Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 14:33
- Nahlásit

borrasca
Asi začnu házet poblíž ní klíčema když bude chtít něco zbaštit
to bych fááákt nedělala, představ si, do čeho všeho ti ty klíče můžou spadnout (nehledě na to, že najít je v trávě je taky lahůdka)

nikihoney

kuura
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 16:30
- Nahlásit

nikihoney

Ježuííííšš! Ty sou boží!) krásně papaj kulíšci!

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 18:11
- Nahlásit

borrasca
chtěla jsem do toho přidat ovoce
Ovoce do jogurtu ne - dle Sehnerové.

žere venku co najde, šlupky ze semínek ze stromů, kameny
Můj taky tak do 10 týdnů "ochutnával". Já se bála hlavně žvýkaček, ale kamínky jsou taky fajn - i na zánět žaludku. Já prostě ostře zařvala FUJ a jakmile to vyplivl, dostal něco extrasuper, aby pochopil, že mu za to ten posmrkaný papírový kapesník apod. prostě nestojí.

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 06:34
- Nahlásit

borrasca
Ten můj žral podobné "dobroty" hodně dlouho cca do 9-ti měsíců už jsem nevěděla jak na něj, měla jsem strach, že se někde otráví atd...vždy utíkal na hnůj, tam si nacpal plnou hubu. Někdo to řeší košíkem, nebo má psa neustále na vodítku.Kameny mi sice nežral, ale zbytky jídla, hovna, papírové kapesníčky atd...no to bylo něco, to si vždycky člověk uvědomí, jaký dělaj lidi venku nepořádek. Samozřejmě se nedal chytit, tak na něj přítel zkusil metodu (např.když žral kapesníček) no ty si šikovnej, ukaž co to máš? klekl si, pes přišel a kapesník jsme mu vytáhli....no divadlo

A jak píše corgi-taky nedávám jogurt s ovocem, ale třeba jen s piškotama a medem. Ovoce s jogurtem prý kvasí.
A pozor na kaštany!

Matejka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 07:56
- Nahlásit

Tak my teda jogurt s ovocem běžně dáváme a bez problému

borrasca
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 09:50
- Nahlásit

nikihoney: ti jsou krásní

kachna_: no ale je to nejefektivnější způsob a navíc si to pes nevztahuje k páníčkovi, ale k něčemu "zhůry", nesmí mě u toho teda vidět, že to házim... Nechci jí pořád vodit na vodítku nebo s košíkem. To raději ať se lekne, když chce něco pozřít...

corgi: no večer měla průjem, ale teďka ráno už ne...no já taky ostře zařvu FUJ, jenže jak pak k ní letim jí to vyndat z držtičky tak utíká a rychle to spolkne. Když se mi podaří jí to vyndat, tak pak dostává ňamku. No tak je mi nadějí, že jí to snad přejde Sehnerovou jsem četla, ale četla jsem už spoustu zdrojů a normálně se to smí. Prckovi to ale nechutná, takže papá jen jogurt bez ovoce...

denky: jo tak ten postup zkusím taky hi a ona přijde snad a vyndáme a dostane dobrůtku , med jsem zkoušela, nechce, lízne a jde pryč a jak ho zamíchám do jogurtu tak se nedotkne. Možná jí to časem přejde...

Včera jsem spařila tu nastrouhanou mrkev, celer a nasekala nadrobno hláv. salát a zamíchala do masa a dneska to docela papá. Teda netváří se u toho nic moc, ale jí to... Mě přijde, že jak byla od pupíka na granulích, tak všechny ty nový chutě jí přijdou prostě blbý, ale nebudu to vzdávat, budu jí to dávat pořád dokola a snad se jí to vtiskne

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 09:58
- Nahlásit

borrasca
no ale je to nejefektivnější způsob
já nekritizuju metodu, jen já bych se pak asi nedostala bez klíčů domů, protože bych je natuty ztratila

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 11:21
- Nahlásit

Klíče spolehlivě nahradí např.plechovka s kamínky nebo prodávají chrastící koule. Nebo řetízkový obojek stojí 20Kč a účel splní
Já jednou takhle po pejskovi hodila vodítko...zakňučel a pak jsem si všimla, že má šrám od karabiny pod okem....jsem si nadávala

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 14:04
- Nahlásit

Ahoj, mam dotaz ( a nechce se mi pročítat 157 stran) v jakym pomēru mam dávat svalovinu/ vnitrnosti/ kosti/ chrupavky ?? A pak ještē jestli ma dávat pokaždy i zeleninu i prilohu ( testoviny, vločky, ryže)? Jo a na psy 39 a 32kg kolik masa dennē?? Diiiik

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 14:08 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

zuzanarosakova
nechce se mi pročítat 157 stran
Když se každý bude takhle ptát, tak tu bude těch stránek za chvíli ne 157 ale 15700 Což takhle najít si tohle všechno tady?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 14:39
- Nahlásit

corgi
Ok dik jinak jsem dnes nakoupila maso a prijde mi, že to bude asi trochu dražší než krmit granclema..kde kupujete maso? Je to u reznika levnejší než v supermarketu? Vetamix nechcu.

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 15:25
- Nahlásit

zuzanarosakova
Tady u nás je tedy řezník dražší než kterýkoliv market, ale je to poznat na kvalitě. Pro psa bez ostychu nakupuju Vetamix a jsem na průměru 52Kč týdně - na granulích 150Kč (takovej jsem vůl, že jsem si to schválně vloni spočítala)

jindra67
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 15:52
- Nahlásit

corgi
moje řeč, pes je pes, i když pro něj člověk chce to nejlepší , nakupovat u řezníka je opravdu luxus. Na nějakých stránkách jsem četla, že dotyčná kupuje vše v BIO kvalitě, to bych chtěla mít její výplatu.Myslím si, že už krmení klasickou syrovou stravou z Vetamixu, uděláná pesanovi dobře v bříšku.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 17:02
- Nahlásit

jindra67

Ale hodnē lidí tady teda vetamix pomlouvá, že je tam hodnē vody. A 52kč tydnē, to je teda ulet, dnes jsem koupila normální maso v supermarketu, žádné bio a pul kila hovēzího stálo 51kc, mam dva psy a podle stranek, co mi dala corgi bych mēla dávat každymu cca kilo dennē. Vnitrnosti a ruzny kridla a pracky jsou levnējší teda, ale svalovina se taky musí dávat prece. Plus ještē zelenina...

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 17:15
- Nahlásit

zuzanarosakova

K těm cenám - dávám taky kilo masa denně, objednávám od Vetamixu (s masem od Vetamixu jsem spokojená, většinou žádný problém není), objednávám cca 1x za dva měsíce a platím cca 1100,-. Občas něco koupím ve slevě v krámu, plus zelenina, bylinky atd. No, počítám, že dám za žrádlo měsíčně kolem 1000,- Kč. Granulema jsem nikdy nekrmila, takže nevím jestli je to víc nebo míň, ale mě to nějak na zruinování nepřijde.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 17:35
- Nahlásit

VerčaZ

No on ten vetamix je asi o dost levnējší než normální maso. Kdybych brala vetamix, tak by mē to teda vyšlo cca na 2000 mēsíčnē,plus zelenina, bylinky. Granule mi vyšly tak cca 3000, tak uvidim, jak to bude s tim masem, zatim se mi ten vetamix brat nechce..

jindra67
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 17:52
- Nahlásit

zuzanarosakova
já bych to zkusila, ono možná záleží na jaké trase jsi, třeba ti s těmi problémy byli na konci dvoudenního rozvozu. já jsem ještě neodebírala,můj pes má teprv dva týdny, ale kontaktovala jsem paní, co bydlí kousek od nás, zda by mi na zkoušku něco nevzala a ona říkala, že byla vždy spokojená. Jen jsem chtěla říct, abys to nezatracovala.jo a s tou vodou v mase, tu mám i od řezníka

Vero
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 18:05
- Nahlásit

zuzanarosakova
zatim se mi ten vetamix brat nechce..

Tak ho neber, nakupuj ho ve zverimexu a uvidíš, jak budeš spokojená, nemusíš hned objednávat... (Navíc u zveráče by mohli mít ošetřenou tu délku trasy, kdyby to bylo, jak myslí jindra67, aby jim zákazníci neutekli.)

Jinak v supermarketu bývají docela často slevy na maso, co mu končí záruka, a vyjde to ještě levněji než Vetamix, ale zas se to moc nedá předem naplánovat...

Já kupujuu svalovinu jen od vetamixu nebo ze slevy, u řezníka docela často kupuju krky, křídla, nohy atd. - žádné problémy...
Na svalovině od řezníka by ses ale asi fakt spíš zruinovala.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 18:32
- Nahlásit

zuzanarosakova
Kilo masa na zlatáka v nízký zátěži je faaakt děsně moc

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 20:09
- Nahlásit

jana33
Ale tam psali 2-3 procenta z váhy a Rambík má 39 kg a je uplnē štíhlej, rikal to i doktor. Rocky ma 32 a je nežravej, vlastnē kvuli nēmu jsem začla krmit syrovym, vúbec nechtēl granule, žral tak jednou za dva dny a hodnē zhubnul, tak jsem si rikala, že mu budu dávat stejnē jak Rambíkovy ze začátku, aby trochu pribral.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 20:11
- Nahlásit

jana33
A jak se mērí zátēž? Co je nízká, stední a vysoká, abych si to dokázala predstavit.?

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 20:16
- Nahlásit

Ty 2-3% jsou celková dávka,nejen maso (tedy jestli jsi to tak myslela,tak se omlouvám).Pes,který chodí pouze na běžné procházky je v nízké zátěži. Ve střední pokud kromě procházek i intenzivněji cvičí, ve vysoké aktivně pracuje (samozřejmě plus mínus).

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 20:33
- Nahlásit

jana33

Chodíme každy den ted plavat, tak pul hodiny plavou, pul hodky zbytek procházky, cvičíme každej den chvilku, cca 10-15 minut, dokud je to baví a jednou tydnē cvičák. Tak to je asi nízká zátēž že jo? Jinak jsem si toho nevšimla, že je to 2-3 procenta celkem, takže teda 0,8kg ( takže dvakrát 400gramu) a 20dkg zeleniny. Dneska jsem to dávala poprvé, tak jsem jim dala trochu víc no

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 20:37
- Nahlásit

zuzanarosakova

To je hodně nízká zátěž, ale vzhledem k nožkám to jiné nebude.. Ať se vám daří

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 20:42
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Dík s tēma nožkama to jinak nejde no, když traba dlouho lítaj na procházce s dalším psem, tak Rambík pak večer kulhá

Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 21:16
- Nahlásit

zuzanarosakova
ja bych se toho Vetamixu tak moc nebala, taky tam nakupuju a jsem spokojena, vody mam v mase vzdycky malo a zatim nikdy jsem nemela nic zkazeny nebo rozmrazeny. Zato kamoska ted kupovala ve zveraku taky vetamixovy maso a pulka z toho co nakoupila, tak po rozmrazeni desne smrdela, kdo vi co tam s tim delali Ale je to jak kde. Taky muzes zkusit tenhle shop http://shop.zufrikteam.cz/, taky maji maso a myslim, ze toho nemusis vzit tolik jako u vetamixu.
Jinak 800 g masa dostava muj 35 kg flat, co ma denne 3 a vic hodin fakt aktivniho pohybu, takze mozna se dostanes casem jeste na nizsi davku

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 21:24
- Nahlásit

Kaccka
No tak spíš začnu s nižší dávkou a kdyžtak to zvyšim, nechci, aby hlavnē Rambík pribral kvuli tēm kloubum.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 21:29
- Nahlásit

zuzanarosakova
Náš labroš 38kg dostává půl kila masa a zátěž má větší. Osmset gramů dostával v období honů,kdy za den naběhá klidně 50 km.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 21:45
- Nahlásit

jana33
Pul kila? Tyjo, tak to by mi Apollo asi zdechnul hlady a uz by z nej byla kostricka Na pulkile jsme zacinali, ale hubnul, tak jsem to postupne zvedla na 800 a zacinam obcas davat i prilohy, tak dve kilca nahoru by mu neuskodily, ale pribirat uz nejak nechce.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2010 21:49
- Nahlásit

Kaccka
Ale nezapomínej,že ty máš ještě mladocha ve vývinu,Samovi je 7. Fanča 31 kg dostává taky 700g masa,plus přílohy a je jak lunt.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání