Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Baico
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 10:38
- Nahlásit

Olie
ipáci, závodníci) a ti také tak neřvou a přehnaně nechválí prostě dá k noze, pes se přilepí a jdou.
Nojo, ale to už jsou psi, kteří to mají naučené. Na psa nesmíš spěchat a na bělouše už vůbe ne. Já Baica při poslušnosti už taky přehnaně nechválím.Ale to je prostě už mazák. Ale okolo Farouše našlapiju pěkně opatrně a postupujeme pozvolna, abych něco nepokazila.

Olie
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 12:53
- Nahlásit

Přesně tak, jsou to mazáci. Oprava - jste mazáci
a člověk je prostě podvědomě napodobuje ač na to vůbec nemá

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 13:13
- Nahlásit

Olie
a člověk je prostě podvědomě napodobuje ač na to vůbec nemá
No koukat by se měl, i tím koukáním se učíš. Jen prostě se svým psem musíš postupovat krok po kroku a né po něm chtít všechno hned. Každé zcíře se učí jinak rychle a ty musíš především poslouchat svého psa, co mu vyhovuje. Chce to prostě jen používat zdravý rozum

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 16:48
- Nahlásit

Baico
Bajkofko mám na tebe dotaz, vlastně dva. Grin už ví co je k noze, při povelu se zařadí a jde u nohy, takový to "koukej na mě" ještě neděláme, většinou kouká na moji mírně pozvednutou ruku ve který tuší ňamku. Jeho výdrž je v klidnym známym prostředí cca 30 kroků, v ruchu cca 10 kroků a když jdou okolo natěsno lidi, tak se na ně otočí ale jde u nohy.
Myslíš, že když ho vezmu nějkam, kde bych ho v budoucnu chtěla mít na vodítku plus u nohy (na chodníku ve městě u hlavní) - protože teď se na tom vodítku v rušnym prostředí dost škrtí, na vodítku chodit neumíme holt ještě dokonale ) mám ho už teď cepovat aby šel u nohy celou cestu? Samo s tím, že třeba zastavíme, odměnim, chvilku si třeba odpočine a půjde dál...? Nebo ho mám zkusit vodit u nohy s pomocí pamlsku ale bez povelu??? A nechat to na něm když třeba začne zase tahat dopředu tak si ho na pamlsek namotivovat zpátky? Co myslíš? Nebo úplně jinak na něho???
Jo a druhá věc: Kdy běloušům přichází puberta??? A kdy je nejhorší?

LuSta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 17:03 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

Grin
Hojda, tak co ten víkend? Můžeme kdykoliv.

Grin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 18:10
- Nahlásit

LuSta
čauky, tak prima, my vlastně taky... Tak radši v něděli, v sobotu bude asi doma páníček, tak z něj možná vytřískáme nějakej větší vejlet

LuSta
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 19:34
- Nahlásit

Grin
OK,klidně. Já bych navrhla až po obědě, třeba kolem jedné, druhé, abychom dlouho vydrželi .

Pumpa
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:42
- Nahlásit

Grin

voni Bílí někdy z puberty vyjdou?, no nene....

Baico
tak jsme byli ve středu kousat, jsem nadšená, můj pes je velmi učenlivý. Jak by řekla Gerdička, "je to dobrý pes"

Baico
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 21:18
- Nahlásit

Grin
mám ho už teď cepovat aby šel u nohy celou cestu?

Rozhodně ne, protože by jsi na tom musela trvat furt a celý povel k noze by jsi si pokazila. A kdyby tě to zajímalo tak Bajkonůr neumí na vodítku chodit vůbec. Strašně tahá. Takž do dneška chodí na napnutým vodítku a k noze si ho stahuju jen na nejnutnější chvíli. Aplikovala jsem to i na Václaváku a bez problémů
Kdy běloušům přichází puberta??? A kdy je nejhorší?

Hele já to ani nevím. Bajkonůr snad puertu ani neměl, lépe řečeno jsem to na něm nepoznala. A Fanda se do ní snad ještě nedostal, protože stále v 15 měsících ještě při čůrání nezvedá nohu
ALe řekla bych, že je to tak od půl roka do roka.
Pumpaak jsme byli ve středu kousat, jsem nadšená, můj pes je velmi učenlivý.
Tal to gratuluju. My teď obrany nějak zanedbáváme, protože Fanda si teď furt hraje na modelku

chvilka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 15:56
- Nahlásit

Achjo tak se vám musíme svěřit s rozčarováním z NV v Mladé Boleslavy. Beli dostala ohodnocení velmi dobrá 4, z konkurence 6 fenek ve třídě mladých. Byla nejmladší, a tak posudek vypadá podle toho, nenechal na ní chlup suchý, oprava - srst máme standartní, ale jinak.. no nic...ted jsem si listovala ve výstavním řádu a zarazilo mě že ocenění Výborná dostane pes krom jiného za Jeho povahu která musí být harmonická a vyrovnaná, a vzpomenu si na fenu která dostala Cajce ( a jako jediná V)a přitom se celou dobu klepala ( stály vedle nás) a ocas měla stažený mezi nohy a obrácený k bříšku,... a Bela za ocas vysoko nesený ( vždycky když běžíme nosí z radosti ocas jak malamut) VD, podle mého je ocas výrazem pohody psa a pes který se bojí a stresuje se do kruhu nepatří, přitom pan rozhodčí byl poměrně dost přísný, no nic jdu si dát pořádný kafe abych se vzpamatovala a oklepala a psychicky se připravila na další,...

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 16:45
- Nahlásit

chvilka
Achjo tak se vám musíme svěřit s rozčarováním z NV v Mladé Boleslavy.
A že jste se nepřihlásili Pan rozohdčí Jančík prý hodně posuzuje podle toho konce vodítka, kde není pes. Já měla štěstí, že se mnou v kruhu nebyl nikdo známý, tak jsme toho CAJCe s Faroušem dostali a pak jsme o nejlepšího mladého porazili i tu fenečku, o které mluvíš. Jen mi pak pan rozohdčí řekl, že si mám na předvádění zjedna vysokého a štíhlého chlapce a bude to naprosto ideální
Jinak z jedné VD si nic nedělej. Je to prostě subjektivní hodnocení, nelíbili jste se Jančíkovi, budete se líbit někomu jinému. Faru má zase VD z Prahy od Řehánka, ten taky na nás v květnu nenechal nit suchou. Takže hlavu vzhůru!!!!

chvilka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 17:38
- Nahlásit

jéé díky, tak už je mi mnohem líp.. ulevilo se mi.
jsme nevěděli že jste to vy. Je fakt že jsme byly vlastně na druhé výstavě, v dubnu v 9 měs jsme na speciálce dostaly VN 1 za krásný pohyb i když podle pana Václavíka byla ve slabší výž. kondici než by mělo být.. no musím se přiznat že jsem byla hrozně nervozní a v kruhu jsem se uplně klepala na začátku, takže si říkám že jsem jí to zkazila já :/, no neva. za měsíc chci jet na MV a pak na kLubovku.. takže budem sbírat zkušenosti, jen si myslím že ve třídě mladých kde ten pes není uplně dorostlý by hodnocení nemělo být tak přísné, ale na druhou stranu pes ktrerý se bojí a očividně je vidět že by byl raději kdekoliv jindenež v kruho by tam být neměl, myslím tím ty stažené ocasy aj.,. bohužel co jsem si tak všimla je to běžná praxe...

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 17:45
- Nahlásit

LuSta
jenom v rychlosti zejtra bude vedro, tak co to ještě přehodnotit a zkusit někam k vodě??? jo a odpo je OK

Baico
díks já si právě říkám kdy už to přijde, protože Grin poslouchá pořád super, je fakt že se hůř soustředí tak to asi bude ono... la ejinak je úplně v poho.

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 18:24
- Nahlásit

chvilka
jsme nevěděli že jste to vy.
Tak už to příště budete vědět
v dubnu v 9 měs jsme na speciálce dostaly VN 1 za krásný pohyb
Hele nesmíš to fakt tak brát. Čubinka mojí chovatelky byla minulý týden v Paříži výborná 4 a dneska jí Jančík dal VD v mezitřídě. Dokonce jsem už na vlastní oči viděla, jak jednu sobotu dal rozhodčí psovi titul a o týden později mu ten samý rozhodčí dal VD bez pořadí
Já sama moc praktických zkušeností s výstavama nemám. Baico se vystavovat nemůže, tak jezdím až s Faroušem. Ale na kukačku jsem toho objela celkem dost, takže těch okoukaných zkušeností mám dost. Hlavně si pamatuj, že pro tebe bude ta tvoje holka vždycky nejhezčí

LuSta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:02
- Nahlásit

Grin

No je tam rybník, kolem něho jsme šli i minule. Psiska se můžou vykoupat před i po. Nebo jaký máš nápad?

LuSta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:07 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

Dneska se mi nechtěně podařilo zjistit, jak Chira reaguje na malý děti, zhruba vysoký jako ona. Byla na volno, snažila jsem se odlákat pozornost pamlskem, ale nazadařilo se. Šla ke špuntovi, kroutila se kolem něho dokola, mrskala ocasem a blízala mu obličej, až mu spadla kšiltovka . Naštěstí dítko asi bylo zvyklé z domova a nerozhodilo ho to. Maminka se jen smála... Bála jsem se, že vyskočí a povalí ho.

Grin
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:12
- Nahlásit

LuSta

tak to je OK, snad se smočíme trochu i my. Tak kde se sejdeme??? A Kdy??? rozhodněte si to

LuSta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:17
- Nahlásit

Grin

Trefíš z metra na parkoviště obchodního centra na Nových Butovicích? My tam přijedeme autem. Kdyby ne, tak pro vás dojdeme k metru. Sejdeme se tam třeba ve dvě hodiny? Vezmeme disky, co na ně Grinďa řekne .

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:20
- Nahlásit

LuSta
Jsme dneska porazili vašeho bráchu Igloo. Moc hezkej pejsek, ale taky takovej drobnější.

chvilka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:23
- Nahlásit

Baico No jen mi to příjde trochu nelogický Holt to začnem všechno objíždět a zvyšovat možnost že jednou dosáhnem na titul Moje holka je ta nejhezčejší, ale taky je ted pěkně utahaná takže o ní ani nevím

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:41
- Nahlásit

chvilka
Holt to začnem všechno objíždět a zvyšovat možnost že jednou dosáhnem na titul
No jaseně, titul se musí vyjezdit. Jen to někdy trvá déle. Jsem tě asi obejvila na jedný svý fotce. Jsi ta třetí, že?

LuSta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:41
- Nahlásit

Baico
V čem jste ho porazili, na výstavě? Aby ne, když je ještě mlaďoch... . Na můj vkus je trochu překrmovaný.

chvilka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:03
- Nahlásit

Baico ano to jsme my s vysoko neseným ocasem

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:04
- Nahlásit

LuSta
na výstavě?

Ano na výstavě.
Na můj vkus je trochu překrmovaný.
No mě přišel dost chlupatej, ale vzhledem k tomu, že mu vytknul pohyb, tak je to možné.

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:07 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

chvilka
ano to jsme my s vysoko neseným ocasem
No nesel ho trochu výš, než je obvyklé, ale uplně stejně ho nosí Dragon. Jen u něj, jak je dlouhosrstý, tak to neni tak nápadné. A dneska ho uplně stejně nosila i vaše babička Apolena

LuSta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:11 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit

chvilka
Ty jo, tak mi jsme se nějak s ocáskem vymkli z rodiny.

Baico
Tenhle týden jsme byli na úvodní hodině dogfrisbee. Měla tam být Aureola od vás (snad jsem to napsala správně), ségra Natálky, ale nedorazili...

Kde výstava byla?

Baico
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:21
- Nahlásit

LuSta
Měla tam být Aureola od vás
Ona ještě asi dohárávala. Dneska na výstavě už byla.

Kde výstava byla?
V Mladé Boleslavi, Národka. Pecárovi byli taky, s Heirou a Apolenou.

LuSta
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:26
- Nahlásit

Baico

Díky za info . Jsem nějak mimo dění.

chvilka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:51
- Nahlásit

Baico no oni ho nosí tak všichni a co mi říkal i R. Pecár, před rokem když jsem se jela podívat na budoucí mamu a tátu štěnat, tak jim to i na výstavách vyčítaj, přitom to je takový ukazatel pocitu psa, Bela ho takhle nosí vždycky když běhá, lítá, vítá se nebo je spokojená
LuSta v Mladé Boleslavi

chvilka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:53
- Nahlásit

no a abych taky neschazovala vinu jen na rozhodčího, tak jsem jí to taky pěkně kazila :/

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání