Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Pumpa
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 09:57
- Nahlásit

janika

a každej jsme jinej, tak proč nutně dělat to, co dělají druzí, když mi to třeba ani nevyhovuje?

to Tě přece nepřekvapuje, ne?, to dělaj lidi vodjakživa, jsou z tý postele rozlámaný, ale budou Ti tvrdit, jak je super, jenom proto aby byli kůl

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 10:30
- Nahlásit

denyk
Ha to mohl byt docela dobrej humac s tim mrazakem...Kamardce doma vypadly pojistky kdyz byla na vode a kdyz se po par dnech domu vratila, tak ji to malem zabilo, vsechno vytekly v ruznym stupni rozkladu

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 11:23
- Nahlásit

Přežili jsme

muf
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:10
- Nahlásit

Mě krmení masem celkem láká, ale teď mám doma 3 měsíční štěně BŠO a dvouletou IS. Nechce se mi ale začít laborovat se štěňetem, tak asi počkám až vyroste a potom přejdu u obou. Jinak vet mi řekl, že proti krmení masem vůbec nic nemá, pokud se mi do toho chce investovat čas. Trval ale na vaření a přidávání roboranu.
Tak bych řek, že přístup lepší než u většiny z vás.

Montik
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:16
- Nahlásit

muf
mě by zajímalo, proč trval na vaření.... zeptal ses ho?? vážně by mě to zajímalo..(vařením přeci to maso ztrácí všechno to důležitý....)

muf
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:35
- Nahlásit

Montik
Šlo mu o usmrcení případných parazitů. Věděl, že pesi budou mít silnější žaludeční šťávy, ale nezdálo se mu to dostatečné. Jsou to už asi dva měsíce, tak si přesně nevzpomenu jak to říkal.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:40
- Nahlásit

muf

Tak vet musí dycky mít nějakou námitku, jinak by nevypadal jako odborník

Montik
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:44
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
asi tak..

né,mně to přijde vážně k smíchu, tyhle povídačky o parazitech, krvelačnosti a tak... Moji psi žerou syrový maso už bezmála dva roky a pokaždé, když dávám trus na rozbor, tak žádné parazity nemají.... Takže se opravdu netřeba bát syrového masa...

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:48
- Nahlásit

MontikLucie Kratochvílová
třeba myslel salmonelózu apod.

muf
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:52
- Nahlásit

Já se tedy nebojím podávat syrový maso. Už jsem si o tom přečetl hodně diskuzí a vesměs všichni co tím krmili byli spokojení. Jen se mi nechce začít testovat na štěněti ve vývinu dávkování a poměry. Navíc Lady (ta starší) je celkem frfňalka a nechává, zase Aira by zežrala všechno. Takže dávat jedné to a druhé ono by bylo dost zajímavé. Lady si to někam schová, Aira to zbaští a já pak nebudu vědět proč to a ono

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 13:55
- Nahlásit

kachna_

Možné je všechno, i tu jsem měla

Matejka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:34
- Nahlásit

muf
Pokud máš načteno a hodláš přípravě věnovat nějaký ten čas (i když ono ho zas tolik není potřeba), tak bych se krmením masem u štěněte nebála. Já převedla malou na maso v 9-ti týdnech, bez jedinného problému. Teď je jí rok a půl, je to velké plemeno, rtg 0/0, preventivní rozbor krve v roce bez chybičky...A to krmení nijak extra nehrotim, stačí trochu přemýšlet. Přece dětem taky nikdo nic neodměřuje na gramy, přijde mi, že u psů se to hrozně hrotí a řeší...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 08:36
- Nahlásit

Matejka

Matejko, no jasně, že se to hrotí a řeší, protože marketynk a reklama fakt hodně působí na člověka a těžko se od toho někdo odpoutá, je to jednoduchý a kdo by dneska chtěl samostatně přemejšlet )))) Včetně vetů

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 10:22
- Nahlásit

kachna_ proč nedáváš roboran ? Tvému psu stačí, co si vytahne z krmení, nebo máš s roboranem špatné zkušenosti ?

pro muf - parazity a salmonelu může pes chytit běžně na procházce, stačí, když olízne nějaký hnus.. Tak se neboj, taky jsem se bála, po chvilce uvažování jsem zjistila, že zbytečně Navíc maso krmíme většinou přemražené na - 14 - 18 stupňů a dlouhodobě, tak se zahubí případní parazité.

Vařenému masu bych se až tak nebránila, spousta psů vyrostla a je živa na vařeném a je to pořád lepší, než granule, ale není nad syrové maso, to uvidíš, jaké změny se po pár týdnech projeví na tvých psech - od velikosti hovínek, po lesklou a hebkou srst, až po krásném nasvalení.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 12:45
- Nahlásit

Eva a Dasty
nemám špatný zkušenosti s roboranem, jen prostě nevidim rozdíl při jeho podávání a bez ), já taky nejim umělý vitamíny, mám-li dost pestrou stravu
Přidávala bych ho, pokud bych dávala jen těstoviny (rýži, vločky) a maso.
Pokud bych kombinovala granule a maso, tak bych se přidávání umělej přídavků hodně bála, pokud se tedy dá věřit tomu, že umělé doplňky se nevyloučí (já mám poslední dobou pocit, že věřit se už nedá ničemu ).

Pumpa
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 13:06
- Nahlásit

janika

tak to si v řiti... vubec nejsi svjetová...

muf
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 13:11
- Nahlásit

Eva a Dasty
pro muf - parazity a salmonelu může pes chytit běžně na procházce...
Vařenému masu bych se až tak nebránila, spousta psů vyrostla a je živa na vařeném a je to pořád lepší...

O vaření sem uvažoval na začátek - oťukání, a pak bych přecházel na syrové.
Mám spíš zatím problém s pořizovacími náklady. Ještě musím dondat polykarbonát na část střechy kotce (cca 5000), a jsem zatím zadlužený za materiál který jsem potřeboval na stavbu kotců (vyskytla se pro mě zajímavá možnost štěňete a pořídil si ho dřív než jsem očekával). V blízkých měsících se mi tedy nechce investovat do mrazícího pultu. Pro dva psy v klasickém mražáku toho moc neuskladním. Budu se to ale snažit pořešit co nejdříve

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 13:56
- Nahlásit

muf
Ježiš,máš dva psy,to snad není takovej problém. Buď můžeš kupovat ve městě ve zveráku po pár kilech nebo si pořídit starý mrazák někde na aukru apod.,to je za hubičku

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 15:54
- Nahlásit

kachna_ aha, tak to jo, já roboran dávám tak 2x týdně, ale pak třeba 14 dní zapomenu.. Poslední dobou vyšlo spousta článků, knih a časopisů, až jde z toho hlava kolem a ten radí to, ten zas ono a pak si vyber... Vyrábí se nový roboran - roboran klasik, v Klatovech ho měli jako novinku, je prý lépe pro psa využitelný. A vypadá a voní o dost líp, než ten prášek ze sáčku.

muf - pro začátek mražené maso můžeš kupovat i v běžných obchodech - křídla, stehna, vnitřnosti..

muf
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 19:50
- Nahlásit

Eva a Dasty
dneska jsem si dal rychlovku přes dva zvěráče. V jednom měli akorát mraženou směs bez popisu obsahu, a pak jinak vařené. Ve druhém to bylo lepší, vzal sem si na test hovězí směs 1kg od Grandu, mají tam i kuřecí a ještě něco. Neměl sem čas to zjišťovat. Jinak dnešní test se syrovým kuřecím:
Lady absolutní nezájem a Aira to hned zblajzla (ale ona sežere všechno). Lady zná jen vařené. Dostává granule zalívané vývary s kousky masa. Tak uvidím jak se k tomu postaví

borrasca
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 12:09
- Nahlásit

Ahojky holky, tak jsem ráda, že se vám žížalka líbí my jsme z ní auf...
Nooo takže u nás to vypadá zatím tak. Malá dva dny papala granule, pak začala stávkovat a to tak, že za den snědla třeba 10 ks granulí, po dvou dnech mi rupnul nerv a dala jsem jí syrové masíčko, moooc jí chutnalo, teďka zkusila i vařený masíčko a zase chutnalo, syrové krky papá bez problémů, vepř. žebra si ohlodá až na kost...ALE mléčné kaše (banán, jablko, jogurt atd...) se ani nedotkne, jen čistého jogurtu. Nevezme do držtičky ani kousek zeleniny či ovoce. Jakmile jí smíchám mrkev s masem tak raději drží dietu než aby to do papule vzala...musí mít velký hlad prostě, jinak to nechce. Samotné maso to joo, to sní rychlostí blesku, ale se zeleninou je to prý hnus...takže dávám špetku roboranu obden k tomu masu...jsem v začátcích postupně k tomu masu přidávám nějaké bylinky, koření, olej atd...no takže to zkusím jak tu pár příspěvků zpět radila Mirkoooza a uvidíme. Dneska má konzervu od Animondy a ta jí velmi chutná, zítra bude syrové maso s krkama...
A co je pozitivní, přešla bez problémů, bez průjmu či zvracení atd...v podstatě jen nekadí 4x denně ale jen 2x a někdy jen 1x a pak ať mi někdo tvrdí jak jsou granule úžasně stravitelný když 4x denně z ní vypadlo víc než do ní vpadlo
Asi bych měla když nechce zeleninu přidávat nějakej mulťák ne?

muf
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 12:40
- Nahlásit

V sobotu jsem provedl drobný pokus. Lady dostala větší polovinu kuřecího skeletu - ale zlehka jetého v mikrovlnce (na syrový se nechápavě dívala) to nakonec zbaštila, a Aira dostala kuřecí krk. Potvůrce malé bílé chutnalo, jen kdyby ten krk před polknutím alespoň pokousala.

jindra67
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 13:53
- Nahlásit

Možná to tu už bylo, ale nevíte asi kolik těch kilových válečků z Vetamixu se mi vleze do jednoho šuplíku? Objednávám dopředu, abych měla masínko v srpnu nachystané pro bafíka. A mám volné pouze 2 šuplíky a spočítáno - 18 válečků
A chci vzít hov.oháňku, nevíte jak je to baleno?

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 15:59
- Nahlásit

borrasca
ale se zeleninou je to prý hnus
Ani kdybys mrkev projela úplně totál najemno robotem a pak ještě třeba přelila vroucí vodou? To je teda strávník za všechny prachy
mléčné kaše (banán, jablko, jogurt atd...) se ani nedotkne
A na co mléčnou kaši? Prachobyčejný selský jogurt přece úplně stačí.

muf
zlehka jetého v mikrovlnce
Já bych ty skelety moc do mikrovlnky nedávala - co když se kosti "uvaří"?
jen kdyby ten krk před polknutím alespoň pokousala.
No, to by docela chtělo

jindra67
kolik těch kilových válečků z Vetamixu se mi vleze do jednoho šuplíku?
Ono asi záleží na šuplíku Já mám normál lednici s mrazákem v podobě jednoho většího a jednoho menšího šuplíku a do menšího narvu kilovek šest.
chci vzít hov.oháňku, nevíte jak je to baleno?
V sáčku, jako třeba kuřecí křídla.

jindra67
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 17:13
- Nahlásit

corgi
Dík, mám 2,5 šuplíku, tak teď začnem ujídat maso pro lidi,aby se nám tam těch 18 šišek vlezlo

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2010 21:13
- Nahlásit

jindra67
teď začnem ujídat maso pro lidi
My už v mrazáku nikdy nic pro lidi nemáme, maximálně 1 pizzu, ta je placatá. Já jsem si celkem zvykla, jen ten můj je z toho mírně nervózní...

denyk
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 06:22
- Nahlásit

borrasca
jsem ti říkala, že to možná nebude tak jednoduché, s tím jídlem oni to jsou některé potvůrky vybíravé, já když mu dám konzervu a zamíchám do ní nakrájená křídla-tak křídla pečlivě olíže a pak je nakonec sežere, aby se neřeklo...
V pátek jsem byla u řezníka, sehnal mi zelený dršťky a zase problém-jak mu to dřív chutnao, teď zase ohrnoval....
Ven jsem chtěla začít nosit jako pamlsky granule, ale všimla jsem si, že se mi do nich nastěhovali po 3 měsících červi tak šupajdili do koše.

borrasca
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 14:02
- Nahlásit

corgi: no to s tou mrkvní zkusím teda...jogurt kupuju bílý smetanový, ale chtěla jsem do toho přidat ovoce, aby měla vitamínky, abych nemusela dávat žádné syntetické. No tak jsem koupila od Phytovetu Vitamineral a budu jí ho přidávat k masu...a zkoušet tu zeleninu.

denky: však já vím, tak nějak jsem si iluze nedělala

A další věc co prcek dělá je, že žere venku co najde, šlupky ze semínek ze stromů, kameny (exkrementy neee), různé zbytky trávy atd...umí Fuj, napomínám jí, ale někdy to stihne spolknout, no a tak se dneska pozvracela a vyzvracela ty malé kamínky se zbytky stromových semínek. Asi začnu házet poblíž ní klíčema když bude chtít něco zbaštit...jak jste to odnaučili svoje pejsky?

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 14:06
- Nahlásit

borrasca
traverza

nikihoney
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2010 14:24
- Nahlásit

Pro zajímavost přidávám video, jak si naši 8.týdenní štěníci jezevčíků poradili s kuřecím křídly.

http://www.youtube.com/ watch?v=1WEdAJ-dADY

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání