| Autor |
Zpráva |
Matejka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 09:44
- Nahlásit
To já když byla v zoo na praxi, tak tam vozili denně plný přepravky žlutých kuřátek kterýma se krmilo, když se v dětskym koutku přemnožili morčata, tak se krmila i ta. Bylo docela drsný vzít plnou mísu čerstvě zabitejch morčat a jít s tim přes půl zoo zkrmit to, ty pohledy návštěvníků...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 09:48
- Nahlásit
Matejka
bych se ztoho poblila
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 09:49
- Nahlásit
Matejka
No morčata nechápu - výkupy je vykupují celoročně za cca 30 - 40 Kč...
A ty kuřata nechápu už vůbec... Už jen když to vezmu z hlediska peněz...
Byla ta kuřata živá? Mě by zajímalo z kama byly. Jako komu stojí za to je vylíhnout, na což jsou jisté náklady, aby je pak hned nechal zkrmit.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 09:58
- Nahlásit
pawLINka
Po narození se kuřata sexují a to pohlaví (nechce se mi hledat který tušim, že kohoutci), co roste pomalejc se utrácí, protože je to levnější, než ho krmit dýl
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 10:06
- Nahlásit
kachna_
Ano sexují se. Ale my když jsme nelíhli doma, ale objednávali jsme z líhně, tak nám to chodilo půl na půl - polovina slepiček a polovina kohoutků...
Ale je pravda, že u hybridů v drůbežárně (jako nosnice), jsou kohouti na nic, tak to bude asi z tama...
A u brojlerů co vím, se neutrácí co roste pomalu nebo má vadu, ale prodává se to jako "dvojky"... Občas beru pro psy.
Nedávno jsem se dozvěděla, proč ti brojleři s vadama (špatné nožky a tak) rostou pomalu - automaticky se jim zvedají krmítka a oni na ně nedosáhnou, a tak nerostou...
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 13:42
- Nahlásit
pawLINka
Oni tam těch morčat maj tolik, že se jim prostě vyplatí sem tam pro spestření jídelníčku pár kuchnout, to samí myši, potkani atd. Kuřata se vozila mrtvá, ale odkud fakt nevim...No když člověk stál venku a čekal na misky se žrádlem a slyšel, jak tam někdo morduje ty morčata, ktarý pištěly jak šílený, tak to na poblití fakt skoro bylo a z holky, která to zabíjní nesla špatně a nesnášela to, si tam všici dělali srandu a nepsaný pravidlo bylo, že každej si pro zvířata co má na starosti zabíjí sám...nikdy!!!
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 14:15
- Nahlásit
Budu blejt velebnosti
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 16:18 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Mně by to asi problém nedělalo, když u tchánovců zabíjejí kachny, beru si hlavy a nohy (je to pařát, když jde o kachnu?). Pes jim olizuje očička a pak to zblajzne, nezbyde ani pírko.
pawLINka
u hybridů v drůbežárně (jako nosnice), jsou kohouti na nic, tak to bude asi z tama...
Jo, nedávno jsem viděla video, jak se jednodenních kuřat - kohoutů zbavujou v Jihoafrické republice - mají u drůbežáren vybudované betonové jímky (vybetonovaná nezastřešená krychle bez vody, žrádla, stínu) a tam ta kuřata prostě hromadně přesypou, ona už pojdou sama....
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2009 19:28
- Nahlásit
no my krmíme jednodeníma kuřatama dravce přepravka cca 200 kuřat nás stojí 20kč někdy zadarmo...a máme je vždy živé takže tak...no ale psům bych to asi nedala...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 08:57 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Dneska nebo zítra budu mít zase plnej mražák.
Mám nabídku agresivního kozla za odvoz...
Jinak jak pokračuju s Tomem:
Dva dny měl nehoráznou sračku. Začalo to po hovězím a k tomu měl těstoviny s červenou řepou (nic nového, dostává to). Tak nevím co se stalo...
A druhý den dostal ovesné vločky a zase to hovězí s kuřecím a bylo to to samé. Celý den jsem s ním lítala po venku, protože měl průjem.
Včera dostal rýži a zase to kuřecí s hovězím. Bez zeleniny. Zatím nevím jestli se to zlepšilo...
Je to zvláštní. Nedostal nic nového... Dnes dostane rýži s kuřecíma srdíčkama. Tak nám držte palce, aby to bylo OK.
Nechápu to, doteď to bylo všechno v pohodě (průjem měl jen první den, co byl na masu...).
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 10:08
- Nahlásit
jsem to zkopčila od RD co píše o barfu
Ta tabulka je sice pěkná, ale chybí tam hromady další údajů. Pokud by se krmil jen podle této tabulky třeba dospívající pes většího plemene, byl by to pořádný průšvih. To stejné platí o potřebách psů z importovaných plemen. Haskoun nebo kazoš by se vám z klasického BARFa složil. Proč si myslíte, že mají třeba ridžbekové nebo retrívři tolik zdravotních problémů? Naše krmné tabulky se do tabulek krmiva v zemi jejich původu jaksi nevejdou. Psychické problémy současných psů často souvisí s generacemi psů zpátky a stylem jejich krmení. Narušená DNA krmivem se po generace projeví především v problémech se slabými energiemi, které spouští nenápadné zdravotní problémy a na to závislé psychické problémy, proto mne to začalo před lety zajímat.
Před dávnými lety za hlubokého totáče jsem od svého prvního psa několik let denně krmil také podle podobných tabulek. Byly to tabulky pro krmení služebních psů. Nutno podotknout, že ty tabulky byly mnohem vymakanější, dalo se tam vyčíst kolik čeho v sobě mají třeba těstoviny, hovězí, mrkev a tak podobně. Krmení BARFem je hodně velká alchymie. Tehdy se tomu neříkalo barf, jen prostě krmení vařeným. Byl jsem schopen u štěněte variabilně měnit požadované hodnoty, spočítat potřeby minerálů po domácku, kde jsem dosáhl takřka stejných výsledků jako "vytáhli" doktoři z krevních testů a takto jsem měl psy ve vynikající kondici, v srsti i v růstu. Krmení tímto stylem znamenalo ohlídat si ne rovnou přímku požadovaných hodnot podle tabulky, ale umět s ní dle potřeby hýbat. U některých minerálů vázaných na vitamíny nebo jiné minerály je totiž nutné občas nechat trochu klesnout hodnotu jednoho, aby se projevil nedostatek nebo přebytek jiného. Na přímce to totiž nezjistíte, respektive zjistíte, ale to už je průšvih. Kromě toho není tak těžké si ohlídat nedostatek, ale mnohem náročnější je ohlídat si nadbytek. U některých látek nevadí mírný nedostatek, ale nadbytek může způsobit pořádné zdravotní průšvihy. Ti, co experimentovali s vařeným krmením (dnes Barfem), si často u psů přivodili křivici, problémy s postavením uší, poruchami metabolismu, bolestmi kloubů u dorostenců a jinými potížemi, které končili v ambulancích veterinářů, pak se do psů cpou chondro chemikálie a jiné syntetické jedy. Dnes je výpočet hodnot o to složitější, že se všechno, co koupíte v marketu, se pěstuje ve stylu "rychlokvašky", takže je rozdíl mezi mrkví od babičky ze záhonu a dovezenou třeba z Německa. Na tohle byste potřebovali vlastní laboratoř, abyste se v tom neztratili a "nepřepálili" nějaké hodnoty.
Kdybyste se zabývali detailními testy a hodnotami v dostupných potravinách, přijdete na to, že do psů nacpete docela dost "stopových" nežádoucích látek a v součtu jste na tom jen o něco málo lépe než třeba v hotových granulích. Ideální BARF je dnes schopen vykouzlit jen zemědělec, který chová vlastní zvířata a pěstuje si vlastní zeleninu a byliny. Optimální vykouzlíte s dostatkem informací.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 10:16
- Nahlásit
brezen2008
nevím o jaké tabulce mluví, každopádně nikdy jsem nic nepočítala ( ani u psů ani u dětí a ani u sebe) a nepočítám, nepoužívám ani přímky ani křivky a psi mi prospívají dobře již cca 30 let . Nikdy jsem nekrmila granulemi a ani BARFem , něco povařím, něco syrové , nic nepočítám ....
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 10:19
- Nahlásit
mac1
mluví o té tabulce,co má ta slečna co má toho ridžbeka,tak o tí
já taky už skoro nekrmím granulemi a je ok,když nebudu počítat tu DLK a DKK
má krásnou srst a s elis už se taky nepárám,to taky už přecházím,sindy syrový nejede vůbec
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 10:23
- Nahlásit
brezen2008
No já tohle teda neřeším. U sebe taky nevážím denně maso, přílohy a tak... Nepočítám kolik mám sníst denně mrkve nebo jablek. :-D A překvapivě taky žiju. :-D
No prostě granule jsou prostě to nejlepší. Sice se v nich konzervací zničí hodně potřebných vitamínů apod. ale to se tam přece dosype uměle, že..?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 10:24
- Nahlásit
brezen2008
sindy syrový nejede vůbec mně mladší sežere syrové všechno, starší jen rybu a hovězí , syrové kuře ne, zvěřinu povařím vždy .
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 18:54
- Nahlásit
já nevařím ani zvěřinu...tedy kromě divočáka tam by mohlo být nějaký svinstvo...
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:07
- Nahlásit
Nevíte někdo, jak je to s výživovou hodnotou sušených pamlsků? Třeba sušené neprané dršťky. Je to opravdu jenom pamlsek nebo tam něco i po vysušení výživného zbylo?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:18
- Nahlásit
Vikula
nebo tam něco i po vysušení výživného zbylo?
Smrad. Nehoraznej.
Soudim tedy dle susenych plic a jater, zeleny suseny drstky jsem jeste nekupovala.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:22
- Nahlásit
výživová hodnata tam bude...ale jaká...myslím si to podle toho jak si lidi, co žijí někde v tvrdších podmínkách, suší maso...určitě z teho něco májí
ještě jsem se chtěla zeptat...jakou dáváte zeleninu a čeho se vyvarovat?díííky
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:34
- Nahlásit
Fifi[i]Smrad. Nehoraznej.
No právě, jestli má cenu nechat si tou přírodní vůní zamořit celý byt. Naše anorektička to navíc bere jako plnohodnotnou stravu, takže už potom čerstvé maso nepřijímá, leda že by taky mělo to výrazné aroma.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:43
- Nahlásit
Vikula
Naše anorektička to navíc bere jako plnohodnotnou stravu,
Jako ze ji krmite jen susenejma nesmyslama? Nic jinyho nepolkne? Toz, omezit smradochy, klidne ji je uplne vynechat ci rozdrobit jen zdibek na mikrocastice do zradla.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:46
- Nahlásit
vlkXY
Já uspěju nanejvýš s červenou paprikou.Trochu mě uklidňuje, že patří mezi plnohodnotnou zeleninu.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:51
- Nahlásit
Fifi
Nekrmím ji jenom sušenýma, protože by mě to přišlo celkem draho.Dostane to jen před spaním, aby se důkladně unavila. Kdybych ji to dala přes den, tak už by nic jiného do huby nevzala.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 19:51
- Nahlásit
vlkXY
jakou dáváte zeleninu a čeho se vyvarovat?
Teď mě nenapadá žádná zelenina, která by byla vyloženě škodlivá. Samozřejmě pokud se bavíme o rozumných dávkách (např. kilo cibule asi nikdo normální psovi nedá, že jo). Nejlepší je pro psa listová (dávám čínské zelí, salát, špenát), z kořenové můj pojme jen mrkev, celer, petržel, řepa mu moc nejede. Jinak mu chutná rajče, paprika, kedluben, zelí (bílé i kysané). Prostě žádnou zeleninou nic nezkazíš, pokud uvažuješ rozumně a nesnažíš se do psa narvat pálivou papriku, tunu česneku nebo cibule, případně obr množství něčeho, co nadýmá (kapusta, brokolice, zelí...). Tož asi tak...
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:09
- Nahlásit
corgi
jo jasné... díky za odpověď
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:13
- Nahlásit
Vikula
Kdybych ji to dala přes den, tak už by nic jiného do huby nevzala.
Aha, ja prave myslela, ze to je ten problem, kdyz pises : Naše anorektička to navíc bere jako plnohodnotnou stravu, takže už potom čerstvé maso nepřijímá
Nevim, co mas za psa, ale jestli naky skvrne, tak ony ty suseny veci dokazi docela dost zaplacnout zaludek psovi. Tak zkus davat jen zdibicek.
vlkXY
jakou dáváte zeleninu a čeho se vyvarovat?díííky
Neznam zeleninu, ktery by se cuby vyvarovavaly, dokonce vcera vyhrabaly kren a zkousely, zda je to k zradlu. Docela se cinily, kus ubyl. Pak uz je tlama palila tak, ze na to prdly, nejsou blby a to si mohly posmaknout.
Zbytek vypsala uz corgi.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:14
- Nahlásit
corgi
Proč je nejlepší listová?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:32
- Nahlásit
Fifi
Mám kavalírku.Je mi jasné, že když ji dám sušenou dršťku tak ji to na dlouhou dobu zasytí.Ale je to jednO z mála, co žere s chutí. Proto mě zajímalo, jestli tam po vysušení něco zbyde, že bych ji tu radost mohla dělat častěji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:44
- Nahlásit
Vikula
Radost ji asi udelas, ale kdyz ti pak nespucne normal zradlo, tak trocha kontraproduktivni, ne? Nejak nechapu, na co se tedy ptas, krmit ji tim nechces, to by se prodrazilo, nechce ti pak zrat syrovy nebo cim krmis, ale chces ji presto delat radost casteji.
No nic, dneska nechapu vic veci, to neber osobne.
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2009 20:47
- Nahlásit
Vikula
no energie tam zbude a zbytek asi taky(vitamíny aj) takže ji podle mě můžeš přilepšit častěji ale čerstve maso je čerstvé maso...
|