Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Ravell, Pošvář, Vetamix ?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 14:00
- Nahlásit

Přemýšlím, že pokročím v krmení zvěře zase o kousek dál a potřebovala bych poradit. Starší diskuze a webky prodejců jsem tak různě pročetla, ale potřebovala bych tak nějak seskupit Vaše názory a zkušenosti s těmito prodejci.

Ravell
1. Rozváží? Pokud ano, jaké má podmínky?
2. Je někde nějaký ceník?
3. Co od nich je dobré a co radši nebrat?

Pošvář
1. Rozváží? Pokud ano, jaké má podmínky?
2. Je někde nějaký ceník?
3. Co od nich je dobré a co radši nebrat?

Vetamix
1. Co je od nich dobré a co fakt radši nebrat?

Jsou i nějaké další firmy, co rozváží? Díky moc.

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:00
- Nahlásit

impact
My bereme jen Vetamix a s tím,co bereme,jsme max. spokojený - takže hrubomletý hovězí, hovězí s drobama, držťky,vemeno, drůběží ořez, ledvinky, srdce, rybí piliny (ty jsou hodně dietní,spíš k něčemu), kapr a sumeček, losos. Co jsem zkusila a neberu je telecí, za ty prachy je na tom milion šlach a blan, kdyby to stálo polovinu,tak to neřeším,ale takhle jo. Vím,že drůběží mleté je samá kost a lidi si přes léto stěžovali na kuřata a jejich části,ale ty my nebereme,tak nemůžu sloužit. Jinak bereme sušený věci, vločky,ale to tě asi nezajímá
od Pošváře jsem ještě ve zveráku kupovala filé a ledvinky, cca před třemi lety jsem omylem koupila hrubomleté a to byl fakt hnus. Ale třeba se změnili

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:06
- Nahlásit

jana33
Díky za odpo. Právě dumám, co z toho Vetamixu vzít. Sušené mě zajímají přílohy. Budu muset tak 20kg vzít, abych naplnila těch 50kg a zároveň se mi to vešlo do mrazáku.

Pošváře jsem brala teď ve zveráku jemně mleté kuřecí a hovězí a na tom jemně mletým prd poznáš, že. Ale čoklískům chutnalo.

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:13
- Nahlásit

impact
My dáváme jen vločky, ty jsou drobnější,ale jinak standardní vločky

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:15
- Nahlásit

jana33
Vločky? To je co? Máš link?

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:17
- Nahlásit

impact
Normální vovesný

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:18
- Nahlásit

Já jsem z Vetamixu brala pořádně poprvé a jsem spokojená. Brala jsem hovězí, vepřové, kapra a sumečka, lososa, držťky... Na ostatní mám jiné zdroje, tak jsem to nebrala. Ale co jsem měla, tak bylo v pohodě. Hlavně teda ten losos - to je luxus!!!
A z příloh jsem měla vločky a těstoviny a taky spokojenost.

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:25
- Nahlásit

pawLINka
Máš mejl ohledně tutoho.

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:29 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

jana33
Už je vidím.

A jak dlouho od objednávky trvá, než to dovezou?

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:36
- Nahlásit

impact
Musíš si najít nebo zjistit, který den k vám zaváží a den předem do dvanácti hodin objednat. Pak už ti budou volat sami,jestli chceš objednat

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:37
- Nahlásit

impact
Beru od Vetamixu chvilku, ale zatím naprostá spokojenost. Jezdíme si pro zboží přímo na prodejnu, dostaneme pak 10% slevu a nemusíme brát x kg. Beru hovězí hrubomleté, s droby, hov. srdce, játra, dršťky zelené, drůbeží ořez, kuřecí křídla, kuřata celá, lososa - všechno OK. Ohledně těch křídel - jsou v pohodě, jen z nich často trčí zlomené kosti. Ale ještě se nestalo, že by si pes stěžoval.
Prošla jsem diskuzi o klasické stravě a vesměs tu lidi nedoporučovali telecí, drůbeží mleté, drůbeží s mrkví a vepřové s droby (moc tučné a moc kostí).
Škoda, že tu nemám jiný zdroj vepřového, takhle musím nakupovat u řezníka za moooc peněz. Ale i tak mi to vyjde velmi levně...

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:42
- Nahlásit

jana33
Díky za info.

corgi
Tak to já tu vepře hrubomletého mám za 12kč/kg. A vcelku se dá. Mám i přísun kuřete mletého. Ale chtěla bych zase třá na pár týdnů změnu. A hlavně třá celý kuřata bo kusy hovězího. To tu mám taky, ale jemně mleté od Pošváře a to zase čék kulový ví, co v tom je. A nikde se to nedočte.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 16:46
- Nahlásit

corgi
vepřové s droby (moc tučné a moc kostí)
Vepřové maso je obecně tučné, jinak my to vetamixí vepřové bereme a ok (bereme jen jako zpestření krmé dávky). Na kosti jsem narazila jednou, ale stížností jsem našla dost, příliš tučné mi nepřijde.
Od vetamixu bereme ještě játra, ledviny, škvarky a taky OK, jo a ještě vepřovou kůži kostky - tam ta kvalita dost kolísá.

jfi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 17:42
- Nahlásit

Naše čubiny taky s vetamixem spokojeny, ale pozor kdo máte málo místa v mražáku a chcete ryby: Losos i kapr-sumeček nemají úhledný tvar, jsou to zmražené pytlíky šišoidy (i když na www mají sumečka foto ve tvaru salámu - prý tak bude balen v budoucnu), do mražáku se šuflátky se jich moc nenaskládá.

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 17:46
- Nahlásit

jo na kůži jsem zapomněla. Mě přijde furt stejná, jen někdy je opravdu holá kůže ve velkých plátech, jindy jsou tam i odřezky. Ale kůže je kůže,ne?

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 17:54
- Nahlásit

jana33
Kuze je kuze, ale posledne byl teda ten smrad vydatnej, jedno baleni ok a druhy olezly, slizky. Ale chutnalo jim, to zase jo.
jfi
jsou to zmražené pytlíky šišoidy
To i kuratka apod, zitra priveze vetamix kolem 150 kg masa, jsem zvedava, kam to narvu.

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 17:58
- Nahlásit

Fifi
Tak "slizký" je to pro mě vždy,ale nesmrděli ještě nikdy,teda samozřejmě při vaření smrděli "jako prase"

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:04
- Nahlásit

jana33
Ja je nevarila, este to tak, stacil ten smrad zasyrova. A moje hlediska na "slizky a olezly" jsou asi stejny jako kazdyho krmice syrovym, abych tohle rekla, to uz musi bejt echt humus.

impact
Beru tedy vetamix, co je ok a co ne, uz holky psaly.
Jednou jsem brala myslim od Posvare, tam bylo mlety hovezi hnusny, zase mel levny a pekny kurata a drstky. Ale stejne jsem se pak vratila k vetamixu.

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:07
- Nahlásit

Fifi
A doveze to teda domů? Pošvář?

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:08
- Nahlásit

Fifi
Tak to já bych to syrový dávat nemohla. Máme hltače a byli by schopný spolknout celej ten balík. A syrový to krájet téměř nejde. Dělám jim z toho sulcíček, napřeskáčku s prasečíma nožičkama (nedáváme syrový ze stejnýho důvodu)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:14
- Nahlásit

já teď beru z vetamixu taky ten sýr, docela fajn je to. Jinak víceméně to co ostatní + v normál krámě dokupuju kosti a kuřecí skelety, prasečí hlavy a nožky a tak.
zrovna včera u nás Vetamix byl, teď jezdí pořád ten samý řidič, psi už ho vždycky vítaj - taky se jmenuje Králík

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:18
- Nahlásit

Fifi
Kuze je kuze
a když má jeden tupý nože, tak to naštve. taky jsem měla minulou várku.

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:19
- Nahlásit

kachna_
Já jsem si koupila novej sekáček a od tý doby bych furt něco sekala

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:21 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Ketrin
taky se jmenuje Králík
na ktery jste trase? Ho budou perdelice milovat...

impact
Jestli to byl ten Posvar, tak jo, privezli to domu. Akorat mel prijet pozdeji odpolko a ridic dorazil vo pulnoci.

jana33
Dělám jim z toho sulcíček, napřeskáčku s prasečíma nožičkama (nedáváme syrový ze stejnýho důvodu)
Na sulcicek z prasecich nozicek sem se uz vyprdinkovala, kdo se s tim ma vobirat??! Kdyz vidim u reznika praseci hlavu, i s usiskem, kg za 9,- Kc, koupim, necham nasekat a obrany to je za chvilicku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:27
- Nahlásit

Fifina ktery jste trase? Sever - Liberecko a tak, jezdí úterky. Na sulcicek z prasecich nozicek sem se uz vyprdinkovala, kdo se s tim ma vobirat??! Taky tak... to se dá, dokud má člověk 1-2 psy. Od třech už servíruju nožku celou syrovou a nikdo si nestěžuje

impact
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:33
- Nahlásit

Fifi
A má nějaký minimum?

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 18:54
- Nahlásit

Ketrin
Když ti naši blbci to polykaj a pak ty kosti blijou,což je furt ta lepší varianta než kdyby jim to zaseklo střeva,že. U nás se prostě koušou jen opravdu big kosti, jinak se s tím nepáraj.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 19:15
- Nahlásit

impact
A má nějaký minimum?
Ty ja si to uz fakt nepametam, sme to braly s kamoskou nekdy v lednu, ale myslim, ze tam bylo taky min tech 50 kg.

Ketrin
jezdí úterk
Tak to sme asi bez Kralika. Nam zavezou zejtra.
Od třech už servíruju nožku celou syrovou a nikdo si nestěžuje
To ja nemuzu, sice jsem taky +3, ale podobne jak jana33 by mi to tupice zhltly a blily, tudiz varena praseci hlava posleze behem 2 minut obrana je tou pravou alternativou na slucika pro nas.
jana33
U nás se prostě koušou jen opravdu big kosti, jinak se s tím nepáraj.
Mam to uplne presne stejne. A to este rotvicim nejlip jen lopatky, ty sou mekci a nespolknou vetsi kus tvrdyho stepu.

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 19:16 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Já sem brala teď nedávno se třemi dalšimi lidmi 7kg z Vetamixu. Po stránce kvality mi nevyhovovalo jen "Ryby" - složení: Losos a vejdlejší produkty z lososa. Moc se nevrhal po zelených dršťkách a kuř. žaludcích... Jinak sem měla ještě kuře, kuř. hřbety, hov. mleté vařené a losos (opravdu luxusní a mohl se po tom ulízat ) ...Co přidat k dršťkám, aby lépe chutnalo? Asi na to není zvyklý nikdy předtím to neměl.
Od řezníka beru vepřové maso s kostí, vepř. nožky, krůtí krk, kuř. krky...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 20:08
- Nahlásit

corgi
Jezdíme si pro zboží přímo na prodejnu
a kde maj prodejnu? ty ale asi nejsi z Prahy co?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání