Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 06:46 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Tak jsem narazila na propagátory granulí. O granulích se tam píše hezky, ale o krmení masem... Nevím nevím.

Třá:
Možná namítnete, že jsou chovatelé, kteří krmí převážně masem a nemají problémy. Nemohu si pomoci, při takovém krmném režimu jsem přesvědčena, že je pes na jednu stranu překrmován bílkovinami (za předpokladu, že se masem rozumí svalovina a kvalitní vnitřnosti - játra, srdce, dršťky a nikoliv vepřové pacičky apod.), na druhou stranu je vystaven trvalému nepříznivému poměru vápníku a fosforu a pokud není majitel vybaven potřebnými znalostmi a trpělivostí při přípravě denní dávky, tak i obsah ostatních vitamínů a minerálů je nedostatečný, stejně jako obsah vlákniny a tuku.

Hezky zavádějící, ne? Pokud vím, tak právě ten, kdo krmí masem, krmí i ty vepřový pacičky apod., aby tam dostal i ten vápník.

A dál:
Co se týče sacharidů, můžete se v poslední době setkat s názorem, že pes jako masožravec sacharidy z obilných zdrojů nepotřebuje, vlk či kojot přece také sem tam seberou nějakou sladkou bobuli, trochu trávy a to je spolu s obsahem žaludku ulovených býložravců vše. Na trh se tak dostávají i formule granulí, vyrobené v tomto duchu, tedy bez obilí (grain free). Vypadá to jako filozofie nejbližší přirozenému způsoby výživy psa, stejně jako teorie stravy syrové (BARF). Zachovejme ale chladnou hlavu. Pes je po tisíce generací domestikovaným zvířete, po celou tuto historickou dobu živen více méně tepelně zpracovanou stravou a strava čistě syrová nebo strava založená převážně na mase je pro jeho zažívací trakt již nepřirozená a může přinášet problémy (k syrovému masu - hygienické hledisko je poměrně závažné, řada nebezpečných bakterií není likvidována ani mrazem -18 st. v našich domácích mrazících, jak často příznivci tohoto způsobu výživy doufají).

Tak asi máme k masu dávat šrot.

Edit: ještě zdroj: http://www.krmivo-pro-psy.com/pohresuje-se-maso/53 0.html Na levé straně je článků o granulích víc. Jak jsem psala, jsou docela dobré. Jen kdyby tam nebylo to odrazování od krmení masem.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 08:03
- Nahlásit

Vikula
KDO MÁ TAKY HUBENÉHO A NEŽRAVÉHO PSA, ABY MĚ UŽ TAKY NĚKDO KONEČNĚ POCHOPIL, ŽE JSEM RÁDA, KDYŽ TEN BLB KONEČNĚ NĚCO SEŽERE!!!
Já a už víceméně oba. A co sní jakž takž jeden, nejí zase druhý. Samojed byl extrémně nežravý, proto jsem zkoušela i BARF. Syrové krky, žaludky, játra, různé kosti, držťky, hrtany a nevím co ještě, mi odmítnuli vzít do huby oba (druhý je berňák). Hladovka taky nepomáhala - jen tak, že den to nežral, druhý den s nechutí trochu a další den to zase odmítnul - takže opět nežral. To jeho stavu-taky vychrtlosti, moc neprospívalo. Pak vzali na milost syrová vepřová žebra a žrali je snad 3 týdny. Postupně bylo vidět jak čím dál s menší chutí - hlavně samojeda jsem skoro musela nutit, až přestali úplně. Tak jsem jim je začala trochu ovařovat. Zase cca 10 dní jedli a konec. Zkoušela jsem to všechno povařit a dát třeba z rýží - kuřecí srdíčka z toho plivali jako by to byli slimejši, to samé králičí maso. Tak jsme se vrátili k přebírání vhodných granulí. Skončili jsme na Acaně, neboť jen ty samojed celkem jedl. Teď mi berňák už 14dní jde na ,,řídko" - tak musíme zase zkusit jiné granule. Na rady - jak na průjem, jsem mu zkoušela vařené brambory míchnout s vařeným králičím - samojed to vylízal - berňák to tři dny jedl po trošičkách a maso plival ven
Ze sušených mňamek vezmou na milost jen ty měkší - plíce a držťky. Taky jim dávám po jídle kousek. Když ale nejí nic, tak nedostanou ani tu mňamku.
Takže nechtěj vidět tu anabázi s dvouma vybíravkama.....

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 08:33 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

worick
na průjem - vařené brambory míchnout s vařeným králičím
To jsem v životě neslyšela. Cirovi třeba králík vůbec nechutná.
Vikula
Obyčejně na podzim mívám depréze, že je náš ovčák vychrtlo. Furt lepší vychrtlo, než tlouštík (mám obojo) . Po roce a půl (je mu pět) na syrové stravě se rozežral, sežere vše, ale nepřibere. Když už náhodou ano, začnou hárat holky a draze nabytá kila jsou v prachu.
Stravovací návyky pro zlepšení podle mě hrají velkou roli. Misku bych nechávala jen pět minut, jestli se zaplácne mňamkama, zkusila bych, jestli není motivovatelnej přes míček?

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 09:28
- Nahlásit

pawLINka
Právě ji hodně rozvařuju, tak nechápu jak se mu daří ji rozhazovat

je to prase prasečí, no mám doma to stejný já už přílohy moc nedávám (dávala jsem jen, když jsem potřebovala aby přestal vypadat jak zrezivělej radiátor), ale když už přílohu sem tam dám, tak vím, že to bude obnášet generální úklid předsíně , páč ten dobytek dělá přesně to stejný, rejže a vločky jsou naprosto všude potom Byla jsem zvyklá od Murphíka, že si po sobě vždycky hezky uklidil, když nasvinil, ale todle prase zrzavý ani náhodou. že si to taky nahází do misky s vodou, která se mu poté ekluje, to ani rozebírat nebudu.

Vikula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 09:32
- Nahlásit

worick. Hladovka taky nepomáhala - jen tak, že den to nežral, druhý den s nechutí trochu a další den to zase odmítnul - takže opět nežral.
Tak přesně to u nás probíhá.A to mi Impact radila pořídit si druhého psa, že prý je to nejlepší lék na nežravost.Impact, vidíš to?!

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 09:35
- Nahlásit

pawLINka

Tak jsem narazila na propagátory granulí.

:

hezký obal pro to, aby se nemuselo říct, že nasypat bobule do misky je jednodušší

Vikula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 09:40
- Nahlásit

kachna_
S tou miskou jenom jednou denně jsem už zkoušela, ale když ti pes, notabene štěně, protože je nám teprve rok, dva dny nežere, tak už kašlu na celou hladovku a zkouším, čím bych se jí trefila do chuti.Prostě jeden den sežere dvě křidýlka a z toho pak asi čerpá celý týden.A k tomu ty poznámky od jiných pejskařů na její vychrtlost.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 10:15
- Nahlásit

Nejsem propagátorka granulí a jelikož se sama snažím stravovat zdravě, chtěla bych co nejpřirozenější stravu i pro psy. Bohužel veškerou moji snahu bojkotují zhnusenýma ksichtama. My jsme totiž taky pacifisti a veškeré zabíjení se nám hnusí
A to samojed sám zabil slepici Nejspíš po tom co jsem mu za čoro pak předvedla já, se bojí vzít krvavý flák do huby. Berňucha když vycítí, že něco nemusí být dobře, tak se okamžitě opičí po něm. Nejspíš jsem tu nechuť k ,,mrtvolám" přenesla na ně Horší, že oni už nechtějí ani to vařené, fakt nevím proč a kdo je vidí při jídle, jen nevěřícně kroutí hlavou, jak může pes nechtít maso?

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 10:38
- Nahlásit

pawLINka
strava čistě syrová nebo strava založená převážně na mase je pro jeho zažívací trakt již nepřirozená autor/ka je debil/ka
PetraK
já už přílohy moc nedávám dávám rýži tak 1x týdně ( v zimě v období honů tak 3x týdně) , jinka jako přílohu jen trochu zeleniny , rýže je rozházená po celé kuchyni, každý žere v jednom rohu kuchyně , společnou mají jen misku pro pití, vylížou misky a pustí se úklidu kuchyně v rámci hesla ANI ZRNO NAZMAR !

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 10:41
- Nahlásit

Vikula
To jsi mě nepochopila, dávej klidně třikrát denně, ale misku nechat jen na těch pět minut
A nechci psy polidšťovat, ale teď jsem četla knížku, přijde mi, že to dává smys i u psů. Psal to psycholog o zavádění příkrmů dětem. Doporučoval nedělat s nežravym dítětem žádný cavyky a nechávat dlouho krmení ale doporučoval tam taky právě tu pravidelnost. Zajímavý bylo, že tvrdil, pokud dítěti necháváš krmení dlouho, že se mu to znechutí a pak ty problémy dál gradují.

Vikula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 10:42
- Nahlásit

worick
a kdo je vidí při jídle, jen nevěřícně kroutí hlavou, jak může pes nechtít maso?

U nás to vypadá tak, že třeba připravuju maso pro nás, zkusím nežravce nabídnout, ona odskočí, jakobych ji chtěla píchnout do oka a pak už udržuje ochrannou vzdálenost, kdybych ji s tím znovu chtěla obtěžovat.
Granule jsem taky zkoušela hledat, ale u pátého načatého balíčku jsem to vzdala, konzervy jí taky nejedou.Teď zrovna mám fintu, že do masa jemně nastrouhám piškoty, pořádně to promačkám ona to olizuje a občas něco pozře.Ale to se dá jenom u vnitřností.

Vikula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 10:49
- Nahlásit

kachna_
Měla jsem jako dítě nežravou kamarádku, jezdila i do ozdravovny pro nežravé děti a vzpomínám si, že stejně nežrala, pořádně nevyrostla a zůstala hubená.A žije dodnes.
Já měla předtím psa, před kterým jsem musela schovávat i pytlík mouky, protože ho rozdrbal a zčásti sežral a teď zase todleto.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 11:35
- Nahlásit

kachna_
Misky nenechávám nikdy, dám, ukecávám, hoši když tak ďobnou, ukecávám a odnáším. Máme to tak zavedeno od začátku. Nepomáhá.
Vikula
Nevím, jestli ty piškoty taky nemají na stravování špatný vliv, protože bez rozdrobeného piškotu většinou ani žrát nezačnou Myslím si stejně jako holky tady, že se s tím jejich žraním-nežraním moc serem, ale ty potvory to fakt dopilovali k dokonalosti...
U nás to vypadá tak, že třeba připravuju maso pro nás, zkusím nežravce nabídnout, ona odskočí, jakobych ji chtěla píchnout do oka a pak už udržuje ochrannou vzdálenost, kdybych ji s tím znovu chtěla obtěžovat.
Psiska jsou venku, u přípravy oběda nejsou, ale stejně to kolikrát vypadá u jejich krmení. Vyjdu ven, strčím každému do tlamy flák žeber - berňák to veme a jde porcovat, samojed to odmítne chytit, položím to na zem - stáhne ocas a šourá se pryč Zavolám ho zpátky, maso mu málem olizuju:,,Woričku, mňam, mňam kostička, vem si, na!" Tak se přišourá, veme to dvou zubů, odnese na trávu, stojí nešťastně nad tím dokud nepřijde berňák, kterému to nabídne
Výsledek je, že berňák, ač by nemusel, sežere obě porce, vychrtlý samojed nejí nic To bylo. Teď už cca 14 dní berňák průjmoval, tak jsem ta žebra radši zrušila úplně, protože právě asi začal z toho, že žral i granule i maso. Jenže z masa už jen ta vařená žebra, přílohy či zeleninu taky nechce, tak jsem musela zůstat na granulích, aby tam byla alespoň nějaká výživová hodnota

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 12:47
- Nahlásit

mac1

a pustí se úklidu kuchyně

ani kdyby bylo kolem deset psů, tak to zrzavý prasátko po sobě neuklidí - vím, když jsem měla u nás Nellinku, vdechnul žrádlo, zabordelil okruh šesti kilometrů a šel číhat co Nellča nedožere

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 15:24 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Vikula
hele ještě budu chvilku chytrá jak rádio, protože vim, že je to těžký, neřešit psa - skaláru. Lucie od Arta má tušim stránky s ukázkama jídelníčku pro nežravou skaláru
piškoty - taky jsem si nastudovala od dětské výživy, sladké zaplácne a utiší hlad = sežere míň
Nežral by třeba pangamin/kvasnice? Béčka podporují chuť k jídlu

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 15:38
- Nahlásit

kachna_
a hele. jenže když napíšu, jak přesně krmení nežravé skaláry probíhalo ze začátku - již se skalár rozežral a žere "normálně", udáte mě ochráncům zvířat. Já totiž toho psa ze začátku krmila. Z ruky do huby, hezky strčit do tlamy - polykal sám. časem se patrně roztáhl žaludek a pes žere. Ne s nadšením, občas mu první sousto dvě stále musím strkat do huby, ale žere...
Jinak ten jídelníček zde - pes nabral 2 kila, vypadá super, začíná se nám dařit na výstavách a tak. ale typicky žravej pes on asi nebude nikdy...

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 16:46
- Nahlásit

Lucie od Arta
Já totiž toho psa ze začátku krmila. Z ruky do huby, hezky strčit do tlamy - polykal sám,udáte mě ochráncům zvířat - no to se neboj, neudáme. Moje drahá polovička to se samojedem praktikuje taky. Ze začátku žere z misky alespoň trochu sám, dejme tomu 15granulí a zbytek mu strká z dlaně - to si zase trochu veme. Ale když už nechce a zkoušíme mu dát jednu, vezme a vyplivne ji. To znamená konec. Konec taky znamená, že si sedne proti mně a na otázku:,,Woričku, ještě trochu papej, budeš ještě papkat?" mi dá packu na koleno ve smyslu ,,nebudu a packu na to" - ať ho jako už fakt nenutím. Kámen by se nad ním ustrnul...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 17:01
- Nahlásit

worick
já se neptala, zda bude papat- já mu to rvala do huby a držela, než polknul. časem se naučil s útrpným výrazem žrát sám. teda maso. granule jsou jed - má recht, chlapec.

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 17:01
- Nahlásit

worick
Teď jsem přišla na řešení tvého problému. Tvůj pes je SAMOjed, tudíž je nutné, aby byl sám, teprve pak bude jíst........

worick
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 17:15
- Nahlásit

Lucie od Arta
jo ty myslíš doslova,,rvala do tlamy" - jako krmnou hus. Tak to zase ne, to stačí, když do něj potřebuju narvat nějakou tabletu. To bych měla obavu, že se právě začne bát, když na něj pak budu chtít normálně jen sáhnout
Ten krmný návod a maso z ,,barfujeme" bych určo zase zkusila
(zkouším prakticky pořád, co kdo poradí), ale jak jsem pochopila, pro nás na Moravě, je to nedostupné?
corgi

Čéče, to jsem samozřejmě zkoušela taky, jenže pokud se hnu, tak on okamžitě od jídla zdrhá taky a je mu úplně šumák, že mu to berňák sežere....a když měl to syrové maso, kouknul do misky a šel se pro jistotu schovat až do boudy

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 17:21
- Nahlásit

worick
jojo - a kupodivu se mu to zalíbilo, asi se mu roztáhl žaludek.

Vikula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 22:27
- Nahlásit

kachna_
Pangamin dávám, ten kupodivu přijímá bez problémů.Maso do krku jí občas taky nacpu, asi jí ho tedy budu cpát pravidelně .Možná jí i ty kosti předžvýkám.

Vikula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2009 22:32
- Nahlásit

Lucie od Arta
Ráda bych se na tvé stránky podívala, pošleš mi prosím odkaz?
Tedy jestli tam ještě něco ke skalárám máš k prostudování.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 09:35 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Vikula
máš je jednak pod jménem, druhak o stránku předtím
ale ještě jednou - tady jsou - von je tu te´d bordel, jak se samovolně vkládají ty vodkazy, ty na supr granule mě v tomhle tématu obzvlášť baví Hele,už je to tam zas. Tak na nás je ten první link, ne druhej!

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 10:23 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Vikula
Jinak jestli tě to potěší tak to moje ovčácký vychrtlo sežere denně 4-5% svý hmotnosti aniž by ztloustlo. Pravda takřka bez příloh, protože ty nějak nezvládám přidávat, škvarky jo, ty dávám, ale rejže mi vždycky zplesniví. Naštěstí nevystavujeme, spí v teple, tak už to nijak zvlášť neřešim (deptá mě to a za sebe mu nepokrytě závidim).

Vikula
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 11:24
- Nahlásit

Lucie od Arta
Díky, kuskus vyzkouším, tedy jestli ho u nás seženu.Poslední dobou nějak zmizela i rýže natural.Jinak s jogurty moc neuspěju, ze sýrů občas ždibíček, ale v žádném případě pro ní není zajímavý přírodní sýr, ten nevezme.Ovoce taky ne,ze zeleniny jen papriku, občas brokolici.Bojím se, že kdybych jí maso posypala sušenýma bylinkama tak k tomu ani nepřileze.K čemu je ochotná se přiblížit a po krátkém očichávání sežrat, jsou piškoty, tvarůžky, kuřecí žaludky a dršťky.Jediné co žere s chutí jsou ho*na všeho druhu, zřejmě proto, že jí asi něco ve výživě chybí.

Vikula
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 11:31
- Nahlásit

kachna_
Kdyby ta moje Twiggy žrala a nepřibírala, tak bych to brala, že má dobré spalování. Mám prostudovanou zdravou výživu a nemám koho s ní krmit

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 23:06
- Nahlásit

ahoj nevíte někdo jak dostat kosti ze syrový ryby? napadlo mě, že místo játrových sušenek bych mohla udělat rybí, rybu mám v mrazáku, ale tím jak se budou sušenky péct by asi kosti v rybě ztvrdly. Napadlo mě rybu lehce povařit, aby šly vyndat kosti, myslíte, že by to šlo?

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2009 23:12
- Nahlásit

kejtlin
Nez se s tim vykostovat, kup file.

vlkXY
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 17:31
- Nahlásit

tak mě napadl jeden dotaz...můžu dát psovi hlavu např z kapra?z rybami nemám žádné zkuše nosti tak se raději ptám

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání