Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 16:15
- Nahlásit

Pentas
Právě jsem koukala na tvoje stránky s bílejma miminama

Pentas
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 17:29
- Nahlásit

Gerda
no když budeš čekat ještě tak cca 2 roky tak už třeba bude mít Fany složenou jedničkovou zkoušku a dlouhosrstá štěňataAle musí nejdřív začít pořádně kousat.Zatím se chová k bubákovi dost vlažně

drakka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 18:26
- Nahlásit

Gerda
no tak welshcorgi je jina vahova i velikostni kategorie, takze to se asi spatne srovnava, ale co se tyce kolie, tak myslim ze jsou belousi rozhodne mene jemni a plasi. entlebuchu moc neni ale opet, tim ze to neni ovcacke plemeno tak si myslim ze se to tezko srovnava, tihle svycarsti horsti psi byvaji vetsinou povahou dobraci a klidasove, ale zas jsou myslim mene pohyblivi...nebo si to s nekym pletu?

Tiffany
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 22:37
- Nahlásit

LuSta
Bailey má 1/1, taky jsem to při vybírání maminy mého budoucího štěnda nikde nenašla...tak jsem se taky zeptala

Tiffany
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 22:39
- Nahlásit

Pentas
To jsou krááááásný miminka, tak ať jsou hlavně zdravá a ať Vám pěkně rostou.

Tiffany
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 22:41
- Nahlásit

drakka
Tak co Freya a bebíčko, už se pacinka zahojila?
Jinak moc chválím stránky a novou tabulku zkoušek, to by člověk nevěřil, co bělásků má zkoušky, to je super !

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 10:42
- Nahlásit

Gerda
Ahoj! Vítám tě mezi běloušema! Ono s tim výběrem štěněte je to alchymie a štěstí. Ale musím objektivně říct, že dneska jsou ty povahy někde jinde, než před pár lety. Rozhodně je lepší se jet podívat do CHS osobně podívat se na pejsky, popovídat s chovatelem. A myslim si, že je jedno kolik mají psů, ale na té návštěvě poznáš, jak se jim věnují. A taky si myslím, že je jedno jestli jde o venkovní nebo domácí odchov. Důležitá je socializace, a to už u chovatele. Čím víc toho štěňátka poznají ještě před odchodem do nového domova, tím líp. Znám se dobře se třemi chovateli bílých a musím říct, že od kohokoliv z nich bych si štěndo vzala.
A jinak povahově neni rozdíl mezi dlohosrťáky a krátkosrsťáky.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 12:25
- Nahlásit

Nejhorší je, že Eva letos plánuje ještě 4 vrhy. Takže pokušení bude velikáááánský.

To se bavíte o té CHS CHS Ancilia?
Já nevím, ale když už bych si pořizovala psa PP, tak bych se aspoň ráda pokusila o uchovnění....

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:27
- Nahlásit

Lucie a Gar
Asi jsi nečetla celou diskusi. Mám jednokulčáka, takže o nějakém uchovnění nemůže být ani řeč.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 13:53
- Nahlásit

Baico
Četla. Je jasné, že to uchovnění je sázka do loterie a prostě čekáš, že něco nevyjde, to je normální.
Ale vzít si štěně, u kterého už dopředu víš, že ho v ČR neuchovníš.... do toho bych asi nešla...

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 14:12
- Nahlásit

Lucie a Gar
Já věřim, že ho uchovním, protože podle mého názoru k tomu není žádný důvod. Ale to je na dlouhý povídání.

Montik
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 14:14
- Nahlásit

drakka
Ahojky, hele, já to nemyslela tak, že by se měli krýt jen špičkoví psi se špičkovejma fenama, to né, je to těžký napsat, jak to myslím, tak až se uvidíme osobně, tak popovídáme.. (měli by sme napklánovat nějaký ten sraz, sakryš...)

Lucie a Gar

Tak já si brala štěndo s PP a dopředu jsem věděla, že nebudu chtít mít chovnýho psa... (nakonec nemáme zub, tak ej to stejně jedno) nevím, co je v tom za problém....

Montik
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 14:18
- Nahlásit

choco
Já si prostě toho prcka u nás zamilovala, hlavně ten jeho kukuč a vůbec,jak je štěstím bez sebe,kdykoli na kohokoli narazí....achichiachich

hele, jako, vzhled nejni vše, pořád je to bull a ten jiný psy milovat nebude, kor, když chceš psa... a to já bych nerozdejchala Hauk...

JJ, holky, typly jste správně.. Jinak já si myslím, že je jedno, kolik psů má chovatel,ale jak píše Baico, nejdůležitější je jak se jim věnuje a jak se stará o štěňata..Opradvu to chce několik nezávazných návštěv..

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 14:18
- Nahlásit

Baico
drakka
Pentas
Díky za info, je to ještě hudba budoucnosti, měla sem jen takovou vizi, že bych se rozhodla pro některý plemínko, potom začala zjišťovat CHS, nakonec se pro nějakou rozhodla a od rodičů, co by mi padli do noty, bych chtěla štěndo. Bělouš se mi líbí moc, jen právě nevim, jestli už neni moc velkej.......no, naštěstí neni žádnej spěch
Máte u běloušů něco, co vám na plemeni vadí (i když se to bohatě komúpenzuje jinýma super věcma?) Jen příklad - picbumové se třeba úplně moc nemusí s jinýma psama, ale sou to príma parťáci a pracovní psi, co mají obr množství energie a jsou ochotný makat....

Montik
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 14:23
- Nahlásit

Gerda
hele, tak u je to ta povaha..Mám bázlivku..nebo spíš nervíka, no... ale zase, jinýho bych ho nechtěla... Ale na druhou stranu, kvúli povaze bych si bílýho brala znova, páč ta i přes některé výkyvy je naprosto nepopsatelná....

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 16:33
- Nahlásit

Lucie a Gar
A kromě toho, problém by mohl být jen u štěněte od této feny. Jinak tam žádný problém není.
Gerda
Jak píše Montík. Občas tam vypadne trošku nerváček v povaze. A jsou to trošku cíťové a bolístkové. Kdybych na Baica zahučela a byla stejně "tvrdá" jako Davídková na Nyný, tak jsem třeba na 3 dny docvičila.

Barka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 18:33
- Nahlásit

Baico

Kdybych na Baica zahučela a byla stejně "tvrdá" jako Davídková na Nyný, tak jsem třeba na 3 dny docvičila.

to jsem nepochopila. vysvetlis to prosim?

drakka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 18:40
- Nahlásit

Gerda
Moje fenka je sice vyrovnanana a nijak zvlast bazliva (i kdyz teda ano, bourky se boji ), ale je to takovy zavisly nezavislacek...doma ji mam neustale za zadkem, jinde nez u me v posteli by snad ani neusnula, obcas ma problem se jit i vycurat s nekym jinym nez se mnou...no a pak jsme spolu venku a razem je x veci zajimavejsich nez ja )) hlavne ty co se daji honit ) taky ten vycvik byl trochu pomalejsi, ale to bych spis prikladala tomu ze jsem se proste ucila s ni pracovat a nevedela uplne jak na ni...a taky ze to proste neni NO
Dlouho jsem z toho byla dost nestastna a trosku i plemeno zatracovala, ale posledniho asi trictvrte roku zacinam byt zas optimisticka

Barka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 18:52
- Nahlásit

Meduzka

jak dlouho jsi nosila pesa po schodech? do jakeho jeho veku jsi ho tak unesla? bydlime take ve 3.patre.............zatim, tak by me zajimalo, v jakym veku zacne bejt pesan k neuneseni

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 18:58 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

Já věřim, že ho uchovním, protože podle mého názoru k tomu není žádný důvod. Ale to je na dlouhý povídání.

Chceš říct, že info klubu není oprávněné a "jen si dělají z lidí legraci"??? Já teda nevím, jak to u běloušů v klubu funguje, ale pochybuju, že by to nemysleli vážně.

Montik
Já si třeba zase brala psa a vůbec jsem o uchovňování neuvažovala, chtěla jsem ho hlavně na práci. Nakonec jsem se nechala ukecat na RTG i na uchovnění. Teď jsem ale ráda, protože takového poděska, kterého jsem si nechala za krytí bych velmi těžko sháněla.

drakka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:07
- Nahlásit

all
tak jsem na stranky doplnila to info o zkouskach a pridala kontakty od tech kteri to tu odsouhlasili

drakka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:15
- Nahlásit

Montik
jsem jednoznacne pro sraz a pokec muzeme probrat zavazna chovatelska temata i vse ostatni

Tiffany
bebicko furt jeste zahojene neni, porad pajdame, ale pomaloucku se to snad lepsi, prece nemuze pajdat vecne, no ne? ale uz aby prestala, pres zimu mame agility v hale takze muzem trenovat a moooc to potrebujem obe

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:20
- Nahlásit

Lucie a Gar
Jak říkám, je to na delší povídání. Ale i kdyby problém by byl pouze u jedné fenky. A Vobořilovi mají ještě 4 chovné feny. A z vlastní zkušenosti musim říct, že jsou super v povaze a i krycí psi vybírají velmi pečlivě a neváhají jet i 1000 km, aby sem do ČR dostali novou krev. To že jejich vztah s Českým klubem je na bodu mrazu, je věc jiná. Ale myslim si, že jejich psi jsou evropská špička.

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:24
- Nahlásit

drakka
Můj mail tam dej klíďo taky a icq mám 244357436

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:27
- Nahlásit

Baico
Jo to je možné, ale člověk nemusí vědět všechno. No jo, jenže ta 3.generace... i ta štěnda co teď mají nebudou jejich majitelé uchovnit v ČR.
Ale každý strůjcem svého štěstí, nemusíme to řešit. Jen tvrdím, že já bych do toho nešla...

drakka
Měla bys dostat velkou pochvalu před nastopenou jednotkou. Jsem moc ráda, že se můžu kouknout, kdo se psy dělá.

drakka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:37
- Nahlásit

Lucie a Gar
dekuji za pochvalu, vsak na tom mas taky nemalou zasluhu

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:39
- Nahlásit

Lucie a Gar
No ono to vypadá, že tady v Čechách nic nezůstane. Jeden jde do Itálie, další do Belgie a myslim, že je tam ještě Švýcarsko. Z těch 8 jsou 4 zadaní a jdou určo ven. Já si určo dalšího bělouše vezmu od nich. Nemám důvod, proč ne. Další chovkou, do který bych šla, kdybych neměla vybráno je La Blankpapilio a další Nubika a pak ještě Taien. To jsou všechno lidi, který znám osobně a vím, jak se u nich psi a štěnda mají.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:44
- Nahlásit

Baico
Mají Taien nějaký web? Sháněla jsem info o téhle chovce a nemůžu nic najít.

drakka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:45
- Nahlásit

tak me napadlo dalsi zajimave tema - pokud by byly k uchovneni BSO povinne nejake povahove testy, z ceho by se podle vas mely skladat? Je to docela zapeklita vec, protoze aby clovek mohl sestavit povahove testy mel by mit dobrou predstavu o tom, jakou povahu by vlastne BSO mel mit
Takze co myslite?

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 19:51 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Lucie a Gar
www.taien.cz

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání