Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 09:49
- Nahlásit

Ketrin
Zalívá se to jen třá vodou a je to hned hotový... Pro mě to má výhodu, že je mám v zásobě, když nestíhám vařit vodu na těstoviny a taky, že se mi jeden pes po těstovinách posrává a tyto krásně tráví...
Dělají i se zeleninou a s mořskou řasou.

Jinak tady - http://trope.cz/produkty/trope_rasa.htm

Složení: "Trope příloha: Tepelně zpracovaná příloha ke krmivu. Doplňkové krmivo pro domácí zvířata. Nemusí se vařit, pouze zalít teplým vývarem, mlékem nebo vodou a nechat 10 minut stát. Složení: pšeničná, ovesná, ječná a kukuřičná mouka.
Trope příloha zelenina: totéž + sušená zelenina.
Trope příloha řasa: totéž + sušená zelenina, sušené vodní řasy."

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 09:53
- Nahlásit

Ty nové produkty Vetamixu vypadají dobře, hned příště vezmu určitě to mleté telecí. Jen váhám nad žebry - mohl byste někdo, kdo to vezmete, pak napsat, jak je asi jedno žebro veliký? Snad to půjde rozseknout sekyrkou - 1 porce kostí je pro nás max. 250g, takže předpokládám, že budu muset sekat. A snad to pesan zvládne ukousat...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 11:45
- Nahlásit

pawLINka
kupuji taky tady v krámku ,bud s řasama nebo obyč kroužky žluté,je to dobrý že se to zaleje vodou a než člověk příjde z vycházky tak je to hotové
jenom nikde nemůžu najíst složení,čeho je kolik ,bo u nás to maj jenom na váhu

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 11:55
- Nahlásit

brezen2008
Složení: pšeničná, ovesná, ječná a kukuřičná mouka.

Víc jsem nenašla, ale stačí mi to. Taky kupuju na váhu, ale mám možnost jen jednou za měsíc, když jedeme na burzu, tady jsem to nikde neviděla. Proto bych to u vetamixu uvítala...

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 12:03
- Nahlásit

brezen2008
nikde nemůžu najíst složení,čeho je kolik ,bo u nás to maj jenom na váhu
Ještě mají na webu:
vlhkost 9% vláknina 20 g/kg
tuk 35 g/kg popelovina 25 g/kg
dusíkaté látky 120 g/kg

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:03
- Nahlásit

pawLINka
corgi
díkys

jinak jsem ted rozpůlila maso s droby - a taky se mě to líbí
držky jsou tedy smrad šílenej,ale taky budu brát a to telecí bych zkusila i ty kousky kilovku

no ted dávám obyč rýži s lněným semínkem a zeleninu

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:06
- Nahlásit

brezen2008
Já přílohy střídám. Vařím přílohy fakt každý den a s přílohou vařím vždycky kousek masa nebo něčeho, aby měli vývar a napili se hodně vody, když jim v kotcích zamrzá...

Teď dávám brambory, rýži, těstoviny, extrudované těstoviny, vločky a kroupy.

Tolik různých příloh nejím ani já

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:09
- Nahlásit

brezen2008
Mě teda přijde telecí kusovka dost opruz - stojí dost peněz a je to samá blána a flaksa,nejde to ani pořádně nakrájet. Pro mě to bylo dost zklamání. Ale určitě zkusím to hrubomleté

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:11
- Nahlásit

jana33
Tak kusofka je asi od toho, abys ji dávala v celku, ne?

Já nevím, já kusovky z Vetamixu neberu, protože jsou předražený (mám kusovky z vlastních zdrojů), ale nenapadlo by mě to krájet...

Pokud teda nemáš čihuahuu.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:12
- Nahlásit

pawLINka
to jako taky střídám,kroupy jsem nezkoušela,jak se dělaj? holt jsem nikdy kroupy nejedla
a ten losos nemusí být taky marný,jak čtu na forum

ale elis mi dělá starosti,to je to mrně
,když dám to samí co těm zbylejm,tak to sežere bez nechání,ale pak se začne hned drbat,takže zkusím dneska jí to uvařit a budu jí trochu zkoušet,bo vona po konzervách Migliorky,nic moc kvalita,se mi nedrbe ,ale je tam jenom 4% masa což je děsně málo
no dostali jsme vzorek hilsky ale to jí za 70 kč 400g jí jede,ale je to drahý

kolik stojí eventuálně nějaké vyšetření?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:15
- Nahlásit

jana33
promin,myslela jsem to telecí hrubomleté

a ti dva se nedrbou vůbec,takže někde bude chyba ....

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:16
- Nahlásit

brezen2008
Hills neber.
Pokud se drbe, tak běž radši k vetovi a nech si zjistit na co je případně alergická a nebo udělej vylučovací dietu.

Jinak kroupy - nasypu je do kastrólu, zaliju vodou (asi tak 2x tolik vody - jak rýži) a vařím a vařím. Nevím jak dlouho - prostě až jsou měkký. Já pro psy vařím totiž v klasickým šporáku na dřevo, a tak tam ráno zatopíme, postavím tam hrnec a vařím to jak dlouho se mi chce přikládat. Na obale napsaný není jak dlouho se mají vařit.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:45
- Nahlásit

pawLINka
díkys .-)
zkusím napřed tu vyločovku a kdyžtak udělám testík

pawLINka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:48
- Nahlásit

brezen2008
Já bych udělala vylučovací ale se syrovým a ne s vařeným...

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 16:59
- Nahlásit

brezen2008
Nejčastější alergeny bývaj kuřecí a obiloviny. Tak zkus dávat třeba týden hovězí a jen zeleninu a uvidíš.
Ad kusovka - jednak jsem to chtěla na sušení,takže na krájení a druhak i srdce nebo ledviny krájím na větší kusy, máme hltače a velký kusy taky vytahujou z misky a různě si je nahazujou a nakrouhaná zelenina je pak všude.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 18:31
- Nahlásit

tak to s droby je taky luxus
z vetamixu poprvé a jsem nadšená,jenom ten mrazák se musí sehnad větší

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 19:20
- Nahlásit

jana33
Ted jsme zkrmili prvni kusovku teleci a bylo to uplne luxusni krasny maso, az jsem si rikala jestli to neni pro psa skoda, ze bych si dala taky. Tak to jsem zvedava jestli ty dalsi co jsou v mrazaku budou taky tak pekny a nebo to bylo jen extra stesti...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 08:33
- Nahlásit

tak jsem nakoupila 10kg hovězích jater,pán měl poslední a věděl že to chci pro psi,tak mi udělal cenu 10kč za kilo

Aluli
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:09
- Nahlásit

jana33
Ja si teleci kusove nemuzu vynachvalit. Je fakt, že jsem ho brala zatím jen dvakrat ale poprve 2kg jedna kilovka uplne nadherne libova-luxus a druha taky nebyla jak rikas sama blana a flaxa. Je fakt ze tam trochu bylo ale moc ne a po druhe to bylo taky libove- asi sem měla štěstí

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:23
- Nahlásit

Aluli
Nebo já smůlu každopádně už to neriskuju, kusovky beru jen na sušení,takže buď krájím na plátky na odměnky nebo to namelu a nasuším na normální žřádlo,když někam jedu. Nebylo to použitelný ani na jedno a já málem přišla o nervy

Aluli
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:55
- Nahlásit

jana33
tak to verim no. Uvidím jak příště treba budu mit taky smulu

Kaccka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 09:21
- Nahlásit

Ze zeleny drstky smrdej, to tu uz probehlo, ale nikdo neupozornil jak nechutne vypadaj Zkusili jsme je dneska k snidani a pes byl nadsenej! Ja uz min teda, nevim jestli se od nej jeste nekdy necham oliznout
Prozatim jsem s Vetamixem absolutne spokojena, jediny co me trochu zklamalo bylo cely kure, byla to takova kostnata zluta chudinka, ale zas na druhou stranu co by clovek za tu cenu chtel, ze jo? Jinak vsechno super, zadna voda ani krev, jenom maso.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 09:23
- Nahlásit

Kaccka
vid,taky jsem čekala takové ty normál držky a vono takové,že už to někdo jedl,ale zblajzli to neuvěřitelně rychle

Kaccka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 09:31
- Nahlásit

brezen2008
Jo, presne, vypada to jako uz pouzity. A ne jednou

Aluli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:25
- Nahlásit

Kaccka
Tak hlavní je ze pesanum to je jedno a dlabou to s chutí... :-D aspon ta moja teda.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:53
- Nahlásit

jana33
Mě teda přijde telecí kusovka dost opruz - stojí dost peněz a je to samá blána a flaksa,nejde to ani pořádně nakrájet. Pro mě to bylo dost zklamání.

Minulý týden jsem kilo rozmrazila a nejedli jsme se vsichni... Bud jsem mela ja stesti nebo ty smulu.

Jinak pro lidi z Boskovic a okoli:
Na namesti je novy zverex a pan zatim ochotne objednava maso z Vetamixu a prodava dal za cenu Vetamixu. Takze mizi omezeni vahou. Ja odtud brala zatim 6 kg masa a jsem domluvena, ze vzdy poslu objednavku mailem a pak se pro to stavim.
Uz jsem byla odhodlana koupit si mrazak a takto nakonec zatim nemusim :=)))

Cesmina
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:59
- Nahlásit

corgi
Ty nové produkty Vetamixu vypadají dobře...

Kde jsou sim uvedene? Ted jsem koukala na stranky Vetamixu a zadne teleci mlete, zebra... no proste nic noveho :=(((

Aluli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:01
- Nahlásit

Cesmina
jo jsou tam -taky jsem je nemohla nikde najit, jeste je nemaji zarazene v kategorii a jsou uplne na konci
nebo dej do vyhledavace na vetamixu

Aluli
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:02
- Nahlásit

Cesmina

tady na spodu stranky URL

radkah
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 15:42
- Nahlásit

Ahoj, naše fenka prodělala nedávno torzi a já se rozhodla přejít na "maso". Ajda má ještě týden dietní-klidový režim, ale hned potom hodlám najet na klasickou stravu. Konzultovala jsem to s veterinářem a...to jsem neměla dělat. Říkal, že syrové maso ano, ale pouze to "lidské" tj. koupené v masně. Jako svoje psy miluju, ale že bych kupovala hovězí zadní v masně?????to mi ještě nejeblo. Veterinář říkal, že to výsekové se musí vařit, protože nemá veterinární kontrolu...no a můj zdravý selský rozum říka-že pokud to nebude vepřové, kde mohou být boubele, je maso z jatek -výsekové stejně kontrolované, jako to "pro lidi"-přece tam neberou nakažené kusy na porážku-od známých, kteří mají hovězí dobytek vím, co všechno s bejčky a krávami na jatka posílají-jako potvrzení o odběrech krve, očkování-u starších kusů se dělá ještě vyšetření ohledně "BSE". Tak jsem z toho jelen, ale nenechám se veterinářem vykolejit.Tak studuju matroše BARF....+příklady jídelníčků. Kdyby měl někdo tip, tak dejte vědět. Jo, koukala jsem na nabídku knih od pí.Sehnerové, ale tu o výživě jsem nenašla

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání