| Autor |
Zpráva |
chvilka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2011 07:40
- Nahlásit
CHIŘE všechno nejlepší k narozeninám a přejeme mnoho naběhaných kilometrů a ohlodaných kostí
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2011 09:01
- Nahlásit
Také se připojujeme k velké gratulaci, nás to čeká za 3 týdny..
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2011 16:57
- Nahlásit
Olie
A Chvilku ještě dřív . Je pěkné, jak máme ty fenky podobně staré.
Nemáte někdo volno o víkendu na něco menšího? Zatím jsme bez plánů...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2011 17:05
- Nahlásit
happy birthday to you
happy birthday to you
happy birthday dear Chira...
happy birthday to you
a tohle má místo dortu
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2011 17:17
- Nahlásit
Grin
to bych si dala i já
taky gratulujeme
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 01:30
- Nahlásit
LuSta
Chirunce dodatečně vše nejlepší k narozeninám
Copak dostala hezkého?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 10:22
- Nahlásit
LuSta
hoj koukám že chodíte na hafbo, jsem uvažovala nad dogfrisbee a viděla jsem vás přihlášený
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 12:22 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Lemonka
Dorty nepečeme . Dostane nějaký nový hračky ze Spokojeného psa. Akorát, že jsem to objednávala před týdnem a ještě to ani neodeslali. Jedna z nich je gumový zvířátko s dlouhým gumovým ocáskem. Ten bude určitě pořád okusovat .
Grin
Na HafBo chodíme sporadicky. Spíš cvičíme sami. Teď jdeme po dlouhý době v pondělí a v úterý večer na úvod dogfrisbee. Ale je to jen teorie s tím, že se musí absolvovat pro další hodiny. Jenže jsem koukala, že bývají v pondělí a to chodí Lukáš cvičit, tak ještě nevím, jak to bude.
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 15:45
- Nahlásit
Dnešní zážitek ze cvičáku : pochodujeme za sebou, vlevo vbok, vpravo zatočit, zastavit, pochodem chod, Bela kouká na mě, já koukám na Belu, předníma nožkama vykračuje jak kladrubák, občas jí podstrčím granuli nebo kousek masa, podle toho co chytnu, stojíme v řadě, najednou příjde ke cvičitelce druhá, stojí kus před náma koukají na nás a něco si špitají, a pořád koukaj na nás. Začíná mi to být dost nepříjemný, když nevím o čem se baví a přitom koukaj na mě ( na nás), už si řikám jestli nemám flek na kalhotech nebo něco podobnýho a pak to přišlo: Lído pochodem chod, vlevo zatočit, čelem vzad, tak jdem, koukám na Belu, Bela kouká na mě a zas předníma nožkama vykračuje jak kladrubák na přehlídce, občas jí něco podstrčím, a najednou slyším: Tak se všichni podívejte takhle to má vypadat, jsem na omdlení a tak jen zaskřehotám Děkuji.
|
Calleb
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 16:12
- Nahlásit
LuSta
Sice opožděně, ale i tak všechno nejlepší k narozeninám ... Přeju hodně úspěchů do budoucnosti
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 17:03
- Nahlásit
chvilka
Tak to jste dobří. Chirka chůzi u nohy zatím ne a ne pochopit. Doufám, že se v Chlístovicích dovíme nějakou fintu. Hlavně aby ji to začalo bavit.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 17:45
- Nahlásit
LuSta
Ajo, vy ste hned po nás, tak přijď trošku dřív a já tam na tebe počkám, až skončíme, a běloušové si můžou pohrát, co ty na to ráda tebe i chiru zase uvidim aspoň zjistim jak jsme vyrostli
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 18:19
- Nahlásit
LuSta no popravdě je to jak kdy, ale občas se fakt soustředí na mě ( na něco co mám v ruce) a vykračuje si moc hezky,.
na druhou stranu stopa nám vyšla přes kopřivy a to se jí teda fakt nechtělo, no a obrany - řekli jí že je flegmouš, ale já si myslím že je jen chytrá aby se nechala vyprovokovat ke zbytečnýmu štěkání na údajný syčáky, takže tam tak vždycky stojí uši tak trochu svěšený a hroozně se nudí.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 18:25
- Nahlásit
chvilka
tak to se mi nestane, bo si v jednom kuse pletu pravo a levo
a jak je to s váma ostatníma?, cvičíte v řadě?
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 18:35
- Nahlásit
Pumpa tak to já taky, nastávají takové trapné situace že když jsem první se při pokynu vlevo vbok všichni otočí vlevo jen my dvě vpravo, a pak stojím a čekám co jako bude dál a je ticho, cvičitelka pak řekne jen významně: Lído? ....achjo, ted už si ale pamatuju že levá strana je ta kde mám psa
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 18:39
- Nahlásit
chvilka
když jsem byla v autoškole vázali nám na ruce barevný stuhy
já teda ani nemusim bejt první, teda teď už řadovky neděláme jen občas, ale dřív sem se klidně z prostředka utrhla a šla jinam páč jsem si to prostě spletla
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 20:43
- Nahlásit
To my občas samozřejmě taky odbočíme na druhou stranu a je úúplně jedno, esli jsme na začátku nebo uprostřed řady
Já tedy jediný problém, který je ale bohužel úplně za vším, mám s motivací mýho psa cvičení děsně nudí a těší se jen na potom, kdy mají volno a řádí.. Cvičili jsme na piškoty no to vůbec, na sýr to zpočátku trošku, no skončily jsme přes Gothaj na drůbežím salámu a ten občas taky flusne teď máme hárací pauzu, to všechno zapomenem a budem si pak všímat psů ještě víc
a já začínám vymýšlet motivaci na tábor protože to bych musela snad zabít prase nebo co
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 21:10
- Nahlásit
Olie
s motivací je to dycky těžší a mně se osvědčilo mluvení
mám peška, necvičím na žrádlo, ale upínám na sebe soba tím, že na něj furt mluvím, chválím a po určitý odcvičený sekci odměním kousnutím na pešíka a přetahovačkou. Hodně mi pomohlo, že si dost cvičím sama na cvičáku a jednou za čas střihnu poslušnost v řade.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 21:25 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Grin
Teď jsem se trošku ztratila, o kterém dni se bavíme Jsem nevěděla, že na HafBo chodíte.
Mohly bysme to takhle udělat. To by bylo fajn. Nedala bys mi na sebe nějaký kontakt (třeba mail)? Kdybych náhodou měla v práci fofry a přijeli jsme až na poslední chvíli, abyste zbytečně nečekaly...
chvilka
Do těch řadovek bych asi nešla. Přijde mi, že pro psa je už nejvyšší level - aby dělal přesně cviky s takovým množstvím psů okolo. Ty naše holky se mi na to zdají ještě mladý.
My se stopami ještě ani nezačaly
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 21:29
- Nahlásit
no jako já/my mimo řadu nemáme problém, to cvičíme perfektně... ale ono to taky není všechno že, já potřebuju (asi jako všichni) aby pes poslouchal zcela automaticky za jakékoliv situace (hlavně za nějaké situace kdy to bude potřeba) jinak doma na koberci před gaučem to je jinááá
btw čubinka má naprosto ukázkový hárání, to jsem nečekala (ťuk ťuk), žádný přerušovačky atd, třetí týden a vypadá to na konec.. teď se modlim ať se nic nevrátí a ať se nám vyhne faleška ...
a připadá mi, že jakoby dospěla i psychicky, míň se bojí, víc hlídá...
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 21:30
- Nahlásit
jediné co bude problém budou kalhotky - ona je tak miluje, že je asi budeme nosit pořád
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 22:52
- Nahlásit
LuSta
Do těch řadovek bych asi nešla. Přijde mi, že pro psa je už nejvyšší level - aby dělal přesně cviky s takovým množstvím psů okolo. Ty naše holky se mi na to zdají ještě mladý.
mně zase přijde řadovka supr. odle mně tím psovi ukážeš, že i když je kolem hafec čoklůch, musí se poslouchat a je jedno, že prvních pár tréninků neposlouchá. Máš hodně možností opravovat, co udělá špatně. Navíc já o dělám tak, že si dám občas řadovku, pak nechám psa psem, hodim ho do vodkládačky, aby si odpočal a pak si jdu jen na pár minut zacvičit sama na plac. To se mně osvědčilo velice
Olie
aby pes poslouchal zcela automaticky za jakékoliv situace
sem Ti zjistila, že do toho úpa normálním tréninkem dospěje
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 23:00
- Nahlásit
Pumpa
Ale já mluvila o ročních psech... Prostě bych "zátěž" přidávala pomaleji.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 23:01
- Nahlásit
tak budem trenovat trenovat a trenovat a mozna nekdy dospejeme
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2011 23:27
- Nahlásit
Olie chvilka
Jestli jsem to nepopletla, tak jste obě z Ústí. Chodíte tam na stejný cvičák? Kde tam nějaký je? Dokud jsem se tam pohybovala, byla jsem bez psa, takže vůbec nevím... Akorát jsem si všimla, že nějaké psí akce (tuším výstavy) se občas konají v Trmicích.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 00:09
- Nahlásit
LuSta
O zitrku, promin zitra jsem tam od 17 tak po cvicu muzu pockat. Mail: myshotaurus@gmail.com mam ho i v mobilu tak mi muzes napsat kdykoli.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 01:21 - Změnil/a: Olie
- Nahlásit
Já jezdím do TP na cvičák, když jsem ještě se štěndem hledala byl mi doporučen a nelituji...
Ovšem - nemám žádné vysoké ambice a zatím ještě ani nevím, co by se nám líbilo, berem to dost flegmaticky a jsem ráda za to, že jsem hrdý pejskař, žádný velký kynolog ze mě asi nebude
Taky proto jedem se psem na tábor, kde budou ukázky různých aktivit, jestli se třeba nechytíme
Ale například stopování mě vůbec nebere a asi ani nechci psa podporovat v tom, aby vystopoval pak každýho zajíce (i když... mají to fakt vrozený takže smůůla)
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 12:00
- Nahlásit
LuSta
já vím, pochopila jsem to, ale já jsem cvičila v řadovce vod štěněte a bylo to ku prospěchu. Hele, ale to máš co člověk to názor, páč každej má jiný zkušenosti...
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 14:45
- Nahlásit
Ta řadovka mi připadá víc nervóóózní, chaotičtější, tam není moc času právě psa motivovat hrou nebo hlasem, protože (alespoň u nás) trvá cvičení cca 20 min a to se mi pes určitě takovou dobu nebude těšit na míček, proto při řadovce volím prostě žrádlo. Což by nebyl problém, kdybych měla žravýho psa ale ta moje mrcha rozmazlená rozpatlaná nějak nemá hlad (samozřejmě musí hlady šilhat neb nedostane předtím celý den nic - ale ona má podivuhodnou výdrž...) a hlasem nebo poplácáním - no na takovou úrověň bych se s ní chtěla někdy dostat ale to vidím tak na rok - mluvím pořád o cvičení v řadě. Každopádně je to určitě neocenitelná zkušenost, protože v krizových situacích je člověk ještě nervnější než někde v řadovce a pak ten pes musí fungovat nejvíc - můj názor..
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2011 22:09
- Nahlásit
no tak já nevím na cvičák chodíme od ledna, já se teda i při řadovce snažím soustředit na psa a ne na ostatní i když jasně koukám jak cvičí obraty kolem nohy protože ty nám nejdou, ale musím přiznat že je doma netrénujem.
Na cvičáku trávíme celé nedělní dopoledne od devíti hodin a někdy se dostanem domu i kolem druhé. Odhadnout kolik je čistého času cvičení se neodvážím, protože spoustu času se na něco, někoho čeká, na stopy než vychladne, než odcvičí skupina před námi, na obrany. aj. mezi tím jsou psi uvázaní a mají čas si trochu odpočinout. Chodíme jednou za týden a vynecháváme jen kvůli háraní, nemocem nebo případného víkendu na chatě.
Co se týče pomalého přidávání zátěže jak říkala LuSta je to jediný den kdy se cvičení a procvičování věnujeme delší dobu a naplno, v týdnu vstávám o hodinu a půl dřív do práce a jdeme na procházku, příjdu z práce a znova, nebo na dvě hodiny dopoledne a večer pak blbnutí před barákem a trénování postoje a běhání na výstavu. Pokaždé když příjdem nažere se a spí, do rána, do večera. A je vpohodě. Doma nic neničí a sousedi o ní neví ( krom toho když se doma honíme z pokoje do pokoje).
Mě stopy baví, příjde mi že je to jediná práce kdy pes, když už ví co po něm chci pracuje sám.
Postupem času se mi v hlavě vyjasnuje co vlastně chci s Belou dělat, když vidím jak je šikovná když se shodnem o co vlastně jde. Tak jí nechci nechat jen tak zahálet a využít to pro složení nějakých zkoušek a protože je pro mě ten nejhezčí pes (před Kentalo von Sutumer Grund) tak si to chci dokázat i na výstavách.
Uf jsem se nějak rozepsala...
|