Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Aluli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:19
- Nahlásit

pawLINka
tak ja ji dávam furt i kdyz sem uz aj parkrat zapomela ..... tak jsem se jen chtela zeptat. A kámose to hlavne nebavi chystat zeleninu tak se prave ptal.

Ta trope s rasama je aj se zeleninou?

Aluli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:46
- Nahlásit

dejte mi nekdo tip na mrazak,... je lepsi pultak nebo suplikovy?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:50
- Nahlásit

Aluli
Pulťák. Dáš do něj víc. Někdo tvrdí, že se v něm blbě hledá, ale není to pravda. Já si skládám všechno tak, že vím kde co mám a není problém tam něco najít...

Jinak tip... Hm... My jsme kupovali nedávno a zjistili jsme, že co se spotřeby týká, tak jsou všechny přibližně na stejné úrovni. Rozdíl je většinou jen v ceně.

Aluli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:17
- Nahlásit

pawLINka
no to je prave dilema .... zas kdyz si kupim pultak vic se vleze ale zas mam jen jednu fenulu 19kg takze by asi byl furt poloprazdny
zas na druhou stranu tam muzu dat treba aj sezoni zeleninu/ovoce a nebude to zavazet a muze si tam dat mamka treba aj neco ,....
a prehlednost dle meho da se koupit nejake kosiky treba kdyz to nekomu vadi. jako suplik je taky dobra vec ale zas to je tezko. A jaky výrobce je tak nej ?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:35
- Nahlásit

Aluli
já mám 50l pulták na 3 psi a furt pernamentně narvanej

Aluli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 17:58 - Změnil/a: Aluli
- Nahlásit

brezen2008
ja mam jen jednu borderku co toho zas moc nesezere :-D a tech 15-17kg se vleze aj do dvou tri supliku.

Ale asi vyhraje pultak bo si chcu casem kupit jeste jednu.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:02
- Nahlásit

Aluli

Aluli, hele, jestli máš doma místo na pulťák, tak bych do něho šla, nemusíš tam mít jenom maso pro psa, ale jak jsi říkala, i třeba tu zeleninu... Co já bych za něj dala, ale už ho nikam nenacpu... :/

Dotaz pro všechny, má tu někdo mrazák venku i v zimě? Mrazí? My měli ledničku na verandě, kde je v zimě jako venku a přestala fungovat, prý potřebuje být v místnosti, kde je niminálně 15 st.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:04
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
já mám mrazák v garáži, bylo tam v mrazech i -3 a nic se neděje

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:07
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

ja ho mam na verande, ale je celou zimu vypnuty a maso je dane normalne na zemi a az do predvcerejska bylo pocasi takove, ze i po tydnu bylo maso zmrzle.

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 18:38
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
My měli ledničku na verandě, kde je v zimě jako venku a přestala fungovat
U ledniček existuje tzv. klimatická třída, která určuje, za jaké teploty bude ještě fungovat. My kupovali nedávno novou s tím, že se budeme za čas stěhovat a místo na chodbě bude v teplé kuchyni. Proto jsme koupili takovou, která je dělaná i na +31°C - no a samozřejmě tady v baráku na chodbě bylo v největších mrazech pod +10°C, takže nám též nefungovala... Jak je to s mrazáky nevím, možná mají taky nějakou klimatickou třídu, v tom se neorientuju.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 19:20
- Nahlásit

Klimaticky tridy existujou i u mrazaku. Pred nedavnem jsem ho kupovala a u vetsiny to bylo uvedeny. Ale teda jestli byly nejaky fakt na ven, to si nevzpominam... blby na tom je, ze kdyz bude mrazak venku, tak to rozpeti teplot je tam fakt hodne velky, takze spis bych tipla, ze zadnej na tohle delanej neni, ale nevim.

jablunka
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 19:35 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Měla sem pulťák venku v altánu a fungoval tam, i teď v baráku.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 20:10
- Nahlásit

jablunka

A co to bylo za značku?

Aluli
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 12:57
- Nahlásit

no nekam bych ho tu vecpala ,...:-D k sobe do pokoje mist nejake skrine :-D napriklad

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2010 13:16 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Zanussi
http://www.zanussi.cz/node64.aspx?productid=11002& QPProducts=11004,11003,11005,11006,11007,11008,110 09,8129
Akorát mám už starší,ale je to hodně podobné.

Nori
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 09:49
- Nahlásit

Jaký přidáváte olej? Nyní dávám za studena lisovaný řepkový, chci zkusit zase jiný, mám možnost: slunečnicový, ze světlice barvířské, z hroznových jader, z podzemnice olejné, z vlašských ořechů, olivový olej extra, lněný olej, sezamový olej.. V kaufu (asi nemají všechny druhy, cena od cca 45-70kč)
Odkaz: URL

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:08
- Nahlásit

Nori
Dávala jsem slunečnicový, pak tu někde proběhla zpráva, že není právě nejlepší, takže dávám řepkový. Přidávám vlašské ořechy (máme velký ořešák, takže i velkou zásobu) a občas olej lososový (+ lososa k jídlu jednou týdně). Z tebou jmenovaných bych si asi vybrala lněný nebo lněné semínko a sezamový nebo semínko. Taky je dobrý pupalkový. Ale musí se vyzkoušet, jestli pes po některém tom oleji nebude vyloženě průjmovat - pak bych jím polila jenom podávané kosti.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:12
- Nahlásit

Co je dobré na řepkovém oleji?

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:15
- Nahlásit

Nori
mám možnost: slunečnicový, ze světlice barvířské, z hroznových jader, z podzemnice olejné, z vlašských ořechů, olivový olej extra, lněný olej, sezamový olej..
Ani nevim, ze jich je takovych druhu.

Ja olej zadny extra nepridavam, obcas zakapnu zradlo olivovym, nekdy slunecnicovym, obcas cubky zobnou pupalku v tobolkach. A obcas dam lnene seminko uvarit do vyvaru z praseci hlavy.

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2010 18:36
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Co je dobré na řepkovém oleji?
Spíš co je špatné na slunečnicovém, ptám se já Ovšem cituju ze str. 93: studie švédského institutu prokázala, že konzumování slunečnicového oleje(krome jineho byly pozitivně testovány take bodlakovy olej a olej z kukuricnych klicku) ovlivnuje zmeny v genotypu, které mohou vést ke vzniku rakoviny až přes 50%.
Proč nás nezaráží, že už mnoho let je slun.ol. používan v pokusnych laboratořích u krys jako urychlovac rustu rakovinných nádorů?

No nejlepší bude to střídat, jako asi všechno...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2010 13:35
- Nahlásit

corgi

No já zase někde četla, že řepkový olej se používá jako palivo nebo co, ale to je jpp, jako jestli to je nějaká jiná řepka než co roste u nás, nějaká která tak nesmudí ))

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:23 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Hele teď mi dorazily přílohové těstoviny trope(edit. se zeleninou).
Jsou barvené tartrazinem o kterém se říká tohle:
tartrazin (E 102, FD&C žluť 5) je syntetické žluté azobarvivo, které se přidává do ovocných drtí, likérů, obarvených šumivých nápojů, instantních pudingů, polévek, zmrzlin, bonbónů, žvýkaček, marcipánu, marmelády, želé, hořčice, jogurtů a dalších výrobků společně s glycerinem a produktech z citrónu a medu. Může být také v povlaku lékových tablet. Společně s brilantní modří (E 133) a zelení S (E 142) se také používá k vytvoření různých odstínů zelené např. v konzervovaném hrášku.
Zdá se, že Tartrazin způsobuje nejvíce alergických reakcí ze všech azo barviv, zvlášť mezi astmatiky a lidmi s nesnášenlivostí aspirinu, dále pak může způsobovat migrénu, rozmazané vidění, svědění, sennou rýmu nebo skvrny na kůži, dětskou hyperaktivitu.[zdroj?] V bezpečnostním listu není látka vedena jako nebezpečná či karcinogenní, orální toxicita u myší činí 12,75 g/kg.
Látka je zakázaná v Norsku a Rakousku.
(wikipedie)

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:33
- Nahlásit

kachna_
Proboha proč to barví?

Nori
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:35
- Nahlásit

jana33
Protože zákazníci jsou hloupí.. stějně i tak chtěli, aby dingo suchary byly barevné... Nechápu na co. Psovi je to šuma fuk...

makrel
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:40
- Nahlásit

Nori
Kdysi byly takové přílohové těstoviny, s řasou byly šedozelené a do červena s mkrví. Nevím, proč to nebarví přírodně, když už teda.

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:41
- Nahlásit

Nori
Pak teda, dobře nám tak. Uvažovala jsem,že bych to psékům vzala,když někam jedeme a suším maso,ale myslím,že spokojen zůstaneme u ovesných vloček a sušený zeleniny

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:02
- Nahlásit

jana33
Poslala jsem jim dotaz, jestli mají bez toho sajrajtu

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:03
- Nahlásit

kachna_
A kdo to vyrábí?

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:09
- Nahlásit

Ja jsem brala kdysi obcas tyhle bobule - http://www.delikanpetfood.com/cz/krmiva.php?cid=co mplementary - jestli to je pribarvovany, nemuzu nikde najit.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:47
- Nahlásit

jana33
www.trope.cz

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání