| Autor |
Zpráva |
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:03
- Nahlásit
Baico
Díky, další dva weby chovek, které máš v merku znám. Taien jsem asi hledala špatně, když jsem chtěla vědět něco o této chovce kvůli Elvisovi a Fergustonovi. Mají hezký web, ale bohužel tam nemají bližší info o odchovech, co mě dost zajímá. Každopádně stejně chci chlupáče, takže tam bych si asi stejně nevybrala.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:07
- Nahlásit
Lucie a Gar
Elvis a Ferdžik mají svoje vlastní weby. Najdeš je na stránkách Taien u chovných psů.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:11
- Nahlásit
Barka
to jsem nepochopila. vysvetlis to prosim?
Je to jednoduchý. Na Baica stačí jenom zvýšit hlas a bere to jako trest. Kdybych ho třeba jen vytahala za kůži na krku je to moc. Cvičí, ale neni v tom ani za mák radosti a veselého projevu. A další věcí je, že mají nízký práh bolesti. Na co by třeba něm. ovčák kulhal týden, bělouš kulhá čtrnáct dní.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:11
- Nahlásit
Baico
ted jsem koukala na web fergustona a mooc se mi zamlouva, jen skoda toho pribuzneho rodokmenu opet ;-( jeho oba dedeci jsou i nasi dedecci
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:12
- Nahlásit
drakka
A co Elvis?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:19
- Nahlásit
Baico
3/4 stejne jako my Cevil of majestics, Amcar, porad stejna jmena
s tim nizkym prahem mas imho pravdu, tori si uz packu rozrizla x-krat, ale ta rekonvalescence byla vetsinou do 2 tydnu, vyjimecne dele, ale to uz prakticky nekulhala...
co se toho vytahani za kuzi tyce...imho jde o jedince a o situaci - jsou chvile kdy hlas staci bohate a jindy musim prikrocit opravdu k necemu tvrdsimu (i kdyz ve vycviku teda minimalne, spis jde o takove ty kazdodenni krizove situace...)
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 20:19
- Nahlásit
Baico
Jejich webovky už mám dáávno prohlídnuté. Jsou moc šikovní.
|
babou
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 22:11
- Nahlásit
zdravím
jak jste se bavili o povahách, tak se musím pochlubit a taky to důkladně zaklepat, že Bada je poslední dobou zlatá. je pravda, že kulhala s malou přestávkou asi měsíc a to jsme prakticky nic neděly ( což podle mě taky něco přineslo). každopádně to bylo asi háráním a teď už je po všem a ona úplně supr. přijde mi o dost kontaktnější a soustředěná. víc v pohodě...mám z ní fakt radost
jinak co se týče povahových testů pro uchovnění...bych byla pro všema deseti slyšela jsem o testech australských ovčáků a moc se mi to líbilo (bohužel nevím přesně co všechno, ale asi se to bude dát někde dohledat). nemají tam nic náročného, ale základní povahu to, myslím, vystihne a protřídí. jenom něco málo: zájem o aport (ne předpisový, může se vyhecovat a prostě ukázat zájem), reakce na střelbu, přivolání do skupinky lidí, setkání s cizím člověkem, rekce na nějaký rušivý element/předmět...prostě takový základ
drakka
Lucie a Gar
eště jednou chválím ten supr seznam, tyo jak jste to vlasrně všechno daly do kupy??
|
babou
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 22:12
- Nahlásit
Lucie a Gar
jestli hledáš weby, tak supr přehled je tady:
http://www.sarrada.estranky.cz/stranka/odkazy
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 23:07
- Nahlásit
Ahoj Barko:
Taky Tě tu vítam. Nemam moc času sem teď chodit, tak se omlouvam, že odepisuju až teď.
My Jerryho nosili asi tak do jeho 4 až 4,5 měsíců do cca 24 kil.
Manžel trochu dýl, já to pak už nezvládala, a potom ke konci jsem ho nosila hlavně se schodů dolu. Měl to báječně natrénovaný, sotva jsem k němu u schodů pokládala ruce, tak nastavoval prdku, abych ho mohla líp sebrat byla to neskutečná bžunda, ale taky makajda, protože jako malej chodil čůrat častěji. Jinak teda šikula to je, protože se naučil už ve třech měsících dát nám najevo, že se jde čůrat a když jsem ho nesla, když měl průjem v noci po schodech každou půl hodinku tak to byla dřina, ale dá se to zvládnout.
Jo a protože je to takovej náš malej cirkusáček, tak někdy u schodů zkouší nastavovat prdku a má neskutečnou radost z toho, že se tomu smějeme je to s nim fakt na zbláznění
Nebo netušim, jestli to myslí vážně, že by chtěl dolů snést já bych ho spíš smetla
Jinak chvilku píšu a už mam obsazenou postel, tak jdu bojovat o místečko.
Všechny vás zdravim a
Pentas:
ať krásně rostou, jsou úžasný
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2008 23:27
- Nahlásit
drakka
Prosím tě, ty máš nějaké webovky? Ráda bych se na ně podívala ... .
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 07:33
- Nahlásit
babou
Fantastické! Díky!
Já těch psů se zkouškama našla pár, velkou pochvalu od nás musí sklidit "drakka".
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 09:06
- Nahlásit
drakka
Ahoj a co Dragon?? Ten by se ti nelíbil?? Jinak co děláš příští víkend?? Teda v neděli?? neprubli by sme nějakou prochajdu po prokopáku??
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 09:10
- Nahlásit
Barka
Ahoj, já Luckyho do schodů nosila asi do 4,5 měsících, pak už se to nedalo. A hlavně on to nesnášel, takže honění nad schodama bylo zajímavý.. Jinak jsem se dozvěděla, že je to blbost je tahat takhle dlouho, že stačí jen chvíli a hlavně ze schodů, že tím, že po nich chodí, se tvoří svalová hmota, která pomůže těm kloubům (což je logický).... tak si můžeš vybrat..
meduzka
Ahoj, kde pořád lítáš??
Jinak ohledně povahovýho testu bych brala kontakt s cizíma osobama, psama, nezvyklýma situacema, reakce na třelbu možná a ten aport, jak píše Babu...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:13
- Nahlásit
hele, co mate s tou strelbou? ))) vzdyt to neni lovecky pes ze by se s tim setkaval nejak casto a musel se obrnit )
jinak ja bych byla pro a) kontakt s cizima lidma/psama b) zajem o aport c) mozna i neco jako hlidani teritoria, protoze BSO by mel byt i pes hlidaci, ne? hlidaci ve smyslu upozornovacim...
Montik
pristi vikend jako 14.12.?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:29
- Nahlásit
drakka
no, já psala možná, ta tam být nemusí... To teritorium bych tam nedávala asi, páč to nejni zase úplný hlídač a tam by se taky mohla maskovat bázlivost???? JJ, 14.12.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:38
- Nahlásit
Montik
no zas pokud by predtim prosel bezproblemu kontaktem s cizi osobou...? imho by stacilo mozna zahlasit ze nekdo jde a nasledne se nechat vklidu odvolat a usadit u nohy napr. doprovodit panicka k "plotu" nebo zustat v odlozeni.
imho bili ovcaci by nemeli byt ten typ psa ktery te kousne kdyz mu nahodou vlezes na pozemek, ale mel by se snazit upozornit pana ze je na pozemku nekdo cizi. nevim, je to jen napad priznam se ze radsi bilouse vidim jako takovehle hlidace nez jako razantni obranare
tak 14.12. musim zjistit jestli nejedeme do lbc na agility, pokud ne tak bysme urco sli. nebo kdybyste nahodou mohli v sobotu tak to urcite by slo taky.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:50
- Nahlásit
drakka
jj, tak to jo.. Já právě myslela, že myslíš aby ho jako...jak to říct.... Zastrašil (tím myslím vytasit tesáky a řvát..) jinak Lucky teda hlásí super, jakmile někdo projde kolem plotu, tak řve s Monťasem jak pominutej.. Jen nevím, co by dělal, kdyby někdo na zahradu vlezl.... Hle, já tu sobotuuž něco mám a v neděli se vracím z Kadna do Prahy, tak ten Prokopák mám pocestě.. Hele a ty bys nechtěla třeba chodit k Šimoně na agi?? na Hafbo?? Jako občas.....
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 10:59
- Nahlásit
Montik
hele uz me lakala sousedka co ma borderku reddynku a jo, uvazuju o tom, ale zatim se nejak nemuzu dokopat, hlavne taky ze se vracim z prace az kolem 5-6 ve vsedni den a o vikendu teda jeden den jezdime do toho lbc (hala je super )) ) kde nam to taky vyhovuje a mame tam kamose. Ale jelikoz chci zacit s freyou zas trenovat trochu intenzivneji abysme to dotahly na ty zkousky tak mozna jo...
Freya prave hlasi taky, to me uplne prekvapilo. A zas jsem si u ni uplne 100% jista ze dotycneho nenapadne. Ale zasteka
|
babou
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:03
- Nahlásit
čaučau
Montik
drakka
to já psalala jenom, co jsem si vzopměla, že tam mají AO. střelbu taky nepovažuji zase za tak důležitou. myslím, že stačí jen nějaká nárazová nezvyklá hlučná situace. jinak nějaký to hlídání/upozornění na cizího je taky fajne nápad
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:04
- Nahlásit
Montik
jinak myslim si ze timhle testem by se prave i projevila ta vyrovnanost - tzn. schopnost vzruseni a to ze teda si je pes vedom nejakeho sveho teritoria a zaroven ale ze za zadnou cenu nenapadne a necha se vklidu zvladnout majitelem...no to jen tak premyslim nahlas...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:05
- Nahlásit
drakka
Jooo, Reddynku známe.. No, Šimona má v týdnu hodiny i od 6 a 7.... jako večer, a o víkendech i tříhodinovky a tak... A hlavně, jsme tam my!!!
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:07
- Nahlásit
drakka
jj, to zase jo, to néžené... Ty jo, já už se tak těším...Dneska jsem v práci jen do 12 a pak hurá domu pro hafany a do Chlístovic... už mám absťák jako hrom. Jo a chci poprosit Lenku o bonitaci Luckyho, jakože jen trakovou zhruba, páč na tu normální nepůjdeme, že, když nemáme toho zuba.. tak jsem zvědavá, co mi řekne..
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:07
- Nahlásit
babou
mne prave zrovna strelba u ovcackych plemen prijde pouzitelna jen v pripade nejakeho policejniho vycviku, kde to ma svou logiku, ale jak casto se normalni pes setka se strelbou? Mmch Tori, kdyz se kdysi daaavno na jednom cvicaku strilelo z poplasnaku, tak byla skutecne vystrasena a jednoznacne bych rekla ze reakci ma, na druhou stranu treba ohnostroje a delobuchy zvlada naprosto s klidem a muzu se s ni na silvestra prochazet navolno prakticky kdekoliv. Naopak freya ma panickou hruzu z petard i bourky, strelbu jsme teda nezkouseli, ale vsimla jsem si ze kdyz je venku na volnem prostranstvi tak to zvlada mnohem lepe nez kdyz je pritom doma...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:11
- Nahlásit
Montik
jasaan, tak ja mrknu na rozvrh a dorazime a jste mezi zacatecniky nebo pokrocilymi?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:15
- Nahlásit
drakka
mezi začátečníky.. Ale pokročilými začátečníky... Hele, ale písni Šimoně, páč já nevím, jak to je, jestli musíš absolvovat jakože seznamovací lekci nebo ne... Ale asi ne, ale ona tě hned asi do pokročilejch nevezme, bude tě chtít zhlídnout.. prostě jí písni a domluv se s ní, jestli bys třá nemohla přijít nepřihlášená a tak.. ty jo, to by bylo supér..
|
babou
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:16
- Nahlásit
a co se týče nošení do schodů, já jsem toto nikdy nemusela řešit, naštěstí. neřekla bych, že je to zase tak bezvýznamné a blbost není. ono je to hlavně asi pes od psa. každopádně si myslím, že na rostoucí kloub velkého psa je několikráté seběhnutí pár pater za den docela záhul...ale když "drobka" neusenu tak to jinak řešit asi nejde ...pokud jde o svalovou hmotu kolem kloubu, je to pravda, že ta kloub pěkně drží do kupy, ale rozhodně bych neřekla, že by se měl posilovat chůzí po schodech. na to je nejlepší běh u kola (samo až už je pesan dorostlý). Kelly se mnou běhala kolem 6km každý den. dnes má 8,5 ke kolu už ji neberu, začíná se jí rozbíhat artróza. ale přidávám kloubní výživu deně šlape, aby tam ty svaly byly a je to na její věk ok. věřím tomu, že kdyby dřív neběhala a teď nic moc nenachodila, má problémy vstát a podobně.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:22
- Nahlásit
babou
no jasně, já to taky dělala tak že jsem štěndo nosila, když už byl těžší, tak jsem ho nosila jen občas, aby jako si taky ty nohy zvykly, že něco jako schody existujou, páč když toho pesana pořád taháš, tak pak když už ho nevytáhneš, tak ti ty schody může seběhnout tak, že si něco udělá.... Prostě vše s mírou a nehrotit, když ti mímo náhodou uteče do schodů...
|
babou
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:25
- Nahlásit
drakka
jj, střelba má asi jen takovou tradici. ono něco do sebe to má, ale zase tak důležité mi to pro běžné zjištění povahy psa hlavně doprovodného nepřijde. jinak obě feňule mi na bouřku kašlou. Kelly petardy trošku vykulí, dá se jí ale odvést pozornost, když ji třeba hodím míček, tak je jí jedno, co práská kolem. u Bádi zatím nevím, co ohňostroj, ale myslím si, že jí to nebude vadit nějak zvlášť, asi by neměla ani tu reakci na střelbu, ale taky netuším.
|
babou
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 11:27
- Nahlásit
Montik
to jo, všechno s mírou a rozumem
|