Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Tiffany
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2008 22:53
- Nahlásit

Montik
To je pech, co ??? V sobotu tak hnusný póčo, Cargo dnes chrápal, jak zabitej, dokonce byl ráno v boudě na slámě...a dnes náááádherné počasí a my měli zrovna tolik práce, že jsem s pejskama šla jen na hodinu ven... no zákon schválnosti...ale i tak to byla fajn prochajda
Jo a díky za to pivo, až ho vyzkoušíme, tak Ti pak povím, jak pesanům šmakovalo. Pozdravuj kluky.

Tak Vám taky přeju pěkný večer, pěkný zítřejší den a klidný začátek pracovního týdne

babou
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2008 23:08
- Nahlásit

drakka
dobrá práce, stránky se hezky zaplňují a moc líbí

Tiffany
jsem zjistila, že máme jednu rodinu Cargouškův tatínek Gero je Badin pradědeček

drakka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 09:42
- Nahlásit

babou
Ja myslim ze kdybysme si dali tu praci tak zjistime ze jsme nejak pribuzni vsichni treba freyin dedecek byl myslim Amcar a toho ma v rodokmenu asi dve tretiny vsech ceskych bilusu )

Jinak vsem dekuju za chvalu, posilejte obrazky

Montik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 10:12 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

drakka
Ahojky, stránky naprosto bomba.. Akorát jsem ti poslala fotky, kdyby bylo něco blbý nebo nedošlo, dej vědít..

Tiffany
Jsem ti říkala, že má být v neděli hezky.. Jinak Lucky byl taky vcelku unavenej, ale zase ne tak moc... Ale v neděli byl hodnej, tak snad mu to vydrží i dneska...

meduzka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 10:52
- Nahlásit

Drakka:

No ju. AMCARA mam taky. To čučim.
Tam mě ani nenapadlo koukat.
Hm hm, ale ten náš děda si ale žil, co? To bylo bab.

Montik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 11:00
- Nahlásit

meduzka
A heč, my tam Amcara nemáme...

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 11:06
- Nahlásit

drakka
No my ho máme jako prapradědu u obou holek, protože jsou sestřenice

meduzka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 12:11
- Nahlásit

Montik:

No vidiš a u Tebe bych čekala, že nám ty předky dělal snad i v jeden den
Jinak máme další zářez na pažbě... lino, které už bylo tak dost zničené a asi 4 dny po rekonstrukci je v naprosto nepoužitelném stavu... To jsem měla nachystaný jako překvápko zase.

meduzka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 14:59
- Nahlásit

Montik:

Montiku, ty cvičíš s pejskama v Hafbo? Já si to pořád nějak nespojovala, asi si to psala, jen jsem teď koukala na galerii a koukam, že tam na mě koukáte vy dva... Teda myslim, že ju.
Moc se mi ta organizace líbí, myslim z toho hlediska jak mají zpracované stránky, jak pomáhají a radí na těch stránkách a tak. Ráda bych se tam mrkla, ale to já kamkoli, jen mam pocit, že příležitost nemam žádnou.
Můžeš napsat stručně jak to tam chodí? Musíš chodit pravidelně? aby ti neutekli ostatní z výcviku? Nebo když mi to třeba zrovna nevyjde, tak se nic neděje... Napiš prosím jen pár vět, to stačí...
(teda pokud to jsi ty, pokud ne, tak je to jen moje ostuda )
Jinak z té fotky - tomu se opravdu řiká těsné přivolání, fakt supr, jednička s hvězdičkou

Montik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 15:05
- Nahlásit

meduzka
jj, asi jsem to já, nevím, jakou fotku myslíš. Pak tam chodí ještě jedna holčina s dlouhosrsťačkou a kámoška s čubou, ale ani jedni moc necvičí... Hele, tak stručně (to mi moc nejde, tak nevím, jak to dopadne ) Musíš nejdřív absolvovat tzv. seznamovací lekci, pro Vás je to ta štěňečí, ta je zadarmo. Pak už je jen na tobě, k jakýmu výcvikáři a kdy budeš chodit. Je jedno, jestli budeš chodit každý den nebo jednou za měsíc... nejdřív začínáš v začátečnících a pak se posunuješ výš, ale to ti vždy musí povolit výcvikář, bez toho to nejde.. Pak můžeš plynně postoupit do dospělých nebo po té seznamce začít chodit na agi a na poslušnost ne.. Pak už je to jen na tobě, ale musíš absolvovat tu seznamku. Kapíto??

meduzka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 15:31
- Nahlásit

Montik:

Jasně, důležitý je seznamovat se
Je to tam velký? A je to tam tak super jak to vypadá na těch stránkách? Že se ptam, viď... Potřebovala bych, aby se nám někdo věnoval, jako koza drbání. Tady v Rako mam naštěstí kámoše aspoň na obrany, ale tim to hasne. Ach jo. Musim něco sehnat, ať se děje, co se děje, ať se pohneme.
A to se tam vždycky věnuje někdo jen Tobě? Fí ha. Nebo skupině.

Montik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 15:41
- Nahlásit

meduzka
ahoj, no, veliký.. jak se to vezme.. Jsou tam 3 místa na cvičení, cvičí se po skupinkách, ale nejni to jako na klasickým cvičáku. Sice je to skupinovka, ale přístup je indivindy. To bys musela vidět...Se to těžko vysvětluje.. Já si myslím, že je to super udělaný a zorganizovaný....A že to těm štěndům a mlaďasům dá hoodně.. Hele, můžeš to zkusit, za to nic nedáš, ale ty seznamky jsou rychle zaplněný. Zeptám se Báry, ta je vede, kdy by případně vypsala další a dala bych ti vědět, aby ses tam, vešla, co ty na to?? Bývají o víkendu.

meduzka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 15:47
- Nahlásit

Montik:

Děkuju seš zlatíčko!!!! To pro mě bude nej nej nej, takhle bych pořád hledala kdy mam a kdy nemam čas, prostě si ho budu muset udělat!

LuSta
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 17:42
- Nahlásit

Ahoj holky, dlouho jsem váhala, jestli se k vám můžu přidat. Já totiž ještě žádného běláska nemám. Jmenuju se Stáňa, je mi 24 a bydlím v Praze. Možná to někdo znáte… Od dětství jsem chtěla psa, ale nemohla jsem ho mít.
S přítelem máme teď pár měsícu po vysoké a konečně jsme se osamostatnili, ale problém je v tom, že bydlíme v bytě, jehož majitelka by ze psa asi unešená nebyla. No, takže si musím ještě tak rok, dva počkat, než budeme ve vlastním. Pro BŠO jsem se rozhodla tak před třemi roky a od tý doby hledám všude možně informace. Mimochodem tuhle diskuzi sleduju od samotného začátku .
No a vlastně jsem se vás chtěla zeptat, jak jste na tom byly vy. Jak jste dlouho čekali na své vysněné plemeno? Chci vědět, že v tom nejsem sama .

babou
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 18:37
- Nahlásit

ahojte ve spolek

drakka
jj, to je mi jasné, že je to taková jedna velká bílá rodina to já jen, že jsem u Carga věděla taťku a u Bady jsem nevěděla z máminy strany nic, až teď jsem se dopátrala předků a nemohla si nevšinout. navíc to není generačně daleko. a Amcara má Báďa taky za pradědečka..jinak jsem třeba přišla na to, že (ale fakt hooodně dozadu) jsou příbuzný i obě moje feňule NO a BŠO

LuSta
vítám Tě a přeji, aby se to nějak uspíšilo a štěňátko bylo co nejdříve...já jsem k pejskům přišla ani nevím jak. po pěti letech, co jsme měli hlídačku NO jsem si na ní vyprosila štěnda, jedno u mě zůstalo. no a pak už jsem se vezla a připadá mi, že vezu čím dál víc bíloušci mě učarovali někdy před 5 lety, ale věděla jsem, že tři velký psy sama nezvládnu. tak se přihodilo, že až před rokem, se sen mohl plnit. i tak jsem čekala další 4 měsíce, než jsem prcka přivezla domů....ale čekání se vyplatilo

Bibinka7
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 19:05
- Nahlásit

LuSta
Ahoj no já musím říct, že poprvé jsem je zahlídla asi tak před čtyřmi roky, ale byl to pro mne nesplnitelný sen, už jen proto, že jsme měly tři vořechy a dva vlčáky, tak jsem ani nepátrala. Loni na jaře nám bohužel odešla poslední vlčanda a na podzim jedna kříženka a po větším psovi se nám začlo stejskat a tak jsem začala pátrat. Nejdříve se nic nenaskytlo a když jo tak už bylo vše zamluvené, až koncem ledna jsem už ze zvyku napsala na inzerát a pár dní na to jsme se už jeli podívat na chlupatý bílý koule a najisto si jednu zamluvili a už je naše i s celým plemenem.

drakka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 20:54
- Nahlásit

LuSta
Taky te tu vitam...ja jsem si na svou bilou pockala dva roky od te doby co jsem videla tohle plemeno poprve v Pes pritel cloveka a strasne se mi zalibilo. Ale taky jsme uz meli jednu ovcandu a k tomu dve kocky a maly byt...no dlouho jsem odolavala az mi jednou ruplo a zamluvila jsem si stene - shodou okolnosti u jedine chovatelky BSO kterou jsem tehdy znala osobne. Freyu jsem videla poprve kdyz ji byl jeden den
Takze drzim moc moc palce aby vam to vyslo. Ono za rok za dva si budes mozna teoreticky moct poridit stene od nekoho tady z nas, co damy?))

drakka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 21:11
- Nahlásit

vsichni - stranky updatovany o fotky co jste mi poslali

meduzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 07:58
- Nahlásit

LuSta:

I já Tě vítám. Já si BŠO sehnala 4 měsíce po tom, co jsem přišla o Reka. Asi hlavně proto, že já bez psa nějak neumim fungovat. A manžel na mě viděl totální propad všeho, tak z počáteční nechuti i on přešel v naprosto zoufalý a snaživý shánění.

A proč BŠO? Prvního bílýho, kterýho jsem viděla byla před 7 lety, byla čubina. Bylo to takovýho něco podivnýho, s malou hlavou, plácačkama místo uší, zvlášní povahy, dlouhejma zádama. A byla jsem z toho dost vyděšená. Po pravdě, tahleta čubinka se mi nelíbí dodnes.
Ale pak jsem narazila na psa, kterej vypadal tak jak má a řikala si od tý doby, že to asi někdy zkusim. I když jsem se hodně rozhodovala mezi vlkodavem a BŠO, tak BŠO vyhrál. Možná i proto, že tak velkej byt, aby se nám tam vešek ještě Irčák nemáme, ale jsem ráda.

meduzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 08:04
- Nahlásit

Takhle jako se zasměju s tim našim šášulou jsem se nezasmála ani nepamatuju.

Dneska pustil páníčkovi v posteli takovýho záludňáka přímo pod nos. Manžel se ho nejdřív snažil utemnit pod peřinu tak, aby ten smrad tolik neucházel, ale asi to nepomáhalo, protože ho to donutilo vylézt z peřin dřív.
Nadával jak špaček, že se asi poblije , že se ten pes asi po..al bo co...

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:07
- Nahlásit

LuSta
Ahoj, taky tě vítám....
Já si velkýho psa přála už dlouho, od mala jsme v rodině měli hafana (nejdřív Briarda, pak NO)..No, jenže jak to tak bývá.... Když jsem se přestěhovala k příteli, tak nějak nebyl čas...No, když už čas byl, tak jsem koukala, hledala, původně jsem chtěla vlkošeďáka, ale osud mi do cesty přivál malýho kníra, takže myšlenky na velkýho psa padly. Loni na jaře, když jsem dodělávala vejšku a měla před sebou min 4 měsíce prázdnin mi ruplo v kouli a že jako ten velkej pes bude a hotovo. No, na NO jsem za ty roky změnila názor (teda na znakáče, vlkáška bych si i opořídila, ale ne z Čech, ale to sem nepatří), no a začala jsem pátrat po alternativě, až jsem vypátrala bílý... No a hledala jsem hledala až jsem našla a jsem za to moc ráda. Vím, že u nás už běloušci budou vždycky...

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:08
- Nahlásit

meduzka
Teda, tomu se říká ranní probuzení... To budu muset Luckyho taky naučit, na páníčka, aby rychleji vstával

meduzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:15
- Nahlásit

No, ono když jde o život To víš, že z tý postele zdrhal...
Pes jenom takovej nevinnej "jánic" kukuč, chudák a jen se jako zhluboka a trhaně nadechnul, jako kdyby chtěl otestovat, jestli je to fakt tak hrozný

meduzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:32
- Nahlásit

Montik:

Koukala jsem na to hafbo a našla, že tam mají jakoby plánovací kalendář na akce a bohužel, seznamovací lekce pro štěňata, všude 0 volných míst, jestli jsem to dobře pochopila. Jen je to tam na listopad a buď v prosinci nebudou nebo tam ještě není úplný plán. Tak mam pešoura.
Tak holt později.

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:35
- Nahlásit

meduzka
no, to je jediný kalendář, tam, se musíš přihlásit, jinak to nejde. Zjistím od Báry, co dělá ty seznamky, kdy zase budou a dám ti vědět nebo ti ji rezervuju na sebe, kdyby to šlo.... Souhlas?

Montik
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:38
- Nahlásit

meduzka
Ahojky, takl Bára bude na prosinec vypisovat 21.11. dopoledne.. Tzn. Koukej tam co nejčastěji, páč jinak je to stráááááááášně rychle narvaný.

meduzka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:56
- Nahlásit

Super, budu na těch stránkách pořád viset. Díky.

LuSta
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 17:17
- Nahlásit

No, u nás v rodine z mojí i přitelovi strany jsou všichni nepejskaři. A pes do bytu přece nepatří... Já si o tom myslím svý, ale bojím se toho ničení, když nám ten nábytek nepatří. Jinak chystáte se o víkendu do Letňan? Já se už teším, byli jsme i minulý rok. A nevíte náhodou, v kolik hodiny budou bílí vystavováni? Já nikdy nevím a půl výstavy vždycky prostojím u jednoho kruhu, abych je nepropásla .

Pentas
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 17:47
- Nahlásit

LuSta
no my už máme zazimováno,takže naše výstavní sezóna pro letošek skončila A čas se zřejmě nedá poznat na žádné výstavě,rozhodčí si někdy i přehodí plemena jinak,než jsou napsána na původním rozpisu.
Konečně mám dodělaný porodní box,z tý naší těhule je hrozná nenasyta už jí chutná i samotné kyselé zelí

drakka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 21:01
- Nahlásit

Pentas
jeje, kdy budete rodit? A nechces se pridat k ostatnim s dotaznikem? Mas bezpochyby nejpocetnejsi smecku bilejch

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání