| Autor |
Zpráva |
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 23:08 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
chvilka
Mě stopy baví, příjde mi že je to jediná práce kdy pes, když už ví co po něm chci pracuje sám.
Postupem času se mi v hlavě vyjasnuje co vlastně chci s Belou dělat, když vidím jak je šikovná když se shodnem o co vlastně jde.
přésně. Si myslím, že pak psovi snáz vysvětlím, co je žádoucí a co ne, když ví, jaký jsou možnosti.
A hlavně, čím více úspěšných a zábavných aktivit, tím více ve svým čoklovi upevňuju to, že se mnou je ta správná prdel, a že neni lepčí lítat s ostatníma.
A je teda blbý, s čímž jsem se mnohde setkala, že se přijde na cvičák a psi se pustí dohromady. Pak je po příjemné zábavě těžký je přesvědčovat, že chodit u nohy je vlastně lepší, než lítat a blbnout se smečkou
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 00:07
- Nahlásit
My jsme se dneska setkali z Grinem a malej Grinďa už není malej . Je dvakrát větší než my.
Grin
Teď už jen naplánovat, kam o víkendu na procházku.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 15:09
- Nahlásit
Čauky
Byli jsme s FAroušem na světovce. Představte si, že bělouši tam byli třetí nejpočetnější plemeno. Přihlášených bylo 192 psů.
Jinak Farouš i přes vylínání dostal v mezitřídě výbornou 4.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 15:48
- Nahlásit
Baico
obrovská gratulace, je to prostě frajer
budou fotky?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 17:12
- Nahlásit
Baico
Taky gratulujeme. To je krásné umístění . Nemůžu věřit tomu, že byli bělouši tak početní . Kde se výstava konala?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 18:35
- Nahlásit
LuSta
Kde se výstava konala?
Byli jsme v Paříži
Lemonka
budou fotky?
Pár jich mám,ale z kruhu budu mít teprve později.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 19:30
- Nahlásit
LuSta
Mno jo, chlapeček od posledně vyrostl
Já bych zvolila zasejc ten prokopák, ale teď váhám jestli na víkend nevypadnu někam k vodě kdyby bylo pořád takhle, tak je to smrt... ještě uvidíme. Kdy to potřebujete vědět?
Baico
no vidíííííš!!!! Hyjacint jak zabodoval, a bodejť, dyť se i něm ví že je nejhesčí péééf!! Gratulejšn veeeelká Grinček taky třese packou
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2011 20:46 - Změnil/a: Olie
- Nahlásit
taktéž se připojujeme ke gratulaci ;) je kráásnej
A je teda blbý, s čímž jsem se mnohde setkala, že se přijde na cvičák a psi se pustí dohromady. Pak je po příjemné zábavě těžký je přesvědčovat, že chodit u nohy je vlastně lepší, než lítat a blbnout se smečkou
tak třeba u nás se to dělá opačně, nejdřív práce a pak zábava, oni se ti unavení psi z chození u nohy najednou "zááhadně" proberou navíc - to pouštění zase já osobně naopak velmi oceňuji, protože bohužel nemám možnost jinde takhle vypustit psa s káámošema, navíc pesan (alespoň moje bázlivka) vždy po chvíli ztratí ostych a valí bez obav do niiich a pak se pořádně odváže..
jinak mě překvapuje program na cvičáku jak píše Chvilka - to my máme rozdělený na cvičáku řadovku a obrany, stopy si víceméně lidi dělají někde sami, tak on to asi není klasický cvičák kam my chodíme, je to psí škola, kde chodíme na kurz poslušnosti, který je vyloženě půl hodiny řadovka (kam pouštějí psy již trošku zkušenější po sólo lekcích) a pak volná zábava. Zato toto konáme 2x týdně. Obrany jsou zvlášť, tam se defacto jen čeká, většinou si každý dá 2 párminutková kola a celkem tam pes stráví 1,5 - 2 hodinky v odložení (páníček u kávičky na pokecu s ostatními ) a ty obrany se také konají 2x týdně. Takže my s mým psíkem máme 4 dny v týdnu cvičáček, tudíž o aktivitu postaráno.
Když to porovnám s jednotýdenním půldnem připadá mi to jako dost velký rozdíl. Ale zatím nám to vyhovuje, to by byla jinak nudaa. Mno ale - nemít tolik času, nebo vyplivne auto, asi bych měla jiný názor ale ... psa jsem si pořídila v dobré víře, že ten čas bude jeho tak snad nám to vydrží ... jinak můj pesan je tak vyřízenej přes dny že sám chodí v 10 večer do ložnice si prostě lehnout
šmarjá ja jsem se zas rozepsala - už končím
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 00:44
- Nahlásit
Děláte na cvičácích jen běžnou "slepou" poslušnost? (chůze u nohy, obraty, polohování, odložení kratáko i dlouhodobré atd) Nebo i něco navíc či jinak? Kamarádka si totiž pořídila pita, chodila do školky pro štěňátka v Brně a upřímně řečeno jsem zírala co vše či jak tam dělali.
Olie
a na míčky, hračky, pešky apod taky není? Měli jsme podobný problém. Né-li horší Tak tě chápu. Jestli můžu poradit, tak nenechat si dlouho hrát se psy, víc s ní blbnout, cvičit jen při dobré náladě, ne moc dlouho a prokládat to hrama, snažit se víc motivovat, víc na sebe upoutat pozornost atd. Mimochodem, my jsme po každém hárání znaznamenali zlepšení, resp.zklidnění a možná i občas víc rozumu. Já jí ale ani při hárání nedala pokoj. První bylo těsně před první zkouškou v roce, tak jsme trénovali doma apod. Jen první dny jak nevěděla, tak to nešlo, se furt oblizovala
Jo a pokud není na ty jiné motivace než pamlsky, tak jednoduchý fígl - nedej jí nažrat. A klidně dýl. Se mi osvědčilo teď na výcvikovém táboře. Z nudné chůze to najednou začalo připomínat ipo poslušnost
Mne stopování taky nebaví. V Pze bez auta jako pracující to jde blbě. Ale když už se nějak dokopu nebo spíš je prostě možnost, tak to pak jo, to baví mne a psa mnohem víc. A navíc když jsme byli teď velmi pochváleni. Nevěřili, že jsme stopovali jen dvakrát a to navíc před rokem (jsem se musela malinko pochlubit Jak ale psala chvilka, že pes pracuje sám, tak jo, souhlas, to se mi taky líbí. Co ale ještě víc je to, že je to pro něj to nejpřirozenější používat čumák Neboj se, že ti zajíce začne stopovat tryskem. A kdyby náhodou čumchal někam dopr... tak si ho přivoláš, ne? Sama jsi psala, že musí poslouchat za jakékoli situace;)
Pumpa a LuSta
taky dávám psa do kotce před cvičením a též se dobře osvědčilo.
LuSta, nevím jak moc je šikovná a jak jí to baví. Každopádně já vrátit čas či mít dalšího psa, tak ho učím odmalička každý den a hlavně formou hry a motivací. Tudíž ano, jsem pro zátěž. Pokud na to pes i páníček mají
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 00:56
- Nahlásit
Baico
bezva fotky, určitě jste si to i užili Až budou další, tak se pochlub, ju?
Olie atd
U nás je taky nejdřív práce. Zábava, ta je dobrovolná. Na place si psy prostě nehrají. Tedy u štěňat doporučují, ať si pak jdou do ohrádky hlavně kvůli socializaci. Řadovky máme taky. První lekce - červené sedřené bolavé ruce. Dle mého názoru jsou dobré, ovšem pokud pes chůzi u nohy vůbec neumí a miluje ostatní psy a jen tahá, tak je to pěkně náročné to naučit. Ale taky jsme to zvládli. Pak když už jsme byli trochu schopnější, tak přišli individuálky a teď si více méně cvičím sama.
Na cvičák chodím až 3x týdně. V sobotu tam jsem od dvou do večerních, nočních až ranních hodin Zábava musí být i pro páníčky
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 07:21
- Nahlásit
Lemonka
Olie
Tak já sama vedu u nás na cvičáku kurzy základní poslušnosti. Hodiny míváme jednou týdně. Cvičení v podstatě probíhá v řadě,ale nevívám ve skupině víc jak lidí, abych zvládla na všechny koukat a opravovat a individuálně ukazovat (třeba na učení obratů půjčuju bílej trenažer Baica ) Chůzi začínáme zkoušet až ta na čtvrté hodině. Moje zkušenost je taková, že pokud páníček se psem cvičí individuálně přes týden, podle návodu, který ode mě dostane v neděli na hodině, tak během toho 3 měsíčního kurzu zvládají se psem chůzi v řadě,obraty za pochodu,obraty na místě, polohy a přivolání.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 10:11
- Nahlásit
Olie
Tak to já mám s vypouštěním na cvičáku jiný zkušenosti. Myslím si, že to tam moc nepatří a bohužel u nás se to děje. Mně se přesně při tom naučila Chira bát divokých psů. Ve štěňatech začátečnících byli dost různě staří i velicí psy a když jí tam jako prcka proháněla smečka dvakrát těžších ridgebacků, byl průšvih. A ještě to bylo pod "záminkou" učení přivolání. To podle mě vůbec nemá smysl, pokud psy nejsou na dlouhých šňůrách (při odválání ze hry). Pokud jsou rozdivočelá štěňata na volno, tak stejně nepřijdou na první zavolání a je to o ničem. Myslím, že jako "odpočinek" by stačila hra s páníčkem a vypouštění na konci pro zájemce.
Grin
Mně v pondělí dostala ta cvičitelka, na které jsme byli. Myslela jsem, že jdeme na její jmenovkyni. U ní jsem byla naposled. Vůbec neřešila, že někteří psi jsou napřed. A že ti, co tam ještě tolikrát nebyly, to třeba neumí. Těm, co to šlo hůř, neukázala, jak to mají učit a prostě museli dělat, co ostatní. Byl tam mohutný (ale hodný) pes - kříženec labradora a asi rotwíka. Skoro neposlouchal a asi po pěti minutách na cvičáku (neznala ho), když si nechtěl lehnout, tak prohlásila, že je velký, tak prostě musí poslechnout, že se na něj musí rázně a podtrhla mu přední nohy. Ani ji nenapadlo, vyzkoušet položit ho na pamlsek. Pes se lekl, zvedl se a poodešel, takže nulový efekt.
Jinak k tomu víkendu, lokalita mi vyhovuje, ale nešla bych do Prokopáku ale na Hemrovy skály. Jsou tam pěné udržované louky s výhledem na Prokopák. A hlavně tam je desetkrát míň lidí, takže nikdo nebude mít řeči, že jsou psiska na volno. Kdyby jsme šli zase od Butovic, tak hned nazačátku je rybník a bílý by si tam mohli spolu zaplavat. Klidně můžem vzít i deku a zdržet se tam. Je i pár lidí, co si tam zaplavou.
Dopředu to vědět nijak zvlášť nepotřebuju. Snad mám volný celý víkend. Je malá šance, že budu muset na pár hodin do práce, ale snad ne... To bych dala vědět.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 10:13
- Nahlásit
Lemonka
Ty jo, kam chodíte, že to tam tak žije . Jsi tam víc, než doma, ne?
My to s cvičákama nepřeháníme, ale cvičíme každý den sami po parcích
|
babou
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 10:14
- Nahlásit
Ahojte, všem gratulujem k všemožným úspěchům i malým radostem
Lemonka
Kamarádka si totiž pořídila pita, chodila do školky pro štěňátka v Brně a upřímně řečeno jsem zírala co vše či jak tam dělali.
Zírala v dobrým nebo špatným slova smyslu?:-D Předpokládám v dobým.. Nevíš prosim tě (nebo případně nemohla bys mi zjistit), která konkrétní školka to byla?
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 12:51 - Změnil/a: Olie
- Nahlásit
Děláte na cvičácích jen běžnou "slepou" poslušnost? (chůze u nohy, obraty, polohování, odložení kratáko i dlouhodobré atd) Nebo i něco navíc či jinak?
Já myslím, že u nás se navíc nedělá při řadovce asi nic, sice nemůžu s ničím srovnávat, je to můj první cvičák, ale prostě řada, obraty na místě, chůze, slalomy mezi ostatními psy a tak. Ke konci pak dlouhodobé odložení a přivolávání uličkou odložených psů (to mě zpočátku dost překvapovalo, že to fakt funguje). Občas mě taky napadne, zda toho není málo (proto jedem na tábor kde ochutnáme ostatní psí aktivity), třeba co člověk jakožto laik zná z tv a já nevím odkud, to se vůbec u nás nedělá (kladina, plazení, překážky a tak), ale tak co bych chtěla, chodíme na základní poslušnost...
a na míčky, hračky, pešky apod taky není? Měli jsme podobný problém. Né-li horší
ale ano, ale jak říkám, při sólo cvičení nemáme problém, poslouchá chvíli, pohrajeme si, poslouchá dál atd. jen já si nedokážu představit to používat v řadě, že bych najednou začala odměňovat peškem po pár cvicích (no to je slovo) a jakmile jí tedy začnu pamlskovat, kašle mi na to (hladová fakt je, to by snad musela 2 dny nežrat a to zas nevydržím já - ona mi to cvičitelka hned na začátku vysvětlila, že nažraný vlk taky nepůjde "pracovat a živit se" ) jenže ti psi jsou nějak chytrý moc na mě no protože ona si i ty mlsky doma zkouší vybírat, dám jí jeden ale ona chce madam jinej a vyflusne ho s takovým raaamusem, abych to joo viděla, že tohle teď neee... mrcha. Samozřejmě jiný nedostane a ještě jí tento seberu ale ona si nedá pokoj...
taky máte takový mrchy?
Jo a koupila jsem jí jako první z dárků k narozeninám košík jaký vy používáte? Nám nejvíc padl na fenku ridgebacka. To zas bylo veselé odpoledne, jsem to samozřejmě nacpala na hlavu sama sobě (vůbec to nedrží na lidském nosu ) a běhala po bytě. Psovi se to moooc líbilo. Chtěla to taky pak už jí to přešlo, když to dostala na čumák ale jak jsem jí to sundala, zas to chtěla, ale tentokrát se mu asi pomstít, vytrhat pásky atp, myslela, že je to nová hračka, tak ho musím schovávat
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 13:08 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Olie
že bych najednou začala odměňovat peškem po pár cvicích
A proč ne, když ti necvičí na pamlsky. Říkáš, že chodíš na základní poslušnost, taky by ta chůze neměla být nijak dlouhá. Při chůzi si peška drž tak, aby ho viděla a po ukončení cviku odměňuj. Já v tom problém nevidím. A jak jsem psala výše, vedu kurzy pro začátečníky u nás.
Košíky máme kovovové, pogumované tou černou gumou. Baico má německý ovčák pes a Faru má dobrman pes
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:20 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Olie
My když vybírali košík, tak nakonec padl tvar pro fenu huskyho + maďarského ohaře . Ty na NO ne, byly hrozně obr na ten její liščí čumáček.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:23 - Změnil/a: Olie
- Nahlásit
Baico
no to jsem asi špatně napsala - celé cvičení v řadě trvá asi 20-25 minut, kdy cvičitelka dává příkazy a řada je plní. To bych (kdyby mi to fungovalo) měla vydržet (resp. pes) celých 20 minut na pešku, že ho pak někdy dostane. Ale to mi prostě nevydrží ta mrška. Já už třeba i zkoušela ty kusy salámu vynechávat ale ona jak vidí, že to nedostane tak okamžitě ztratí zájem. To by s peškem bylo ještě horší. A přeci nemůžu v půlce výcviku najednou dát psovi peška a potahat se s nim (či podobná odměna) - to jako mají ostatní počkat, až si jí odměním a pak budeme pokračovat? Technicky si to nedokážu představit, navíc - kdyby tohle dělal každý v řadě... Leda mít všechny v řadě na stejný linii a dávat minipauzičky na odměny... A taky - ten pes i ví, že po všem bude zábava, na kterou se moc těší, což je teoreticky stejné jako že pak bude pešek či míček...
Jako - předpokládám, že je to dočasný problém, že jakmile bude pesan mít nějak zautomatizované příkazy a bude poslouchat reflexivne bude to jiná, ale zatím fakt jí nedokážu namotivovat. Mluvím tedy jen o řadě - protože jinak když cvičíme samy, motivace výborná i třeba tím hlasem a poplácáním, hrou atp, nejen piškotkem. Ale jak jsme v řadě - konec. Čumí okolo, já jí mávám masem před čumákem, jakoby mimochodem to teda veme, občas flusne, sedá či lehá jen aby měla ode mě pokoj a dává mi jasně najevo, jak jí to neba a že už chce konec. A mě taky neba když jí to neba Chápu, že je problém někde u mě, je mi to jasný a hledááám ho (a vy mi pomáháte)
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 14:38
- Nahlásit
Olie
Jak takhle dlouho cvičíte? My zkusili náznak řadovky v pondělí poprvé a taky nám to vůbec nešlo. Osobně si myslím, že ten pes prostě časem vůči ostatním "otupí".
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:09
- Nahlásit
Mno - teď máme pauzu, ale bylo to cca 10 lekcí sólo jen s instruktorem, pak zkusmo řadovka na kraji bez některých cviků a pak naostro. 2x týdně (dle počasí a jiných překážek) několik měsíců už máme za sebou, na lekce to vychází tak 20 odhadem.
Jako - né že by nám to vůbec nešlo, jsou tam i horší případi, ale prostě vidím, že není dostatečně na mě namotivovaná no..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 15:29
- Nahlásit
LuSta
Mně v pondělí dostala ta cvičitelka, na které jsme byli
jo, já vim že je taková "svoje"... já k ní chodím jen občas ale nemůžu si moc vybírat, když mám tak blbě práci. Mě tahle holka vyhovuje v tom, že dělá krom klasiky i různý píčovinky jako přenášení psů a výměnu psů, to Grin potřebuje, protože na lidi moc neni a na tom cvičáku fakt pokaždý dostane nějakou takovouhle socializaci. A krom toho, já si cvičim posvym, takže když mi řekne abych udělala něco co se mi nelíbí, tak jí řeknu že tohle svýmu psovi dělat nebudu protože vim že by to neustál a žádná debata o tom nebude. A ona nejenže to bere ale už i ke Grinovi přistupuje s ohledem na jeho povahu a můj styl výchovy.
Zažila jsem na hafbu jednu holku která nejenže měla úplně divnej přístup k těm psům, ale ještě nutila štěňa v pubertě ležet vedle sebe asi 5 minut v odložení...
když asi popatnáctý zase jedno zvedlo, tak poznamenala, že by ten jeho majitel neměl zatím chodit tak daleko!!! Tak k tý už jsem fakt nikdy nešla.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 16:24
- Nahlásit
babou
nevim, zjistim právě že v tom dobré. a to mi nestihla říct všechno a víc to popsat. ale nadchlo mne to.
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2011 22:00
- Nahlásit
Lemonka nedej jí nažrat. A klidně dýl. 100% souhlas v sobotu dostává necelou dávku nadvakrát a ještě dřív. v neděli ráno vůbec. takže pak stačí ukázat že v ruce něco mám a jde to.
OlieTakže my s mým psíkem máme 4 dny v týdnu cvičáček, tudíž o aktivitu postaráno.
Když to porovnám s jednotýdenním půldnem připadá mi to jako dost velký rozdíl - já cvičák beru spíš jako procvičení, kontakt se psy a jako desert stopy..a i tak jsme obě uplně mrtvý, jasně že se necvičí v kuse celé dopoledne jestli jsme tak hodku na stopách než se všichni vystřídají? pak půl hodky , hodku cvičení , nevím nenosím hodinky, pak se čeká a čeká a pár minut obrany. a jdem domu a je půl jedný,
Baico gratulujem už jsem myslela že se snad z českých chovatelů - vystavovatelů neodváží.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 00:50
- Nahlásit
Olie
nedat nažrat jsem nemyslela jen jednou Taky mi bylo proti srsti nedat nažrat víc než den či dokonce dva. Musela jsem k tomu sama dospět. Teď na táboře jsem byla osm dní. Krmím dvakrát denně. Dala jsem jí za celou dobu jen 4x (tedy jako by jen dva dny). Ona mne k tomu na začátku i sama navedla. Je rozmlasaná z masa, navíc bylo vedro a možná i nové prostředí. Výsledek? Nechceš? Nebudeš! Tvoje smůla! A fakt obrovský rozdíl a pokrok i do budoucna, nejen při hladových očích.)
No, jako náš cvičák je ehm... no né špatnej, to jako nemůžu říct, i když nemám s čím moc porovnávat. Ale jako ani u odložení jsme jim to moc neztěžovali. Každopádně to co ty nechceš dělat tam do nás naopak hustěj. Řadovka, vidíš, že pes potřebuje rozptýlit a motivovat, tak se odpoj, běž si s ním zablbnout kousek dál a pak se přidej zpátky.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 08:54 - Změnil/a: Olie
- Nahlásit
Řadovka, vidíš, že pes potřebuje rozptýlit a motivovat, tak se odpoj, běž si s ním zablbnout kousek dál a pak se přidej zpátky.
ano - toto by bylo řešení ale prakticky si to nedokážu představit... navíc mi to přijde tak nějak sprostý vůči ostatním psům, že oni musí makat dál a mylady si tam hraje
Uvidíme po hárací pauze a hlavně po táboře. Zdá se mi, že se teď psice trošku rozežrala, misku s krmením sní napoprvé (u nás nevídané a to dostává jen cca polovinu dop. denní dávky). To už při začátku výcviku mi cvičitelka řekla, ať vynechám druhé krmení a krmím jednou denně, že ta mrcha prostě není žravá a že takoví psi jsou. Ale jak říkáš - každý doporučuje vyhladovět ale k tomu budu muset asi někdy dospět taky protože když jsem se trapně pokusila naučit psa na samotné granule tak nežrala vůbec několik dní...
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 10:47
- Nahlásit
Olienavíc mi to přijde tak nějak sprostý vůči ostatním psům, že oni musí makat dál a mylady si tam hraje podle mého ti ostatní psy můžou být fuk, chodíš na cvičák kvůli nim nebo kvůli svému psu? MNo to jen tak
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2011 13:22
- Nahlásit
Ale no taaak, my se tam chodíme kamarádit stačí, že tam machruju s krásným psem a růžovým obojkem
Ale vážně - když tu o tom tak píšeme, čím dál tím víc nabývám pocitu, že je to stejně v mojí hlavě - jak jsme se psem samy tak to motivuju ohromným skopčením, výkřiky, smíchem apod. ale před ostatníma se asi stydím no, to tam jen tak pološeptám a syčím tuhle vedle mě kolegyně vyprskla smíchy a tak na ní kouknu a ona že jsem dobrá jak jsem na psa zasyčela "lež kurva už" se mi v dlouhodobým odložení prostě už poněkolikáté zvedla noo.... Jako néé že bych nechválila a nešla na to pozitivně, ale prostě mírněji a slaběji...
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 07:51
- Nahlásit
Olie já taky "pološeptám" takže mi pak občas vyčítají že jí málo chválím aj.. ale já nějak nemám potřebu na ní hulákat přes půlku cvičáku,,,
mno ted zrovna poslouchám nějakou blondýnu co na půl louky řve na mladýho ohaře, ČEKEJ, BALŮŮ ČEKEJ, JÁ TĚ TADY NEBUDU NAHÁNĚT,, BALŮŮ ČEKEJ, BALŮ!!!..mmj ohař očividně neví co je čekej nebo jen neslyší? podle mého to první
jdu poplácat Belu a říct jí jak se má že se dostala zrovna k nám
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 08:37
- Nahlásit
chvilka
já taky "pološeptám"
To je možná chyba. Když psa něco učíš, tak jakýkoliv pokrok se musí projevit v tvých emocích a až přehnaně chválit. Mě se u obou psů velmi osvědčilo, když něco nového učím, tak za každý krok dopředu přehnaně chválím a neúspěch přecházím bez jakékoliv negativní poznámky. U Baica jako starého mazáka si už v tuhle chvíli při nesplnění cviku můžu dovolit i lehký nesouhlasný projev. Bělouši jsou strašně vnímaví a citliví a podle toho se k nim musí přistupovat. Po těch 5 letech zkušeností si myslím, že jsem ten správný přístup našla. Alespoň naše výcvikové úspěchy to ukazují.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2011 10:17
- Nahlásit
Jasný, vélká pochvala dokáže hodně. Takže budeme muset začít u sebe (a to je horší protože psa to naučím já, ale kdo to naučí mě? )
Jestli to nebude tím, že když jdu se psem na obrany tak s úžasem sleduju velké kynology při nácviku poslušnosti, kterou si občas před obranama hodí a kteří ovšem hrají trošku jinou ligu (ipáci, závodníci) a ti také tak neřvou a přehnaně nechválí prostě dá k noze, pes se přilepí a jdou. A já bych to asi podvědomě chtěla takýý ale trošku asi přeskakuju
|