Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:10
- Nahlásit

zuzanarosakova
Mají průjem i když jim tu rýži tím sádlem/máslem omastíš?
jeden pes má furt prujem
Po všech druzích masa? Tak to bych zkusila začít s vařeným libovým kuřecím a to kuře postupně čím dál tim míň vařit, až bude jen na povrchu sražené a uvnitř syrové.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:13
- Nahlásit

zuzanarosakova
Jak dlouho dáváš maso? Pokud to je to jen chvíli a předtím byli dlouho na granulích, tak bych nespěchala a nechala jim čas na upravení trávení. Případně možná by nebylo špatné přidat něco na podporu trávení, třeba bylinky od Phytovetu nebo mořskou řadu Biopolym. S oběma mám velmi dobré zkušenosti.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 12:14
- Nahlásit

corgi

Když jsem jim to omastila olivovym olejem, tak prujem mēli, možná jsem toho dala moc, nevim

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2010 21:51
- Nahlásit

zuzanarosakova

pani, mně se velice osvědčil ručně lisovanej "bijo" olej z billy. Moc bio výrobkům nevěřím, ale tenhle se mi zdá oukej a pesátovi prospívá. Nevim, kolik toho je ale ta flaška stojí kolem sedmdesáti korun...Osobně si myslím, že olivovej olej je jen dobrej komerční trik, jak vydělat, máme taky kvalitní zdroje....

Monty
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 10:45
- Nahlásit

Tutuli
já dávám taky biopolym a spokojenost největší, ale myslíš, že to můžu dávat hafanovi, který je bílý? Je narozdíl od bílých hafanů, trochu zašedlý

romcca
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 12:16
- Nahlásit

Mně se taky zdá, že po syrovém mi pes hubne, dávám 700 gr masa / i s kostmi na den, plus 300 gr mix zelenina/ovoce, mám flata 33 kg... Bobky ovšem dobrý, nějaký malý...

Tutuli
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 18:09
- Nahlásit

Monty
myslíš, že to můžu dávat hafanovi, který je bílý?
No to nevím, mělo by to mít vliv mimo jiné i na pigment. My jsme to dávali ovčákovi, změny pigmentu jsme nezaznamenali, i když my jsme ho dávali hlavně kvůli průjmům a úpravě zažívání, a to zabralo skvěle. Na vybělení to asi efekt mít nebude, to bych spíš vyzkoušela nějaký vybělovací šampon nebo pudr.

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 18:26
- Nahlásit

romcca
tak mu pridej maso - je to indivindi, musis ozkouset, kolik mu bude sedet. Neboj se toho, dej mu klidne kilo. Kazdej pes ma jiny spalovani, terierka 20 kg zere denne vic jak 600 g masa a je jak lunt (teda spis akorat), vybeha to.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 18:38
- Nahlásit

Tutuli Monty
Ono tady asi spíš šlo o to, jestli ten bílý pes nezežloutne, ne?

romcca
Já bych přidávala na věcech jako zelené dršťky, vemínko.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 18:53
- Nahlásit

corgi
No pokud šlo o žloutnutí, tak to je strašně individuální, některý pes nezežloutne ani po kile mrkve a některému (třeba tomu tvému ) stačí přidat jen trošku mrkve a hned to na barvě poznáš, to je potřeba vyzkoušet, to se jen tak na netu poradit nedá.

Monty
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 20:11
- Nahlásit

corgi
Ono tady asi spíš šlo o to, jestli ten bílý pes nezežloutne, ne?
přesně tak jsem to myslela, sice můj případ není zažloutlý, ale zašedlý

Ještě jsem uvažovala o canině mořské řase, ta prý nevadí na bílou srst, ale zase nevím, jestli je tak dobrá jako biopolym

Tutuli
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 20:42
- Nahlásit

Monty
Obecně jsou výrobky od Caniny velmi kvalitní, taky tomu většinou odpovídá i cena. Ale konkrétně s tímto výrobkem zkušenosti nemám, takže neporadím. Bude to chtít vyzkoušet.

Monty
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 21:53
- Nahlásit

Tutuli
asi to vyzkouším

Kaccka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 23:01
- Nahlásit

romcca
jsme na tom stejne, Apollo je sice samej sval, ale jinak jak lunt (35 kg) jsme na 800 g masa, takze jsem zacala pridavat testoviny a to by snad melo zabrat, zas to s tim masem nechci prehanet

romcca
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2010 23:42
- Nahlásit

děkuju, zkusím přidat

Kaccka
Ari není moc těžký, nikdy nebyl, má tak 33, nasvalený taky moc není, to je naše prokletí, už 3/4 roku je jen na stopovačce protože chlapec honí a honí zajíce, srnky a tak, takže se snažím jak to jde, ale pobíhání navolno prostě nenahradím.

Zatím jsme ještě zcela na syrovou nepřešli, respektive dáváme ráno granule a večer syrové, se zeleninou, pár dní a to mu chutná výrazně víc, ale nemám úplně jasno jestli dávát třeba i rýži? těstovniy ? Co ještě? Plus jsem četla že se přidává kostní moučka (není to zbytečné když dostává i kosti?) a mořská řasa - na to co je??

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 07:50
- Nahlásit

Ahojte, já tedy zlepšení kvality srsti u mých 3 psů zaznamenala až po přelínání ( syrové maso krmíme zhruba od ledna ) a to dost výrazně, hlavně na omak byla srst o moc lepší, lesk se taky vylepšil, hlavně když je vyčešu, to se na sluníčku blejskaj, že pomalu potřebuju sluneční brýle ( mám 2x šeltii a křížence NO )

Takže trpělivost !!

S váhou šla moje smečka ze začátku taky dolu, ale pomalu začali přibývat - hlavně nasvalovat. Nyní krmím 20 kg mini NO 12 let - aktivnější důchodce, ráno 80 - 100 g masa, nebo 2x křídlo ( řezník ), či 4x kuřecí krk a večer 200 - 230g masa, občas ještě přidám 2x krky a stačí mu to. Šeltiny jsou mladý a hyper. tedy dávám ráno 50 - 60 g masa, nebo 1x křídlo, či 2x kuř. krky, večer 80 - 120 g masa, někdy ještě přihodím kuřecí krk. Olej dávám denně, hlavně pro starouška, aby neměl zácpu a občas přidávám máslo, nebo domácí sádlo, když zrovna mám.. A taky vařím sulc z vepřových nožek a pak jen přidám k masu, to ale neodebírám. Já dříve krmila BOSH a s kvalitou srsti jsem taky byla spokojená, ale pak se hrozně zhoršil, to mě právě "dotlačilo" k masu A nyní jsme všichni spokojený...hlavně pesani. A já se už jen ptám, tak co si dáte k večeři ? Budeš papat makrelku, nebo si dáš raději srdíčko ??

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 08:42
- Nahlásit

romcca
nemám úplně jasno jestli dávát třeba i rýži? těstovniy ? Co ještě?
Lepší než těstoviny je rýže - tedy musí být dobře propláchnutá a rozvařená v neosolené vodě. Těstoviny sice psa zaplácnou, ale většinou po nich má rychle hlad (to já taky). Jinak se jako příloha dávají třeba spařené ovesné vločky, ale to už je třeba vyzkoušet, jestli to pesanovi sedne.
Plus jsem četla že se přidává kostní moučka
Proboha, kde to psali?
a mořská řasa - na to co je??
Především perfektní zdroj minerálů, upravuje trávení, zvýrazňuje pigment...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 09:29
- Nahlásit

Jsem koupila čokloj spirulinu a i sebemenší množsví v potravě odhalí a odmítá to žrát. Taky vám to dělaj?

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:01
- Nahlásit

corgi
Rýži denně?
To s tou moučkou jsem někde myslím viděla, ale nejsem si jistá kde.
Řasu už jsem teda objednala.
A takové jako kloubní výživu nebo Roboran na srst - to nedávat?
Moc děkuju

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:24
- Nahlásit

Nekupujete někdo Svět psů. prý je tam článek o BARFu, tak kdyby se o něj někdo podělil virtuálně, budu vděčná.
Jinak hafanům dobré chuti přeju

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:28
- Nahlásit

romcca
Rýži denně?
Mně pes nehubne, takže rýži dávám jen v zimě. Dávám ji k masu a vnitřnostem, ke kostím ne, to bych si mohla zadělat na zácpu. Ovšem je pravda, že když se rýže omastí, ucpe míň
kloubní výživu nebo Roboran na srst - to nedávat?
To jo, šťěňatům a jiným zátěžákům i denně, normálnímu psovi s vyváženou stravou stačí dát, když si vzpomeneš - já si vzpomenu tak ob den, dva. Teď tedy dávám na srst Phytovet a ten dávám denně, aby byl vidět nějaký účinek...

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 16:54
- Nahlásit

reneeska
Je tam článek o tom,jak je Barf škodlivej

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:23
- Nahlásit

jsem si zase přečetla na internetu nějaké nesmysly.... fakt se psovi nemůže po syrových kostech nic stát? Dala jsem mu kuřecí čtvrtku a on to moc nekouše, trochu teda jo, ale pohryže to jen tak, aby to změklo a mohl to nasoukat do krku a polknout, blbec.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:24
- Nahlásit

romcca
Kosti nedávám, dostala jsem vynadáno od veterináře.

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:28
- Nahlásit

jana33
Vím vím, proto to chci přečíst

romcca
Může se zacpat, třeba po vepřových nožkách se to u nás stává (resp. stávalo, už je nedávám). Nebo když dostane moc kostí, ale jinak po kuřeti kde je i maso si myslím že ne, nebo po rybě.

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:30
- Nahlásit

reneeska
Tak teď jste mě zase vyděsili

makrel
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:33
- Nahlásit

romcca
Proč?Každý pes je jiný, některého neucpe nic, jiného zase polovina dávky co ostatní zvládají. Když krmíš opatrně a řídíš se trusem, tak by neměl být problém, hlavně bych neřešila, jestli je to podle tabulek- u těch kostí bych dávala rozhodně míň než víc.

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:33
- Nahlásit

romcca
Čím?

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:38
- Nahlásit

no těmi kostmi.
Se zeptám jinak - kuřecí, králičí, krůtí čtvrtky (tzn. jsou tam krom masa i kosti, protože to nevykostím) být můžou? Se mi to zrovna vykosťovat nechce...
Jsem pak dala hovězí maso a kus hovězího žebra s masem, ale s tou kostí si jen hraje, už ji doma suší týden.
Vepřové nedávám vůbec.
Bobek má dobrý a ani nevypadá, že by ho něco trápilo.

reneeska
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2010 17:44
- Nahlásit

romcca
No vidíš tak proč se děsíš?

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání