Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 10:17
- Nahlásit

Ahoj, krmím syrovím chvíli, tri-ctyry dny to bylo ok, pak jsem dala prasečí nožky a oba psi mēli prujem. Jednu dávku jsem vynechala a pak dostali rejži. Jeden pes je už v pohodē, ale druhej furt prujmuje. Včera mēl vareny kurecí žaludky s rejží a dobry, dneska ráno syrovy hovēzí a zas prujem. Myslite, že to muže byt tou syrovou stravou a nebo je za tim nēco jinyho??

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 10:35
- Nahlásit

zuzanarosakova
Ty prasečí nožky můžou být pro ně moc takhle ze začátku. Při průjmování vydrž dávat rýži delší dobu, ať se střeva zklidní, nenech se hned unést, když průjem přestane. Já první den po průjmu jedno jídlo vynechám, místo druhého dám samotnou rozvařenou rýži, druhý den obě jídla jen rýže, když vidím, že je to OK, tak k večeři už i s kouskem vařeného libového kuřecího. Rýži s kuřetem klidně dávám tři dny, hned se nehrnu zas do syrového.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 10:46
- Nahlásit

corgi

Aha aha, tak budu teda varit. Jinak už pred tim jsem ke granulím dávala syrovy hovēzí asi tak mēsíc a bylo to uplnē v poho. Nevim jestli ten jeden nemá treba alergii na nejakej druh masa. Když mēl granule s kurecím masem, mēl často prujmy, pak mēl granule s lososem a v poho, tak nevim

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 11:02
- Nahlásit

zuzanarosakova
Když mēl granule s kurecím masem, mēl často prujmy
To nemusí být nutně kuřetem, třeba v těch granulích bylo víc kukuřice nebo byly tučnější atd. Na zjištění alergie bys mohla zkusit vylučovací dietu, až se jim trávení zklidní. Prostě zkusit krmit jen kuře a čekat, jestli bude reakce. Pak třeba krmit jen hovězí a zas čekat. Je to zdlouhavé, ale jde to.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 11:28
- Nahlásit

corgi

Takže mam ted dávat vareny s rejží, tak tri dny, jo? A muže to bejt i hovēzí vareny?

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 12:07
- Nahlásit

zuzanarosakova
A muže to bejt i hovēzí vareny?
Tak mělo by to být co nejlehčí, nejlibovější maso, takže většinou se dává kuřecí prso bez kůže nebo krůta. Dala bych jeden den jenom rýži a druhý den zkusila přidat to hovězí, kdyby teda nebylo kuře.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2010 13:23
- Nahlásit

corgi
Ok, dik

jindra67
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 12:53
- Nahlásit

Přemýšlím jaký koupit mražák, zda pultový, nebo šuplíkový. Pultový bych moc nechtěla-horší přehlednost a také moje výška 156cm,už teď někdy nedosáhnu na dno mražáků v obchodech. Tak se chci zeptat zda do šuplíkového dám bez problému maso(Vetamix), které není ve válečkách.určitě bych nebrala 5ti kilovky.Přemýšlím o 6-7 šuplíkách. Jeden pes - asi 25kg

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 13:12
- Nahlásit

jindra67
koukni na gorenje , nám se moc líbilo.
šuplíkový je přehlednější, ale vejde se tam méně. U kovových šuplíků varují před namražením na tu kovovou kostru (u vetamixu bych to asi řešila)
Jestli budeš brát vetamix, tak bych hodně hodně hodně řešila spotřebu, protože budeš brát jednou za x měsíců, alezase se titam bude dobře hledat, s pulťákem se vztekneš a umrzneš než najdeš kilovku lososa .

jindra67
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 13:55
- Nahlásit

kachna_
dík, určitě si spotřebu pohlídám, budu kupovat nový, protože starý žere jak blázen.a teď mají u Whirpolu A++ se šesti šuplíkama a tři se mi zdají většía když šuplík zbyde, jsem ochotna ho zaplnit jídlem pro lidi

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 13:57
- Nahlásit

Pokud si umíš zorganizovat,jak to do mrazáku dát,tak není s pulťákem problém. Beru vždycky okolo sto kilo, nechám si to vyskládat do vlastních přepravek,nepřesypávám,ale skládám vrstvy ze všech druhů a není probém,že bych v mrazáku tápala a hledala
Jak bylo napsáno,do pulťáku se toho vejde daleko víc,takže spíš záleží,jestli budeš kupovat ve zveráčích po troškách nebo se jednou za dva měsíce nechávat zavážet padesáti kily. Vždycky je lepší mít rezervu

jindra67
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 14:23
- Nahlásit

jana33
no to je u mne trošku problém s tou organizací. teď jsme kupovali novou ledničku s mražákem (2,5 šuplíku-nevěděla jsem ještě o BARFU:sad a našla jsem tam "poklady" 15 let staré.Těch 5O kilo se do 6ti šuplíků snad vleze i s rezervou

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2010 14:44
- Nahlásit

jindra67
No,štanglí asi jo, kusovky bývaj problém. Ale nevím,šuplíkáč nemám. Nám je bohužel malej i velkej pulťák,potřebovala bych ještě jeden,ale není kam

kuura
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 15:04
- Nahlásit

Ahoj lidi, nemáte někdo nějaký fotky prošlapů? Dneska sem byla na prochajdě s pesanem a koukám, že se mu trochu jakoby prsty nedrzej u sebe, ze se mu roztahujou trošku, ale má je pořád klenutý to jo, ale tohle mě vyděsilo. Dávám mu snad jídlo dobře, dostane i skořápku, hlavně hodně kostí, jak tu někdo psal, je to tříměsíční štěně...Jestli sem mu zničila nohy, tak se asi zastřelim...

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 15:32
- Nahlásit

kuura
trochu jakoby prsty nedrzej u sebe
To bych neviděla tragicky, zní to, že i krmíš rozumně Přidej vit. C

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 15:43
- Nahlásit

corgi
to bych neviděla tragicky
to řiká ta pravá
kuura
tyhle věci řeš s chovatelem, pošli mu fotku, internet umí pěkně zkreslit a vyděsit

kuura
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 15:46
- Nahlásit

corgi

Díky, přidám...přítel mi pořád řiká, že to přehánim, že když budu koukat na kruh, tak mi bude připadat šišatý, ale já mám prostě strach...

kachna_
S chovatelem, resp. majitelkou rodičů ve styku nejsem a myslím, že by mi moc neporadila...Ale pravda je, že mě ten net občas dost děsí! Bych ty internety zakázala!

nikihoney
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 15:59
- Nahlásit

kuura
Zkusila bych dr.Šťourače, má chov.stanici německých dog a také na svých stránkách poradnu. Je zastánce krmení masem.
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html

kuura
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 17:12
- Nahlásit

nikihoney
Díky moc, určitě to zkusím

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 17:54
- Nahlásit

kachna_
to řiká ta pravá
Správně, je vidět, že mě už znáš
kuura
Já právě psa taky pořád moc pozoruju - no vždyť je to taky moje jediný dítě! Pak potkám "chovatelku", co svých 8 psů krmí nejlevnějšíma marketovkama, nechá je aportovat kamení a hází je do ledový vody a říkám si, sakra, asi nejsem úplně normální

Tutuli
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 19:08
- Nahlásit

corgi
Pak potkám "chovatelku", co svých 8 psů krmí nejlevnějšíma marketovkama
No oni ale podle toho vypadají, o výstavní kondici se teda podle mého názoru vůbec mluvit nedá.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2010 19:17
- Nahlásit

heled,tady bydlí chlap a ten má křížence No,von trvdí že je to čistej,no labradora tam má jak vyšinutej,no a ten krmí albertáckýma konzervama a granulema,vobčas koupí čapi a ten pes je dobrej,nevím jak je to nmožný,ale má krásnou srst,živenej tak akorád,mi řekněte čím to je,já jsem kdysi dala psům bono a vypadali děsivě a to to žrali jenom tejden,více už nikdy

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 09:48
- Nahlásit

Tutuli
oni ale podle toho vypadají
Bohužel ne! Ta slečna má všechno možný od bígla až po čivavu a všechno je to na pohled zdravý, veselý, no hrůza. Např. je nechává aportovat kamení a psi mají krásný zdravý zuby

Tutuli
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 10:43
- Nahlásit

corgi
No ti, co jsem je viděla v Praze, moc v kondici nevypadali, je pravda, že to byl veterán a fena chvíli po štěňatech, ale ani zbytek psů mi v kondici moc nepřipadal

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 10:50
- Nahlásit

Tutuli
Juj, tak to myslíš zase jinou "chovatelku" - je vidět, že je podobných víc

Tutuli
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 11:13
- Nahlásit

corgi
tak to myslíš zase jinou "chovatelku"
Aha, tak to jsem se netrefila, špatně jsem to pochopila

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 11:44
- Nahlásit

Jávteda nevim, mnē prijde, že moji psi mēli hezčí srst, když byli na granulich než na mase. Ted jsou na mase a zhubli a maj furt hlad, musela jsem jim hodnē zvednout dávku, dávam kilo masa denne, ačkoli podle váhy by mēli mít 700gramu jediny pozitivum, ktery pozoruju je, že se strašnē tēšej na jídlo a vždycky všechno snēdí

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 11:59
- Nahlásit

zuzanarosakova
moji psi mēli hezčí srst, když byli na granulich
Granule jsou přímo nasáklý tukem, takže je to možný, že měli srst promaštěnější.
zhubli a maj furt hlad, musela jsem jim hodnē zvednout dávku
Taky by šlo nastavit dávku rýží, vločkami, přidávat sádlo nebo kvalitní olej...

Tutuli
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:03
- Nahlásit

zuzanarosakova
Našim psům maso evidentně svědčí, je to vidět hlavně na ovčandě, která se k nám dostala ve 14-ti měsících v zuboženém stavu a podvyživená, vážila tenkrát chudina jen 17 kg, tu se nám nikdy nepodařilo vykrmit, byla stále droboučká, až na mase vypadá konečně dobře, tak fantasticky jako teď nikdy dřív nevypadala. Stejně tak pes NO, ten taky nabral až po mase.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:05
- Nahlásit

corgi

Po oleji a sadle maj prujem, rejži dávám. A jeden pes má furt prujem, jakmile mu dám syrovy, furt mu varim. Myslíš, že se to podá nebo prostē neni schopnej treba vubec to syrovy ztravit?

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání