Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:50 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

LuSta
Do odkazů si nás klidně dej. My budeme jenom rádi.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:59
- Nahlásit

Baico
Tak to je super, doufám že jsou všichni v pořádku! Moc děkuju za zprávu!!!

Baico
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:06
- Nahlásit

Bibinka7
Jo štěnda mají všechna přes půl kila a Kulíšek je prej v naprostým klidu.Jenom prej kdyby tam byla nějaká holčička.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:09
- Nahlásit

Baico
Tak to je super, třeba byla ještě jedna schovaná, tak jako Athosek junior
Hlavně že jsou v pořádku !

Baico
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 09:26
- Nahlásit

Bibinka7
No nevim, to už by rodila víc jak 24 hodin. Já myslim, že už to bylo všechno.

Montik
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:20
- Nahlásit

LuSta

Samo si nás tam dej, to je jasný...

Drakka

Ahojky, hele, s tím kocourem to může být přeskok jako hrom....Bych mu to netolerovala.. i když nevím, jak se umravňujou kočky, no... Třeba si je oba vzít k sobě a hladit a jakmile by něco zkusil dostal by - já nevim- třeba facana?? ( vážně nevím, co s nasratou kočkou....) Ale nenechat to jen tak.... Jinak s tebou ohledně povahových testů souhlasím.... Kdyby nějaké byly, tak by to třeba vypadalo krapet jinak....Chjo..

Lucie a Gar

Vítám tě.... Hele, já mám aportéra blázna, do jakýkoliv aktivity zapálenej, ale on je blázen celkově, prostě hyperaktivní magor, no....Ale zase to je vykoupené tou jeho povahou nervního až bázlivýho tvora, no.... Jestli můžu poradit, tak opravdu pečlivě vybírat chovku, hodně se koukat (výstavy, svody, bonitace), investovat do výběru opravdu hodně času, pak se ti to vyplatí... si myslím, že tohle u bílých platí dvojnásob.... Jo a bílej von je furt, po procházce buď spláchnu ve vaně nebo když to oschne, tak bordel opadá sám...

Montik
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 10:50
- Nahlásit

Lucie a Gar
Jo a jen tak mimochodem.. kukala jsem na tvoje stránky, a jak je ten svět malej... Znám se s Efkou (chodíme spolu do práce a venčit a tak), co má Ajšu (Aida z Kašnického dvora), takže o Vás choďáckejch toho vím vcelku dost... A co to, že další hafan nebude choďák??

Baico
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 11:19
- Nahlásit

Bibinka7
Tak to zůstalo na sedmi klucích jako bucích. Eva teda mooc chtěla holčičku, ale příroda je příroda.

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 11:22
- Nahlásit

Baico
To je jak naschvál co Vím že ji chtěla povídala mi to, škoda tak příště. Alespoň že jsou v pořádku! I tak je to pěkné, kdyby chtěla samý kluky, tak se jí to nepovede.

Baico
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 11:25
- Nahlásit

Bibinka7
No to bylo loni. Chtěla kluky a byly z toho holky a Athosek junior.

drakka
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 11:38
- Nahlásit

all
diky za moralni podporu, kocour byl vcera stridave uklidnovan a stridave umravnovan, dneska rano uz vypadal mnohem klidneji, nechal k sobe od freyi cuchnout aniz by se tvaril jak zjezena bitevni koule, tak snad to bude dobry. Freya je v tomhle nastesti nezmar, sice se mu vyhyba, ale zas se pred nim uplne neschovava a kdyz se tvari neutralne tak se snazi byt pratelska - no aspon ze tak, bych hrozne nerada doma resila nejake mezidruhove valky.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 14:01
- Nahlásit

Montik
Tak ten svět je fakt malý!

Jinak mě se švýcarák líbil vždycky, akorát jsem jako prvního psa chtěla raději něco menšího. A to že bych chtěla vyměnit choda za švýcaráka to ani z legrace. Choda chci pořád, ale u nich už vím co a jak (s mlaďochem se už tak nenadřu), tak bych ráda zkusila i jiné plemeno. Protože si právě myslím, že je lepší si zjistit co nejvíc informací, začínám to řešit už teď. Doufám, že to vyjde a budu mít smečku "black and white", to bude něco.

drakka
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 21:17
- Nahlásit

tak atakovani freyi kocourem pokracuje freya uz se boji trochu i kocky, ktera proti ni nic nema...chjo...

babou
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 22:13
- Nahlásit

drakka
tak to mě mrzí...našla jsem fórum, třeba by se tam dalo něco vyčíst, proč to vůbec kocour dělá a co s tím můžeš dělat ty. já se v kočičí psychologii moc nevyznám, já beru kočky za falešný tvory: http://www.kocky-online.cz/forum/viewforum.php?f=1 3

LuSta
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 22:18
- Nahlásit

drakka
Tý jo, to je blbá situace. Bydlíš v bytě? Kočky jsou takový nepředvídatelný... Taky bych nevěděla, jak to řešit. Třeba to toho kocoura časem přejde... Jak je starej?

Tiffany
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 22:48
- Nahlásit

LuSta
Ahoj, klidně si tam dej náš odkaz, budu ráda
V Praze nebydlím už 5 let, ale denně tam jezdím za prací a o víkendu tam jezdím s pejskama na cvičák, takže jsem v Praze jako doma Ale bydlet už bych tam nechtěla, tady je to pro pejsky ráj.
Ty jsi z Prahy?

drakka
To je zvláštní, že se kocour najednou takhle šprajcnul...já mám zatím jen dobré zkušenosti s našima čičinama a hafanama (až na to jedno proplesknutí Cargouše naší starší kočkou, ale už je zase klid ), tak Ti v tomhle neporadím...ale je to divný...
Je ten kocour kastrovaný? Sousedi měli nekastrovaného kocoura a ten permanentně napadal naši kočku (ta teda kastrovaná byla a chodila ven, než nám ji přejelo auto...).
Každopádně moc držím palce, to je totiž docela neřešitelná situace, pokud kocour nepřijde k rozumu...chuděrka Freya...jí bych asi hooóóódně chválila, jako aby věděla, že ona je hodná, že nic neprovedla, ať se nebojí...a kocoura pomazlit, když si Freyi nevšimne a napomenout, když na ni začne syčet...no jak psal Montik. No držte se!

Tiffany
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 22:55
- Nahlásit

Montik
Nazdárek, nějak na Tebe namám štěstí...už jsi zdravá? A pracující? . Zkoušela jsem Ti volat do práce, ale nikdo to nebral... Zkusím to zítra, teda jako ve čtvrtek,jo?
Co rentgeny, byli jste? Držíme palce.
Fanča už je dobrá, mám z ní radost, je veselá, dobře baští, chodí s náma ven. Dnes je to 8 dní po operaci, hotovej zázrak, ta inhalační šetrná narkóza!
A Cargo má zítra 10 měsíců, musím aktualizovat stránky...) (není čas, no...
Tak kluky chlupatý za mě podrbej a já zkusím cinknout
Páčko a pěkný den!

Tiffany
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2008 23:00
- Nahlásit

Lucie a Gar
Ahoj, taky Tě vítám, jj, jeden pes je málo, ale taková smečka o dvou kusech, to už je něco. Tak Ti přeju úspěšné rozkoukávání mezi bělouši, já se taky ještě pořád rozkoukávám a čerpám zkušenosti a lovím informace. A neměnila bych.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 09:42
- Nahlásit

Tiffany
Ahoj a díky!

No a co teprve taková smečka o třech kusech....

drakka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 11:14
- Nahlásit

LuStaTiffany
v byte bydlime, je to 1+kk, takze treba oddeleni kocek a psu je dost blbe, nemame tam moc mista kocourovi bude 9 a je kastrovany. doted se fakt choval normalne, spis plase (narozdil od kocky, ta si od psu neda nic libit)...uplne me vydesila ta jeho nahla promena z mazlicka na agresora doufam ze ho to brzo prejde, uz ted doma zacina houstnout atmosfera, pac kocour freyu porad pozoruje jako by po ni chtel vystartovat a ona se pomalu boji usnout...

Lucie a Gar
my jsme z prahy 5

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 15:07
- Nahlásit

Já jsem z Prahy 10 (ale bydlím u přítule na Kladně, ale v Praze jsem hoodně často... )

drakka
Tak mi napadá, nemohl ten kocour prosělat nějakou náhlou mozkovou příhodu? páč po té někdy dojde ke změne "osobnosti".. bych možná zkusila zajít na veterinu, no...

Lucie a Gar
Hele jako, ale obdivuju tě, co jsi s Garem dokázala, vážně, bych nevěřila, že se dá takhle makat s chodem (i když vím, že jsou mooc šikovný....) jen teda choďák a bělouš je nebe a dudy.. To vidím u Ajši a Luckyho, vážně názornej případ... Bílý jsou opravdu dost cíťové, no.....Choďáci mi přijdou víc splachovací... Ale je to kus od kusu, samo... Tak hodně štěstí při výběru, hlavně, ať máš případně šťastnou ruku....

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 15:28
- Nahlásit

Montik
Nevím co si představuješ pod pojmem splachovací, ale to jsem spíš já, nebo bych se asi zbláznila.
Mám dva a každý jsou jiný. Gar je tvrďák a šílený míčkofil, obranama žije a stopy dělá jen proto, že na konci dostane ten míček. Foster je takový mazlík, stopy i obrany ho moc baví. Jak dospívá přestává ho při výcviku bavit "jídlo" a spoustu věcí už děláme přes míčky. Otázka je jak se změní až dospěje, ale ke každému se při výcviku přistupuje jinak - tzn. každý je citlivý na něco jiného.

Každopádně si myslím, že v těch začátcích je u obou plemen přístup dost podobný.

Taky co si budeme povídat... všude se dá vybrat... Taky občas u "některých chodů" obdivuju páníčky, že s určitými psy něco dokázali. Ale tohle se určitě děje i u vás, ne?

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 15:50
- Nahlásit

Jo ještě takový dotaz.

Někdo, kdo máte víc psů - máte je po dobu vaší nepřítomnosti zavřené v kotcích nebo jsou v pohodě a můžou být na volno?

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 16:09 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

Lucie a Gar
no, splachovací jsem myslela takoví, že si z ničeho moc nedělaj, kdežto když na bílýho víc zařveš, bere si to mooc osobně, musí se na ně pomalu a hoodně s citem, ale zase neříkám, že je to úplný pravidlo...Jako ve všem.. Ale tohle se určitě děje i u vás, ne? JJ, to znám, ale to je asi všude....

Jinak já mám knírače a bílýho a jsou spolu normoš... jestli jsi myslela dva bílý, tak co znám lidi, tak jsou vcelku v poho,a le zase, záleží na povaze a tak... Veskrze Bělouši nejsou agresivní plemeno, i když už jsem bohužel taky takového viděla a když na sebe jsou zvyklý od mala, tak nebývají problémy.... Jinak já je mám doma v chodbě, když nejsme doma, páč Lucky je likvidátor a tam už nemá co zničit.

babou
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2008 16:48
- Nahlásit

čaučau
Lucie a Gar
já psy do domu neberu, obě jsou na velkém uzavřeném dvoře na volno a kotce nemám vůbeckaždá má svou boudu a všechno je v pohodě. Kelly (NO) je docela tvrďák, ale konflikty nevyhledává. jenom když má pocit, že má v dané situci navrch, dá to najevo, ale stáhne se. Bada se neustále podřizuje, takže to mezi sebou mají srovnané. Když jsem měla dvě feny NO ve stejných podmínkách, taky v pohodě

co jste v KBO
dnes mi přišel zpravodaj, ale když jsem přijela domů, tak už byl přečtenýBada to brala poctivě a moc mi z něj nezůstalo, tak jsem se na něj těšila...nevíte, jestli by mi ho poslali ještě jednou?? na koho bych se měla obrátit?dík

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 08:06
- Nahlásit

babou
hele, nevím, jestli ho pošlou, páč pochybuju, že mají víc výtisků, ale kdyžtak napiš Lence Kovaříkové...Mail je na netu... kdyby ti nevadilo chvíli počkat, až to přelouskám, můžu ti ho poslat já, ale pak bych ho chtěla zpátky (nespěchalo by, jen abych ho měla do sbírky )

babou
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 09:00 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

Montik
no, zkusím napsat a uvidím kdyžtak bys byla hodná, samo bych vrátilajj, já se sbírkou teprve začínám, ale s takovou asi nebude moc rozsáhlá... hlevně ta estetická stránka věci s kousanci a slintama

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 09:26
- Nahlásit

babou
Tak jí písni a dej vědít... Estetika nejni důležitá, důležitější je obsah... A hlavně, že se Baduš zabavila, ne??

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 09:34
- Nahlásit

Jaký máte zpravodaj? Černobílý nebo barevný? Píšou se tam i aktuální složené zkoušky?

Mimochodem máte někde na webu seznam psů se zkouškama nebo databázi? Nějak se na webu KBŠO moc dobře neorientuju.

Jo a ještě dotaz - když se povahy na bonitaci posuzují v rámci hodnocení exteriéru, tak se tam za to zadávají nějaké bodíky???

Děkuji ochotným lidem za zodpovězení mých nekončícíh otázek.

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2008 09:44
- Nahlásit

Lucie a Gar
tak, zpravodaj je barevnej....jsou tam výsledky výstav, vrhy, bonitace, ale zkoušky jen v rámci tábora (aspoň jsem jiný nenašla) Jinak na webu se taky moc neorientuju, strašně moc vám závidím tu vaší databázi na kpchp, ta je vážně úžasná... Jinak je tam databáze krycích psů, kde by měli být zkoušky vypsaný, ale mám pocit, že tam nejsou ani všeci psi... Jinak bych měla pár poznatků ohledně některých psů, ale to případně na mejla..

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání