Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Aluli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:04
- Nahlásit

nevim zda je to pravda ale v knizce BARF bylo ze psi trosku smradlave maso sni bez potizi kdezto ve varenem stavu je to pry hur stravitelne nebo dokonce skodlive...?

A ještě přihodím dotaz. Může se ovoce podávat dohoromady s masem v zelenině?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:09
- Nahlásit

Aluli
S tím zasmrádlým masem nevím...

Ale ovoce, zeleninu a maso mixuju normálně a bez problémů... Pořád nevidím důvod, proč bych to tak nemohla dělat.

Když chystám zeleninu do mražáku, tak do toho strouhám i jablka, hrušky a tak... A jinak když byla sezóna (teď už jich je málo), tak se feny po kilech nafutrovaly hrušek, pak to zaplácly masem a byly maximálně spokojené.

Aluli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:47
- Nahlásit

pawLINka
děkuju

No tak ja taky ne my jsme dycky poradne prevarili neco co bylo prosle ale nesmrdelo to. Takové maso sem jestě nastesti nemela. Teda jo jícen ale ten asi smrdet ma kdyz v tom je jeste trava a blee.
Pokud maso smrdi jen trosicku tak bych ho mozna jeste dala ale fakt pokud jen kapku zavaní treba par 3-4dny stare maso z lednicky ale nejake oslizle zelene a smradlave bych nedala

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:53
- Nahlásit

Aluli
No asi tak... Trocha smradu psovi neublíží, ale úplně blinkoidní bych taky nedala.
Ale s tím převařením teda nevím...

Aluli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2009 21:57
- Nahlásit

pawLINka
ja taky ne asi bych to neriskovala tak jak tak. Hlavně by mě vyhodili z baraku kdybych dom dotahla kravu :-D nebo 32slipek....:-D a to nechcu videt co mi reknou na ty drstky co pry tak smrdi :-D

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2009 22:02
- Nahlásit

Aluli
Dršťky smrdí, ale není to až taková hrůza.

all
Záviďte, příští týden jedem pro dalšího kozla pro psíky. To se zase nažerou.

Nori
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2009 15:04
- Nahlásit

pawLINka
Jak vypadá barfování u Toma?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2009 15:29
- Nahlásit

Nori
Ahoj, dlouho jsem tě tady neviděla.
A dík za voptání.

Je to super. Teda většinou.
Dávám mu nejčastěji mletý hovězí s kuřecím, protože to mu sedí perfektně. Ale jak se to ustálilo, tak přidávám všechno možný. Když má tu naši krávu, tak mu k tomu přidávám kuřecí křídla (větší kosti jsem si u něj zatím netroufla). Jinak ke krmné dávce už úspěšně dostal trochu lososa a vnitřnosti.
Největší trumf byl, když dokázal strávit dávku, která se skládala jen z kuřecích krků.

Dneska má teda nějaký prdy, ale bude to tím, že měli včera v příloze hodně zelí...

No prostě jsem šťastná jak blecha. Žádný průjmy a dokonce možná o žďobilínek přibral. U něj je to zázrak bo z něj celý život lezou všechny kosti - žebra, páteř i pánevní...

A tvůj bafan? Dáváš mu už všechno a nebo ses omezila jen na něco?

Nori
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2009 15:42 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

pawLINka
Ahoj ahoj
Tak to je fajn zpráva... Jen tak dál..

Můj hafoš žere vše a nevím, že po něčem měl vyložený průjem, u něho jak se rozhýbou střeva tak je to trochu řidší, ale zatím to neřeším, bo žádný zánět už dlouho nedostal... A zjistila jsem, že mu babi koupila kg granulí Eminentu pro štěňata, prý, že má furt hlad... Takže snad to bude souviset možná i s řídšími bobany. Já ji to nevymluvím a doma furt nejsem, ale sem nasrána teda dost.. To hovězí je už úplně v pohodě, nejprve ho předtím vyzvracel a těď to žere s chutí... Stalo se, že vyzvracel větší část kosti, bo to pořádně nepokousal a žaludek to vzal horem.. :-D Má tak krásnou srst až mě to děsí...

Vnitřnosti syrové nechce, jen kuřecí. Tak musím mírně povařit... Přílohy dávám teď nejčastěji vločky, zaleju vařící vodou a nechám nabobtnat...
Máme new předělané www, kukni kdyžtak do profilu.

Já sem těď taky objevila specialitku, kachní krky za 39.9kč.. A ty taky může.. 8-D

pawLINka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2009 15:54
- Nahlásit

Nori
Na stránky mrknu

Já vločky namáčím do vody den předem. Ale asi mezi tím není žádný rodíl.

Mi Tom žere vepřový a hovězí vnitřnosti normálně, ale drůbeží ne. Ty mu musím taky povařit. Poprvé jsem mu zamíchala syrové husí žaludky do normálního žrádla a radši se ten den postil
Před pár dny jsme ale vařili nožky na sulc, tak jsem k tomu drůbeží vnitřnosti přidala a to žral s chutí.
Co mě těší, je to, že konečně začíná používat zuby u žrádla. U granulí to nepotřeboval - jen je nahltal, ale teď když dostane kusovku a nebo ty křídla, tak už konečně pochopil na co má zuby. Dřív to prostě nesežral, když to nešlo zhltnout.

impact
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2009 17:48
- Nahlásit

Nori
Kachní krky občas kupuju v Albertu u nás. Ve slevě.

Nori
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2009 18:32
- Nahlásit

impact
Njn, já se do super-hypermarkeru dostanu tak max. 1x14dní...

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 14:05 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

Tak jsem navštívila vetamix a masíko už je v lednici. Ale napadá mě ještě pár věcí, které tu už asi několikrát padli, ale popravdě se mi nechce číst celá tato diskuze, tak se zeptám znova

Co vařit, co ne. Vím, že by se mělo převařit vepřový kvůli tasemnici, taky nechávám projít varem játra. A co zbytek ( hlavně vnitřnosti) to dáváte všechno syrový?

A pak kosti, které ano, které ne. Dáváte celý kuřata? A jak jste tady řešily vepřový nožky. Já je vyvářím na sulc ( páč jsme se kdysi na gymplu v chemii učili, že kolagen se uvolňuje varem ), pak je oberu a dávám jen kloubní hlavice. Mohou se dávát nožky celý aji povařený?

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 14:18
- Nahlásit

zuzkaJ
To vezmu odzadu.
Mohou se dávát nožky celý aji povařený?
Ne.
Dáváte celý kuřata?
Ano, syrovy. A chutna tuze moc.
A pak kosti, které ano, které ne.
Davam lopatky a kloubovy velky kosti veprovy. Zebra a tak nemuzu, bo rotvice hltaj.
A co zbytek ( hlavně vnitřnosti) to dáváte všechno syrový?
No ono krom jater, co ti zbejva za casto zkrmovany vnitrnosti? - srdce, zaludky - klidne davam syrovy. Ideal je, kdyz sezenes pajsl z jatek, a ten teda varim.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 14:43 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fifi

kdyz sezenes pajsl z jatek, a ten teda varim

letmý dotaz: Proč ho vaříš? nějaká vychytáfka?? Já tetkon mám několikero kil jehněčího pajšlu. Sem to dala přemrazi a dávám zas syrový, jako šécko.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 14:46
- Nahlásit

PetraK
Proč ho vaříš?
Zkouselas nekdy nakrajet syrovy vemeno? Nebo plice?.. to proste nejde.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:01
- Nahlásit

Fifi

Vemeno ne, to tam nemám, ale plíce nakrájim. Si u toho sice připadám jak Džoník Deppů, ve filmu Krycí méno Doní Brasko , ale normoš to nakrájim. Takže jiný, než krájecí hledisko-v tom nejni?? Jako třeba breberky nějaký, nebo tak? Já prostě všechno přemrazím a lupu to do lavóru syrový.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:04
- Nahlásit

PetraK
No pro me hlavne to krajeci hledisko, uvareny to jde krasne. Bo kdybych flakla tupicim prilis velkej kus syrovy plice do misky, tak se co? - aano, zadusi, zalknou, zhebnou. Breberky neresim.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:05
- Nahlásit

Fifi
Děkuju

Pumpa
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:08
- Nahlásit

Ahoj, prosím chtěla jsem se zeptat, jak dáváte zelí?, mně to furt nějak nejde pod fous, musí to hodně nadýmat.. .

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:11
- Nahlásit

Pumpa
jak dáváte zelí?
No zrovna vcera mely cuby kysany zeli v zelenych drstkach a neprdej. Pul pytliku na 4 misky. A jinak nekysany, davam pravidelne cinsky zeli, nasekany na drobno do zradla, nebo shltnou cely listy pres den. Celkove milujou listovy zeleny veci, takovy kostaly z redkvi nebo hlavkovej salat..

Pumpa
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:23
- Nahlásit

Fifi

což to jo, čínský zelí dávám, ale to kysaný, fakt jo? No dobrá, kdyžtak půjde na samotku....

Včera jsem dala brokolici, jednu tu kytičku jsem nerozmačkala a ten bejk jí tam nechal....

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:25
- Nahlásit

Pumpa
ale to kysaný, fakt jo
Fakt, jim to chutna i samotny, kdyz jim podam, muzou mi prsty uhlodat. Navic skvelej zdroj prirodniho Ccka, taky se dotuju.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:34
- Nahlásit

zuzkaJ

Já dávám syrový vlastně vše, co krmím, kromě vepřových pacek, z kterých udělám sulcík.
Vnitřnosti, který dávám syrový - hov. ledviny, hov. a drůbeží srdce, drůbeží žaludky, dršťky, vemeno.
Kosti zásadně dávat syrové, já dávám celé kuře nebo jen stehna, skelety, hovězí žebra. Bohužel k jinýmu se nedostanu, kdybych měla možnost, dávala bych i jiný.
Ještě mě napadlo - kosti jsou ve vetamixáckým "drůbeží mleté" - to je v podstatě samá kost, tak to vždycky smíchám s hovězím hrubomletým - nemaj z toho zácpu a nekrmím jen samotný maso (kvůli Ca a P)

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:37
- Nahlásit

Pumpa

Kysaný zelí dávám (a sama dlabu) hlavně kvůli vitaminu C. A nezdá se mi, že by nějak extra prděli či zatouchali. Spíš mám problém sehnat opravdu kysané zelí a ne zelí, které je ochucené sajrajtem Na příští rok už jsem se smířila s tím, že si holt nějaký menší množství naložím sama.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:44
- Nahlásit

Fifi

No pro me hlavne to krajeci hledisko, uvareny to jde krasne. Bo kdybych flakla tupicim prilis velkej kus syrovy plice do misky, tak se co? - aano, zadusi, zalknou, zhebnou. Breberky nere

o.ká, díkec, tak zvostanu u surovýho

Pumpa

taky dávám kysaný zelí a v poho.Bez následkůch

VerčaZ
příští rok už jsem se smířila s tím, že si holt nějaký menší množství naložím sama.

ehehe, co člověk kvůlivá těm čoklům neudělá

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:47
- Nahlásit

PetraK

Nojo, ale já navenek tvrdím, že to dělám kvůli sobě, že zelí miluju na celý zeměkouli nejvíce a cpu se jím od rána do večera.
Koukám vedle v tématu se rozjíždí další akce Vetamix, tož to bude zasejc psina. Ještěže jsem daleko a nemůžu být vtažena.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:48
- Nahlásit

VerčaZ

oukám vedle v tématu se rozjíždí další akce Vetamix, tož to bude zasejc psina.

vem se za packu s Monikou a děte se projít. Důry mimopražský!!!!!!!

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:54
- Nahlásit

PetraK

vem se za packu s Monikou a děte se projít. Důry mimopražský!!!!!!!

No, jedu do tej velkej Prahy do konce roku minimálně třikrát. tož jak říkal pán v Jáchyme, hoď ho do stroje - "Jede do hlavního města, potřebuje pevné nervy!!!!"

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 15:57 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

VerčaZ
ve vetamixáckým "drůbeží mleté" - to je v podstatě samá kost
To jsem nebrala, páč jste to tu už psali, tak jsem radši vzala hověží hrubomleté. Tam snad bude masa víc.

Jinak mě tak ještě napadlo. Máte nějaký fígl, jak rozporcovat maso ještě zmražený? Buď mám tupý sekáček nebo nešikovný ruce, ale nešlo mi to.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání