Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
drakka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2008 20:00
- Nahlásit

meduzka
Freye jsou 3,5 roku, oficialne se jmenuje Brangwen z Klubicka a je chovna ale zatim bez stenatek

jinak pro vsechny, pokud by si s nami nekdo chtel vyzkouset 1.listopadu coursing, tak se muze prihlasit tady http://www.euroregin.cz/prezentace/liberecky/liber ec/smecka/index.php?page=online&typ=4&firma=435&cn =14523

Pumpa
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2008 14:55 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

Tiffany

Ahoj...,
poslední dobou nějak nestíhám

Taky zdravíme ) Já nějak nemám čas, takže se moc akcí nezúčastňujeme, i když mě to docela mrzí. Chtěla jsem alespoň na Ťapku a ani tam jsem se nedostala, jelikož mě přepadla nějaká mršina.

Ale teď se to snad zlepší, od listopadu chodíme do CNS Hafík takže alespoň něco )

Jinak zdravím všechny
Čau Pump

Tiffany
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2008 22:20
- Nahlásit

Montik
Gratulace, koukala jsem na video, jste fakt moóóc šikovní.
Jen tak dál.

meduzka
Moc mě těší, děkujeme za pochvalu, ať Ti Jerry pěkně roste
Z Cargových stránek (jak Ti Montik poslala odkaz - díky Montiku ) se dozvíš snad všechno, co by Tě o něm mohlo zajímat (věk,povaha, zážitky, atd.),
Jinak jestli můžu doporučit, určitě vezmi Jerryho na výcvikový víkend, třeba aspoň na otočku, i když nemáte přezubeno, nebo na jakoukoliv jinou akci běloušů, (ale teď už žádná nebude, až zase na jaře...), protože oba načerpáte zkušenosti, seznámíte se s lidičkama a pejskama a hlavně socializace ve štěněcím věku je moóóóc důležitá. Jerry se vydovádí, bude si Tě třeba i víc hlídat (hodně lidí, hodně psů), je to to nejlepší, co se dá pro výchovu a socializaci udělat. Aspoň u nás to funguje
Cargo se ve 3,5 měsících seznámil na výcvikáči KBO s Luckym (od Montika), od té doby jsme spolu byli na 4 akcích a Cargo Luckyho doslova miluje! Vždy se hrozně vítaj, pak se hodinu muchlujou,řáděj spolu do úmoru, no prostě super!
Takže třeba doporučuju i výlet, jak psala Montik, hlavně, že budete mezi lidma a pejskama.

Tiffany
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2008 22:22
- Nahlásit

Jinak pěkný víkend všem

meduzka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 08:01
- Nahlásit

Přeju krásný pondělní ráno všem

a děkuju za všechny zprávičky. U toho figuranta se budu snažit si to nějak zařídit. Mam nějaký změny, tenhle víkend bych mohla jen v neděli (teda doufam, že tak) a další možná taky, tak uvidíme.
Jinak na cvičáku mam figuranta skvělýho, myslim, že takový ten lovecký pud v něm rozvíjí skvěle. To ho pešourek baví a i včera se snažil s tou bezzubou hubičkou si toho peška pěkně chytnout, i se stopama mi poradil. Ale na poslušnost na mě nemá čas. Já Reka učila na nějakej ten dlabanec, teď to zkoušim na míček a spíš nám to teda nejde, než jde. Ach jo. Tak bych potřebovala poradit v tom. My teda zatim moc necvičíme, ale už přece jen mu je přes 5 měsíců a jediný, co umíme fakt skvěle, je válet se v posteli... tak nevim nevim

Montik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:21
- Nahlásit

meduzka

hele, na pbalonek je ještě malej... Cvič zatím na pamlsky... Jinak v poslušnosti ti Roman hoodně poradí, vážně se tam zastav.... Vo stopách toho taky ví hafo.. No, prostě ti ho doporučuju.. Jinak já tam jedu zase v sobotu...

Tiffany

Ahojky, tak u Romana to bylo zasejc super, už mám fotky od Karin, jen je ještě musím probrat, ale musím říct, že nám to docela šlo. Nechceš se tam taky zaet na jeden den podívat?? Určo by vám to prospělo a hlavně ještě nemáš takový panděro, pak už to půjde hůř.... Si dělám samo srandu, jen by sme Vás zasejc rádi viděli...

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:15
- Nahlásit

Montik
Ahojky! Já se taky těšim, až za 14 k Romanovi pojedem. tak doufám, že se uvidíme. Jinak jsem koukala na ty výseldky klubovky a fakt do bylo docela maso. A taky jsme zjistila, že vítěz je náš polosourozenc Takže to máme v rodině

meduzka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:57
- Nahlásit

Montik:

můžeš mi prosim tak trochu popsat jak to tam probíhá, ten Roman mluví s každým zvlášť? je hodnej? sem plachá, tak aby mi tam někdo nenadával, že sem kopyto moc veřejně

Tiffany
Teda Montik je práskač. Vás bude víc, ju? ty se máš, to je ... no super

Jo a jdu kouknout na tu klubovku, možná tam taky najdu nějaký naše skoro příbuzenstvo

Montik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:11
- Nahlásit

meduzka
Asi takhle..V sobotu ráno se jde na stopy (jako tak v devět), pak se kecá a kecá a kecá...pak je oběd, pak se kacááááááá...odpo poslušnost, individuální(!!!), pak se kecáá a večer pak obrany.. Roman je hodnej někdy až moc, všechno vysvětluje s nekonečným elánem a zapálením a nikomu nenadává (apoň né novým, já už jsem mazák, na mě i houkne.. ) No prostě je to tam pohoda jazz...

meduzka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 13:55
- Nahlásit

No zní to skvěle, škoda, že tam nemá i neděli, ale jen sobotu napsanou. Zkusim tam cinknout (když budu vědět, že by to šlo a že nám do toho doma neskočí nic jinýho) a uvidíme.
Jinak máš recht, dokavad jsem zkoušela pamlsky, tak byl Jerry zapálenej, s míčkem si budeme zatim jen hrát, abychom se pohnuli z místa. Nebo nebudeme umět na starý kolena vůbec nic

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 14:10
- Nahlásit

meduzka
Co blázníš, dyk máš ještě furt mimino. To musíš všechno cvičit jako hru. Běloušové jsou dost specifické plemeno, nemají rádi dril a hlavně jak jednou něco pokazíš, tak to už nejspíš nenapravíš. Takže všecno cvičit pomalu a s citem.

meduzka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 14:29
- Nahlásit

Baico

Já vim, já vim... ty starý kolena a to nic byly napsány jen s nadsázkou.
Jinak my ho opravdu nic jiného než přivolání a "FUJ" (když chce něco sežrat) a místečko (když se chceme najíst - a to opravdu velice něžnym způsobem) neučili. Ne násilím a vždycky za odměnu... (když ví, že něco dostane, je moc šikovnej a rychle chápe)
Je to spíš takový opravdu naše mimino...
Sedni zkoušíme tak jako když potřebujeme aby si sednul. Jinak žádný vícvik zatim právě nemá. Zkoušela jsem formou hry něco právě na míček, ale zjistila sem, že ten pamlsek mu dělá mnohem líp. (viz. přivolání). Jinak dril - to ne... ještě neví, co je to, aby ho člověk "plácnul po papuly", mam radost, že se nebojí, a tak nechci, aby třeba neměl nějakou reakci a hlavně na to nemam ani povahu. Ještě nedostal nikdy za nic.

meduzka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 14:33
- Nahlásit

Jo a to, že je teda pěkně "voráchlej". Nevim, jesti je to normální, ale když mu něco zakážeme, tak je strašně vzteklej, štěká na nás a vrhá se po nás.
Ono to teda zatim vypadá komicky, protože nemá ty zuby a cení je na nás a ani nás nekousne, spíš to vypadá, že si hraje a když přijde, tak jako ožižlávat, je cejtit, že nechce zmáčknout, ale řikam si, že doufam, že ho to nenapadne třeba ve třech letech a natvrdo. Au au. Ale to už snad budeme dál.

Montik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 14:54
- Nahlásit

meduzka
hele, asi tak.. Štěndo už bys měla něco učit, dokud to jde tak jednoduše. nechat ho růst jako kůl v plotě taky nejni nejlepší, myslím, že sedni lehni už by měl umět..Neříkám to nějak dřít,a le jen tou hrou, za ten pamlsek, ten mu dávej, prostě hra, ale k něčemu... Neříkám drtit ho jak dospělce, to ne, ale 5 měsíců už nejni tak málo,aby něco neuměl... A to, že se po vás takhle vrhá bych řešila..Buďto jasným FUJ!!! anebo ignorací, případně odkázat na místo,ale nesmí si zase všechno dovolovat.. Ta ignorace většinou stačí...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 19:45
- Nahlásit

drakka

Achoj,
upřímně řečeno, ten coursing mě trošku štve... 1. jdeme zrovna do Hafíka. Já se tam snad nedostanu... fňuk...

drakka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:45
- Nahlásit

Pumpa
no snad to neni naposledy myslim ze pokud bude zajem tak holky z Podjestedske smecky usporadaji jeste dalsi, mam pocit ze dlouhodobe maji dokonce v planu stabilni coursingovou drahu.
Jinak pokud by nekdo potreboval (a mel zajem) tak muzu zajistit i odvoz z a do Prahy
meduzka
stekani a ozuzlavani bych teda netolerovala. Freya obcas steka (spis nafa a knuci) kdyz chce abych se ji venovala, ale snazim se ji naopak v tu chvili ignorovat protoze si myslim ze tohle by si timhle zpusobem nemela vynucovat. Jinak nesouhlasim uplne s Baicem ze kdyz u belouse neco pokazis tak uz to nenapravis (myslim ze v tom nejsou o nic horsi nez vetsina ostatnich psu) ale moc drilovaci urcite nejsou a nejvic se s nimi zmuze opravdu pres pamlsky (Freya treba uplne miluje Froliky ) )

Tiffany
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 21:36
- Nahlásit

Montik
Taky bysme Vás rádi viděli a pokecali
A za 14 dní do Chlístovic nejedete? Že bych teda jako snad přijela na otočku na sobotu, dokud nemám takový panděro
A když tam jede i Baico, že by nás tam bylo víc,teda když mi to vyjde (máme moc práce-zahrada,malování, pokládání lina atd....), a třeba se to podaří i meduzce, dostavit se
Jinak jsem koukala na výsledky klubovky, tak musím uznat, že paní rozhodčí VDčky nešetřila, Karin měla pravdu. A chuděrka Cherokee dostal D...a já trubka jsem viděla Hanku, jak dává nějaký pohár do baťohu a ještě jsem jí pogratulovala...(no trapas...), ona mi jen řekla, že není k čemu a byla smutná...tak jsem se nevyptávala...a to týden před tím vyhrál myslím v Budějovicích V1 CAC...já to v Loutí zrovna neviděla...
Kdy máš zase školu stříhání?

Tiffany
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 22:28 - Změnil/a: Tiffany
- Nahlásit

meduzka
No jo, už je to tak, v březnu by nás mělo být o jednoho víc, tak jsem zvědavá, jak to mimi zkloubím s akcema běloušů a se cvičákem...
Jinak co se týče té "voráchlosti", tak bych to štěníkovi v žádném případě netolerovala. Od začátku musí umět rozlišit hru, musí od pána dostat jasně najevo, kde jsou ty hranice...a i když je to teď roztomilé a jakoby ve hře, musí cítit Tvojí autoritu, s citem, ale důrazně "..fůůůj, nesmíš" a třeba bych ho chytla za kůži za krkem a mírně zatřepala, ať ví, že si to nesmí dovolit. Když si to ve smečce dovolí na staršího psa, taky dostane jednu výchovnou "za ucho".
Ale to by Ti určitě výborně a přesněji vysvětlil právě Roman, ten když něco vysvětluje, tak je to profesionální vysvětlení do detailů, ale snad nejsem tak daleko od pravdy.
Protože teď je to pro něj třeba jen hra dvou sobě rovných "psů", ale Ty jsi pro Jerryho ten dominantní "pes", né vrstevník, a to on musí vědět už teď... co by sis počala, až bude v pubertě???
Tak hodně štěstí

Montik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 07:14 - Změnil/a: Montik
- Nahlásit

Tiffany
Ahojky.. No, za 14 dní se tam určo nedostanu, v sobotu máme agi závody..Další kurz stříhání mám 31.10.-2.11... A nebereš si náhodou na 27.10. dovču?? Že bychom se aspoň někde sešly a pokecaly.. A kdyby ne, tak se uvidíme v Letňanechm,no...Ale Lucky vzkazuje, že už se mu po Cargovi stýská...
Jinak ta klubovka byla vážně hustá, podle těch výsledků....Jste z toho vyšli skorem nejlíp... Alespoň je vidět, že je Cargo opravdu fešák.. Snad se bude takhle líbit i v mladejch...

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 12:20
- Nahlásit

Drakka, Tiffany:

Máte naprostou pravdu. Taky vim, že to neni úplně ideální, teda neni vůbec ideální, ale snažíme se, snažíme.
Jinak s tim mírnym zatřepánim za krkem jsme to zkoušeli už dřív a určitě to zabírá, akorát to nemělo úplně ten pravej efekt v ten moment, (teď pro pobavení) protože manžel po něm takhle sáhnul, zatáhnul za kůži, zatřepal a jako než ho pustil mrkne na toho psa a on na něj kouká, pohoda, jazz, nic a asi se jen divil, co ten páníček plaší... On to manžel nějak neodhadnul a Jerry má tak volnou kůži na krku, že ten pes asi nevěděl vůbec nic. Pak zkoušel, kam až tu kůži může vytáhnout a oba jsme se upřímně zasmáli. Já nevim, co máme tohodle psa, tak se smějeme neustále a kdo řiká, že psi ne, tak já řikam, že bez psů ne-e. S nima je fakt strašná bžunda a úžasný zpestření života.
Kort teda s tutim.

A taky musim říct, mam pocit, že nám Jerry roste do krásy. Zrovna včera sem na něj blaženě koukala a řikala jsem Jardovi (manžel) jak je čim dál krásnější - ne manžel - pes , ale jestli to neni prostě protože je muj, tak se mi líbí nejvíc. Klasika Už se těšim, až vám ukážu fotky. A taky mě mrzí, že sem prošvihla všechny výstavy těhle mlaďasů. (mohli jsme nasbírat zkušenosti) JOOOO a naštěstí nemáme Cargouška v týmu by nám tam vytíral zrak ach jo.

Montik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 13:07
- Nahlásit

meduzka
a do Letňan se nepůjdete podívat?? Když ne vystavovat, tak aspoň jako socializační procházku?? Jinak nejkrásnější je vždy ten tvůj, to je jasný... Tak šup šup, pošly přihlášku na nějaký ty výstavy, co budou příští rok, ať se ukáže... A hlavně už ho ukaž i NÁM.

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 15:10
- Nahlásit

Montik:
No chceme, chceme do Letňan. Hlavně sem se chtěla zeptat (na což už si mi odpověděla), jestli můžu i s hafíkem, i přesto, že nevystavuju, tak jestli ju, tak je to bezva. A tam ho okouknete v realu
Hned se jdu zeptat bráchy, jak pokročil a případně, ať mi hodí fotku aspoň někam na rajče a zkusim udělat zázrak a hodit ho sem...
Vyfotila sem ho včera do mobilu, to byl taaaaak nějak smutnej, ale fotka je to krásná, tak jí stáhnu a ... radši nic neslibuju, já vim

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 15:55
- Nahlásit

Teď jsem koukala, že asi první výstava, kam bysme mohli jet je v Olomouci... pak dřív asi nic po těch Letňanech, neni...??? Nebo ju?
No jen si to uvědomim, tak mam stres, na výstavě sem v životě nebyla.
Hodnotí tam nějaký Miroslav Václavík...
Tak snad nebude horší než ta pani, co dávala jen VDčka.

Pentas
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 18:59
- Nahlásit

meduzka
bude

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 21:59
- Nahlásit

Pentas:

stručný a jasný

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 22:36
- Nahlásit

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 22:38
- Nahlásit

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 22:40
- Nahlásit

meduzka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2008 22:42
- Nahlásit

Tak tady

Montik
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 08:59
- Nahlásit

meduzka

No ten je kouzelnej.... Vážně krásnej mimísek.... Jinak do Letňan i s hafanem můžeš, jen musíš mít s sebou očkovák a mít v pořádku očkování, hlavně pak vzteklinu... my jdeme s Luskym taky jen na kukačku, tak se k nám klíďo přihlaš, fotku mám na stránkách na úvodu ouplně dole.. Jinak Seznam všech výstav (teda těch národních a mezinárodních) najdeš na www.cmku.cz. Jinak Václavík se řadí k těm přísnějším, ale spravedlivým... Vše si můžeš právě okoukat v těch Letňanech.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání