Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 22:11 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

kuura

Přece nebudeš psa krmit podle toho, že ti někdo řekne, že se šelmě nesmí dávat maso (a čím se asi tak krmilo do té doby, než byly grancle???)?

Být tebou, udělám si vlastní názor na základě informací pro a proti, co budeš mít ty a tvůj pes ze souhlasu okolí?

A stejně je to zajímavý, ty negativní zkušeností - mně se proti masu vlastně ještě nikdo nevyslovil. Maximálně nějaké debaty na téma syrové versus uvařené, ohledně rizik... což jako chápu. Trvat si na umělých syntetických kuličkách, zatímco po normálním žrádle pes pojde, mi zní jako sci-fi... někdy z doby Návštěvníků (toho seriálu, jestli to tady teda někdo pamatuje), kteří jedli "amarouny", nějakou hmotu z tabletek, a měli jednorázové prádlo.

kuura
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 23:00
- Nahlásit

jana33, Vero
Díky moc za podporu, já sem se úplně zděsila. Že by to třeba byla mystifikace, že pes žere maso, stejně jako že krtek má kalhotky a ježek nosí na zádech jablka. Co já vím, třeba nám lhali
Ale ne, vážně...já jsem z toho byla nešťastná, ale čím víc o tom přemýšlim, mám chuť se tam vrátit a popovídat si. Já s tím nemám zkušenosti, měli jsme 17 let jezevčíka, ale to je mrňous a velkej pes to je něco jinýho, roste strašně rychle. Tak mě to vyděsilo, ale ne, zůstanu u barfu, pes by mě nenáviděl, kdybych mu dávala granule. Děkuju ještě jednou za podporu, aspoň někdo, když všichni kolem mě preferují extrudovanou stravu...

nikihoney
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 08:50
- Nahlásit

kuura
Klid, nenech se zvyklat, že snad tím, že krmíš psa jen masem ho snad týráš. Jako by si mu nechtěla koupit ty úžasné granule.
V klidu, krm psa tak, jak myslíš ty a ne co ti řeknou lidi v parku. A veterináři, ti tomu krmení rozumí jako koza jeteli. Absolvují na škole jeden semestr nějaké výživy a už jsou z nich výživáři. Loby granulářských firem je obrovská, přivezou jim do ordinace granule, k tomu stojan, nějaké dárečky, tak proč by to nedoporučovali.
Až si ke mě přijedeš pro Vetamix, uvidíš smečku psů "přežívajících" na mase.
Dokonce tím hrozným masem i krmím vrh štěňat od 4.týdnů.

kuura
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2010 16:36
- Nahlásit

nikihoney

Jee já teprv teď koukám na to, žes mi odpovídala na vetamix pardon. Kdyžtak můj mail je kuura@seznam.cz, ale já teď kupuju maso přes žufrika, ale budem asi kupovat další mrazáček, 50 kilo se tam sice nevejde, ale něco určo jo, takže když bychom se domluvili, tak by to bylo super. Jinak taky děkuju za odpověď. Máš pravdu, já byla kdysy s kočkou na veterině na žižkově a tam hned vedle ordinace prodávali proplan nebo tak něco a ten doktor mi po naočkování vnutil sto letáčků o tom, jak vlastně svou kočku týrám, protože jí nedávám zrovna proplan já jsem ale dost citlivá a takovýho velkýho psa mám poprvé, tak si to dost beru ale díky Vám všem, pomohlo to a od masa neustoupim jenom to asi začnu tajit

nikihoney
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2010 13:25
- Nahlásit

kuura
Až budu objednávat, napíšu ti. Přes Vetamix je to nejlevnější.
Taky sem měla pochyby, když sem s masem začínala, ale když pak vidíš šťastné a spokojené psy a zdravé, všechny pochyby jsou tatam. Dřív sem i dávky odvažovala na váze, teď už to mám ve voku.
Dnes budou mít psíci dršťky, zkusím je dát i štěňatům, tak uvidíme, co ti prcci na to.
Investice do mrazáku je to nejlepší.

denyk
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 06:43
- Nahlásit

borrasca
tak povídej, přeháněj, co malá, asi máte plné ruce práce, ne ??

brezen2008
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 07:55
- Nahlásit

kuura
tak to mám dobrý,pan sychra,bylinkář,mi pochválil kdysi dastyho,že je krásnej,má krásnou srst atd..já mu řekla že krmím jak granulemi,tak i masem a on maso jenom schvaluje a k vetovi kam chodím,taky mi to chvalujou i když by nejraději mi nabídli granule tipu hils

Kaccka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 08:23
- Nahlásit

My jsme asi stastlivci, vetove na klinice kam chodime se sice na maso zrovna nejnadsenejc netvarej, ale ani mi to nerozmlouvaj a granule mi nikdy v zivote zadny nenabidli, ani kdyz jsem jima krmila, jen se zeptali na znacku a kvalitu a tim to skoncilo

borrasca
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2010 11:01
- Nahlásit

kuura: ty mě by už asi nikdo neodradil, teda pokud nebudeme mít nějaké problémy...
Jéžiš neposlouchej je prosim tě, lidi toho nakecaj, nejdřív bylo mléko zdravé, pak nezdravé, teďka zdravé, dokonce i s vejci teďka čtu jak je zdravé, že ten cholesterol není pravda atd..atd...Já lidem na to odpovídám, že jsem si nevšimla, že šelmy v zoo krmí granulema, vůbec ne. Pěkně flákotu i s kostma a víš taky co? Jak tak koukám kolem sebe, tak ono když je pes zdravej tak bude zdravej i když jí celý život guláš s knedlikem a chleba s máslem a šunkou, jako naše nebožka pudlice, umřela ve 13 letech na zápal plic, do té doby měla 2x za život průjem a ještě dělala jednu specialitu, když dostala jídlo, ať párek, guláš, chléb se šunkou, prostě cokoli, tak to nechala nejdřív dva dny zasmrádnout a pak to zpucla a zázrak, nezvracela, neprůjmovala, neměla nic se zažíváním...

jana33: no mě nejvíc dostává, jak teďka když jdu s prckem ven, tak se mě většinou lidi ptají jak krmíme, tak řeknu, že zatím granulky, ale že přejdeme na syrové maso, masové kosti a ovozel s mléčnými výrobky a to máte vidět ten útrpný pohled plný soucitu na ten náš uzlíček, jak ho budeme týrat žádné týrání. Už ochutnala kousek vepře a jak mlaskala a jogurt ten máme až za ušima

denyk: noo jsem v jednom kole, malá je booží, hodná, chytrá a šikovná. Čůrá jen venku, na noviny doma odmítá, to se raději počůrá vedle, ale to se mi stalo kvůli mě, než jsem našla tepláky a nechala ji po spinkání šmejdit v noci celou noc spinká a nečůrá cca od 22,00 do 5,00 vydrží a spí. První noc spala v pelíšku, teďka spí u mě u hlavy noo, nechtěla jsem, uvidíme, snad jí to odnaučím hehe...no prostě jsme z ní vedle!

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 07:51
- Nahlásit

borrasca - koukám, že už máš malou doma, tak to moc blahopřeji !
Přeji spoustu radostí a žádné starosti !!
A jak píšeš o těch novinách, můj štěník zase chodil čurat jen na noviny a bylo mu jedno, kde je má, takže jedny měl v obýváku, druhé v ložnici a došel si podle potřeby

Jinak šelma a granule - moc ráda sleduji Animal planet a běžel pořad - tuším, že se jmenoval Svatyně tygrů, jak budhistický mniši zachraňovali tygry a právě kvůli jejich náboženství, které jim zakazuje sahat na krvavé maso, tygry krmili směsí granulí pro psy a chodili na trhy pro kuřecí zbytky - viděl jste někdo ? Moc se mi jejich snaha líbila, oni totož zachránili i řadu dalších zvířat, jako koně, krávy, psy i ostatní divoká zvířata..

A nás veterináři taky zrazovali od krmení masem, ale už krmíme více jak půl roku maso a ti psi zatraceně prospívají !! A ať počítám, jak počítám, krmení masem a zeleninou mě vyjde i levněji -a to prosím na krmení nijak nešetřím

brezen2008
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 08:11
- Nahlásit

Eva a Dasty
viděla a koukala jsem,jak by jedli rejži s nimi a oni je odháněli a to koupání ....
no dasty a eliška,na sindy to vidět není,jsou krásnější,eliška přílohy nejí,ta jenom paštiky nebo maso,zeleninu už mi nežerou,ale to mě nevadí bo jsou spokojené i takle,ale zas suším různé bylinky a dávám na maso a granule jim dávám taky,bo jako barfář nikdy nebudeme

123helik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 08:30
- Nahlásit

mám dotazík - tříměsíční čubinka NO, máme ji doma asi měsíc, granulky, ač na ně byla zvyklá u chovatelky (Acana) zrovna baštit nechce, tak jsem jí je začala trochu vylepšovat - takže ráno má granule zalité vývarem nebo vodou, v posledne třeba vepřovou packu, nebo dva ocásky, případně tvaroh s vajíčkem a večer syrové (hovězí, kuřecí - všechno mleté, nebo kachní a kuřecí krky) + trošku granulí + Roboran. Je to hodně špatný způsob krmení? čubině takhle konečně chutná a začíná vypadat dobře - předtím vypadala jak kdyby týden nejedla - žebra a páteř venku, děs běs...
díky za názory

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 09:28
- Nahlásit

123helik
Ahojky, my jsme taky vyfasovali od chovatelky Acanu, kterou mám mimochodem moc ráda kvůli složení, nicméně pesice ji taky nechtěla žrát... Od pěti měsíců krmíme jenom syrovým a pohoda. Spousta chovatelů kombinuje granule a maso a psi jsou OK. Já osobně to moc ráda nemám, ale pokud k tomu máš ňáké svoje důvody...
Jakou Acanu máš? My jsme teď na cesty koupili Grasslands a pesici moc chutná, měla sice průjem, ale to nemuselo být z granclí, rodina ji přes četné zákazy a histerické scény krmila kde čím, tak nevím, esli to byla reakce na granule nebo ne... Příště ji na rodinnou slezinu brát nebudeme, byli jsme za největší tyrany na světě, že psovi nedopřejeme grilované kosti, chipsy ani klobásku... Prej chudák pes...
Jo a jen malá rada - pro štěně je lepší, když je raději hubenější, než oplácané! Je to jako s dětmi - nejdříve se vytáhnou do výšky a pak naberou svalovinu. Tlusté štěně příliš zatěžuje klouby atd. A na mase pes přibírá jedna báseň, teda alespoň naše pesice, tak bacha na to.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 11:33
- Nahlásit

janika
respecta

123helik
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 14:36
- Nahlásit

Mirkoooza
no, důvody - u nás se prostě zelenina a podobné věci nekonzumují, to je celé jinak, ona byla čubina úplně jako vychrtlá,štíhlou ji držím kvůli kloubům teď
Acanu máme puppy large breed, zkusila jsem jí dát minulý týden Pacificu a taky jsem moc neuspěla... prostě jedině s masem, jinak ne
koukám, že je to ve všech rodinách stejný, já malou přestala k mámě a babičce brát úplně, protože když jsem viděla, jak jí bábina naservírovala chleba se sádlem, tak se mi udělalo mdlo...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 14:46
- Nahlásit

123helik

Hele a co je špatného na chlebu se sádlem, teda jestli to není slaný?

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2010 15:12
- Nahlásit

123helik

naservírovala chleba se sádlem, tak se mi udělalo mdlo...

V zimních měsících toto snídá můj starší pes pravidelně. Špatně na zimu nabírá a škvarky a sádlo jsou pro něj fajn. Samozřejmě neslaný a chleba pokud možno tvrdší, starší.

123helik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:09
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
VerčaZ
no, zrovna Dája se po tom sádle málem chudák převrátila naruby zvracela a měla strašnej průjem

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 10:51
- Nahlásit

123helik
hele u týhle kombinace fakt pozor na to přerůstání a já osobně bych možná nedávala Roboran a místo toho přidala trošku zeleniny, Mirkoooza ti radí dobře.
Hele zkus se poptat v nějakých těch prodejnách kuřat, mně se podařilo sehnat hrudní kosti s chrupavkou. Mám vlkošpice na klasické stravě a tou chrupavkou nahrazuju i kloubní doplňky
U nás se štěně (11 týdnů) krmí takhle:
Ráno a přes den: kuřecí kost s chrupavkou, mezitím jogurt a rohlík (ten krade dítěti) nebo kaše s banánem.
Večeře: maso se zeleninou
A máš skvělý jméno pro psa. Taky jsme měli Dáju
Roboran nedávám.
Krmim 4-5x denně protože mám štěně žravuchu a čas

borrasca
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 13:26 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

Eva a Dasty: děkuju za přání máme z ní ohromnou radost...

Tak sem dejte fotky vy co máte štěníky neee...přidávám to moje...naše malá chrtice

unavená

rozjařená

žížalka

sourozenci
ale nejsou tu všichni...

se strejdou Aikem...

A vy taky šup šup, ať se taky pokochám

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:14
- Nahlásit

borrasca
já nic nevidím

denyk
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:17
- Nahlásit

já taky ne

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:23
- Nahlásit

já taky ne, ale stačí si na tu "fotku" kliknout a ona se zobrazí..

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:25
- Nahlásit

Montik
já to ani tak nevidím

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:32
- Nahlásit

Monty
aha, tak mě se to otevře do nového okna, ta fotka....To pak nevim, no...

123helik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:41
- Nahlásit

kachna_
aha... díky za upozornění...
a to kuře s chrupavkou dáš jen tak samotné? bez ničeho? S tou zeleninou - jediné, co mi Dája sní je nastrouhaná mrkev, jinak všechno nechává hrudní kosti s chrupavkou jsou asi bez masa, že jo? já jí dávám kuřecí nebo kachní krky, ty miluje... omlouvám se za blbý otázky, ale já s tímhle způsobem krmení teprve začínám - po pravdě, kdyby Dája baštila jen granule, zůstala bych u nich ale přesvědčila mě, no a je fakt, že když vidím, jak jí chutná, tak nelituju studování
jo a Dája je oficiálně D'arcy, ale tohle je takový domáčtější

jindra67
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:44
- Nahlásit

borrasca
opravdu krásná feňulka, ani se nedivím, že jsi sem ještě nestačila dát jídelníček malé. Ale my, co teprv budeme mít štěníky na něj netrpělivě čekáme
Už si taky něco sepisuji, ale pořád mám guláš v poměru kostí. někdo píše 30% masové složky, jiný 50%. tak poradte.prosím

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 17:02
- Nahlásit

borrasca
Já to mrňe taky nevidím

123helik
Jestli chceš prcka naučit na zeleninu, zkus ji uvařit, rozmixovat a zamíchat do mletého masa. Nejdřív po troškách a postupně přidávat. Pak můžeš zkusit nastrouhanou a jen spařenou. A nakonec syrovou, ale to je opět téma pro diskuzi, jestli dávat zeleninu syrovou nebo vařenou... Já to střídám podle nálady.
Jestli přejdeš na syrovou stravu, tak pamatuj, že nejdůležitější je pestrost. Když na to budeš myslet, nemůžeš v podstatě nic pokazit, protože pes dostane širokánské spektrum živin, od všeho trochu a pokud mu dáš něco, co by neměl, tak mu to neublíží, protože to dostane v malém množství mezi milionem jiných věcí. Ale jakmile člověk sklouzne ke stereotypu (což je opravdu velmi lehké) a krmí např. jenom kuřecím a mrkví, může psovi uškodit mnohem víc, než nejlevnějšími Tesco granulemi...

jindra67
Procenta ti neřeknu, ale ze zkušenosti vím, že se to nemusí moc hrotit... U prcka bych dávala tolik masitých kostí, kolik snese - dala bych nejdřív maso s pár krkama a když je bobek v poho, do další dávky bych přidala o krk víc na úkor masa. Takhle bych poměr kostí zvyšovala, dokud by bobek nebyl příliš velký tuháč, to bych pak zase ze dva krky ubrala a toho se zhruba držela. Já se přiznám, že jsem kostí moc nedávala, až po ňáké době jsem si uvědomila, že bych je měla dávat častěji, tak teď se snažím obden. Ale na pesici naštěstí nebyla a ani není žádná újma znát, takže měla asi vápníku dostatek.

Jo a nezapomínejte taky na ryby - ty v sobě mají taky spoustu kostí. Já dávám pravidelně kapra, cejna a lososa, čímž se jídelníček zpestří hned o další tři druhy masa

denyk
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 21:28
- Nahlásit

Já fotky prostě nevidím....nemohla bys mi je hodit do mejlu?

Minulý týden jsem přišla o maso pro hafi asi za 1500Kč...kámošce se rozbil mrazák no když nejde o život

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 08:38
- Nahlásit

Tak doma mi ty fotky nejdou otevřít a v práci jo....
Vipeťačka je nádherná

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání