| Autor |
Zpráva |
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 13:18
- Nahlásit
halooo halooo mam dotaz, kdyzse nakupuje primo v prodejne vetamix nemusi se brat 50kg ze ne?
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2010 13:26
- Nahlásit
lucYnka XIII
Nemusí. Můžeš si vzít třeba jednu kilovou štanglu A vše je o 10% levnější, takže ještě ušetříš.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 13:17
- Nahlásit
Hledala jsem něco ohledně krmení dětí a našla pár souhrnnejch informací ohledně alergií, myslím, že u psů to bude stejné. Je to z kojeni.cz - zavádění příkrmů:
• Mezi možné příznaky alergie patří např.:
- kolikové bolesti
- průjem s nitkami krve
- atopický ekzém
- další kožní reakce (dítě se „osype“ vyrážkou), otoky
- časté ublinkávání či zvracení, plynatost
- rýma
- neprospívání či úbytek na váze (lze vypozorovat až po delší době)
Potraviny, které obvykle nevyvolávají alergické reakce:
Zelenina: mrkev, zelená okurka, cuketa, dýně, černý kořen, kořen petržele, kedluben, všechny zelené saláty, špenát, čínské zelí, mangold, červená řepa, pórek, květák, zelí, kapusta, zelené luštěniny, zelený hrášek
Ovoce: hrušky, jablka, třešně, švestky, mirabelky, meruňky, hrozny, meloun, banán, avokádo, borůvky
Obilniny: rýže, proso, oves
Maso: drůbeží, telecí, hovězí, jehněčí, králičí
Sladidla: čistý hroznový cukr, zahuštěná jablečná nebo hroznová šťáva
Pojící prostředky: rýžový, kukuřičný a bramborový škrob
Oleje a tuky: rostlinné oleje (slunečnicový, olivový, kukuřičný), nemléčné margaríny
Čaje: dětský čaj, šalvěj, sléz, lipový květ, fenykl, černý bez
Potraviny, kterých by se mělo potencionálně alergické či alergické dítě vyvarovat
Zelenina: rajčata, celer, paprika, pórek, ředkvičky, křen, sušené luštěniny (sušené fazole, hrách, čočka, sója), kyselé zelí, řeřicha, bazalka
Ovoce: citrusové plody, kiwi, ananas, mango, broskve, fíky, datle, bobulovité ovoce (rybíz, angrešt) kromě borůvky, jahody
Maso: ryby (včetně sladkovodních) a dary moře, vepřové maso, sójové maso
Uzeniny
Mléko: kravské, sójové, kozí, ovčí, mléčné výrobky
Vejce
Exotická koření - vanilka, kari, skořice, muškátový oříšek apod.
Med
Ořechy: vlašské, kešu, lískové, burské, pistácie, mandle
Bylinkové čaje (heřmánek apod.)
• Při zavádění příkrmů u alergickým dětí se postupuje tzv. třístupňovým systémem:
1. týden jedna složka
2. týden se přidá nová potravina k již známé a vyzkoušené potravině
3. týden se může přidat další potravinu nebo se přidá maso
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 15:57
- Nahlásit
kachna_
Ono je fakt třeba to vysledovat, např. já jsem (stejně jako spousta psů) alergická na kuřecí maso, které je uvedeno jako obvykle nealergenní. Taktéž znám alergiky na jablka, meruňky, hrozny, které tam taky jsou. Takže co jednoho položí, to druhý smlsne bez problémů, jak u lidí, tak u psů, řekla bych
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:09
- Nahlásit
corgi
Ono je fakt třeba to vysledovat, např. já jsem (stejně jako spousta psů) alergická na kuřecí maso,
řekla bych, že alergiků na kuřecí maso bude vzhledem k jejich agresivní produkci (myslím tím rychlý růst kuřat) rychle přibývat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2010 16:26
- Nahlásit
kachna_
rychle přibývat
Já s tím začala mít problémy tak před šesti lety. Teď to prostě nepozřu, protože pak by následovala katastrofa (horem, dolem, všudem by to šlo...). Ale když to někde řeknu, všichni se hrozně diví, jak může někdo mít alergii na kuře
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:06
- Nahlásit
tak mi přišel mejl stěmi cenami na těstoviny trope:
Dobrý den, bude zahájen prodej
doplňkového krmiva TROPE (extrudované předvařené těstoviny)
Skladem budou:
Trope příloha STANDARD 10kg .....................244,55 Kč bez DPH (MC)
Trope příloha se ZELENINOU 10kg .................250,00 Kč bez DPH (MC)
Trope příloha s MOŘSKOU ŘASOU 10kg ......253,64 Kč bez DPH (MC)
složení:
vlhkost
9%
vláknina
20 g/kg
tuk
35 g/kg
popelovina
25 g/kg
dusíkaté látky
120 g/kg
Krmný návod: Příloha je tepelně zpracována, nemusí sevařit, proto ji pouze přelejeme teplým vývarem, mlékem nebo vodou.
Necháme 10 minut stát a potom podáváme. Takto připravená příloha je vhodným krmivem pro psy a kočky. Pro hlodavce zkrmujeme v suchém stavu
a podáváme dostatečné množství vody. Přílohu lze krátkodobě použít jako redukční dietu pro snížení hmotnosti psů a koček. (existují balení 2 , 5 , 10 kg)
-------------------------------------------------- -------------------------
Dále dle Vaší poptávky je možné zařadit do sortimentu:
TROPE - extrudovaná rýže 3kg
TROPE Hubert - vit. poch. pro koně 300g, 2 kg ,10 kg
TROPE Super - kompletní krmivo pro psy 10 kg
TROPE MIX pamlsek, doplňkové krmivo pro psy 100 g
Extrudovaná směs pro hlodavce 125 g
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:08
- Nahlásit
jinak sindy snad hubne,alis naopak kyne,což je dobře,bo je hubenější,dasty má furt kolem 40kg,což je akorád
ted dostl kuřecí skeletu a jak baštil
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:11
- Nahlásit
ty ceny mi příjdou ok,bo mi vychází asi půl kila na + -15kč,což tady mívaj půl kila za 25
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:14
- Nahlásit
brezen2008
Ty ceny za Trope jsou podle mě taky OK, asi koupím pytel jako nouzovku, když zrovna zapomenu na rýži. Jinak můj pes už asi cítí ve vzduchu jaro, protože začal línat a hubnout. To hubnutí tedy může být tím, že teď 24h denně "pase" koťata, ale to línání z toho asi nemá
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:21
- Nahlásit
corgi
Samouš taky začal pouštět chlupy ve velkým
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:25
- Nahlásit
corgi
mě psi línaj celoročně
budu brát určitě 10kg,bo tady je to do měsíce pryč ,cena se mě líbí a hlavně to můžu vzít těch 10kg,tady mi to nechtěli obědnat a když už tak ppřes 400kč ,což je dost
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:33
- Nahlásit
brezen2008
to je fakt dobrá cena. U nás dostanu Trope příloha STANDARD 10kg nejlevněji za 330,- a to ještě se slevou, že beru víc věcí a jezdim si pro to. Jinak všude 390,- a víc
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 20:46
- Nahlásit
malinka
takže něco jako u nás,jako ty ceny
škoda že nedělaj ještě i 15kg,bo to by bylo akorát
mě se líbí,že to nevaříš,deš na vychajdu a než příjdeš máš to hotové a žádné vaření,míchání
ted dávám rejži a dastík bobky krásné
dávám i holkám,samo že najíst
sindy jenom bez příloh a elis dávám taky ale s přílohama,a jak dlabe holka moje malinká,až jí závidím jak mlaská
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2010 21:10
- Nahlásit
brezen2008
Teď mi to přišlo a už to mám v myši, že to sem švihnu. Rychlejší, noooooo.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 01:03
- Nahlásit
brezen2008
protože tam píšou, že 1kg suchýho je 5kg namočenýho, tak budde 10 kg pytel asi stačit. Naši baští stejně jen kolečka, ty ochucený nemusej, jako nedrcený kolínka.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 07:18
- Nahlásit
Ty přílohy Trope jsou za fajn cenu. V "levnějším" obchodě je kupuju za stejnou cenu. V "dražším" za jednou tolik...
Příští týden budu objednávat a už se na ně těším, protože mi mé zásoby došly.
Jinak já už budu muset nechat pséky asi hubnout. Jsou jak válečci. Dostávají denně až kilo masa a často ještě přílohu. Zajímavé je, že jsou tlusťoučcí, ale přitom jim jdou krásně nahmatat žebra a pro spoustu lidí jsou teď akorát. Pro mě jsou ale nechutně tlustí. Už snad takové mrazy nebudou, tak asi začneme pomaloučku hubnout...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 15:06
- Nahlásit
brezen2008
že to nevaříš,deš na vychajdu a než příjdeš máš to hotové
Já myslela, že normální těstoviny od Veamixu se taky nevaří, jen se nechají odstát.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 15:15
- Nahlásit
zuzkaJ
Nevaří. Ty se ale zalívají vroucí vodou...
Tohle stačí zalít třá vodou z kohoutku a nechat chviličku odstát. Za pár minut je to nasáklé. Když je málo času, tak to jen zaliju a dám jim to tak...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 15:30
- Nahlásit
zuzkaJ
nenene,tohle zaleju vlažnou vodou a jdu na vychjadu,příjdu,sleju přebytečnou vodu a podávám s něčím
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 17:13
- Nahlásit
video na hlavní straně: http://rawlearning.com/
to je u mě řádné krmení a počkejte si na poslední záběr...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 17:22
- Nahlásit
pawLINka
brezen2008
se ale zalívají vroucí vodou
Aháá
Ale jinak je Trope v podstatě těstovina, že?
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 17:25
- Nahlásit
Kupujete ve Vetamixu nějaký pamlsky? Dávám feňuli na procházkách a při výcviku takový pidikostičky velikosti granulek. Kupuju je ve zveráku ve městě, ale tam se teď nedostanu. Ale pojedu do skladu, tak že bych něco koupila tam. Ale z těch fotek nedokážu rozeznat velikost dobrot.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 18:27
- Nahlásit
zuzkaJ
No, tak jde o to, co je pamlsek, že jo Já kupuju sušené plíce, ty řežu na malé kousky a beru na procházky. Jinak ve Vetamixu mají i psí piškoty, ale myslím, že ne zrovna levné. Dřív jsem brala vepřová střívka sušená, ta jsou ale pro nás docela tvrdá - tedy nevhodná, protože je pes musel kousat. Plíci v podstatě spolkne Všechno ostatní sušené, co tam mají, se mi zdá jako pamlsek při výcviku tvrdé, takže to kupuju jako zákusek ve smyslu "po dobré večeři dobrý prasečí rypáček"
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 18:30
- Nahlásit
corgi
Tak to mě nenapadlo dávat něco sušenýho. Myslela jsem si, že je to tvrdý všechno. Plíce zkusím, děkuji
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2010 18:40
- Nahlásit
když jsou, používám jako pamlsky od vetmaixu škvarky... velikost kousíčků na výběr, a psi se po nich můžou utlouct
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:40
- Nahlásit
wami
jo taky jsem nadtim uvazovala ze bych vzala jako pamlsky škvarky ale poprvé je neměli a ted sem je nezkoušela. No jinak dávam treba varenou jatru (uvarim, osususim, nakrajim na proužky a strcim do kapsy) hezky voni navic chutna je mekka a neni vysusena- moja se dycky piskotem nebo kdyz sem davala semtam granule zadussila dycky ji to zaskocilo tak ted uz jen jako pamlsky neco "vlhkeho"
syr, kusek nejakeho salamu, parek, jatra, nebo jine varene maso.
ty TROPE bych docela vyzkošela ale myslim že 10kg je na nást trochu moc:-D Lussi stemi 19kg nesezere zas velkou hromadu:-D
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:24
- Nahlásit
Aluli
Jsou tam balení 2, 5 a 10 kg, ne?
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:06
- Nahlásit
pawLINka
ne jen po deseti
kdyz se dává TROPE se zeleninou musí se k tomu dávat ještě zelenina? Jen takovy dotaz k tomuto výrobku (ptá se kamarád)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:11
- Nahlásit
Aluli
Aha, já myslela, že budou mít i ty menší balení, co psali v tom informačním mejlu.
Tak to vem třeba s někým na půl.
kdyz se dává TROPE se zeleninou musí se k tomu dávat ještě zelenina?
Hele, já třeba zeleninu nedávám každý den a psi taky žijí. Tak bych napsala, že se nemusí, ale může přidávat.
|