Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 19:44
- Nahlásit

Johule
My nemáme varlátko, tak jezdíme jenom povbuzovat kamarády

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 21:21
- Nahlásit

Baico
Praha je kdy? To bych se nemohla vymlouvat, ze je daleko, tak aspon na kukandu, at vime, co nas ceka.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 21:23
- Nahlásit

Lidicky, nevite nahodou, jestli nekde na netu neni nakres nebo fotka, jak ma vypadat chrup psa? Mame vymeneno, tak by me zajimalo, jestli mame vsechno... pripadne jestli mam cekat, jestli jeste neco doroste.

Pentas
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 21:29
- Nahlásit

KatkaLip
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/526/anatom ie-a-zdravy-chrup-psa
třeba tady

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 6 Led 2008 22:03
- Nahlásit

Pentas
Diky! Tak ja ji zitra kouknu na zoubek.

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 08:13
- Nahlásit

KatkaLip
Praha je v březnu 22. a 23. My tam pojedem určitě, pokud zrovna nebudou někde poblíž ZOPky. To bychom dali přednost z pochopitelných důvodů zkouškám

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 08:32
- Nahlásit

Diky. No snad se tu predtim jeste potkame, tak se muzem treba nejak domluvit, jak se pozname, urcite nas tam bude hodne.
Na zkousky budem kdyztak drzet palce, take pomalu neco planujem, ale 10 mesicu nam bude az v kvetnu a mam pocit, ze v cervnu bude u nas na cvicaku ZZO, coz by bylo akorat. Ale clovek mini a puberta meni.

Montik
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 14:53
- Nahlásit

KatkaLip
Ahojky, ohledně těch zubů se nědes, když by jí chyběly P1, to jsou ty zuby za špičákama, Luckymu narostly až v 8 měsících, kámoščině labradorovi až někdy později... Já z toho nejdřív byla vyplašená, že bude bezzubej-chyběly mu obě spodní P1, ale nakonec dorostly. Co bohužel nedorostlo a už ani nedoroste je pravá M3, takže my mimina mít taky nebudem...Ale mně to neva, páč s tou jeho povahou bych díru do světa stejně neudělala.

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 19:25
- Nahlásit

Montik
Tak vítejte do klubu nechovných
KatkaLip
A kom chodíte na cvičák? Protože ZZO bych taky chtěla letos udělat. Teda pokud se nám podaří dotáhnout aport.
A Letňany jsou ještě daleko, tak se pak domluvíme.

Baico
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 19:28
- Nahlásit

Montik
Cituji plemenný standard:
TĚŽKÉ VADY :
chybějící více než 2x P1 ( na M3 se nebere zřetel)

Takže bych s tou chovností ještě neházala flintu do žita.

Montik
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 19:43
- Nahlásit

eee, taky sem si myslela, ale na svodu mi pan Pecár řekl, že k chovnosti musí být všechny zuby...Že tohle platí o výstavách... Ale jak říkám, my to ani neva, nemám chovné ambice.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 19:56
- Nahlásit

Baico
My chodime na cvicak vedle do vsi (Lodenice - cca 15 km od Zlicina), ale dostanu se vetsinou tak jednou za mesic. Moc to nehrotim, cvicim s ni spis sama, ty stenata tam nic moc neumi, takze spis tak okoukavame a kousem do hadru. S tim mame zatim trochu problem, kdyz mam hadr ja, predvadi Loreen perfektni plne zakusy, ale jak ho drzi nejaky chlap, treba i muj muz, tak sice desne zuri a chce ho zadavit, ale kouse na spicaky a je videt, ze si moc neveri. Ale je ji 5 mesicu, takze myslim, ze se otrka. No nechci z ni mit sluzebniho psa, vim, ze NO konkurovat nemuze, ale obrana zveda sebevedomi a to belaskum obecne chybi. A na stopovani je sikovna, to ji jde samo. Poslusnost musime jeste dopilovat, zatim to berem hrave, hlavne aby ji to bavilo, ale vsechny zakladni cviky umi. Uvidime, jestli dame na podzim ZMko, jsem zvedava.
No a na nasem cvicaku se brnenske zkousky (ZOPka, apod.) nedelaji, takze chci jit rovnou na ZZO, aport nam problemy nedela ani stopy, i kdyz zatim jen rovne.

Montik
Na webu BSO se taky pise "chybejici zub". To je skoda... ale proc s povahou?

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:00
- Nahlásit

Tak me napada, kdybyste mel nekdo chut se sejit, treba na kraji Prahy a spolecne si zacvicit, treba i zastopovat a zakousat do hadru (obavam se, ze rukav uz mi ve sklepe u rodicu sezraly mysy ), urcite bych byla pro.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:01
- Nahlásit

Baico
Mam ted aktualni aportovaci fotecky:
http://galerie.moje.cz/album57/DSG_0662

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:02
- Nahlásit

Achjo, proc se to nezobrazilo jako obrazek? Druhy pokus:

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:04
- Nahlásit

Tak do tretice....

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:06
- Nahlásit

Netusite, co delam spatne? Davam ten link do okna, ktere vyskoci po kliknuti na ctverecek s temi barevnymi tvary.

Montik
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 07:35
- Nahlásit

Ahojky, my se rádi sejdeme, okolí Prahy nám nedělá problém. A pak poznáš, co jsem myslela tou povahou Jinak ohledně vkládání, musíš do toho barevnýho překopírovat link z vlastností těch fotek. Tzn. Dáš u fotky vlastnosti, tam najdeš adresu a tu překopíruješ a pak by to mělo jít. Jinak nám s Luckym poslušnost jde velmi dobře-pokud nezapůsobí puberta. S aportem sme ještě pořádně nezačali, ale bylo nám na cvičáku řečeno, že to nespěchá, že se může začít i později, takže nás to čeká myslím příští týden a obrany?? Ach jo, mé věčné obavy, s těma po poradě s panem Pecárem, který s BŠO dělá počkáme do výcvikového víkendu, ale doma se přetahujem o pešíka a to mu jde, pokud je to se mnou nebo s páníkem...Tak uvidíme... Ale ten srazík určo domluvíme, jak kdo může???

Montik
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 07:55
- Nahlásit

Tak já taky přidám pár foteček, tyhle jsou z neděle.

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 08:45
- Nahlásit

KatkaLip
Montik
Tak se můžeme domluvit. I kdyby jsme vyrazili jenom na prochajdu

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 08:58
- Nahlásit

Taky přidávám futku z minulé neděle

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:35
- Nahlásit

Zkusim to jeste takhle.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:45
- Nahlásit

Hm, tak tam bude fakt nejaky problem, asi jsou ty fotky prilis velke... tak jestli mate chut, juknete na http://galerie.moje.cz/album57 mame nove fotecky a myslim, ze se svara opravdu vyznamenal, jsou profi.
Tak nahodte termin a muzem se sejit, ja mam cas v tydnu i vikendu a vyhovovala by mi Praha 5 (Zlicin, Butovice, Jinonice...) nebo Praha 6 - Hvezda, Sarka...

Montik

Proc mas obavy z obrany? A jak je Lucky stary? Me vzdycky ucili, ze lovecky pud a kousani (samozrejem do hadru/peska) se prave ma u psu podporovat odmala, dokud jsou hravi, jakmile pak zacnou mit v puberte jine starosti, tezko se to dohani. Takze ne nejake drilovani aportu nebo vazne kousani (menej zuby), ale co nejvic hrani s aportem, hrackama a hadrem (peskem) a co nejvic podporovat.
Ja mela cubinu NO a tam jsem to nejak zanedbala, byla jsem tele, drilovala jsem poslusnost a ucila stopy a cubina v osmi mesicich naprosto nejevila zajem o hadr ani o aport (nemela k tomu vubec bunky). Nakonec se naucila, slozila ZVV1 a vyhrala par zavodnich trofeji (byla vynikajici stoparka, tim nahnala body), ale ani aport ani obrana uz nikdy nebyly opravdu zhave, proste to delala, protoze vedela, ze to chci. Takze si ted Loreencinu dravost hyckam, co to jde.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:47
- Nahlásit

Jo a fotecky jsou krasny, moc jim to na tom snehu slusi.

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:53
- Nahlásit

KatkaLip
Já koukala, fakt pěkné fotky.
Mě by se taky spíš hodila ta Praha 6 a spíš o víkendu. Dělám do půl pátý.
Co třeba v neděli 20. jít na výlet do Šárky?

Montik
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 10:22
- Nahlásit

asi takhle, my taky samozrejme aportujeme, ale bez povelu, míčky ho baví a ohledně obrany, tahání se o hadr a tak taky provozujeme, však jsem to písala, že ho to baví, to jó, ale takové to kousání na figuranta atak, na to si musíme počkat, páč je Lucky krapet víc labil, tak proto a mám to odsouhlasený i od pana Pecára, máme na to jít opravdu pozvolna a já se bojím cizích figurantů, aby mi ho úplně neodrovnali, takže si počkám na profíka. Jo a ohledně toho aportu, nám zase na cvičáku říkaly, že takový ten aport navážno by se měl začít až v těch 8-9 měsících...Ale jiný kraj....Znáš to, nehledě na to, že jestli jí to baví, tak proč ne. Nám by se taky hodil spíše víkend, jinak kam je jedno, ale ta Šárka mě láká už dloouho a nemá tam se mnou kdo jít. Jo a luckymu bude 18. ledna 10 měsíců, puberťák jeden.

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:41
- Nahlásit

Tak my jdeme 27.4. na cvičáku Helppes na ZOP. Rozhodčí Plšek. Tak jsem zvědavá, protože ten je docela přísný.

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 13:51
- Nahlásit

Baico
Nedele 20. - to je ta pristi, ze? To povezu manzela na letiste, ale jeste nevim kdy - nekdy odpoledne. Kdyby to slo zkombinovat, bylo by to super, vecer to zjistim. Budu s sebou tim padem tahat ditko, ale to snad nebude problem.

Na ZOP drzime palce! Taky me to zaujalo, ale je to na nas moc brzy, jeste ji nebude 10 mesicu.

Baico
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 14:04
- Nahlásit

KatkaLip
Jasně, zjisti to. Dítě nám nevadí, máme děti rádi )

KatkaLip
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 14:14
- Nahlásit

Montik
Proberem to vsechno az se uvidime. Uz se tesim. Ja mezi vaznym a nevaznym aportem rozdil nedelam, proste hrave piluju to, co je na nem potreba. Klidne vyzaduju sem tam i predsedani, nekdy pusteni, nekdy ji ho necham, jedine, co nemusi, je cekat, poustim hned po hozeni. Ale povel davam, je dobre, aby ho znala.

A jestli nebudete proti, budu jen rada, pokud nekdo Loreen pozlobite hadrem, ona se potrebuje otrkavat. Tvoji obavu z cizich figurantu chapu, i kdyz ja si ted porad pripadam, jak kdyz jsem se sem dostala z uplne jine doby. Za me zadne zkousky figurantu nebyly, ale bylo treba zvykem, ze zkusenejsi clenky klubu vedly stenata (taky jsem to par let delala) a krome vedeni vycviku si s kazdym stenetem pohraly, osahaly ho, koukly na zuby a prave tak pomalu a opatrne i pozlobily hadrem... s citem, podle povahy jednotlivych stenat. Pravidelne kazdou nedeli. Taktez i mala stenata chodila do kruhovky, ale nekousala, jen koukala a prikladem tech starsich psu se ucila, ze se maji zlobit na figuranta. A teprve, kdyz v tom hracim krouzku stenat zacaly do toho hadru kousat stejne sebevedome jako doma jen s panickem, dalo se uvazovat, ze si kousnou do hadru v kruhovce. Dneska figuranti jsou nedostatkove zbozi a hrani si s hadrem s cizim se taky moc nepraktikuje, kde ma potom ten pes ziskat sebevedomi a postupne se ucit, oc jde? No jsem z toho vseho rozcarovana a porad se v tom nejak nemuzu najit. (Nic ve zlem, to je spis obecny povzdech.)

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání