| Autor |
Zpráva |
romcca
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:48
- Nahlásit
protože žral ráno a teď ho pozoruju, jestli se mu nic nestane. Manžela jsem už několikrát zpovídala, jaký ten bobek dneska byl, jakou měl strukturu, barvu a délku...myslím že už má me i toho bobku plný zuby
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 18:01
- Nahlásit
romcca
Bobek má dobrý a ani nevypadá, že by ho něco trápilo
pokud jsou bobky v poho, tak by ses neměla děsit
.myslím že už má me i toho bobku plný zuby
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 18:51
- Nahlásit
romcca
myslím že už má me i toho bobku plný zuby
Ano, jak říká má drahá polovička - vy pejskaři se taky nebavíte vo ničem jiným, než vo hovně
V kuřecí (krůtí, králičí) čtvrtce je kost hezky obalená masem. Horší je dát psovi např. samotná holá žebra, neomaštěná, a čekat, jestli ho to ucpe nebo ne. Např. můj pes má po holé vepřové lopatce bílý, tuhý, suchý bobek, proto mu jí samotnou nedávám, poleju olejem a přidám kousek svaloviny nebo vnitřností. Myslím, že na těch 160 stránkách tohohle tématu je už o kostech napsáno dost...
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:24
- Nahlásit
Já mám dvouměsíční labradorku a i když chovatelka štěnda zvykala kromě granulí i na syrové, tak kostí se z nějakého důvodu bála a říkala mi, ať s nimi počkám nejmíň do třetího měsíce. Druhý den, co jsme si malou přivezli, jsem jí předložila kuřecí krky - absolutní nadšení, krásně skřoupala tři a byla bez jakýchkoliv obtíží, akorát jednou je moc rychle zhltla, takže je vyblila a už pomaleji snědla. Teď má devět týdnů, už dávám i skelety a malá konečně pořádně přibírá, byla to taková žížalka nohatá, teď už má i hrudníček
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:45
- Nahlásit
Baysha
simtě
Vlkošpic masožravý
Sakra já musim dodělat ty stránky
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:48
- Nahlásit
kachna_
dyk já vim, ale neříkejte to chovatelce (PetraBailie), ta má u štěníků z konzumace kostí nepochopitelné obavy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 08:50
- Nahlásit
Baysha a ostatní
Základní poučka - nebavit se o krmení psů s veterináři, chovateli, rodiči.
Čestné výjimky pouze potvrzují pravidlo a budiž jim tímto vzdán hold
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 10:46
- Nahlásit
kachna_
ale tak ona Petra prosazuje BARF, Bailinku jím krmí a štěňata učila na maso taky... akorát nevím, co je to za BARF bez kostí
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 10:49 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
kachna_
Základní poučka - nebavit se o krmení psů s veterináři, chovateli, rodiči.
tak tak, doplnam zoznam o : Nebavit sa o krmeni surovym so psickarmi ktorych stretavate na ulici...
S kostami je to stale diskutabilne. Je to najlepsi a najprirodzenejsi prisun vapniku pre psa. Ak sa krmi hlavne svalovinou zvysuje sa pomer fosforu a vapnika a hlavne pri vyvoji sa toho vapnika spotrebuje na rast habadej.
Takze krmit treba nie kostami ale predovsetkym mäsovými kostami, orezom so slachami a chrupavkami. Ono to vyzera ze clovek nedopraje svojmu milacikovi to naj, Ale v tomto pripade je menej kvalitne maso, starsie maso, maso s chrupavkami a slachami, drobne zvierata aj v celku aj s vnutornostami a ich obsahom, ako nahrada su skvele neprane drzky, velke klbove alebo rebrove kosti na ozuzlavanie, urcite lepsie ako cista svalovina z mladych zvierat.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2010 20:24
- Nahlásit
Tak fčil jsem s Petrou mluvila a přiznala, že nevydržela a taky už štěníkům, co ještě má neudané, dala kuřecí krky tak jsem se jí přiznala taky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 13:24
- Nahlásit
Dnes jsem byla na veterině (pes si zapíchl rybářský háček, tak ho museli uspat a vyřezat mu ho) a jen tak mezi řečí se mě vet ptal, jestli má Tom pořád takové zdr. problémy, že jsme se dlouho neviděli. A já na to, že ne, že od té doby, co krmím masem, žádné problémy nemá. On říkal, že je to neuvěřitelné, ale že jsme už druhý případ. Druhý pes, kterému nepomáhaly nejrůznější veterinární diety apod. a po mase je naprosto v pohodě.
Myslím, že konečně i můj vet přehodnotil názor na maso. Dřív měl proti němu totiž velké výhrady.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 18:55
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat, jestli mužu dát psum mraženou zeleninu, takovou tu v pytliku uvarenou? Dáváte to nēkdo a jestli jo tak jakou?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:02
- Nahlásit
Je to totiž akutni situace, žádnou jinou zeleninu doma totiž momentálnē nemám
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
Můžeš, ale napřed ji rozmraz
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:08
- Nahlásit
Biluška
Můžeš, ale napřed ji rozmraz
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:09
- Nahlásit
Biluškašiš to je jasny, dyk ji budu varit, posyrovy maj prujem, tak zatim musim varit
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:11
- Nahlásit
zuzanarosakova
to je jasny
No víš jak, u modelek jeden nigdy neví . Jedna onehdá vyprávěla v televizi jak si koupila Persil, těsně po revoluci když to byla novinka na trhu. V reklamě pořád říkali bez namáčení, tak hodila rifle do vany, posypala je persilem, s vodou se neobtěžovala a šla. A co bys řekla? No nevypraly se
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:14
- Nahlásit
Biluška
Hmmm, takntonbyl ten persil asik ñákej vadnej, ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2010 19:15
- Nahlásit
zuzanarosakova
Hmmm, takntonbyl ten persil asik ñákej vadnej, ne?
Taky si myslím. Těm reglamám se holt nedá věřit
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 06:45
- Nahlásit
Zdravím, tak jsem u jiného veta...nechala jsem psa očkovat proti psincovému kašli...ale co se týče krmení prý jestli mám slevový kupón na Purinu, tak jsem řekla, že nepotřebuju, že krmím syrovým a zase, nemůžu mu zaručit dostatečně vitamínů, hlavně v bdobí růstu, teď je trend krmit kvalitními granulemi...ano, hezky to řekli "trend"
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 12:21
- Nahlásit
denyk
trend je to proto, že většina majitelů nedokáže psa ani vyvenčit, vycvičit, natož aby mu samostatně a s použitím vlastního mozku připravili jídlo.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:41
- Nahlásit
jen mě mrzí, že ten můj hlupoň zrzavej vybíravej to neocení
Tak hlavně, aby byl zdravej...
Dlouho jsem tu neviděla borascu-asi mateřské povinnosti
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:50
- Nahlásit
Je tady někde popsáno jak by se mělo přecházet z granulí na maso u štěněte? Za měsíc si jedu pro štěndo a chovatelka bude krmit granulema. A já už si to jaksi nemůžu ani za boha vzpomenout, jak jsem to dělala já, přeci už je to deset let, kdy byl Monťas štěňátkem
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:52
- Nahlásit
Monty
Já jsem to udělala následovně. Dva měsíce jsem řešila jestli barf jo, nebo barf ne. Jednoho dne bez přípravy a přemejšlení jsem prckovi nabídla kuřecí křídlo. Zmizelo během 5vteřin. Pytel granulí nám zůstal nedožranej dodnes.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 13:55
- Nahlásit
Maky a Trix
takže vlastně ze dne na den?
Nemůže to prckovi něco udělat se zažíváním, taková to velká změna?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 16 Čec 2010 14:03
- Nahlásit
Monty
hele,když jsem přecházela já, byl můj pes po parvě a maso bylo v tu chvíli jediný, po čem neměl průjem. Já osobně bych přešla takhle. Stejným způsobem mu na dovolený můžu nasadit grancle a zase zpátky maso a to do tý doby nepřicházelo nic takovýho v úvahu. Jako zkus třeba syrový mletý drůběží s uvařenou rejží, nebo tak, kdyby náhodou, v těhle vedrech a navíc pro štěně by nebyl průjem nic dobrýho.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 11:39
- Nahlásit
Monty: tak já jsem přešla u malé asi po třech dnech co jsme jí měli doma, jelikož granule prostě přestala žrát...a bez problémů, žádný průjem se nekonal
denyk: nebooj Ája to taky neocení, ocení to pouze v případě, že dostane čisté maso bez ničeho, jakmile přisypu zdravé přísady tak frflá, ale nakonec to sní...nicméně masa má maličko. Spíš máme krky a tento týden poprvé křidýlka a docela to jde, tu dlouho kost od ramene ještě nerozkouše, takže tu vyoperovávám...
Ale potřebuju znát vaše zkušenosti kdy naposledy mám dát malé jíst, protože už se mi stalo podruhé, že když dostala jíst cca ve 20.00 h tak pak v noci vyzvracela třeba tři pidi chřupky, nebo včera dvě kostičky z kuřecího křídla...tak se ptám, jestli to není moc pozdě a žaludek to pak prostě vyhodí když je to hůř ztravitelné? Já jí cpu průběžně celý den cca 5x denně, ona jí celkem málo, ale je to chrt a hodně běhá, když jí dám méně tak hned lezou žebra...možná bych měla dát to maso večer a přes den ty masové kosti?
pawLINka, reneeska: jasně, jsem na dovolené, ale až budeme doma naskenuju článek
|
muf
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 14:20
- Nahlásit
Nazdárek
Prosím o radu. Ráno jsem dal Lady hovězí (už ji krmím týden syrovým) a s Airinkou jel na cvičák. Když jsem přijel, tak Lady neměla sežrané nic, alo to dělá i s granulema. Zdá se mi, že syrové i s droby ji leze víc než grancle. O to mi ale nejde. Jak jsem přijel, tak sem ji to sebral a vrazil to do ledničky. Před chvíli jsem ji to chtěl dát a všimnul jsem si na tom trsů podlouhlých tenkých vajíček. Tuším, že to je od much. Co s tím děláte? Já te nepřekous a vysypal to slepicím. Může to dostat k jídlu, nebo ji z toho něco hrozí? Tyhle případy se mi budou asi stávat, pokaždé nemůžu čekat jestli to zbaští nebo ne. Tak ať vím, jak na to.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 14:35
- Nahlásit
borrasca
Spíš máme krky a tento týden poprvé křidýlk
možná bych měla dát to maso večer a přes den ty masové kosti?
Zkus omezit ty krky - jsou docela zaludny. Kolikrat je i stene polkne bez vetsiho kousani, jehlickama je moc nenaporcujou. Lepsi jsou kureci skelety - jsou na nich mekci kosti a vic kuze, ja kupuju z masny a jsou lukcusni. A v tehle vedrech se neboj treba vynechat jednu davku, 5x denne je docela dost. Rano flaknout skelet, pres den nejaky presnidavky typu kefir, jogurt, vecir maso - treba ji to bude vic svedcit.
muf
Co s tím děláte? Já te nepřekous a vysypal to slepicím.
Ty mas psiska venkovni? Asi bych to taky neprekousla a letelo by to papa. Dostat z toho nic nemusi, ale taky muze, zalezi, jak moc mas stene imunni. Nic jinyho nez dat steneti zradlo, pockat deset minut a misku sebrat me jako rada nenapada, deset minut neni tak moc casu. Je vedro, maso muze rychle zakysnout, slitnou se na nej mouchy, vosy - riziko stipance. Kdyz to nesezere hned, da si vecir. Nad miskou plnou zradla este zadny pes hladem nechcipnul.
|
muf
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2010 14:56
- Nahlásit
Fifi
No to dostala dvouletá slečna. U štěnda si zatím netroufám...
Ona nebyla nikdy moc žravá a je celkem hubená. Vím, že hladem nezemře, ale mám strach jak by vypadala, kdybych jí jidlo pokaždé po 10minutách sebral. Asi to ale budu muset začít praktikovat. K syrovému se musím stavět jinak. Jinak je mám opravdu venku.
|