Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Montik
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 09:13
- Nahlásit

Žemle
hele, je ještě malinkej.Neměl by se zaběhnout, ale je to relativní...Chce to, jak píšou holky...Hodně chodit na volno a přivolávat..Když třeba jako nechce jít,neposlechne, tak se otočit a utíkat od něj pryč. Uvidíš, jak rychle poběží za tebou. Pak je taky důležitý se mu schovávat. Když jdete ven a najednou se ti vzdálí, tak se schovej (tak, aby si na něj viděla a nehrozilo mu nebezpečí, samo) a nech ho krapet vycukat, uvidíš, jak si tě začne líp hlídat. tohle je dobrý dělat opravdu často a kdekoliv a kdykoliv... Pak ho zase moc pochválit... Musíš mít u sebe pořád něco dobrýho nebo pro něj zajímavýho..Já s přivoláním nemám problém a schovávám se mu dotěďka. Věř mu. Jo a ještě je moc důležitý, nikdy ho nehonit..Když ti začne utíkat někam, ty musíš jít na druhou stranu, ne hned za ním, a volat ho..Dokud je malinkej, neměl by být problém (samo, že se tohle špatně praktikuje, když ti zdrhá směr silnice nebo neznámo nebo tak, ale opravdu to funguje). Jo a taky bych začala cvičit to, že ho třeba 5x přivoláš a zase pustíš a pak ho jednou přivoláš a dáš na vodítko..Chvíli bude vodítkovat a pak ho zase pustíš..Pak zase přivoláš a zase hned pustíš, ať si taky zvyká, že někdy na to vodítko prostě půjde, ale že to nejni vždycky, když ho zavoláš.. Jo a ještě jedna věc, volat ho často, ale zase ne pořád, ať má taky krapet volnost..Snad jsem to napsala srozumitelně..

babou
ahojky..Já nad tím víkendem pořád přemýšlím..Možná bych přijela,ale až 8.5. večer, ale ještě to nejni jistý, páč jsem počítala s tím, že to bude v Chlístovicích a takhle daleko se mi moc nechce...

Baico
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 09:14
- Nahlásit

babou
Žemle
Tak já měla s přivoláním obrovskou výhodu, že jsem měla druhýho psa a když jsem přivolávala, tak mladej následoval staršího. Takže s přivoláním jsme nikdy problém neměla. Ale jak píše Drakka. Mít furt po kapsách nějakou mňmku nebo balónek a přivolávat a odměňovat
A s nastupováním do auta mám opačnej problém. Kdykoliv se otevře auto, tak je tam Baico nakýblovanej. On se prostě rád vozí. I v metru, když si může vybrat mezi eskalátorem a schodama, tak si to míří rovnou na eskalátor.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 10:40
- Nahlásit

Žemle

tak s přivoláním, jem problém taky neměla, jen když mi mamka jednou otevírala na bzučák, tak se chudák lekl a zdrhnul na zahradu a pak ke dveřím nechtěl. Ale pak jsme si cvičně bzučeli a strach z nebezpečného pana Bzučáka zmizel, jak pára nad hrncem. A jinak je to přesně, jak radí všichni. Clarke od malička ví, kde jsou piškoty a kdyby náhodou nepřišel, tak by o ně mohl přijít a to on si zase nelajzne...

babou
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2009 22:53
- Nahlásit

Montik
já právě taky přemýšlím, i když pro mě je to taky daleko, ale tak nějak nastejno s Chlístovicema. jsme ještě nikdy nebyly, tak ani nevím co a jak. navíc nevím, jak to vyjde s háráním, ale snad už bude po

Baico
tak to právě nám nepomohlo, že je i starší pes, spíš naopak. Bada neustále provokuje Kelly ke hře a když je s ní, tak na Kell vysí a na mě kašle. navíc u nás selhávají i ty osvěčenosti...dobrota pro ni není zase taková motivace (ač je žravá, ne za každou cenu)..míček fungoval nějakou chvíli, ale přestal..no a na cvičáku se s náma rozloučili s tím, že je "nějaká divná"...no tak bojujem..
právě jsem zvyklá, že Kelly přijde 100% pokaždý. nikdy jsem s ní necvičila, neumí předsednutí, přiřazení k noze. jednoduše na "pocem" přijde a hotovo. i když jsme jezdily na kole, stačilo písknout, ona se přiřadila ke kolu a za jízdy bez zastavení jsem ji přidržela za obojek, když bylo potřeba. ale Bada mi očividně nevěří a přijde mi, že se někdy chová jako plachý vlk a ne pes, který je u mě od štěňátka

meduzka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 08:44
- Nahlásit

Žemle:

Souhlas se všema. Já bych se ho nebála pustit - samozřejmě kolem silnice ju, ale
Jerry chodil asi tak do svých 4-5 měsíců bez vodítka pořád, on má totiž o sebe taky tak trochu strach a řekla bych, že to štěně v tobě vidí oporu, takže se nám pořád motal pod nohama a mezi nohama a když se odvážil se někde trochu začmuchnout, tak jsme šli dál a to bys koukala jak za náma pelášil. Později pak už dostával vodítko, protože se začal okoukávat a občas zdrhnul i za psem a pak bylo zavolání těžší. No ale jakmile se cizí pes vzdálil, tak byl zase navolno. Takhle to máme dodnes, s něčim podobnym,co psala montik.
Jen ho nepřivolávam moc často, abych ho tim jakoby neotrávila. Ale jde moc dopředu, aniž bych něco řekla, otočim se a pelášim si to klusem zase zpátky, je moc vzadu, rozeběhnu se dopředu a on si to fakt hlídá... navíc.. tim během trochu víc dupu, takže on zpozoruje, že se něco děje, takže nemam strach, že bych běžela už dva kiláky zpátky a pes si šel dopředu jako že se nechumelí Pokaždý když mě doběhne... a to přímo triskem, tak dostane sejra - jeho oblíbenej a pochvalu.
Ale je to fakt ... co pes to jedinec, takže mam strach,že ti něco poradim a pes vezme čáru ale snad ne.
Teď už jsme trochu dál... žádnýho zajíce a srnku nenechá v klidu Myslela sem, že se tomu vyhneme - ha ha
Ale on se proběhne a to navíc ne moc daleko a zase si to peláší za mnou pro ten sejra zmetek... Ale občas se mi povede ho od tý srnky i odvolat... To pak dam za odměnu kus sejra i sobě

Baico
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 09:02
- Nahlásit

babou
Já mám asi fakt divnýh bělouše . A jak to čtu, tak si užívám, že jsme s timhle nikdy problém neměli. Bajkonur mi to prostě všechno ulehčuje

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 09:50
- Nahlásit

Baico

o to horší to budeš mít s dalším psem...To je zákon schválnosti.. Tak si to užívej, že máš takovýho superpohodovýho pejska..

Baico
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:00
- Nahlásit

Montik
Hele já nevim, ale já už mám takovýhleho třetího za sebou

drakka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:17
- Nahlásit

Baico
no tak si to uzivej ) ja si alibisticky rikam, ze kdybych mela jen hodny psy co poslouchaji sami od sebe tak se o psech nic nenaucim, takhle musim porad vymyslet jak na ni, cim ji zaujmout a jak to zaonacit aby poslechla ) ale musim rict ze nam nahrava cas, cim je starsi tim je to lepsi, tak mozna se nekdy v 10ti letech dostanem i k tomu ze nebude utikat ani za zveri )))

all: a dneska jsme sly domu z vychazky a nejake male dite rikalo mamince "mami, ten bilej pes je jako Bolt" ))

Baico
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:27
- Nahlásit

drakka
Taky si to užívám

babou
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:37
- Nahlásit

Baico
takže si užíváš právem..já jsem si toho světovýho pesana vybrala už v Kellynce a je to přesně jak píše drakka, Bádě mě za rok naučilo spoustukrát víc než předešlí dva pesani. nikdy by mě nenapadlo, z jakých malinkých pokrůčků se dokážu mega radovat. všechno má svý klady a zápory

drakka
tak třeba taky povýšíme z albína na Bolta

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 10:49
- Nahlásit

drakka

tak to máte ještě štěstí... Tady když někdo vidí Clarka, slyším většinou :"hele, Goro bílý pes!"

drakka
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 11:53
- Nahlásit

babou
Pumpa
oboje uz samozrejme zname ) Goro, albin, kanadsky vlk (to se mi obzvlast libilo ) ) a jeste fura dalsich Bolt je ted novinka pac je to v kinech

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2009 12:28
- Nahlásit

drakka

ano a taky ten"saňovej pes", jsem na to pani řekla, že to bude teda asi pes kříženej se sáňkama. Nějak se na to netvářila. :-D Clarke sa taky díval na Bolta, říkal že dobrý. po dnešní procházce měl dokonce i ten blesk, jen jich bylo trošku více. Čím to, nevím....

meduzka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 12:25
- Nahlásit

all:
Ahojky
My už máme Bolta taky za sebou. S prckama úžasný - v kině. Komentáře neskutečný a jak mu fandili...
Nejlepší hlod nás ovšem čekal doma... Ten úšasnej šišlavej prcek se na Jerrýska smutně podíval... pohladil ho a pak pronesl napolo zklamanym hláskem:
Kdyby měl Jellýšek ašpoň ten lejžlovej pohled, viď???
Neskutečně mě to pobavilo. ale to se snad nedá takhle ani vyprávět.

drakka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 14:01
- Nahlásit

meduzka

mu mas rict ze ho Jerrysek ma, ale ze ho nesmi pouzivat

Barka
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 16:42
- Nahlásit

Žemle

na cvicaku dobry. vycvikari se strasne nehule libi. rika, ze je rad, ze jsme prisly brzo a ze bude moc sikovna. zatim jsme delaly stopu trikrat, protoze panicka je jelito. a ve stredu jsme zkouseli chuzi u nohy.......docela zahul, cvici formou hry pres balonek a nejak se u toho zadejchavam

jo a my na vycvikovy vikend jedem i kdyz to mame taky daleko. taky nevim jak to tam chodi, ale aspon jednou to vyzkouset chci. ale psali tam, ze tam smi psi od 6 mesicu...nejak nam to o 10 dni nevychati, ale to snad projde.

Žemle
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 17:12 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit

všem

kdož poradil ohledně chození - nechození na volno moc děkuji. Tak jsem ho na louce pustila...a na zavolání přiběhne. Funguje to přesně tak jak jste říkaly. Ale pořádně budeme cvičit zase až v sobotu, jsem nějak časově vytížená...a tak utahaná, že jsem neměla ani sílu odepsat dřív.
Barka

Tak fajn, že jsi spokojená se cvičákem. Však se všechno naučíš, ...já snad taky

Pumpa
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 21:56
- Nahlásit

Přeji hezký večer všem....

Tak vám teda musím napsat jak jsem rozčarovaná z OS Hafík. Paní mi měla poslat propozice akcí. Ty mi přišly teď, samozřejmě i na leden a únor. Březen duben je tam taky, ale všechny akce jsou až na jednu 4.4.2009 v sobotu, ve všední den od devíti hodin, takže se nemohu účastnit a navíc jsou konané bez psa, jen pro psovoda. Když jsem napsala, že se bohužel nemohu účastnit ani tu jedinou sobotu, jelikož máme už tři měsíce naplánovanou jinou aktivitu, napsala mi, že tu sobotu se jedná stejně jen o představení sdružení a povídání o psech a canisterapii. Podobné "povídání" bylo na úvod při vstupu do OS, někdy v listopadu. Tak nevím, co si mám myslet. Stojí vůbec o nějaké dobrovolníky?

drakka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 13:47
- Nahlásit

Pumpa
co je to za zdruzeni?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 16:07 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

drakka

Canisterapeutické sdružení... O to je to smutnější...
Myslela jsem, že bude fajn, být ve sdružení, které mám "za rohem". Je to pár kiláků od Jindřichova Hradce. No nějak to flákají...

meduzka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 13:32
- Nahlásit

all:

Ahojky!!! Prosím o informaci. Můžete poradit? Co se týče výstav tak jsem fakt břídil a tak chci poprosit, jestli by mi někdo nenapsal, co to jako je... např. viz Klatovy -
Soutěže: .... bla bla bla a pak "Nejkrásnější mladý pes výstavy = BIS Junior"
A to se tam jako má člověk přihlásit už teď??? jako zaplatit prachy a nakonec třeba někdo zjistí, že mu rozhodčí řekne, že má doma něco, co patří na konec kruhu a co pak??
Já jsem fakt výstavní břídil... Moc se omlouvam, mohli byste mě co nejdříve zahrnout informacema, než pošlu přihlášku??? děkuju děkuju
ne že bych si tak fandila, copak pes, to je možná dobrý, ale já to neumim, takže doufam, že tam nebude ten supr kritickej rozhodčí z Prahy a neřekne mi, že jsem jelito, kopyto, platí to
Předem díky.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 16:15
- Nahlásit

meduzka

Tak to ti musím napsat, že začátky jsem měla uplně stejný a při první výstavě jsem nevědomky nenastoupila na nej dorost. Hodně mi pomohly chovatelé od kterých máme holky a pak jsem našla tyto stránky http://www.nahaci.cz/stranky/p_vystav%200.htm
vřele doporučuji kompletně proštudovat a pak už jen praxe

drakka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:06
- Nahlásit

Bibinka7
ten web je zajimavy a uzasne obsahly, nejvic me ovsem zaujala cast o udrzbe nahacu - pouzivani hydratacniho kremu a peelingu )) no reknete o co ti nasi chlupaci neprichazeji )

Žemle
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 20:53
- Nahlásit

Ahoj všem

Měla bych na vás dotaz, a to ohledně krmení. Krmíte granulema, a jakou značkou? Přidáváte nějaké vitamíny, minerály? Nebo hafíkům vaříte?

Barka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 21:49
- Nahlásit

Žemle

tak ja davam rano granule happy dog, odpoledne a vecer syrove maso (nekdy ho necham prejit varem) s rejzi nebo testovinami a do toho ji pridavam zeleninu (korenovou, salat) nebo ovoce (banan, jablko...). podle toho co je doma. Asi 3x tejdne ji davam obranou hmotu z prasecich nozicek a tak 2x tejdne tvrdej tvaroh (1 baleni rozdelim do 2 davek) a 2x tejdne bilej jogurt (taky jeden kelimek rozdelim na 2 porce). vzdycky ji to zamicham do nejaky denni davky a taky pridavam obcas vajicko.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 22:00
- Nahlásit

drakka

Zapoměla jsem napsat že to je sice o naháčích, ale výstavy tam má úžasně rozepsaný, doufgám si i tvrdit že pro blbý, když jsem to pochopila i já

Žemle

Tak my krmíme granulema, momentálně jsme přešly na Anku, kvůli karotenu, protože jsou trošku po Eukanubě žlutý, s konzervou a holky prospívaj. Když byly menší, tak jsme dávaly i syrové masko, tvarohy a tak a ovoce a zeleninu si obstarávaj u dětí, když to položej nebo jim to upadne A v létě máme pod barákem jabloňovou alej, kterou Dorinka uplně miluje, tedy hlavně ty jablka

drakka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 22:13
- Nahlásit

Bibinka7
no jasne, ja si jen vsimla te pece a fakt mne to pobavilo ) pac peeling nepouzivam ani ja

jinak je to legrace jak fakt kazdymu psovi sedi neco jineho...eukanuba nam zas skvele vyhovovala a psina po ni nezloutla, naopak. Po Ance zas hubla strasne, bylo to pro nas takovy nouzovy krmivo a rychle jsme z nej presly na neco jineho. Kazdopadne co se Acany New Prairie Harvest tyce (jak jsem slibovala recenzi ) tak teda Freye hrozne chutna, ma po ni moc pekne bobky )) a celkove vypada ze je to svedci, nepozoruju zloutnuti (ale na to je jeste trochu brzo, krmime zatim jen asi tyden) a prijde mi ze je trochu energictejsi (ale to na ni mozna jen leze jaro ). Tori po seniorce taky dobra, takze dobastime zbylou eukanubu a prechazime na Acanu

Žemle
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 23:38 - Změnil/a: Žemle
- Nahlásit

Bibinka7
drakka
Barka

tak děkuji za odpovědi. My jsme doteď krmili Royal Caninem, ale vet nám doporučil - vzhledem k deficitu minerálů, a já nevím čeho ještě - jinou značku, a to Calibru. Tak uvidíme jak je bude baštit...Ale on rád všechno, tak si myslím, že problém nebude Já mu maso taky vařím, ale někdo krmí i syrovým, a mně se to nějak právě příčí...asi blbost, což? A co ryby? Ráda bych mu je dopřála, ale nevím jaké by byly nejvhodnější...No jo, začátečník

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 08:53
- Nahlásit

Bibinka7
Ahojda pani! Tak mám výsledky krve. Ľoutenka se o mě ani neotřela a jinak mám všechny krevní hodnoty ukázkové. Dokonce nemám ani zvýšenej chlesterol. Takže dobrý.
Žemle
Já krmím granulema a jednou 2x do týdne jim na ně hodim syrové kuřecí krky. Krmím ráno i večer. Když táta zabíjí králíky, tak Baico dostane syrovou hlavu a Dan pánev. Teď jsme na granule začala dávat trošku olivového oleje, aby se nám zahojili odřené lokte.
Jinak krmila jsme Nutrience a byla jsem spokojená. Ale teď zdražili, tak jsem se začala poohlížet po něčem levnějším a na závodech jsme vyhráli Happy dog. Krmím tím už přes měsíc, Baicovi mooc chutná, přijde mi živější a odpad je taky super. Beru to od kamaráda 20 kg za 850 Kč, takže cenově taky docela bomba.

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání