Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
drakka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:30
- Nahlásit

Montik
jeste jsem se chtela zeptat - kde jste vy delali ty ZOPky? a kde jste se na ne pripravovali? chtela bych to letos s freyou zvladnout, ale urcite to s ni nedam jen tak...s tori jo, ale freya potrebuje pripravu...

Montik
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:40 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

drakka
hele, to šlo přes Romana..Dělali jsem to u nich někde kousek na cvičáku a dověděla a dostala jsem se tam jen díky němu... Ale termíny zkoušek i s místem, byly vypsaný na www. kynologie.cz Já se příští rok (letos už to nestihnu ) chystám na ZZO a možná BH, tak uvidíme...

drakka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:42
- Nahlásit

Montik
jeee, letos = 2009 uz jsem trochu napred

ja bych se o ZZO jeste taky chtela pokusit ale jen pokud dokazu freye vysvetlit princip aportovani

drakka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:44
- Nahlásit

Montik
jo a staci na to clenstvi v klubu BSO? Nebo jsi jeste registrovana jinde?

Montik
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:47
- Nahlásit

drakka
jj stačí, nikde jinde nejsem...

drakka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:53
- Nahlásit

Montik
no ja bych mozna zacala agility klubem...nebo obema, pokud budou finance

drakka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:55
- Nahlásit

Montik
Jo a cvicili jste na ty zkousky jen u Romana nebo jsi i na tohle chodila na HAFBO?Ja bych potrebovala nejakou vylozene pripravku, protoze princip zkousek vubec neznam a nikdy jsem zadne nazivo nevidela, tak abych vedela jak to vypada a jak ma pes fungovat a tak...

Barka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2008 20:23
- Nahlásit

Ahoj ve spolek,

tady to nějak spinká. oni jsou vlastne vánoce ze jo. ja jsem skoro zapomnela tak co vasi belasci jaky meli vikend?
Mam otazku.......jak dlouho vam mazlikove delali louzicky a bobky doma? a vydrzeji vam ted doma bez louzicky po dobu kdy jste v praci? 8-9 hodin?

díky vam za info.

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2008 15:06
- Nahlásit

Barka
Ahojky, víkend byl ve znamení agi a pečení.. Jinak Lucky byl jako malej strašnej dobytek, počůrával se hooodně dlouho,a le teď už bez problému vydrží... jinak hafani do 4.(až 5.) měsíce neovládají svěrače, takže to chce chodit ven opravdu často...
Jinak Šťastné a Veselé fšem..

drakka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2008 21:59
- Nahlásit

Montik
do kdy? freya skoro do 10.mesice, byla jsem z ni uplne hotova, pak prestala ale kdyz na roce zacla hrat tak jste asi 2x, ale to bylo imho tim haranim...a od te doby uplne bez problemu, v soucasnosti 8-9hodin denne, vyjimecne i 10 (no a pres noc samo i dyl)

Jinak taky Stastne a vesele a hlavne zdravi

Montik
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 15:13
- Nahlásit

drakka
ahoj, no,asi do 9. měsíců, myslela jsem, že ho zabiju... byli sme třeba hodinu venku, on se normálně vyčůral, všechno a jen co jsem zapadli domu, hned louže..... Tak Klidný a pohodový Šťedrý večer.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 17:39
- Nahlásit

Ahoj všem
Náhodou naše Dorinka se to naučila do 14ti dnů co jsme si ji přivezli domů. To víte ona pro žrádlo udělala cokoliv a navíc máme dvorek, takže nebyl problém nechat otevřené dveře když bylo hezky.
Takže všem Krásné Vánoce, bohatého ježicha a hlavně zdraví, štěstí a lásku!

Pumpa
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 22:24
- Nahlásit

Krásný sváteční večer...
Abych tady přidala radu k dobru,...,měla jsem dost času, když jsem si Clarka donesla domů, takže i když to byla vojna ve dne v noci každé dvě hodiny ven, přineslo to své ovoce. Za své dětství udělal dvě loužičky doma, přičemž za jednu může můj otec, který se chtěl děsně bitkovat, a Clarke se ho lekl, až se počůral a podruhé jsem zaspala a zapomněla, že po papání se chodí čůrat, tak se demonstrativně vyčůral na rohožku. jinak, v pátek jsem ho přivezla a v sobotu večer po žvanci už mířil rovnou ke dveřím...

Také přeji všem Krásné prožití svátků...

meduzka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:54
- Nahlásit

Taky přeju všem krásný vánoční svátky a přidávám se k Pumpě...
Jerrýsek přestal dělat loužičky hodně hodně brzo a i jako malinkej, když měl průjem, tak nám plakal v postýlce, že ho asi bolí bříško a kdykoli už nemohl vydržet, tak nás upozornil, že musíme běžet. Třeba po čtvrt hodině. Fakt je moc šikovnej v tomhle. Ale jak píše Pumpa, chce to trpělivost, běhali jsme se schodů každé dvě hodiny, pak taky když se probudil, když se napapal a za každou loužičku venku byla obrovitánská pochvala a přineslo to svoje ovoce. Navíc, když udělal doma loužičku ještě ze začátku, tak za to nikdy nebyl pokáranej, bo dokonce potrestanej. Máchání čumáku v louži taky neuznávam.
Ale jak píšu, mam štěstí. Ťuk Ťuk Ťuk. Musim zaklepat.
Jinak já za ním chodím místo oběda (když jsem v práci) a zatim se ho snažim doma samotnýho nechat maximálně 5 hodin, někdy musim kvůli práci kolem 6ti a vydrží v pohodě. To spíš já mam mindráky, jestli ho netrápim. Takže venčim cca v 7o, pak mezi 11o a 12o, a pak mezi 16o a 17o jsme už spolu

meduzka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:56
- Nahlásit

měly bejt časy místo smajlíků

meduzka
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2008 21:59
- Nahlásit

A co vaši hafani a stromeček? já se teda bála neskutečně, že vydrží tak maximálně dvě hoďky, ale pořád ho ještě máme
sice když musíme odejít tak ho zabarikádujeme a koupila jsem kvůli Jerrymu přírodní ozdoby, takže stromeček je pěkně po staročesku, slaměný ozdoby, pak křížaly, jablíčka a mašličky, no ale je stejně hezkej.
První noc pod nim Jerry spal a ani nechtěl vylézt nevim proč, si myslel asi že spí pod širákem. Objímal se pod nim celou noc s polštářem a měl z toho fakt asi Vánoce

Montik
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 10:36
- Nahlásit

ahoja lidi, tak co Vánoce?? Co naježil Ježuch běláskům a ostatním hafanům??? U nás to byli samý ňamky, takže teď mám doma plnou tašku dobrot, a postupně to rozděluju. Maj toho až do jara hafomoc...

meduzka
Jinak u nás stromeček taky dobrý....U našich sice už zařvala jedna ozdoba,ale tu strhnul Monty, když letěl hlídat ke dveřím a u nás doma taky zatím stojí, i když ve výšce Luckyho ocasu už nejsou ani ozdoby, ani ty barevný hajzlíci, co se na to hážou (zaboha si nevzpomenu, jak se tomu říká...) Jinak mám hafo fotek z rozbalování dárečků, taže časem přibudou u nás na webu..Byla to vážně psina..Loni si Lucky ještě dárky nerozbaloval,ale letos mu to šlo na výbornou...Málem rozbalil i moje kalhotky

Tiffany
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2008 22:10
- Nahlásit

Ahoj lidičky, u nás Cargovy 1. Vánoce proběhly na jedničku, choval se vzorně, byl hrozně zvědavý a nic si nenechal ujít, všechno ochutnal a zabavil se hned po rozbalení 1. dárečku, žvejkal kost asi půl hodiny a byl moc spokojený, jen ležel uprostřed obýváku a museli jsme ho překračovat. Fanča už to zná, sledovala vše ze sedačky, pak si šla taky zbaštit kostičku a zase hurá na gauč. Jinak stromeček i ozdobičky drží, Cargouše víc zajímají laskominy na stole... to sedí a slintá....
Zásoby pamlsků taky máme, ty pejskové museli být ale hodní.

Jinak Vám všem, i pejskům a ostatním zvířátkům přejeme vše nej do nového roku 2009, hlavně hodně zdravíčka a spokojenosti a lásky!
Pěkně si to užijte, do nového roku vykročte tou správnou nohou, a ať běláskové ve zdraví a bez stresu přežijou tu silvestrovskou kanonádu.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 01:23
- Nahlásit

Do nového roku přeji samé úspěchy, zdraví pro pejsky i pánečky a všem pevné nervy při výcviku štěstí, lásku a aby se nám všechna přání splnila

A jakpak vaši mazlíci přežili silvestrovské oslavy?
Clarke se snažil honit petardy, tak jsem mu to zatrhla, tak alespoň seděl před chalupou a pozoroval ohňostroj a nakonec to všechno řádně zaštěkal ,rány mu nevadily ani trošku. Dělá mi samou radost

babou
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 02:04
- Nahlásit

čaučau
tady se připojuji a přeji šťastný další rok!!
Badu petardy nějak nestresovaly, ale ani nenadchly. zalezla do boudy a spala
jinak začínáme mít poměrně problém s pronásledováním zajícůuž dvakrát mi ta potvora utekla za zajícem, bez jakékoli reakce na odvolánínejhorší je, že je Báďa strašně rychlá a jak ho žene pořád blízko před sebou, tak ji to ještě hecuje, děs...dnes jsem byla venku s oběma, rozběhly se za ním. Kelly jsem v pohodě odvolala, ale s Badou bez šance Kelly já někdy nechám prohnat zajíce, ale jenom když není někde pobíž silnice. s Baďenou bude tohle kříž vůbec nevím jak to řešit, ten pud je prostě silnější než ona a bohužel i než já. nejsem zastánce stopovaček, ale že mi ji něco srazí nebo někdo zastřelí

drakka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 13:50
- Nahlásit

babou
vitej do klubu loveckych BSO ja to mam jeste o to horsi, ze mne lovi obe a to zcela neodvolatelne. Stopovacku jsem zkousela ze zacatku, nicmene to povazuju za dost nepohodlne reseni v terenu (les) kde se bud neustale do neceho zamotava, nebo je pes stejne o dost rychlejsi a ty musis porad pridupavat a pak ti podjede pod nohama a je to stejne v haji a jen se desis aby se ti nekde na ni neuskrtila.
Montik tohle resila tim ze Luckymu jednou udelala poradny vylagos a on uz to nikdy nezkusil, ale to imho neni opravdovy lovecky instinkt, to je jen takove vybihani
Taky muzes zkusit elektricky obojek, nekdo radi hazet klice, nekdo radi totalni ignoraci kdyz se pes vrati (odvrzeni od smecky) atd. Tech moznosti je fura...asi pro zacatek bych radila zkusit minimalizovat sanci ze mi pes utece za zveri, tzn. vyhybat se mistum kde jsou zajici, eventualne skrz ne chodit se psem na voditku. Obecne si psa drzet bliz u sebe a hodne hlidat teren - kdyz zajice uvidis driv nez pes tak mas velkou sanci ze ho odvolas...

babou
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 16:14
- Nahlásit

drakka
ahoj, no právě i příjde dost evidentní ten rozdíl mezi oběma feňulema. vidím, že Kell má spíš radost z pohybu a je v tom asi jen adrenalin, s čímž je odvolání slučitelný. ale Bada to má od štěnda, už jako prcek koukala po ptáčkách, když byl na zemi nebo keři, hned to v ní budilo cukání (ještě, že nemá křídla, by mi frnkla). ona je takovej nezávislák, je schopná se ode mě docela dost vzdálit a jen pokukuje, jestli ještě jdu. zase Kelly je naopak mega závislák a nehne se ode mě na 2 m, když to není potřeba.
na stopovačku kašlu, neumím s ní a vlastně ani nechci umět..při pomyšlení na ní jenom vidím sebe i psa v chumlu smyček..navíc si myslím, že pes není blbec, že pozná kdy ji má a kdy ne a podle toho už se umí zařídit elektrika mě taky napadla, ale s tím ještě počkám. asi pro začátek zkusím bílou držet víc u sebe a bý aspoň trošku všímavější než onato je asi jediná prevence

drakka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2009 17:04
- Nahlásit

babou
jojo, to je ono, to jsou ty symptomy mne osobne se elektrika nelibi vubec, byt nepopiram ze to mit vysledky muze. Moje cesta je v tomhle pripade fakt prevence - porad sleduju psa a okoli...kdyz vidim ze zacina bystrit a pokukovat tak ji hned privolavam, eventualne dam na voditko a jdeme kus na voditku. Taky jsem holkam obema poridila dogtrekove postroje a kdyz jdeme do lesa nebo za tmy tak jsou na postroji - ja mam volne ruce a je to vlastne docela prijemne pro nas vsechny. Takhle jsem s nima taky zacla chodit behat Blby je ze Freya ma obcas tendence se jit jen tak probehnout i bez zvere ale zas radsi mam tenhle vcelku civilni zpusob nez elektriky a pod.

babou
Člen
# Zasláno: 3 Led 2009 00:05 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

drakka
právěže je to v ní, nějaký klíče po ní házet nebudu..než je vytáhnu z kapsy, pes bude ten tam jinak si myslím, že v tomto případě i následná ignorace je na houby. v daným okamžiku pronásledování jí asi nebude vzrušovat, že ji potom nebe mít nikdo rád a kdyžtak to pak přetrpí (navíc ta ignorace a nasransot přijde vždycky sama od sebe)...spíš jsem myslela, ji po tom co se vrátí odložit na delší chvíli a větší vzdálenost, přivolat a na voditku odpochodovat dom. taky je to do jisté míry ignorace, ale taková aktivnější. jinak dořvat ji taky nemůžu, protože ona je na tohle hrozně citlivá, když se jen nadechnu na hlasitější kárající slovo, tak stáhne uši a krčí se...pak už se psychicky sesype (takže mě docela cepuje v sebeovládání )
ta eletrika je, bych řekla, tak max pro hluchýho psa pro pozitivní výcvik. v našem případě bych to osobně chápala zase jako trest a to nechci.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 12:33 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

Tady to nějak spí...
babou
jak jsi psala, že se krčí a stahuje uši, ten můj zmetek je velikej herec, krčí se, stačí se napřáhnout a ječí, když jdeme po ulici vypadá to, jako bych ho týrala. mám lehkou motivační rákosku,která stojí u dveří, a když už to přehání, tak ho s ní švihnu,ale zbytečně psa bít má asi spíš negativní vliv na celkovou výchovu a soužití.
http://img.fotoalba.centrum.cz/img2/9692/16859692_ 4.jpg
http://img.fotoalba.centrum.cz/img1/9691/16859691_ 4.jpg
http://img.fotoalba.centrum.cz/img3/9690/16859690_ 4.jpg

Pumpa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 12:45
- Nahlásit

Ještě jsem se chtěla zeptat...
Máte taky doma takové vodomily?
Ten můj troubík zbořil led na celém potoce a než jsem tam stačila doběhnout a vyřvat ho ven z potoka, tak byl celý mokrý, ale bez problémů se tam kachnil...
Pak vážil asi metrák, jak to na něm zmrzlo, než jsme došli k autu.

drakka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 13:16
- Nahlásit

Pumpa
odkud ty mas vlastne psika?z jake CHS?

Montik
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 13:46 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

Pumpa
ahoj, Lucky je taky vodomil a sněhomil taky... Moh by se rochnit ve sněhu pořád.. Dneska už snad vezmu ven foťák, tak udělám nějaké fotečky... Jo a vůbec, jakto, že nejsi v našem klubu?? Šup, šup, sepat a poslat

babou
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 14:48 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

Ahojte,
Pumpa
tak to rákosku nepotřebujem, ona je Bada hodná, takže zase tak moc kárat nemusím to jenm někdy, ale na ni opravdu stačí jen slovně a hned je z ní podřizující se andílek jinak voda je její živel sníh ji nadchnul, ale musel přetrpět, že to dost studíííí, z toho byla docela vedle. koule nepolyká jako Kell, ale plive a ty kreace, co vymýšlela, aby nemusela stát na sněhu všema čtyřma...jinak fotečky se líbí...a jak píše Montik, koukej vyplnit dotazník

drakka
tuším, že Pumpa má bráchu od Tiffany Carga, ale bez záruky, kdyžtak mě opravte

Pumpa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:03 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

babou
přesně tak, jsou bráchové, klucí Ch.s. Queen of twins

Jo, kreace doslova taneční jsme taky viděli vlezl někam, kde to bylo víc namrzlý, mezi polštářky si našlapal krystaly ledu a pak tancoval z jedný na druhou a klapal u toho zubama

Mám ho doma, ale nějak nestíhám všechno dohromady s prací a cvičák, ještě koně, CNS Hafík, mám toho moc

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání