Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 22:29
- Nahlásit

jana33
to mi nedoslo, ze uz to neni junior, tak to je pak jina

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 07:43
- Nahlásit

zuzanarosakova
S tou vodou v mase - voda není v mase, ale hlavně v takových věcech jako je vemeno. Tomu se prostě neubráníš, že tam po rozmražení bude voda. Opravdu to není tak, že bys koupila pětikilovku hovězí směsi a vylila z ní litr vody Já beru Vetamix přímo ze skladu, takže se mi nikdy nestalo, že bych měla něco zeleného. Samozřejmě ti, co jsou na konci druhého dne závozové trasy, mají třeba jiné zkušenosti. Vetamix ale chystá nový sklad, takže se snad trasy brzy zkrátí.
K těm 52Kč - já taky mám jenom jednoho 15kg psa, ne ty vaše potvory veliký

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 07:54
- Nahlásit

zuzanarosakova
pokud by tě zavážel stejnej vetamix jako mě ve zdi, tak to jezdilo v úterý zpravidla dopoledne. Když ti to přijede rozmrzlý, máš právo si stěžovat (stalo se mi to), Maixner (ředitel?) tvrdí, že s takovym řidičem rozváže pracovní smlouvu, že to nesmí. Vody tam opravdu není příliš - nějaká tam je, ale co mohu posoudit, není to nastříknuté kvůli hmotnosti. Prostě je to maso v horší kvalitě, takže mj. hůř váže vodu. Když rozmrazuju dvoukilovku hovězí směsi, mám v talíři tak 0,5 cm krvavé vody.
Záblesk geniality osvítil mou mozkovnu (mám tedy nejméně pro letošek vybráno) - To by mohlo být pro tebe řešení: http://hlusakoval.sweb.cz/uvod.html (ceníky nefungují). Obchod vypadá pěkně, paní má psy, ale uvnitř jsem nikdy nebyla.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 08:18
- Nahlásit

Když jem přešla na maso, moje smečka taky pohubla, ale brzy se všichni srovnali. Taky jsem to ze zvědavosti počítala a hodně záleží, co zrovna krmím. Nejdražší kupuju celé makrely ( Kaufland ) a hovězí (svalovina - Pošvář ) obojí za 60,-/kg. + zelenina z obchodu, ale na druhou stranu taky krmím levné maso, jako jsou kuřecí chrupaky za 7,-/kg a kůže 3,-/kg, tedy mě vyjde krmení masem, zeleninou a doplňky levněji, než kdybych krmila lepší granule. Kdybych však krmila marketovku za 200,-/15 kg tak je to samo levnější.

Jinak jsem si udělala malý průzkum mletých směsí od firem Vetamix, masopropsy.cz, Jeseničan a Pošvář.
Tedy Vetamix, masová směs 5 kg - obsahuje hodně loje a "bílé části" růžové svaloviny moc není.
masopropsy.cz jsem vzala na zkoušku a mám vyzkoušené skopové a pštrosí s kostí a chrupavkou - výhodou je, že mají směs namraženou volně, stačí tedy dávku pohodlně odsypat.
Skopové obsahuje spoustu loje, hodně "bílého" a velmi málo svaloviny, která je hodně jemně pomletá. Dále obsahuje pomleté kosti a chrupavky.
pštrosí je mnohem lepší, ale bílého je tam taky dost.
Pošvář - hovězí směs, se mi líbí ze všech vyzkoušených směsí nejvíce, obsahuje jen velmi málo loje, takže ani nemám masné nádobí, obsahuje pěkné kousky svaloviny, spoustu kousků žil, šlach a ještě další části, co ani neumím pojmenovat a chrupavky. Směs neobsahuje kosti.
Jeseničan - hovězí směs koupená na dovolené před 5 lety - taky pěkné, větší kousky svaloviny, šlachy, žíly, chrupavky a další, s troškou loje, hodně kousků obsahovalo i srst, ale jinak pěkné.

Žádná směs nesmrděla a všichni moji psi sežrali své příděly ochotně a s chutí, jen Montymu moc nejela Vetamix směs.

Nemůžu psům dávat směsi, co obsahují hodně loje, mají pak průjem, tedy neberu směsi z Vetamixu a masopropsy už taky neobjednám. Do krmení občas přidávám máslo, sádlo, nebo olej, který mají denně a nevadí jim.

Budu ráda, když napíšete i své zkušenosti s masem od firem, co tu krmíte - pro lepší srovnání a napište, co jste ve směsi ještě rozpoznali, protože nemám takové anatomické znalosti, abych je dovedla přesně určit.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 08:23
- Nahlásit

kachna_ Prodávají maso od firmy Pošvář a mám od nich nakoupené a skrmené spousty kil mas. Maso mají vždy zmrzlé a kvalitní, ceny hodně slušné, třeba hovězí svalovinu za 60,-/kg, luxusní kuřata za 25/kg. Víc si nepamatuju, beru od nich vše, co mají ve velkém.Nádherné mají hovězí srdce, ledviny, masové směsi, naprosto luxusní kuřecí žaludky - i s obsahem. A jsou velmi ochotní, často dají i za větší odběr dárek pro psíky.

muf
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 08:49
- Nahlásit

Pravděpodobně se budu ptát zbytečně, ale pořídil jsem si knihy BARF zdravá výživa pro štěňata a mladé psy, a BARF zdravá výživa pro psa. Nakladatelství Grada od S.L. Schäfer, B. R. Messika.
1 - co si o nich myslíte
2 - zdá se mi, že oproti tomu co jsem četl tady a na jiných stránkách věnovaných BARFu se v knize doporučuje větší množství kostí. Maso a kosti 70% z celku, z toho 30% masa a 70% masitých kostí.

Ono pokud sem to co jsem zatím našel pochopil správně, tak ta procenta bývají stejně jen orientační a kosti se přidávají podle toho co leze ven. Navíc píšou masité kosti, takže čistých kostí bude míň. Spíš mě zajímá, jestli ty knihy znáte.

Jinak du dneska navštívit nově otevřený (dnes nová majitelka) petshop v Opavě. Zaměření - krmení přirozenou stravou, zatím mají maso z Falca a Grandu, budou objednávat i Vetamix. Tak zdroje mám zajištěny a nemusím řešit kam narvu 50kg.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:04
- Nahlásit

Eva a Dasty

Tak to srovnání hovězí svalovina Vetamix versus Pošvář je docela zajímavé. Já kupovala hovězí svalovinu od Pošváře dřív a když jsem jí pak objednala od Vetamixu, tak vetamixácká byla výrazně lepší.... Ale od Pošváře jsem kupovala naposled někdy před rokem a půl, možná se zlepšil.
Masopropsy mi přijde strašně drahé, opravdu až nesmyslně předražené.

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:12
- Nahlásit

muf
1 - na mě moc složitý způsob krmení, myslím, že mnohem jednodušeji docílím stejného výsledku
2 - štěněti dávám kostí hodně, co snese, přesný poměr nevím

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:26
- Nahlásit

Eva a Dasty
A kde se dá objednat ten Pošvar? Ty taky dēlají rozvoz?

All

Poradite ještē nējakou firmu, která má maso zabalene po menšich částech nebo nējak volnē, aby se to dalo dobre oddelovat?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:27
- Nahlásit

Jo a ješte k vetamixu, jak poznám, že jsem v rozvozové radē na konci? Koukala jsem, že Pruhonice maj napsany v radē jako první, hraje to nējakou roli? Dik

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:34
- Nahlásit

zuzanarosakova

A kde se dá objednat ten Pošvar? Ty taky dēlají rozvoz?

Tady byla diskuze kolem masa od Pošváře i jiných, možná je tam na něj i odkaz, koukni na to
URL

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:45
- Nahlásit

zuzanarosakova

Už jsem našla i přímo odkaz na Pošváře
URL

malinka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 09:45
- Nahlásit

Eva a Dasty

Beru jen VETAMIX - jediný k nám zaváží na kg.
Dávám kuřecí a hovězí směs společně. Protože v kuřecím je 50% kostí a v hovězím žádné. Na přibrání přidávám ke kuřecímu vemena,
Pošvář - hov., kuř. směs, info z obalu - prošlé párou, kompletní krmivo. V čem je kompletní, tam není.
Falco jen někdy, u nás je málo kdy.

Brala jsem maso z nějaké f. z Liberce, ale ta přestala dovážet. To bylo taky dobrý.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 10:29
- Nahlásit

malinka - jasně, Pošvář prodává jak syrové tak tepelně opracované směsi. Já mám vyzkoušené jen hovězí - syrovou, i tu opracovanou. On se varem ( i párou ) vylouhuje kolagen z chrupavek a ze šlach a tak ho pes lépe využije. Ale dávám přednost syrové směsi, tu vařenou dávám vyjímečně, když mi ji omylem přibalí

Verča Z až vymyslím, jak se sem dávají fotky, dám jsem fotku svaloviny od Pošváře - pro případné porovnání. Vetamix kusovka je luxusní maso, kousky neznám. Já mám se závozem z Vetamixu smůlu, nás zavážejí jen v poledne, tak jsem si našla jinou variantu. V obchodech se kusovka prodává za 80- 90 kč a to je sakra hodně, když hovězí s kostí, se dá sehnat běžně u řezníka za 69,- ! A Vetamix má často zelený stehna, už jsem se několikrát napálila v chovkách.

jindra67
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 11:41
- Nahlásit

muf
já jsem si ji pochopitelně zakoupila, ale řekla bych, že mnohem víc rad je zde na fóru a v nížce pí Sehnerové - Jak krmit psy.Je to napsáno zábavně, i když žádná procenta tam nejsou, ale rady k nezaplacení. Ty poměry mne taky překvapily, takže se budu řídit spíš odhadem, co pejsek snese, jak mi zde někdo radil. Představuji si to tak, že dám 50%masitých kostí (krk,křídlo) a 50% svaloviny a uvidím, co to udělá,a samozřejmě zeleninu atd,ale ještě psa nemám, takže je to jen můj názor

malinka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 11:49
- Nahlásit

Eva a Dasty

no já seženu jen ty upravovaný. U Černýho toho berou málo a jen hov., kuř. směs (opracovanou), neberou žádný kusovky, jen celý kuřata, ale ty nevim od koho. Další zveráč je 12 km daleko.

linuše
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 12:02
- Nahlásit

Ahoj lidičky! Prosím vás, není tu mezi vámi někdo z Českých Budějovic, kdo objednává, popřípadě uvažuje o objednání něčeho z Vetamixu (http://vetamix.cz)? Podmínkou u Vetamixu je objednání min. 50 kg a vzhledem k tomu, že s krmením masem teprve začínám, nějak mi chybí ten správný obří mrazák, kam bych to všechno poskládala.. Proto bych byla moc ráda, kdyby se tu našel někdo, s kým bych se mohla o objednávku podělit. Samozřejmě nemusíte objednávat jenom maso, prodávájí i granule, konzervy, pamlsky.. Když budete mít zájem, určitě se mi ozvěte na mail: lina1@atlas.cz
PS: Závoz pro Jižní Čechy je každý pátek - když to všechno dobře půjde, chtěla bych objednat na 9.7., ale uvidíme...

choco
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 12:38
- Nahlásit

jana33
Kaccka
Jj, to je pravda, taky jsem Andyho mohla futrovat necelým kilem masa asi tak do dvou let, ale teď už mu dávám taky 500-600g denně a drží se na váze 37-38 kg,což je taky na jeho nemocný lokty tak akorát.

choco
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 12:41
- Nahlásit

zuzanarosakova
a masíko mají taky tady,ale člověk si připlatí...to kuřecí a krůtí seženu i levněji v Kuřecím ráji nebo u řezníka, ale tak pro zpúestření jídelníčku... www.masopropsy.cz

a taky tady http://www.bracco.cz/8125-syrove-maso-pro-psy-a-ko cky-barf/

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 12:54
- Nahlásit

choco
zuzanarosakova
Já dávám 500-600g masa denně ve dvou dávkách feňuli vážící 21 kg. K tomu večer kopec zeleniny a ráno i večer kopec přílohy. Asi ju nechám vyšetřit na tasemnici Já chci mít taky takový spalování

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 13:47
- Nahlásit

zde: http://akva.rajce.idnes.cz/BARF/ jsou narychlo udělané fotky masa, co krmím. Další budu postupně přidávat. Verčo Z můžeš si masíka porovnat Kvalitou je stále stejné - některé kousky jsou trošku prorostlé, jiné tak libové, že ani u řezníka jsem neviděla lepší maso

muf knihu BARF ber jen orientačně. S kostmi to nepřeháněj, jinak si můžeš zacpat psa. Však stačí přidávat křídla, krky, nebo hřbety k masu a je to. A když dáš jen hřbety, nebo čistě svalovinu, nic se neděje ,příště zdáš zase to druhé . Knihy od paní Sehnerové jsou skvělé, dobře se čtou a jsou v nich užitečné informace. Dle mého názoru jsou to nejlepší knihy o výživě psa, co na trhu máme.

malinka taky jsem zkoušela dávat kuřecí směs napůl s hovězím hrubomletým ( taky obsahuje spoustu loje ), ale lépe mi vyšlo dát svalovinu + krky, nebo křídlo. Potřebuji, aby psiska kousala kostičky, protože ještě máme trochu zubní kámen.

Matejka
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 14:31
- Nahlásit

linuše
Ahoj, já jsem z ČB. Od vetamixu beru pravidelně, 50 kg naskladním, ale objednává se mnou většinou víc lidí co berou míň, takže není problém se přidat. Teď teda ještě nějakou zásobu masa mám, ale pokud by šlo o doplnění objendávky nějakýma cca 10-15 kg, tak se klidně přidám, ať můžeš objednat.Mail mám pod členem, ale plus minus budu na netu až ve středu.

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 21:33
- Nahlásit

Tak ten můj hajzlík zase včera nežral....dnes jsme byli venku asi 5 hodin, takže byl vylítanej a zblajznul to všecko l

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2010 22:11
- Nahlásit

Tak my už jedem druhej den masíčko a zatim to vypadá dobre. Rockymu budu ale ještē asi dávat i prilohu, je fakt hubenej. Ale chutná mu to moooc

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 02:00
- Nahlásit

Jak dlouho vam vydrzi mlete maso rozmrazene? Ja zatim mlete vzdycky aspon trosku uvarila, ale minuĺe jsem zkusila dat syrove a zdalo se mi ze druhy den uz smrdi.

denyk
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 06:45
- Nahlásit

Přišel mi mejlem článek http://www.muj-pes.cz/vyziva/povery-o-krmeni-syrov ou-stravou-548.html?c=1089

malinka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 08:44
- Nahlásit

Eva a Dasty
ale lépe mi vyšlo dát svalovinu + krky, nebo křídlo. Potřebuji, aby psiska kousala kostičky, protože ještě máme trochu zubní kámen.

jasně, že jim dávám taky na kousání masový kosti, skelety a kusovky atd. To byly poznatky k mletýmu.

borrasca
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 08:52 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

Takže klíče zatím neházím, zlepšilo se to její požírání všehosi, zařvu fuj a když to vyplivne tak dostane piškot. Tak zatím to funguje nicméně u mamči když jí hlídala tak se venku nacpala posekanou trávou a blinkala, ale jen tu trávu, ale ochutnává čím dál méně, tak snad jí to už opouští...
Přidáváme do jídla od Phytovetu Vitamineral, tím že dělá fóry se zeleninou, je to hořký, jsou to bylinky, ale sní to i s tím. Spařenou zeleninu snědla (mrkev, koř. petržel a salát, ten teda syrový) a taky když jí tam nastrouhám tvrdý sýr, tak dlabe dobře. I žloutek chutnal a krky bez problémů...snad už se rozejídá, už je i míň hubená juchů...

muf: knížky mám, mám i Sehnerku, byl to takvý základ co jsem načetla abych věděla o čem je řeč. Pak jsem spíš hledala na strejdovi googlovi...

Holky a koupila jsem jí včera zelené držky a vemínko a puší to i přes obal. Já jsem tušila, že to bude puch, ale tohle je hrůza...taky vám to tak smrdí? No hlavně, že jí to prospěje

Jo a ve Světu psů zase vyšel inteligentní článek o tom jak je krmení syrovou stravou nebezpečné

pawLINka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 10:05
- Nahlásit

zuzanarosakova
Tak my už jedem druhej den masíčko a zatim to vypadá dobre. Rockymu budu ale ještē asi dávat i prilohu, je fakt hubenej. Ale chutná mu to moooc
Super, jsem ráda za tvoja psiska, že to s masem nakonec zkoušíš.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2010 10:06
- Nahlásit

borrasca
Jo a ve Světu psů zase vyšel inteligentní článek o tom jak je krmení syrovou stravou nebezpečné
To psal beztak zase nějaký prodejce granulí..

Kdybys byla tak hodná a naskenovala to, tak budu ráda.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání