| Autor |
Zpráva |
meduzka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:26
- Nahlásit
Montik:
Díky tak jestli je pan Václavík spravedlivej, tak aspoň tak.
Víš, bude to moje první výstava (jestli pojedu), tak se aspoň poučim. Vim, že má vady, tak nemůžu čekat, že budeme první - viz.: celkem hodně svěšený koutky, a tu srst je dost nazrzlej, taky neumí ukazovat moc zuby a mam strach, že až si půjde rozhodčí sáhnout, jestli má obě kulky, tak ho ulíže k smrti, jestli ho jeho vítací, přátelská a podlejzací povaha ke všem nepřejde... No vlastně uvidim v těch Letňanech, jak to má vypadat. Akorát manžel už se mě včera ptal, jestli sem se nezbláznila, že zrovna - Olomouc to máme přes 400 km.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:35
- Nahlásit
meduzka
Tak tu jeho povahu si hýčkej.. jinak vše jde natrénovat... Takže směle do toho.. v Letňanech uvidíte... Tak manželovi řekni,že mít doma šampiona něco obnáší...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 14:22
- Nahlásit
drakka
To doufám, hodláme se tomu věnovat.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 20:07
- Nahlásit
meduzka
takovou povahu znam, mam ji doma mazel XXL )) ale dokaze byt i pekna potvurka, ale vy jste jeste mali, ne? Na pul roce se od nikoho jeste necekaji zadne zazraky, my byli na prvni vystave az ve 2 letech )) a taky jsme to prezili. Ale je fakt ze pro nas to nebyla zalezitost socializace...
Pumpa
tak se kdyztak prihlaste, ja uvidim jak to bude Freyu bavit a podle toho v tom budeme pokracovat
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 09:48
- Nahlásit
Drakka:
Jo lotr to dokáže taky bejt, ale mam pocit, že jenom na nás, skoro každýho přivítá a pomazlí, ale na nás si otvírá držtičku.
Jestli pojedeme na tu výstavu až v lednu, tak už mu bude přes 8 měsíců, tak to bychom jednou zkusili třídu dorostu a pak už rovnou hups do mladých. Uvidím. Jak řikam, teď mam plnu pusu řečí o Olomouci a pak skutek utek.
Ale od zítřka začneme trénovat ukazování zoubků.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:24
- Nahlásit
drakka
No, vidíš, já vlastně taky nevím, jestli to bude miláčka bavit, ale soudě dle jeho her tipuju, že bude nadšen
Něco honit a být u toho ještě povzbuzován, to si asi nenechá ujít.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 16:13
- Nahlásit
meduzka
Jsou to holt lumpici, mne treba Freya zrovna naucila ze kazdy pejsek je individualita a ze naprosto nemuzu soudit jednoho psa podle druheho, nemuzu ocekavat ze kdyz jeden neco prirozene dela nebo nedela, tak ze druhy bude stejny jen proto, ze vyrustaji ve stejne domacnosti nebo ze si jsou vizualne podobni...kazdopadne radim nepolevovat a nenechat se zmast roztomilym kukucem (ktery teda podle fotek 100% ma ) ). Myslim ze relativne univerzalni vychovna metoda je klid a duslednost ))
Pumpa
Freya hry na honenou rada, ale uvidime jestli to zvladne i v chumlu par dalsich psu...odkud vy jste vlastne?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2008 10:59
- Nahlásit
drakka
My jsme z Jindřichova Hradce.
To mám taky trošku obavu, že si bude všímat spíš dalších psů. Je to děsný blázen.
Nikdy nic nekouše,ale právě jsem dostala zprávu z domova, že mi sežral diář. Je to bejk, dělá mi to na truc, když ho nechám doma samotnýho. dneska bude asi bitka, večer...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2008 11:02
- Nahlásit
Našla jsem krmení "Satisfaction". Máte s tím někdo nějakou zkušenost, co je to zač? Já to viděla poprvé
móóóc děkuju
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2008 11:22
- Nahlásit
Pumpa
tak satisfaction mi něco říká, ale opravdu nevím, nemám zkušenosti, zkus pohledat na netu..(na ifauně se hodně granule probíraj). Jinak ohledně coursingu... Když Váš pes rád běhá a něco loví, tak věřte, že poběží a jiní hafani ho zajímat nebudou.. Mám vyzkoušeno. I když Lucky neloví a dá se od zvěře odvolat, tak tohle ho bavilo. Jen opakuji, že tím podporujete lovecký pud, tak ať s tím později nemáte problémy...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2008 13:08
- Nahlásit
Montik
Freya je lovec, takze do toho jdu s tim ze horsi to byt uz nemuze
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2008 15:23
- Nahlásit
tak my dnes máme zkaženou náladu. Byli jsme na té národce v Brně s nadějí, že získáme CAJC a tím pádem i velkou šanci na junioršampiona. Ari se choval skvěle, běžel nádherně a měla jsem z toho bezvadný pocit. Pan rozhočí Jančík nám ale řekl, že na jeho vkus máme delší hřbet (standard bšo: bílý ovčácký pes obdélníkového formátu, Záď : dlouhá) a proto nám dá maximálně V1 ale bez titulu. Tím pádem jsme se museli s nadějí na junioršampiona rozloučit
Nevím co jste slyšeli o Jančíkovi-docela by mě to zajímalo, já si o něm před výstavou zjišťovala co nejvíc věcí a slyšela jsem na něj jen špatné (na výstavě si na něj stěžovali i chovatelé dalších plemen)-že je množitel, že se nevyzná v posuzování atd.
Nechci vypadat, že ho nemám ráda kvůli posudku, ale ze všech věcí které mohl Arimu vytknout (a nic jiného nevytkl) mě zrovna tahle přijde jako největší blbost
Proto bych se na něj ráda zeptala vás...máte s ním nějaké zkušenosti nebo tak?
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2008 22:01
- Nahlásit
Johule
Mame, spatne Jancik byl loni na podzim na klubovce/bonitaci na Rozkosi a malem nas neuchovnil, prohlasil ze Freya vypada jako nemecky ovcak a ze je moc hubena a mam ji krmit masem :-D Taky se tam prede mnou behem posuzovani docela navazeli s pani Plskovou do nasi chovatelky a jejich odchovu. Nasledne po nas nastoupila fena, ktera se tak bala ze na sebe nenechala ani sahnout, ale vsichni se tam z ni totalne rozplyvali.Takze ponauceni pro nas - jakmile na vystave posuzuje Jancik tak tam proste nejedem.
Ale s vystavami je to tak jako s krasobruslenim, hodne zalezi na osobnich preferencich rozdhodciho, nekdo ma radsi takovyto typ a je schopen mu kvuli tomu ledacos odpustit, jiny zas neco jineho a prit se o tom prakticky nema smysl...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2008 22:05 - Změnil/a: drakka
- Nahlásit
jo a dneska jsme zas po dlouhe dobe byly s freyou na agility v liberci, tak uvidim jestli se mi podari vlozit nejakou fotku
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2008 22:08
- Nahlásit
jeste tahle, tady vypada jak vlk
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 11:24
- Nahlásit
jj..taky už k Jančíkovi nikdy více
ta vlčí fotka je supr
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 19:23
- Nahlásit
drakka
No tak ona asi paní Drvotová klubovejm moc nesedí. Ale já jsem na to zvyklá, mojí chovatelku z klubu dokonce vykoučili, takže to nějak neřešim. Do klubu jsem nevstoupila, protože nesouhlasím s mnohým, co se tam děje. Ale i tak mám mezi spoustou lidí z klubu kamarády. A o Jančíkovi se povídá ledacos.Johule
A to už je vám tolik, že si toho junioršampiona nevyjezdíte? Co teď v listopadu Letňany?
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 19:25
- Nahlásit
Baico
na ty už se bohužel přihlásit nedá...uzávěrka byla koncem září a v únoru bude pozdě
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 19:49
- Nahlásit
Johule
No tak si vyjezdíte šampona dospělejch. Dyk se nic neděje, ne? Nebo bys ho s tím šampionem měla radši ?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 19:57
- Nahlásit
Johule
A co zkusit se přihlásit ještě na výstavu do Olomouce nebo do Brna na Duo cacib? To je 7.-8.2. objevila jsem to v PPČ.
|
meduzka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 20:55
- Nahlásit
Ahojky, přeju krásnej nedělní večer.
Tak teď jsem zvyklaná. Mam vypsanou přihlášku do klubu, už teda dlouho (u mě neni problém vypsat papír nebo napsat pohled, u mě je obr problém dojít s tim na poštu) a byla jsem pevně rozhodnutá, že jí tam pošlu. Tak ono pro mě asi svym způsobem o nic nejde. Tak proč neposlat. No ono je asi všude něco. Vy ostatní v klubu jste?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:04
- Nahlásit
meduzka
Pokud chceš mít chovný zvíře, je pro tebe lepší být v klubu. Protože jako nečlena klubu by tě čekali až pětinásobné poplatky za všechno. Takže tu přihlášku v klidu pošli.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:18
- Nahlásit
meduzka
Já v klubu jsem, a jsem ráda.... I když s ledasčím nesouhlasím, tak je to pro mě docela čest, být v klubu BŠO....
Johule
O jančíkovi se toho říká hodně, ale jak už tu někdo psal, každýmu se líbí něco jiného, no.. S tím se hold nedá nic moc dělat a když jezdíš po výstavách, musíš s tím počítat. Já na něj nemůžu nic říct, nám loni na klubovce dal VN3 z 6 starších psů..
choco
Já teda nevím, jestli se tam zadávají i CAJCi (páč nevím, co je DUO CACIB), ale CACIBy mi nedostáváme....
drakka
My byli na agi včera a docela nám to šlo.... Fakt nás to obá moc baví.....
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:31
- Nahlásit
Montik
To víš,že se tam rozdává i Cajc.
meduzka
Myslím, že členství v klubu se Ti opravdu pak může hodit, jestli budeš jezdit po výstavách, zkouškách nebo pak i jejich akcích. Já jsem třeba ve dvou klubech
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:53
- Nahlásit
Montik
A k Romanovi teď teda nejedete?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:04
- Nahlásit
Baico
Nee, v sobotu máme agi závody a v neděli jedeme pryč.. Bohužel, teď jsem tam byla jen na sobotu a docela mi mrzelo, že jsem tam nemohla být celý víkend... Ale nejspíš tam pojedu 28.10. Mám u Lenky maso a taky na obrany a tak. A taky se moc těším na mimina, už mají zoubky a jsou rozkošní....
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:05
- Nahlásit
Montik
No tak to se holt mineme, no. A nevíš, kdo se tam teď ještě chystá? Já jedu s Karin a ještě s jednou holkou od nás ze cvičáku.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:09
- Nahlásit
Baico
Každopádně Martin s Tobasem, na toho pozor (jako na psa)... Dál nevím.....
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:19
- Nahlásit
Montik
Jee, vy uz v agility zavodite? Ja si porad s Freyou netroufam, prijde mi ze toho jeste az tolik neumime
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 11:23
- Nahlásit
Montik
No tak Tobase jsem si hlídala už když jsem tam byla naposledy. Baico je hodnej, ale frajeřit si na sebe si nenechá. A teď už Martin dorazí i s mladym, tak jsem zvědavá.
|