Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
drakka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 17:11
- Nahlásit

Johule
poslu to dal

Pentas
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 17:30
- Nahlásit

Johule
dle sdělení ČKU u štěňat nemá pořadatel výstavy požadovat PP,no a slušnej vet napíše očkování o pár dní dřív,aby to ten měsíc dalo.
Tady je hlavně Praha a okolí no a já jsem ze severní Moravy.Kus za Brnem bydlí p. Nekvapil.Vřele doporučuji pokud se budeš chtít s hafíkem věnovat výcviku.Strach ho určitě přejde.Cvičák poblíž není?Co Zbraslav?Ta naše nejmladší se taky z počátku bála,jenže doma prochází tvrdou smečkovou výchovou a teď je oprásklá až moc.

drakka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 17:35
- Nahlásit

Pentas
jj, nad smecku neni ) Freya se teda nebala ani jako mala,ale zas si pred vsema lehala, proste spravne mimi.

Johule
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 18:21
- Nahlásit

Pentas
no to by to očkování musel napsat skoro o měsíc dřív...máme tam jít až 18.9....no,zkusím se ho ale zeptat jestli nemůžu přijít dřív...
cvičit možná budeme, právě sháním co nejlepší cvičák

Johule
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 18:42
- Nahlásit

ještě jedna otázečka....poud bych jela do té Rozkoše, nevíte někdo kde se tam dá ubytovat se psem?

Johule
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 18:51
- Nahlásit

dobrý....v autokempu Rozkoš můžou být pesani....

Montik
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 18:55
- Nahlásit

Johule

Je to vážně krásné mimčo. Jinak lucky se taky hoodně moc bál, když byl škvrně-aut, lidí, psů...Teď už se to omezilo jen na ty velký psy. Dřív před nima utíkal nebo je véélikým obloukem obešel...Teď na ně štěká, ale jen z uctihodné vzdálenosti. Už nevím, co s ním. Jinak doporučuju školku pro štěňata, ta nám hooodně moc pomohla, naučil se nebát se malejch psů a tak, ale štěká stejně pořád na cokoliv, co se mu nelíbí,. Teď už jen doufat, že z toho ještě vyroste.

Johule
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 18:59
- Nahlásit

do školky budeme chodit už příští týden....Ari je taky docela uštěkane...teď jsme byli na procházce a už se choval docelav pohodě, trochu se bál ale zroveň vybízel ke hře i dobrmana....tak myslím, že se to poddá
Pentas
já jsem hrozná ale ještě jedna otázka, kde je ta výstava? Má být v autokempu Rozkoš ale ty jsou tam minimálně dva? Nemáte někdo odkaz na jejich stránky? Díky

Pentas
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 19:40
- Nahlásit

Johule
http://www.bily-ovcak.cz/
tady to je vše napsané je tam
i klubový víkend v Hranicích což není zase od Brna tak daleko

Johule
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 17:20
- Nahlásit

tak jste mě přesvědčili, přihllašuji se na tu výstavu, uvidím jak se tam předvedeme...třeba se tam někdo potkáme....poznáte mě podle bílého psa

Essi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 17:31
- Nahlásit

Montik

On z toho určitě nevyroste, z toho štěkání. Já se teď moc snažím tohle odbourat u Nicka. On to dělá z bázlivosti a nejistoty. Takže se vždycky jde podívat na to, co štěká. Když je to věc, beru jí do ruky a tak nebo se o to opřu a na celé kolo si u toho zívnu a tak. Pokud je to člověk, jdu se s ním pobavit, velmi přátelsky a pokud je člověk ochoten, musí se Nick nechat podrbat. Je to na dlouhou dobu, ale zlepšuje se to.

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 18:39
- Nahlásit

Essi

Hmmm, to jsi mě moc nepotěšila. On Lucky naštěstí štěká jen na ty psy, co se jich bojí-veliký nebo neznámý. Na lidi prakticky vůbec, jen když se třeba na něj nějaký upřeně dívá, tak štěkne nebo jednou, když jeden pán zakopl, ale to hned přestane. Na věci neštěká vůbec... Už nevím, co s tím. Na cvičáku mezi psy jsme opravdu často- ani né kvúli cvičení, jako spíš na pokec a socializaci, ale stejně štěká. Chjo. Asi to hold bude uječenej hafan:

Pentas
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 18:44
- Nahlásit

Johule
to teda určitě,pokud dostane červenou mašli.Ale do výstavy bychom mohli vymyslet v kolik a kde tam uděláme malej srazík běloušů z cz-psa

Pentas
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 18:49
- Nahlásit

Montik
no naše nejmladší neštěká z bázlivosti,ale je to malá provokatérka teda jenom doma ve smečce to si dovoluje a je obrovskej hrdina.S nadšeným štěkotem se vrhá na ostatní a kouše je kde se dá do tý doby,než se naštvou a pořádně jí pomuchlujou pak je z ní zvláště po ránu krásná černá koule.

drakka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 19:02
- Nahlásit

Pentas
sraz je dobry napad, musi byt nekdy v sobotu, pac v nedeli uz nebudem a jinak ja teda budu mit s sebou celou smecku, tzn. bilou, pak jednu mixnutou ovcandu a jednoho chlupatyho koliaka

Montik
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 19:17
- Nahlásit

jéé, to je dobrý nápad, my tam jedem na celý víkend. Už máte zajištěné ubytování? Jen musíme včas vyřešit, kde přesně, páč se tam asi jinak nenajdeme.)
Pentas
Ha, právě jsme se vrátili z procházky a Lucky učinil nový objev-prach. A zjistil, že je to mooc faj, když v tom lítá a že to parádně práší...jééé, to je žvanda....A já jdu vybělit psa:

drakka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 19:32
- Nahlásit

mmch - mate nekdo recept na to jak vysvetlit hladove bile ovcande, ktera je zvykla dostavat jidlo cca v 7, ze fakt musi jeste chvili pockat?

drakka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 19:34
- Nahlásit

priznaky: chodi kolem, knoura, tvari se jak andilek co tri mesice nejedl...

Johule
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 20:19
- Nahlásit

Pentas
super, sraz bych určo udělala....

Pentas
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 06:24
- Nahlásit

drakka
no nejlepší je rada paní Davídkové - ta používá na všechno pořádnou traverzu a nekrmit každej den ten pes si pak moc zvyká

Pentas
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 06:28
- Nahlásit

drakka
určitě v sobotu,my vyjíždíme už v pátek ať máme klid nocleh máme zamluvený u p.Šatného telefon má na klub.stránkách cena je údajně 150Kč osoba,noc v chatce.Počet psů kolik se do chatky vejde.

Roxi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 15:45
- Nahlásit

Johule
Ari je krásnej

Prohlížela jsem vaše pesánky a někdo tady dával odkaz, že dělá se švýcarákem agility, jak mu to jde? Je pro agility zapálený?

drakka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 17:13
- Nahlásit

Roxi

jj, zkousime, vysledek zatim tydenniho cervencoveho snazeni je tady URL

myslim si ze je to individualni, konkretne freya z toho uplne odvazana neni ale s dobrou motivaci se da naucit skoro vsechno takze to nevzdavame...ale borderka z ovcaka teda asi nikdy nebude

Essi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 17:19
- Nahlásit

Montik
jsem na tomhle foru známá tím, že cvičáky neeee...., míněno cvičáky, které jsem zatím měla možnost poznat. Nevím, jak je to u vás, ale na těch, co jsme prošli my, byli spíš psi, kteří nebyli moc pohodoví a občas i vyjeli na jiné psy, nebo nevyjeli jen díky tomu, že měli košíky a škrťáky. Možná bych volila spíš nějakou psí školku nebo prověřenou partu psů všech velikostí a plemen. My jsme se Smajlíkem i Nickem udělali zkušenost, že jsou rasisti, nemuseli větší černé psy. Zajímavé je, že Smajlík vyrostl mezi smečkou všech velikostí a ras od malinka, ale je víc mezi psy nejistý než Nick, který začal psy potkávat až s námi. Asi jsem u Smajlíka někde udělala fatální chybu.

Montik
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 17:48
- Nahlásit

Essi

Já napsala cvičák?? jéé, měla sem na mysli samozřejmě školku, tu hafbáckou, o které se tu hodně psalo. Jsou tam štěňata všech ras a věku a necvičí se v tom pravém slova smyslu, ale spíš se jen tak procvičuje, ale jak říkám, my to máme hlavně kvúli socializaci, páč tam potkáš leonbergra, bernardýna i bišonka: A hlavně, Luckoho to tam mooc baví. Ale co se týká cizích dospělých psů nebo těch, co se mu prostě nelíbí....štěká....no, snažím se ho vždycky k tomu pejskovi přiblížit, pokud to jde si ho i pohladit a tak, tak uvidíme. Je to asi běh na dlouhou trať.

Essi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 17:59
- Nahlásit

Montik
o těch jsem slyšela jen dobré, musíme se tam kouknout také. Jde právě o to, najít pár dospělců, kteří mají rozum a umí komunikovat. A umět odhadnout, kdy nechat psům volné pole a kdy už zasahovat. Je to hrozně těžké .....

Roxi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 20:04
- Nahlásit

drakka
jo jo, to je ono, to jsem viděla. Borderky z nichnebudou ale je to prima. Kam to chodíte? Přemýšlím taky nad takovou nějakou aktivitou, ale pořád tápu.

Pentas
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 07:48
- Nahlásit

Essi
no zkus se podívat na cvičák v Opavě.Tam se cvičí každý den,ale jsou různé skupiny.Takže štěnda zvlášť - to je spíše o základech a socializaci,takže taková škola hrou - všechna plemena pospolu no a potom kdo chce ZOP /je tu perfektní jorkšír,který fakt umí /no a hlavní důraz se klade na to,aby ten pes i páníček měli z toho výcviku radost vono co si budem namlouvat se velice rychle pozná pes,který poslouchá s radostí a těší se třeba na míček od psa,který je silně nucen.No a ovčáci si pak dělají dle nár. řádu.

drakka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 10:23
- Nahlásit

Roxi

jsem z Liberce, chodime sem URL , je to takova prima psi skola ktera se porad jeste trochu rozjizdi, ale vypada to hodne slibne...holky to bavi a mne taky

drakka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2007 10:33
- Nahlásit

Essi

A uvazujes ze bys prijela do Skalice? Moc rada bych videla Freyina brachu

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání