Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:49
- Nahlásit

kachna_
Dík,tak tam o tm opravdu podávají všeobjímajícíc informace

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 14:02
- Nahlásit

No hlavně, že to barvěj
Přílohy jsou vyrobeny z celozrnné mouky pšeničné, ovesné a kukuřičné. Použité obiloviny byly vypěstovány v ekologicky čistých lokalitách Jižních Čech. Vyrábí na špičkové zahraniční technologii a jsou tepelně upravena extrudací, nemusí se vařit!
Neobsahují konzervační přísady a jsou vhodným doplňkem k vařenému masu a masovým konzervám.
Tato příloha je vhodným krmivem nejen pro psy a kočky, ale v suchém stavu ji můžeme podávat i všem hlodavcům (králíkům, morčatům, křečkům, aj.)
zkopírováno z http://www.trope.cz/produkty/doplnkove.htm
Dávkování je různé podle velikosti, stáří a tělesné zátěže psa. Doporučená dávka u všech druhů příloh je 40 - 50 g na 10 kg živé váhy

Aluli
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2010 18:37
- Nahlásit

ja jsem ty TROPE chtěla vzít taky tak takhle je neberu ....

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 22:11
- Nahlásit

Myslíte, že může nějak ublížit psům krupicová kaše s mlékem, max. cca 100-200ml na 1 kg masa?
Jsou zvyklí na mléčný výrobky, ale kysaný, nemají nadváhu.
(Je mi líto vyhodit kaši, když jí dítě nedojí a slepice nemáme, protože nám je sežrali ti psi.)

malinka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 22:24
- Nahlásit

V pátek měli na prodejně v Dolanech tu rýži od Trope cena +- 124,-Kč za 3 kg ( z 1 kg má být až 5 kg)

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2010 22:26
- Nahlásit

kachna_
Já si jednou za čas krupičnou kaši dělám, tak dám psům taky. Ale tak, jak to píše Sehnerka - dám jim tam místo obyč cukru hroznovej a místo granka skořici. Ještě se mi po tom nikdy nepokadili. Ale beru to vždycky jako mňamku a přilepšení, takže pak už ten den jinou mňamku tohohle typu nedám. Tož tak je to u nás.

Nori
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 11:32 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Proč je důležité dávat psovi mléčné výrobky (např. tvaroh, zakysaná smetana, bílý jogurt, kozí mléko...) Kubín mi min. týden 2x po sobě každé ráno zvracel žaludeční štávy s kousíčky kostí (měl kuř. křídla) a na mujpes.cz sem četla, že to může být z absance podávání mléčných produktů...

Dannie
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 12:10
- Nahlásit

kachna_
slepice nemáme, protože nám je sežrali ti psi

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 15:52
- Nahlásit

Nori
Proč je důležité dávat psovi mléčné výrobky
Ono je to důležité? No nevim, poté, co jsem si přešetla Sehnerku snad jedině ty zakysané.
každé ráno zvracel žaludeční štávy s kousíčky kostí (měl kuř. křídla) a na mujpes.cz sem četla, že to může být z absance podávání mléčných produktů...
Nechápu, jak by to spolu mělo souviset - jako že má málo nebo moc kyselý žaludek? Kdyby ho měl málo kyselý, tak jogurtem to asi nespravíš, kdyby moc kyselý, tak určitě ne...

jindra67
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 17:57
- Nahlásit

Chci krmit "BARFEM". a četla jsem zde velkou chválu na pí Sehnerovou. Ale v internetovém obchodě jsem četla ukázku z její knihy "Jak krmit psy" a byly tam pouze recepty , kde vařila maso a přílohy. Tak se chci zeptat, zda v této knize je pasáž o krmení syrovým. Moc děkuji

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:05
- Nahlásit

corgi
Ono je to důležité? No nevim, poté, co jsem si přešetla Sehnerku snad jedině ty zakysané.
Ještě že ty knížky nečtu.

Naši čoklidi mají mléko často a jak jim chutná. Je to ale kozí.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:16
- Nahlásit

jindra67
O syrovém tam moc není,ale stejně stojí za zakoupení,je tam spousta super tipů,jaký vitamín,prvek je v čem atd. Ono už je to dost let ,co to psala,když jsem byl na její přednášce,tak sama říkala,že už se taky přiklání ke krmení syrovým.

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2010 18:33
- Nahlásit

jindra67
byly tam pouze recepty , kde vařila maso a přílohy. Tak se chci zeptat, zda v této knize je pasáž o krmení syrovým
Jsou tam opravdu hlavně recepty na "vaření", ale ono taky co napsat do receptu na syrové, že ano (hoď tam šest křídel a podávej). Spíš je ta knížka dobrá v tom, že srozumitelně vysvětluje, proč je důležitá ta která potravina z hlediska vitamínů a minerálů. A to nejen pro psy, ale i pro lidi - musím říct, že se tou "kuchařkou pro psy" teď řídím nejen já, ale i všechny kolegyně, kterým jsem tu knížku půjčila. Třeba dřív byla lednička v práci samý ovocný jogurt "kvalitní matka", teď je to tam samá bílá klasika Takže myslím, že koupí té knihy nikdo neprohloupí.

pawLINka
Naši čoklidi mají mléko často a jak jim chutná. Je to ale kozí.
No vidíš, aniž bys to četla, tak se tím vlastně řídíš, protože kozí je jediné dobré

jindra67
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 09:06
- Nahlásit

corgi
jana33
Děkuji za odpověď, tak to si ji koupím. Budu mít prvního pejska v životě, tak mu chci dopřát jen to nejlepší.A granulky to určitě nejsou. Tak sháním informace dopředu

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 09:21
- Nahlásit

jindra67
Hahá, to jsme na tom podobně. Když jsem si pořizovala prvního psa, taky jsem chtěla něco načíst o výživě a věděla jsem, že granule rozhodně ne-e. No a náhodou mi padla do ruky tahle knížka a přesně mi sedla. Je pravda, že v té době se o krmení syrovém moc nemluvilo a já měla strach (nesmyslně kvůli možné nákaze) krmit syrovým, tož jsem vařila. Ale do téhle knížky nahlížím pořád i te´d, co krmým psy syrovým a nejen kvůli psům.

jindra67
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 09:30
- Nahlásit

VerčaZ
mne na to navedla zákaznice. Prý její pes měl torzi žaludku a známý veterinář z Kanady jí řekl, že tam se už přechází na syrové. Začala tím krmit a psi jsou štastní jak blecha. Dcera má stafbulíka a on má granule, ale pořád se v tom frfňá, takže já chci krmit jinak. Sice s tím je trošku víc práce, budu si muset koupit mražák, ale myslím si, že dělám dobře

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 09:39
- Nahlásit

jindra67
Ono Ti to pak už nepřijde, že je to nějaká extra velká práce. Najdeš si různý vychytávky, jak co urychlit. A mrazák, to holt jo, ale díky rozdílným cenám u Vetamixu, Pošváře, Falca oproti cenám v obchodě pro lidi, se vyplatí mrazák koupit. Pokud teda nejsi od někud, kde mají tyhle firmy s krmením svůj obchod.
Ale nedrž se jen téhle knihy, ta Tě nakopne, ale chce to se pořád "vzdělávat". Třeba i tady na foru

jindra67
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 10:49
- Nahlásit

VerčaZ
Já si taky myslím, že spousta věcí přijde samo. Jen jsem nyní jako prvododička, co shání vše kolem mimča a realita bývá stejně jiná.
Jen pořád nevím, jestli dávat i přílohy, nebo jen zeleninu

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 12:08
- Nahlásit

jindra67
Jen pořád nevím, jestli dávat i přílohy, nebo jen zeleninu

No, tomu staršímu, kdybych dávala jen maso a zeleninu, tak pojde hlady a dávku masa už zvyšovat fakt nechci (kvůli ledvinám, játrům). Dávám tedy i přílohy - vločky, rýže, těstoviny - podle momentální situace. On je celkově subtilnější a jakýkoli výpadek ve žrádle (třeba celej den nic nemá, protože jsme na agi závodech, atd.) je na něm vidět nebo se mi to aspoň zdá. Na zimu mám hroznej problém ho vykrmit.
Mladší sice taky nikterak netloustne, ale tomu dávám příloh jen minimum, tomu zelenina k masu stačí.

Aluli
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2010 22:00
- Nahlásit

jindra67
Knížku od Sehnerové mám taky a jsem s ní spokojená, pak mám ,,knížku" přímo o BARF a taky není špatná i když si v některých vecech odporuje s paní Sehnerovou tak je tam mnoho rad taky toho co se týče vitaminů,... co vcem je a na co to ma vliv,... a je to uz i pro stenda ale tu jsem necetla

Přílohy své psici dávám jen obcas tak jednou dvakrat tydně a to jen kvuli zimě přes léto mozna nebudu dávat vůbec. Asi fakt záleží na psovi jak píše VerčaZ někteří jsou hladoví pořád

Dannie
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 12:47
- Nahlásit

VerčaZ
Najdeš si různý vychytávky, jak co urychlit
jsem na všechny vychytávky moc zvědavá takže všichni šup sem s nima

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 14:17
- Nahlásit

Danniesem na všechny vychytávky moc zvědavá takže všichni šup sem s nima

Tak třeba tyhle vychytávky: pro mě lepší než zeleninu krájet, je ji fláknout do mixéru a jak říká Ešusová celkem výstižně, udělám bzzzzzzz a je to.
Těstoviny kupuju od Vetamixu, zalejou se jen horkou vodou, nemusí se vařit. Teď tady holky nedávno psaly něco o těstovinách Trope, že ty ani nemusíš zaljvat vroucí vodou.

JitkaH
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 14:50
- Nahlásit

Ahoj, bohužel jsme museli přejít na granule a zbylo nám 12 kg masa Vetamix - drůbeží mleté syrové 7 kg a vařené 5 kg. Pokud jste někdo z Ústí nad Labem a měl byste zájem, přenechala bych zdarma.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:54
- Nahlásit

A co to darovat do utulku?
http://www.utulek-ul.cz

Dannie
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 16:55
- Nahlásit

VerčaZ
mixér už mám, koupila jsem si stejný jako má jana 33a jsem s ním nadmíru spokojená..
spíš mě zajímá, kdy maso řežete/sekáte - jestli porcujete hned jak přivezou nebo až podle potřeby...

Fifi
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 17:05
- Nahlásit

Dannie
Ja mam 4 feny, takze maso neporcuju, dam rozmrazit zhruba 2 kg - cili bud 2 kg sisku nebo dve kusovky kilovy. A co beru jeste 5 kg hovezi smes - velka tlacenka, tak naseknu sekerkou a o parez rozdelim na casti.

Jinak dneska jsem objednavala, nemaj stale kureci zaludky, skvarky a i ty mamuti morkovy kosti docasne dosly. Toz sem aspon vzala susenyho byciho pindoura, co onehdy malem propichnul ridice v aute.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:25
- Nahlásit

Dannie
Já Vetamixem krmím převážně jen jednoho psa (pro ostatní mám jiné zdroje). Řeším to tak, že vezmu sekyru a nasekám si to jak potřebuju. Většinou se mi to podaří rozseknout napoprvé. Už jsem se zlepšila.

Dnes Vetamix došel a chyběl ještě jazyk.

Aluli
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 19:28
- Nahlásit

Dannie
Já jsem to ze začátku poctive porcovala sekyrkou na vahu denniho prijmu a davala v sackach do mrazaku ted bych se mohla vyprdnut :-D rozmrazim si kilovku a tu mam na dva a půl dne nebo to rozseknu na pul a podle potreby ,... maso se v lednicce nezkazi i na treti den je v pohode

Kaccka
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 21:08
- Nahlásit

Vyzkouseli jsme pred par dny kapr-sumecek a totalni katastrofa, i kdyz jsem k tomu pridavala kure a zakapla olejem, protoze jsem si nebyla jista co to s coklisem udela a zdalo se mi to sama kost, zpusobilo mu to chudackovi temer totalni zacpu, dva dny z nej prubezne padaly bobky o velikosti kralicich, fakt sila. Takze tohle uz nikdy vic a zustavame jen u lososa.
Dneska mel kure a hovezi ledvinu a desne mu to smakovalo. Ja teda mela pul dne pocit, ze mi od toho smrdi ruce, ale mozna se mi to jen zdalo. Kazdopadne spokojenost.

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2010 21:12
- Nahlásit

Kaccka
To je divný, u nás to ani jednomu psovi problémy nedělá,ani psům, o kterých vím,že kapra sumečka dostávají

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání