davidkova renata
Nehledali ani majitele ani chovatele, z tetování nebylo vidět jen jedno číslo, dohledat se to dalo, stačilo zavolat nebo napsat poradkyni chovu, na klub, do návštěvky na klub, kamkoliv. V útulku neudělali nic. Takhle se pes vrátil domů jen díky tomu, že si ho tam nefritt všimla a byla ochotná to obtelefonovat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:05
- Nahlásit
cernej caj
No ono taky záleží, jak dlouho byl v útulku, hodně psů už je tam delší dobu než půlrok, takže když si je někdo vezme, tak už je po lhůtě. Já už si nepamatuju, jak dlouho tam Tim byl, každopádně takhle fena tam byla fakt jen pár dní.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:06
- Nahlásit
nefritt
Komplikovanější? No to bude zase nějaká story. Už se nemůžu dočkat.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:07
- Nahlásit
Maya
ale když se přece přihlásí majitel, tak musí zařídit vrácení psa zpátky.
nejsem právník,ale pokud je to součástí písemné smlouvy,tak původní majitel šanci má.Když čtu to co jsem překopírovala,je to zřejmě ošetřeno tak,že původní majitel osloví útulek a ten následně kontaktuje současného majitele a vyzve k vrácení,tím maj pořešenej ten nežádoucí kontakt.Prostě to proběhne prostřednictvím útulku..
jako vono já se nikoho nazastávámlae asi je fakt,že z celkovýho počtu psů jich majitel shání minimum..asi rezignovali.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:09
- Nahlásit
Maya
Nehledali ani majitele ani chovatele, z tetování nebylo vidět jen jedno číslo, dohledat se to dalo, stačilo zavolat nebo napsat poradkyni chovu, na klub, do návštěvky na klub, kamkoliv. V útulku neudělali nic.
jo..tomu věřim,už to bylo pracnější.V mejch případech to přečíst šlo a chovatele posléze kontaktovali.To vim od nich,ne od útulku.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:20
- Nahlásit
davidkova renata
A ještě nevíme jestli byli nakonec majitelé rádi, protože ten pes jim zdrhnul (nebo byl ukraden) v květnu a my ho dohledali po půl roce, když utekl tomu novému majiteli. Původní majitelka mi říkala, že už ani nevěřili, že psa ještě někdy uvidí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:23
- Nahlásit
nefritt
hm..tak to je teda složitější,to je fakt.Pokud to tak je,tak netušim jakou roli v tom bude hrát útulek.Každopádně ten papír museli noví majitelé podepsat,pokud ho pův. majitelka chce,tak at jde normál na policii a podá oznámení,at se spojí s právníkem,ten pes je věc ,má svojí cenu a dá se to řešit soudní cestou.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:39
- Nahlásit
davidkova renata
no tahle fenka po které tu pátráme teď - to je taky dílo, protože byla dlouhodobě na hlídání a tam se ztratila. O to je horší prokazování vlastnictví apod. Ale to za ně nikdo nevyřeší. Útulek těžko vydá psa, když mu řeknu - tohle je můj pes, já ho hlídám a on se mi ztratil. Budou chtít nějaký důkaz a pokud ho nemám, tak mám asi smůlu. Takže nakonec stejně bude muset s pravdou ven a majiteli přiznat co se semlelo, aby doložili papírama, že je fena jejich.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:46
- Nahlásit
nefritt
Aha, tak jestli to dobře chápu, majitelé šoupli fenu k někomu na delší čas, ale papíry si nechali doma, tudíž dočasný opatrovatel nemá jak prokázat, že je jeho. No to je teda situace.
To nemá ani očkovák? To by snad každý normální člověk předával se psem.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 13:56
- Nahlásit
No prej nemá v ruce nic, čím by to dokázal.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:00
- Nahlásit
Prosím prosím, nemáte někdo fotku špice z boku? Já žádnou nemám a potřebuju udělat ikonku.
Díky moc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:02
- Nahlásit
Maya
Tim tam byl 8 dni s tim ze se predtim pry tak tyden toulal okolim, proto sme tak nejak pocitali s nejakym papirem aspon s tim pulrokem a tak, kvuli majiteli...
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:02
- Nahlásit
Koukni na moje stránky do fotogalerie jestli si něco vybereš URL
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:03
- Nahlásit
kachna_
teda asi krom těch fotek z Olomouce, to by asi Katka řvala - jinak si vem co potřebuješ
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:06
- Nahlásit
kachna_
a jakyho spice? i kdyz nez se dostanu dom a prolezu fotky, budes jich tu mit asi tunu...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:24
- Nahlásit
kachna_
Což třeba dva z boku?
U mě si taky můžeš vzít co chceš, ale já nemám žádný profi fotky, spíš momentky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 08:19
- Nahlásit
Maya
hlavne by byl hrozne roztomilej s tim jazyckem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 08:35
- Nahlásit
cernej caj
No ale zase na týhle fotce zrovna nemá moc chlupy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:54
- Nahlásit
Maya
me prijde chlupatej celkem dost
kachna_
jinak ja zadnou fotku z boku nemam... maximalne spis zbokopredu, z boku se to foti blbe, maximalne zezadu nebo zepredu
|