| Autor |
Zpráva |
drakka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:24
- Nahlásit
jinak my v klubu zatim nejsme pac na vystavy zas tak moc nejezdim a sportovni kynologii se nevenuju a zatim ani nechovam, takze to pro nas nema zadny velky prinos, ale pocitam ze pokud bych se na to chovatelstvi preci jen dala tak do klubu urcite vstoupim, prave kvuli tem ruznym poplatkum...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:13
- Nahlásit
drakka
né, to jako nejsou žádný extra ofiko závody, to jsou jen takový naše, cvičákový... Aby jsme zhodnotili, jak jsme postoupili a tak.. prostě sranda závody...
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 12:16
- Nahlásit
Ahoj všem,
pročetla jsem diskuzi a dočetla se o výcvikovém víkendu. Můžu tak vyrazit s 15-ti týdenním štěnětem? Nemá naočkovanou vzteklinu, dohodli jsme se s veterinářem, že ji naočkujeme až v půl roce...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 14:29
- Nahlásit
vlkaga
ahoj...no, bez vztekliny.... nevím, písni Romanovi nebo zavolej a zeptej se..
|
Tiffany
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 21:14
- Nahlásit
meduzka
ahoj, co se týče klubu BŠO, já jsem asi velký optimista a nemám špatné zkušenosti ), ale je to jen můj názor, nikomu ho nevnucuju, vím, že třeba Baico má názor jiný a má na něj právo. Já jsem členem rok, to ještě Cargo "byl na houbách" a já se rozkoukávala mezi bělouši a chov.stanicemi a vybírala budoucí rodiče mého pejska...a být v klubu, čerpat ze Zpravodajů (klubový časopis, vychází 3x ročně - info o chovu, svody, bonitace, rady a typy, narozená miminka, chovatelské stanice, výcvik atd.) mi přišlo jako základ a velmi praktické. Opravdu jsem se tak dostala lépe do světa běloušů. Jinak rok není dlouhá doba, nemám moc zkušeností, ale byla jsem s Cargem na 4 akcích pořádaných klubem a moc nám to dalo, fakt, spoustu zkušeností a nových přátel, psích i lidských (výcvik. víkend Žirovnice-květen 2008, 4 dny na táboře v létě, BBI Rozkoš v září a klubovka a svod Loutí v říjnu). Tohle bych bez členství v klubu asi nemohla absolvovat. Členové výboru pomůžou, poradí, vedou výcvik, mají individ.přístup, věnují se Ti, zodpoví dotazy, dělají pro klub, členy a běloušky maximum. A jak říká Montík, všude je něco...ale takový klub NO nebo dobrmanů, to bych Ti nepřála, běloušů je poměrně málo a tak je práce našeho klubu kvalitnější a průkaznější narozdíl od velkochovů NO a dobrmanů, tam už jde většinou jen o prachy a ne o lásku ke psům. Takže já bych neměnila. A ta euforie, když jedeme někam na akci klubu, je tam moře bělásků, moře lidí se stejným zájmem, potkáš pejsky, co mají stejné předky, jako ten Tvůj, či sourozence toho tvého psa, je to super! A spoustu fajn lidiček.
Ale jak říkám, je to jen můj názor, nikomu to nevnucuju. Ať se rozhodneš jakkoliv, přeju Ti hodně štěstí s bělouškem .
|
Tiffany
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 21:25
- Nahlásit
Montik
Ahojky, tak jak se daří, co klucí ušatí ?
Cargo má růžový čumák... , naše kočka Mourí ho pěkně profackovala...pořád jí zlobil a nedal jí pokoj, až to schytal...zařval, jak se lekl, nic tam neměl...ale druhý den už měl na nose strupy a za další dva dny růřové jizvičky... ...snad mu to nezůstane!?
No jinak u nás nic nového, šije s ním tisíc čertů, hlavně večer, po večeři , čapne plyšáka a mlátí s ním hlava nehlava a vnucuje se, ať mu ho házíme...buď ráda, že máte vybití na agility, to je k nezaplacení
Tak za mě kluky podrbej na bříšku. Cargoušek a Fanča pozdravujou.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 21:53
- Nahlásit
Tiffany
No já bohužel vidím za ty 3 roky do dění v klubu trošku víc. Nejde jen o to, že podle mě naprosto neoprávněně vyloučili, jsou tady třeba dvojí ceny pro vystavovatele na BBI, které se srovnaly až po trojí urgenci ze zahraničí. Pak hlavní poradkyně chovu, která když se dozví, proč se Baico nevystavuje a z jakého vrhu je, tak ponese:" Nojo, to je to zahraniční krytí".Nebo když se někdo z vedení klubu rozhodne krýt jedničkovou fenu jedničkovým psem, tak se mění chovatelský řád na úkor dědičnosti displazie. Další věcí nepřítomnost veterináře na speciální výstavě 2007 (umřel tam pes, kterého mohl včasný zásah veterináře zachránit). Dále je to nabádání k porušování zákona na ochranu zvířat, kdy se musí atypická a zrůdná štěňata utrácet do 5 dnů po narození. To jsou věci, se kterými fakt nemůžu souhlasit a tudíž se členem klubu nestanu.
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 22:18
- Nahlásit
Já vim Baico, všude je něco.
Popravdě jsem koukala na stránky divně, když tam psali něco o tom vylučování z chovu atd. a moc tomu nerozumim, ale
tu přihlášku asi zkusim poslat a uvidíme. I když Jerrýsek je taky ze zahraničního krytí. Když nás tam nebudou chtít, tak nebudou. Stejně ten muj pes je nej nej nej. Zní to sice hrozně namyšleně - teda asi, ale myslim, že to tak má každý. Teď jdou s páníčkem čůrat a to by se člověk potrhal smíchy. Někdy vám ho snad natočim, abyste se taky zasmáli. Všichni psi, co jsme kdy měli byli ve stylu: HUUURAAA, jde se ven, Jerrýs na nás kouká, a kdyby uměl mluvit, tak nás snad pošle do háje se slovama: tak si jděte, když se vám chce a nevotravujte s tim pořád mě.
Má asi teplotu, včera mi skočil do řeky, trdlo jedno. Jsem ho neuhlídala. No dneska trochu hicuje ale veselej je, to jo. Ach jo. Nevim jestli s nim hned běžet na veterinu. Uvidíme zítra.
Přeju vám všem krásnou dobrou noc a díky za tuhle diskuzi.
Jsem ráda, když tady s váma můžu o těch našich bělouších pokecat.
Uvažujete někdo o tom Olomouci (výstava myslim v únoru???) ty jo, teď ani nevim datum.
Tak pa
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 07:52
- Nahlásit
Tak Olomouc je začátkem ledna
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:18
- Nahlásit
meduzka
Tak, že by tě nevzali do klubu se opravdu neboj...Takhle to tam nechodí..Baico neříká vše, důvody pro vyřazení té CHS z klubu tu byly, ale do diskuze se tu poštět nechci a ani se nechci hádat. Je to opravdu dost složitý..Musíš si udělat vlastní názor a to jinak než vstupem do klubu a účastí na akcích nepůjde. Pak už to bude jen na tobě. Když už v kubu být nebudeš chtít, tak no problemo...
Tiffany
Ahojda.. No, zaplaťpánbúh za to agi, páč jinak bych z něj brzy vyrostla... Jinak u nás nic novýho... Ty jizvičky by neměly zůstat, ale většinou to dlouho trvá, než se zacelý... Dáváš ty řasy?? už se ztrácím, kdo je dává a kdo ne.. Hodně ti pomůžou teď, přes zimu, kdy je ten pigment horší.... Jinak jsem se bavila s Romanem a Lenkou ohledně toho víkenda 8.11. a nejni kurz, páč Roman dělá figurantský zkoušky.. Ale... Já tam jedu 28.10. Je mi jasný, že ty asi nebudeš moct, ale kdyby jsi mohla, tak se tam můžeme sejít, máme to schválený od Lenky.. A mohla by ses kouknout na miminka... Zvaž a rozvaž to (ale asi jdu s křížkem po funuse, že...)
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:33
- Nahlásit
Montik
Já jsem se o tom vyřazení z klubu zmínila jen okrajově. Ty další věci, co jsem zmínila, jsou podle mě dost závažný na to, abych tuto instituci nepodpořila.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 09:37
- Nahlásit
Baico
jasně, v poho...vždyť říkám, že já taky se vším co klub dělá a jak to dělá nesouhlasím,ale ona si musí udělat vlastní názor.. Jo a to co jsi jmenovala víš odkad....By mi to zajímalo, díky...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:22
- Nahlásit
vlkaga
Já myslím, že ta vzteklina zas není taková hrůza. Nám ji veterinář taky píchal později a možná bych si ji nechala ještě pozdějc,kdyby na tom nebazírovali na výstavě.
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:30
- Nahlásit
Můžu se ještě zaptat mimo proud Vaší diskuze?
Chtěla bych poradit čím bělouše krmíte. My teď dokrmujeme Acanu, kterou jsme si koupili, když jsme malou přivezli, protože na ní byla zvaklá od chovatelů. Jenže jí za prvé moc nechutná a za druhé nám začíná na hřbetě zrzavět. Tak jsem chtěla poprosit o radu, co chutná těm vašim. Ptala jsem se veterináře, ale ten mi řekl že bohužel neví a chovatelka je zvyklá na acanu.
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:31
- Nahlásit
Jo a jak dlouho před výstavou musí být pes naočkován proti vzteklině? Chtěli bysme se jet podívat do Letňan a vzít Jukinu s sebou, tek aby nás tam pustili...
Doufám, že Vás moc neotravuju, ale nevím, kde jinde se vyptat.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:35
- Nahlásit
vlkaga
V poho jen vstupujte.. No, tak já teď už krmím masem a pak když nejni čas tak platinum natural(jediný granule, co mi lucky žere s chutí)... Jinak bych doporučila Proformance, to je absolutně bez betakarotenu, takže nebarví,ale je dost drahý... Rozhodně se vyhni proplanu.. Jinak Verča krmí Nutram (jestli se nepletu) pak mám vyzkoušený eaglepack pro štěnda velkých plemen.. Ale Lucky je bílej furt, i kdybych ho krmila jen mrkví, takže dál už nevím. Jo a dobrý je Brit Care (bacha, neplést s obyč Britem).
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:38
- Nahlásit
vlkaga
Neotravuješ, jen se ptej.. Musí být minimálně měsíc před... (aspoň myslím) Ale většinou se dá domluvit s vetem, že ti do očkováku jen napíše krapet jiný datum... Jo a ta vztekliny a výcvikáč.. vážně si zavolej, nebo mejlni, páč oni mají teď štěnda, tak nevím, jak moc na tom budou lpět...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:39
- Nahlásit
choco
Když oni maj teď štěňata, tak nevím no....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:40
- Nahlásit
Montik
Máš maila.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:42
- Nahlásit
vlkaga
nee Nutram ne, Nutrience. A žlutí nejsme a chutná nám.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:43
- Nahlásit
Baico
Pardon, ale je to podobný, aspoň.... jinak bych ráda věděla na co jsem předtím ptala (jako úplně vážně), kdyžtak mi písni na mejla, prosím. Díky...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 10:44
- Nahlásit
Baico
Pozdě Díky....Jdu mrknout...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:20
- Nahlásit
vlkaga
No bez vztekliny bych teď do Chlístovic nejezdila. Je fakt, že teď už mají rozvinutou imunitu z mateřského mléka, ale náhoda je fakt blbec.
A jestli chceš jít na výstavu, tak doba od očkování proti vzteklině nesmí býd delší než jeden rok a kratší než 30 dní. Jinak tě tam nepustěj. U vchodu kontrolujou očkováky.
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:25
- Nahlásit
Díky moc za odpovědi. Štěně necháme naočkovat a vyrazíme na výcvikáč v listopadu a s výstavou uvidíme. Žrádla vyzkoušíme a uvidíme. Děkuju moc za rady
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:27
- Nahlásit
vlkaga
Ono jsou stejně Letňany dost hrůza,co do počtu lidí a psů na takovým prostoru. Já už tam psa s sebou netahám. Mnohem lepší jsou výstavy venku. Ale pokud bys tam chtěla jít, tak se domluv s vetem,aby ti tam razítko dal s dřívějším datem.
Montik
Nj,ta štěnda mě nenapadla. To je fakt, to tam asi nebudou moc chtít nic riskovat.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:33
- Nahlásit
vlkaga
choco
No, Letňany jsou sice hrůza, ale z pohledu socializace ouplně super. Já tam letos beru jen Luckyho, páč ten to potřebuje jako sůl..
|
choco
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 11:51
- Nahlásit
Montik
Jen aby mu to naopak ještě nepřitěžovalo My to nepotřebujeme,takže ho tím trápit, že ho tam s sebou někde budu vláčet nebudu. A víc si to tam i prohlídnu a užiju bez hafa, navíc, když tam budou s malým zrzounkem vystavovat.
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 12:20
- Nahlásit
Holky, tak za
1) se vám omlouvam za to, jakou sem tu rozvinula diskuzi, to sem asi neměla, jen jsem se chtěla zeptat kdo tam je a kdo ne a pryč s tim.
Já to zkusim a uvidim.
A teď k žrádlu, píšu tu pořád že Jerry-Lee je zrzatej, přesně jak píše vlkaga, pruh záda, ale u nás už se to táhne až do ocasu.
A to krmíme Eucanubou, protože chovatelka taky řikala, že ona tim krmí, nevim, nevim.
Už jsme zkoušeli i Royalku a Brit Care (má tak cca kousek přes pytel na měsíc) takže ono je jasný, že za ten měsíc nevybledne, ale stejně. Prostě ničim levnym ho nekrmim... A rozhodla sem se vrátit k Eucanubě, protože stejně zůstal rezatej a mam pocit, že po tomhle žrádle je jinak ve všem ostatnim nejvíc v pohodě a krásně se vyvíjí. Proti ostatnim značkám taky nic nemam. Jsme asi smířený s rezatou. Je to sice škoda, ale řikam si, že to bude i tom pigmentem, on má dost tmavý oči a i černý drápy a ke všemu, to se smějeme, má černý chlupy na krku - jen takovou malilililililinkatou náprsenku, pár chlupů. Tak nevim - možná to má každej a možná mu ještě vypadaji, Fakt nevim, jak k tomu přišel
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 12:26
- Nahlásit
Neni někde seznam vystavovatelů v Letňanech?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2008 12:39
- Nahlásit
Že se vám do toho holky pletu,tak co se týká barvy,myslím,že je to hodně o pigmentu,ale také genetice. Můžete mít psa,kterého budete ládovat mrkví od rána do večera a nic a druhého,který se na ní jen podívá a zežloutne. U nás,labradorů,to řeší hodně lidí s černejma pesanama ( světlý labiny jsou od skoro bílé až po tmavě žluté,takže tam je to jedno),který jim hnědnou a reznou. Taky vymýšlej a zkoušej granule, pokud "vaří" vynechávaj mrkev atd. My krmíme přirozeně, obden mrkev nebo rajčata a ještě černému labrochovi dáváme čistý betakaroten s výtažkem z borůvek,protože má počínající šedivý zákal a je stále černý jak bota. Takže pokud opravdu pes žloutne,rezne i po výměně krmení,prostě s tím nic nenaděláte.
Seznam vystavovatelů ještě podle mě není
|