| Autor |
Zpráva |
Tiffany
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 19:13
- Nahlásit
Jinak my jsme měli perný týden, naší 11ti leté pitbulce už asi 10 dní nebylo dobře, moc nejedla, hubla, počůrávala se, byla ukňučená, histerická, dýchavičná, antibiotika nezabírala... tak jsme šli v úterý na sono, hned jí vzali krev na rozbor, dostala kapačku, diagnóza počínající zánět dělohy, a že hrozila otrava krve či selhání orgánů z toxinů v jejím věku...no ve středu ji operovali, opět dostala infuzi, ale když jsem si pro ni přijela, tak mi běžela naproti ze sálu a vítala mě, žádný obvaz ani krunýř... že prý měla šetrnou inhalační narkózu a pět stehů (vzali jí dělohu i vaječníky), tak jsem byla moc ráda, že to tak zvládla a že byla tak statečná. Dnes už jsme byli na kraťoučké procházce, dobře baští a dokonce se chtěla honit s Cargem, úplně pookřála, je veselá a klidná. Tak mám radost, že to tak zvládla, užili jsme si horké chvilky, upozorňovali mě, že v jejím věku a při tom zánětu je operace riskantní, ale pokud bysme to neriskli, tak by byla léčba zdlouhavá a náročná a hlavně by se to vše mohlo za půl roku po hárání znova opakovat a pak by operace byla o to víc riskantní...
No prostě zdraví je to nejdůležitější!! Tak přeju Vám i Vašim pejskům hodně zdravíčka!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 19:17 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Tiffany
Tak to přejeme baušce brzké zotavení!!!
Jinak se musim pochlubit, že tentokrát nám pan rozhodční nevytýkal pomalost. Baico se prostě dneska pochlapil. Mám fakt radost.
|
Tiffany
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 19:41
- Nahlásit
Baico
Děkujeme, jak má chuť k jídlu, a to tak, že mi ukradla suchý tvrdý rohlík (dáváme sousedům pro slepičky), a to už je co říct , tak to jí je opravdu dobře
No jste fakt frajeři! Já už viděla na cvičáku psů, co měli natrénováno a pak zkoušku neudělali, právě pro nepřízeň počasí...a takovou fujavici určitě natrénovanou nemáte, a o to je to "Vaše vítězství" cennější, že to zvládáte za všech podmínek a za každého počasí. To je to nejcennější.
|
babou
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 20:01
- Nahlásit
Tiffany
jejda, to taky přeji ať se Fanča rychle uzdravuje a žádná další trápení
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2008 22:59
- Nahlásit
Baico
mooc gratulujeme, jste kabrnaci
Tiffany
to je moc dobre ze se takhle rychle zotavuje, snad uz ted bude vsechno bez problemu
all
vidite jak to vypada venku? ) zitra budem vsichni pod snehem co vlastne vasi hafici a snih? freya ho miluje podobne jako vodu, ted jsme byly venku jen na vecernim curani a ona misto aby curala tak se valela ve snehu a chtela se honit s tori (ktera se proste vycurala a okamzite zabehla zpatky do domu ) ) i se mnou ) a musim rict ze to vypada legracne jak je z ni na tom bilem videt jen cumak a oci )
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 17:40
- Nahlásit
Tiffany
Ahoj, poslala jsem ti dva mailiky. Do jednoho se to neveslo. V jednom by melo byt pet fotek a ve druhym dve.Snad ti prisly. Kdyby ne, tak pisni a ja to napravim .
Baico
Gratulujem, Baico je fakt bourak .
|
Tiffany
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 20:58
- Nahlásit
babou
drakka
děkujeme, snad už to bude jen lepší ). Fanča je holka statečná.
LuSta
Děkuju moc za mailík, došel mi jen jeden, teda ten druhý se 2 fotkama. Ale i tak děkuju. Fotek není nikdy dost .
drakka
No tak to Cargo taky sníh miluje, nechtěl dnes ani domů, běhá, řádí, skáče, kouše do sněhu, chytá koule...úplně jsem o něj měla strach, aby nenarazil na něco pod sněhem nebo si nezlomil nohu... je jak nezřízená střela, klouže mu to, jen tak tak vybírá zatáčky...
A Fanča s námi šla jen na chvilku, měla kabátek, aby měla záda a bříško v teple , a taky se jí to líbilo, válela na sněhu sudy a bručela blahem ), ale je zimomřivá, za chvilku se klepala, tak jsme šli domů .
|
babou
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2008 21:54 - Změnil/a: babou
- Nahlásit
jůů to máte všichni snížek?? my teda kde nic tu nic. občas poletuje chmíří, ale hned taje Bada viděla jenom trošku pocukrovanou zahradu včera poprve, tak to jen důkladně pročuchala a ochutnala. jsem jí hodila pidikouli, chytla a vyplivla, asi že studí chvilku pak chytala vločky ...věřím, že když napadne sněhu víc, že jí to nadchne, zvlášť když uvidí Kelly, ta sněhový sporty miluje a vždycky dovádí... přece jen je to milovaná voda v jiné podobě
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 09:51
- Nahlásit
Ahojda všem, Lucky sníh naprosto miluje a co mě překvapilo, tak i Monťas z něj byl nadšenej (u toho jsem to viděla poprvý za ty 4 roky... Nevím,. co se mu v té kouli změnilo ) Jinak u nás o víkendu bylo minimálně 30cm sněhu, takže hafo hafo a opravdujsem si to mooc užili.
Tiffany
ty jo... Takový věci se dějou a já nic nevím... Tak hlavně, že to všechno dobře dopadlo a že je Fanča zdravá a v pohodě..
Baico
obrovská gratulace, jsem věděla, že jste šikulky.... Ale teda, počasí si opravdu umíte vybrat, jen co je pravda...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 10:00
- Nahlásit
Montik
Jo to si teda umíme vybrat. Ale zase vim, že Baico cvičí za jakýchkoliv klimatických podmínek.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 12:11
- Nahlásit
meduzka
Ahojky tak to je mi líto, že se to nepovedlo...A už ti to funguje?? Že by sis dala hlídacího psa a kdyby se uvolnilo místo... Škoda je to, no...
Baico
No jo, se teď aspoň můžete vytahovat... Jo a koukala jsem na fotečky a máš mooc pěknou čepici
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 12:15
- Nahlásit
Montik
Viď, pěkná, úžasný jsou ty bambule. Ale upřímně,v sobotu bych si dala na hlavu cokoliv, jenom, aby mi nefoukalo na hlavu.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2008 12:20
- Nahlásit
Baico
Vždyť jo... mně se vážně líbí...Já mám podobnou žlutou.. Ale je s jednou bambulí....
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 18:41
- Nahlásit
Ahoj všem!
Se sněhem jsme se dnes rozloučili, bohužel odtál, ale zase na druhou stranu nám z toho holky nastydly, obě mají rýmu telata z toho jak ho žraly plnou hubou
V neděli jsme si moc užili vánici, skládali jsme v ní zkoušky zálkadní poslušnosti, prostě žůžo, ale povedli se nám
Baico
Děkujem za rychlou fotodokumentaci na ZKO! Fotky jsou uplně úžasný! Prosím tě jsou to všechny fotky, nebo ještě nějaký máš?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 20:48
- Nahlásit
Bibinka7
Mám jich víc a už je máš na mailu.
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:39
- Nahlásit
Ahoj všem,
ačkoliv nemám švýcaráka, tak jsem narazila na tuhle zajímavou diskuzi. Toto plemeno se mi moc líbí, ale trošku mě odrazuje ta barva. Jak často je koupete? Mají taky "samočistící srst" jako některá plemena - tzn. že z nich borďas jen opadá?
Jak jsou na tom s temperamentem a zájmy o aporty?
Moc děkuji za informace.
PS: Viděla jsem, že se tu někde bavíte o vlastním fóru. Pokud o něčem opravdu uvažujete tak můžu dát tip:
http://www.phpbb.cz/portal.php?mode=about
Pokud se do toho někdo pustí, tak je to fakt hezky přehledné.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:39
- Nahlásit
Bibinka7
gratulaceee jste super sikovny
jinak se s vami musim podelit o to co se ted deje u nas doma...vcera tu byla na navsteve kamaradka, tak jsme vecer kecali, pohoda, klid. Bylo mi vedro tak jsem na chvili otevrela dvere na balkon - mame v nich jeste takove sitove dvere jakoby mostkytieru, je to kvuli nasim dvema kockam jeste nez jsme meli zabezpeceny balkon aby nelezly k sousedum, tak abysme mohli vetrat. No kocky milujou koukat ven. Za chvili jdu dvere zavrit, sedi v nich kocour, tak jsem mu rekla aby uhnul a pak dvere zaviram, najednou priserny jek - no kocka je cerna a sedela v nich a ja si ji v te tme nevsimla. Samo psi hned se bezeli podivat co se deje, ale nic nedelali, kocka vylitla, ale taky ok. Ale kocour jako by mu najednou preskocilo, normalne vylitl po Freye (nevim proc zrovna po ni, jestli je to pomsta za vsechno to drobne nahaneni a olizovani...), ale natvrdo, drapama, se ji po cumaku. Freya nejdriv zmatena, cpala se k nemu o to vic aby si to 'vyzehlila' (to je jeji styl, cim vic ji nekdo pere, tim vic se mu vnucuje aby si ho 'udobrila', je v tom trochu pomalejsi ) ), no a on po ni uplne drsne drapama a vrcel...no nakonec jsme ho museli zavrit do koupelny aby trochu zchladl. Jenze kdyz pak vylez, tak sledoval Freyu jak ostriz a kdykoliv sla kolem nej tak mel tendence ji atakovat
Bohuzel, ani dneska zadne zlepseni Manzel zustal dnes doma pac mu nebylo dobre a hlasil ze kocour Freyu nekolikrat napadl, ona uz se ho boji a couva pred nim, coz ho zrejme jeste ponouka. Porad ji sleduje a syci a bubla na ni
Nevim jestli mate s nejakym podobnym chovanim zkusenosti, ja jsem z toho docela paf, bylo to uplne nahle. Jeste o vikendu spolu svorne lezeli na gauci uplne telo na telo, kocour v uvolnene poloze na zadech, Freya uplne v klidu...no nechapu to
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:43
- Nahlásit
Lucie a Gar
Ahoj, srst je samocistici, kratkosrsta varianta je samo praktictejsi. Stranky uz mame, mrkni sem http://www.pratele-bileho-ovcaka.estranky.cz/ , myslim ze tam i vsichni piseme o tom jaci ti nasi bilousove jsou. Celkove mi z toho vychazi temperament stredni az vetsi (ale klidni se vekem) a zajem o aporty tak trochu kus od kusu a taky je to asi na vychove, jak k tomu psa od malicka vedes...
A jinak vitej
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:53
- Nahlásit
drakka
Díky za info. Jen pro upřesnění, nechci psa hned, ale tak nějak plánuju do budoucna, až mi mlaďoch odroste. Z nynější zkušenosti vím, že pro výběr toho co bych ráda je dobré se o plemeni, stanicích a odchovech dobře informovat, což není samozřejmě za chvilku. Já právě se dívám po chlupáčovi, se kterým se bude dát cvičit a současně nebude problém ho vypustit mezi cizími psy. Tím se mi výběr dalšího psa krapet zúžil. Takže ikdyž je krátkosrstá varianta praktičtějí, raději bych chlupáče.
Možná budu vypadat jako blázen, ale ikdyž je samočistící, jak docílíte toho, že mají pořád bílé nožky?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 21:56
- Nahlásit
Lucie a Gar
no kdyz probehnou bahnem tak je bile nemaji, neboj ale mam vedle bile ovcandy jeste krizenou NO co ma bezny hnedo-cerny mix a musim rict ze jediny rozdil v zaspineni je, ze na te bile je to holt trochu vic videt, ale vetsinou staci utrit hadrem a za par minut je zas cista
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:02
- Nahlásit
drakka
Díky! Já se právě bála, abych pak netrávila víc času v koupelně než na cvičáku.
Ještě bych se ráda zeptala na bonitaci. Na webu KBO jsem našla, že se dělají i povahové testy. Co to tak ve zkratce obsahuje? Stává se, že se by nějaký pes těmito testy třeba neprošel?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:08
- Nahlásit
Lucie a Gar
Tak ja o zadnem nevim a pokud tuhle diskuzi sledujes trochu dyl tak zjistis ze zrovna na hodnoceni povahy u belousu mam dost kriticky nazor, ale samo muze byt jen muj Moje zkusenost z 'povahovych testu' na svodu i bonitaci je takova, ze nikdo prakticky nic netestoval, i kdyz vim ze na svodu padlo hodne 'doporuceni' ohledne spravne vychovy psa.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:10
- Nahlásit
Lucie a Gar
nicmene jeste k tomu - svodova i bonitacni karta obsahuje asi 20 ruznych kategorii - kazda se tyka nejake casti tela a u kazde je nekolik moznych variant. Povaha jako celek je hodnocena v jedine kategorii, pricemz vylucujici vadou je pouze pes nezvladatelne agresivni nebo nezvladatelne bazlivy. Nicmene hodnoceni probiha pouze v ramci celkoveho posuzovani, tzn zadne konkretni testy nejsou.
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:17
- Nahlásit
Baico
Nemám, nic mi nepřišlo
A nevíš jak je na tom Kulinka? Já jsem už hrozně nervozní
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:17
- Nahlásit
drakka
Bohužel diskuzi jsem otevřela nedávno a co si budeme nalhávat, všechno zpětně se mi to číst nechtělo.
Jojo vím, jak vypadá bonitace, že je tam několik kritérií na exteriér. U nás se hodnotí povaha jen na bonitaci. Máme nějakých 5 kritérií - jedno z nich je hodnoceno při posuzování, jestli na sebe nechá sahat, nevadí mu měření, prohlídka zubů, další se dělají zvlášť.
Ale asi abych se pořád tak blbě nevyptávala, tak se pojedu příští rok někam podívat.
|
babou
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:19
- Nahlásit
Ahojte
Lucie a Gar
ja Badu ještě nikdy nekoupala (teda kromě dovádění v potoku) a bílá je pořád, nebála bych se aport ji bere a co se týče temperamentu a chutě do práce, tak taky supr. snaží se, ale zároveň mě překvapilo, že když toho času není, kolik bych chtěla, tak dokáže být v klidu a nic moc nedemolovat ...taky si ale myslím, že je potřeba se štěndu fakt intenzivně věnovat. třeba u NO, je potřeba důslednost, ale zároveň se dá něco obejít nebo to přijde samo. takový můj soukromý názor je, že do bílouše se musíš fakt hodně vciťovat a zohledňovat, co se mu honí palicí
|
Bibinka7
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:22
- Nahlásit
drakka
Děkujeme za pochvalu
S tou kočkou to je pech, jen pozor, aby se to u Frey nezvrhlo v agresivitu. Jinak s tím podlejzáním, to má stejné jako Dora, ta se tak vrhá uplně na všechny zvířata i na morče to zkoušela :-D Akorát kozy se bojí na tu blafe a koně jsou na ní moc velký, k těm se nepřibližuje.
|
babou
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:26 - Změnil/a: babou
- Nahlásit
drakka
tak to je divný s tou kočkou. já teda mám dvě kočky, ale kocour je dost samotář a kotě je prostě kotě u nás třeba pár týdnů zpět Kelly vyjela ze žárlivosti dost z ostra po Badě a ta se z toho na nějakou dobu sesypala. vyhýbala se místu kde se to stalo, už z dálky se podřizovala a furt někam zalízala. teď už je to ok, ale to se dalo podchytit přes Kelly, vím jak na ni. u kocoura ale teda vůbec nevím
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2008 22:28
- Nahlásit
Tiffany, Baico, Montik
Ahoj holky, nevadilo by vam, kdybych si vase stranecky pridala na sve webovky do oblibenych odkazu? Zatim tam nic nemam a vy byste byly prvni .
Jinak je tu vubec nekdo s belaskem z Prahy?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2008 08:49
- Nahlásit
Bibinka7
Ahoj! Kuli má 7 kluků, ale poslední info mám z večera. Tak třeba se ještě něco změnilo.
Fotky se asi neposlali, tak to večer zkusim znova. V práci je nemám .
|