| Autor |
Zpráva |
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:58
- Nahlásit
Fifi
Krmím syrovým, ale moc nadšená z toho není.Někdy to leží v misce celý den,večer to hodím do ledničky, ráno to vytáhnu a zkouším to znovu.Občas to i druhý den vyhodím.Už mi stříkly nervy zkoušela jsem granule i vařené, žádná změna.Nemá o žrádlo zájem.Kdysi jsem četla od Frýbové Robina, jak měla rozdělené žrádlo na nepoživatelné a občas poživatelné nebo tak nějak, už si to moc nepamatuju.Myslela jsem, že takový pes snad ani neexistuje, a teď to mám doma.Dneska ten náš nežravec žvýkal dršťku co dostal na mikuláše a mě zrovna napadlo s tou výživou a tak jsem se zeptala.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:09
- Nahlásit
Vikula
Nemá o žrádlo zájem
já bych jí hodila hladovku den dva podle teho v jeké je kondici a co je to za psa...aby si uvědomila, že žrádlo není samozdřejmost...a dala bych jí to vždy ve stejnou chvíli...ráno nebo večer ale ne i večer a pak to zkusit ráno když večer nechce...co to máš za psa?stáří váha....
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:22
- Nahlásit
vlkXY
Roční kavalír, váha s bídou pět kilo.Hladovku si háže sama,celkově vypadá hubeně, taková placatá skalára.Ale jinak aktivní, honí zajíce, hrabe myši.Vypadá zdravě, ale když se setkáme s jinými kavalíry, kteří jsou většinou mírně zavalití, tak majitelé většinou tu její hubenost komentují, prostě to bije do očí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:22
- Nahlásit
Vikula
Někdy to leží v misce celý den,večer to hodím do ledničky, ráno to vytáhnu a zkouším to znovu.
Se rika, ze cim smradlavejsi, tim chutnejsi, ale vocud pocud, smradlavy maso si hodit po celym dni do lednice? A rano dat znova? - to si neumim predstavit takhle nechat lezet "vlahnout" treba prave ty zeleny drstky.. a radsi nedomyslim.
Neexistuje, dostane zradlo, necham tak 5 minut, nechces? NEZER! a do dalsiho krmeni nedostane nic jinyho. Opakuju akci, nazdar bazar, smolik pacholik, budes o hladu. Ne ze dam susenej pamlsek.
Nevim, kolikrat denne kavalirku krmis, ale treba je jen prezrana, rozcapena a pocka si na lepsi. Neboli pro ni vonavejsi.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:35
- Nahlásit
Neexistuje, dostane zradlo, necham tak 5 minut, nechces? NEZER! a do dalsiho krmeni nedostane nic jinyho. Opakuju akci, nazdar bazar, smolik pacholik, budes o hladu. Ne ze dam susenej pamlsek.
plně souhlasííííím
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:38
- Nahlásit
vlkXY
dělám to taky tak a psi snědí vše co jim dám do misky.jasně že dostávají i pamlsky, ale většinou po jídle, i když jim je to jedno, snědí všechno.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:38
- Nahlásit
Fifi
Nebudeš věřit, ale ono to začína smrdět až druhý den.Kupuju maso pro lidi a asi je to fakt čerstvé, smradlavé bych ji nedávala,to bych s ní taky mohla lítat celou noc ven.Ráno to vytáhnu z mrazničky,ve tři přijdu z práce předložím už s pokojovou teplotou, v šest znovu schovám a druhý den ji to odpoledne znovu dám.Takže to vlastně není celý den venku, proto to asi nestačí zasmrádnout. Mezi její nejoblíbenější pochoutku patří bobky od našeho králíka, kterého večer pouštím proběhnout.Ale maso z králíka nežere.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:48
- Nahlásit
Vikula
,ve tři přijdu z práce předložím už s pokojovou teplotou, v šest znovu schovám a druhý den ji to odpoledne znovu dám.
Inu, tak mate takhle zabehly rezim, ale kdyz se nad tim zamyslim, proc krmit psa odpoledne ve tri, kdyz ma jit litat a vychazky a akce? Zkus treba jen zmenit dobu krmeni, az na vecer, az bude unavena a rada se nazere a padne. A nedokrmovat kralicima bobkama ci suchejma pamlskama.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 21:57
- Nahlásit
A nedokrmovat kralicima bobkama ci suchejma pamlskama.
KDO MÁ TAKY HUBENÉHO A NEŽRAVÉHO PSA, ABY MĚ UŽ TAKY NĚKDO KONEČNĚ POCHOPIL, ŽE JSEM RÁDA, KDYŽ TEN BLB KONEČNĚ NĚCO SEŽERE!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:02
- Nahlásit
Vikula
KDO MÁ TAKY HUBENÉHO A NEŽRAVÉHO PSA
Se budes divit, ale ja mela. Hodne velkou hňoupu a vybiravku, trhala ramenem, ikdyz jsem ji podstrojovala. Nastolila sem zradelni teror ve vyse zminenem odebiracim modu a svete div se. Ono to normalne jiz par let papa a nevybira si to.
A koncim svou litanii presvedcovaci, bo ocividne to na tebe nezabira, tak fence dobrou chut do budoucna a tobe pevny nervy.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:05
- Nahlásit
Vikula
Pošli psíka na převýchovu k lidem, od kterých mám MAGGIE.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:16
- Nahlásit
impact
No a co když se odtam nebude chtít vrátit? Nedávno sem se k ní otočila s její miskou v ruce a ona odskočila jakobych ji chtěla polít kyselinou. Den předtím jsem ji narvala do huby kousek mletého hovězího. Ale kdybych ji chtěla někomu střelit, tak by mě asi podezříval, že jsem ji nejméně týden nekrmila.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:20
- Nahlásit
Vikula
Já se obávám, že z tama by rád utek každej pes.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 22:25
- Nahlásit
impact
Ale před sedmi lety jsem si takhle pořídila kavalírku za pytel granulí.Byla těsně po štěňatech, oškubaná, vyhublá, vytáhli ji z kufru auta.Měla zánět uší i dásní a přesně takhle hladově žrala po celý svůj život.
Zbavili se jí kvůli nemocem, měla ledvinové kameny, těžkou alergii.Prednisonem jsem ji pomalu oddělávala.Bylo to zlatíčko, ale na poslední půlrok jejího života nerada vzpomínám.Snad už má Meggi to nejhorší za sebou.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 08:46
- Nahlásit
impact
Proč je nejlepší listová?
Je na tom nejlíp co se týče vitamínů, minerálů atd. Listová zelenina by měla tvořit 50% vší zeleniny, kterou pes dostane. Ovšem že bych to jako já osobně vyměřovala a vážila salát, aby ho bylo víc než mrkve, to tedy ne
Pošli psíka na převýchovu k lidem, od kterých mám MAGGIE.
A to jsem si myslela, že můj pes hltá... Vyrůstal u společné misky, takže jako štěně nemohl pochopit, že je všechno to jídlo skutečně jenom jeho a že mu je nikdo nesní. Teď už je to jídlový kliďas, dneska dostal prasečí oháňku, lehnul si s tím na zahradu a labužnicky to olizoval
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 19:37
- Nahlásit
Vikula
Snad už má Meggi to nejhorší za sebou.
Doufám.
corgi
No, já listovou kupuju nejvíc, páč je nejlevnější. Bílý a čerbený zelí, kapustu, čínský zelí a tak.
Jinak s Maggie je to samozřejmě taky lepší. Teď, když už je plná, ani nedožere.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:27 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Lidi, dáváte psům rýži? Já jsem dřív nedávala bo se mi to nechtělo vařit, ale teď jsem ji průjmovatýmu Tomovi začla vařit a je z toho neuvěřitelnej bordel. Když to žere, tak to švistá všude kolem misky, zakuckává se u toho, zasedá mu to... No prostě žere jako prase.
Ale zatím je to jediná příloha, kterou snese. (vločky i těstoviny mají projímavý účinek)
impact
Mám zas plnej mražák. Kozlík už se mrazí.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:32
- Nahlásit
pawLINka
mě se zatím rýře osvědčila jako nejlepší feňuli to chutná a bordel se uklidí...respektive ona to po sobě uklidí a na průjem je to nejlepší...z čeho má průjem?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:33 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
pawLINka
je z toho neuvěřitelnej bordel. Když to žere, tak to švistá všude kolem misky, zakuckává se u toho, zasedá mu to...
To se mi tedy nestává. Míchám ji do masa/vnitřností, takže je z toho takovej jako kydanec hmoty, kterou pes celou vyluxuje. Ani zrnko nazmar. Dáváš ji hodně rozvařenou?
Edit: Teď mě taky napadlo, že odrůda hraje roli, pokud dáváš psovi parboiled, která nikdy nelepí, tak asi zrnka lítat budou
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:36
- Nahlásit
vlkXY
On? On má průjem ze všeho. Myslím že i z vody a ze vzduchu
Né, von je Tomík takovej citlivka odjakživa. Na maso jsem u něj přešla cca před měsícem (ostatní psy tak krmím už cca 2 roky) a bylo to OK, před pár dny měl ale 2 dny průjem. Neidentifikovala jsem příčinu...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:38 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
corgi
Právě ji hodně rozvařuju, tak nechápu jak se mu daří ji rozhazovat. Dělá mi to schválně, to je jasný. Jedinej žere doma, tak tady musí udělat bordel i za ty venkovní.
Dnes jsem mu dala rýži s kuřecíma srdíčkama, takže to až tak dobře zamíchat nešlo. A včera měl rýži s mrkví a s kuř. žaludkama, takže taky tak.
Edit: Dostává tu nejlevnější mejd in Kaufland, takže ta lepí vždy.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:41
- Nahlásit
pawLINka
Mám zas plnej mražák. Kozlík už se mrazí.
Jinak rejži dávám a chutná. Ty ho krmíš syrovým? Zkus třá do rejže hodit kus jater. Jim to tak dělávám jako změnu. Játrová rýže jako příloha.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:42
- Nahlásit
pawLINka
Edit: Dostává tu nejlevnější mejd in Kaufland, takže ta lepí vždy.
Já teď koupila nejlevnější made in Tesco a nelepí a je chuťově dobrá. Teda uvařila jsem ji psům a když se pořád sypala, tak jsem si kousek odsypala k obědu a byla jsem mile překvapena.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 20:52
- Nahlásit
pawLINka
Neidentifikovala jsem příčinu...
no to máš blbé když má průjem a nevíš po čem...řešila se tu ta řasa?nedáváš ji?
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 21:03
- Nahlásit
já už nechci maso ani vidět....do plného mrazáku jsem musela nějak narvat nejmíň 10 kilo masa z muflonky a daněly...tata to vozí z práce od známého...myslivec jsou to kosti ožezy takové malé lunty a tak-ale je to nádherné maso...bylo my líto říct, že to nechci ...no a teď to nemám kam dávat...že bych si pořídila ještě jednoho psa?!?!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 21:21
- Nahlásit
impact
Voe, játra u něj riskovat nebudu.
Jj, krmím ho syrovým. Už jsem měla plný zuby těch prdů a poloprůjmů po granulích...
vlkXY
už průjem nemá. Měl ho 2 dny. Ten pes je prostě přírodní úkaz - kdykoliv jdu k vetovi, tak na něm něco najde (zoperovaný je snad už komplet). Tak s ním k vetovi už radši ani nechodim.
Řasu nedávám beztak by se po tom potento.
Ne, za ten měsíc měl průjem jen první den, co byl na mase a až teď ty 2 dny. Jinak měl tak "hezký" bobky jak nikdy za celý svůj 7letý život... Po granulích měl průjmy celý život...
Zatím u něj pomalu zkouším co mu můžu a co nemůžu dát.
Maso mi snese kuřecí, hovězí bez problémů. Kuřecí křídla, žaludky, kousek lososa, ořezy z masa, kuřecí krky taky v pohodě. Zelenina taky ok (jen po zelí trochu prdí). Z příloh zatím v pohodě jen ta rýže.
Nesnese: zelené držťky (tady to byl identifikovatelný průjem), těstoviny, ovesné vločky. A zatím si nejsem jistá u Vetamixáckého kapr/sumeček (to dostal namixovaný s masem když měl zrovna průjem).
Můžu říct, že to není žádná sranda mu vymýšlet jídlo, ale stojí mi to za to. I když nemá stravu tak pestrou jako ostatní psi a musím mu chystat zvlášť, tak se na to nechci vykašlat.
Za dobu, co je na mase dokonce o kousínek přibral (celý život je kost a kůže)...
No uvidím jak se to bude vyvíjet dál...
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 21:41
- Nahlásit
jak připravuješ ovesné vločky?
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 21:44
- Nahlásit
Řasu nedávám beztak by se po tom potento.
to je právě na to aby se nepotento prý ale já to nezkoušela my jsme zase blinkaly ale nevím po čem to bylo jen pěnu a samo to přestalo
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2009 22:49
- Nahlásit
vlkXY
to je právě na to aby se nepotento prý
Ta řasa obecně zaplácne žaludek a střeva - to už vyjde nastejno ta rýže, pokud by se tím měl řešit jenom průjem. Řešili jsme jí tu s Tutuli kvůlivá překyselení žaludku - které se mimochodem projevuje tím tvým my jsme zase blinkaly ale nevím po čem to bylo jen pěnu a samo to přestalo
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2009 06:11
- Nahlásit
vlkXY
Vločky namáčím do vody den dopředu.
Hele, není problém v přípravě. 3 další psi se mi po tom nepo...
|