| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 15:10
- Nahlásit
Grin
oni je uspávaj páč tii psi ležej na zádech, nebo prostě proto že nevěřej že se ti psi nebudou hýbat?
No tak hlavně kvůli tomu, aby se ten pes nastavil do vhodné polohy a aby se nehýbal. Kdyby nebyl uspanej, tak není tak uvplněný,nenatáhneš ho tak, jak je potřeba.
Grin
Aha, tak to jsem nevěděla
Hele uvdíme třeba o nás nebude vůbec zájem.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 15:19
- Nahlásit
Baico
třeba o nás nebude vůbec zájem
Upřímně doufám že to tak nebude.. já jsem prostě děsná naiva, si říkám co by z toho kdo měl, Farouš je super pes a jeho gen. kód by rozhodně obohatil ten základ co tu v ČR máme, a když jde o to plemeno, tak by měly jít osobní rozpory stranou.. jenže chápu, že to tak prostě v praxi nefunguje...
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2011 14:20
- Nahlásit
tak se zase jednou musíme pochlubit byly jsme na klubovce a ta moje holka porazila početnou třídu fenek ( celkem 10) ve třídě mladých - takže V1, CAJC, a jako bonus Nejlepší mladý
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2011 15:00
- Nahlásit
chvilka
takže V1, CAJC, a jako bonus Nejlepší mladý
Vím, koukala jsem na fotky. A taky jsem koukala jak rozhodčí nešetřila VD. Docela mě překvapil Ahepjuk s VD
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2011 18:42
- Nahlásit
chvilka
Tak to je pěkný úspěch. Gratulujeme .
On asi co rozhodčí, to jiný vkus.
Ale hlavně, že už jsou bílý oficiálně uznaní FCI. Z toho mám největší radost.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2011 06:56
- Nahlásit
LuSta
Ale hlavně, že už jsou bílý oficiálně uznaní FCI. Z toho mám největší radost.
No tak to já už vím dva měsíce První oficiální CACIBy se rozdávaly už na světovce v Paříži
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:27 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Baico
Já to taky vím dva měsíce, ale až teď mě napadlo to sem napsat. Mám pocit, že tu o tom nepadla ani zmínka.
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 22:08
- Nahlásit
Baico Ahepjuk pajdal,
a jako bonus beru to že jsme běželi o BOBa, unikl nám o chlup, přesněji řečeno o 5 měsíců byl Fuego starší
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 22:13
- Nahlásit
LuSta byly jsme cvičit, při poslušnosti jsem jí přivedla na plac a hned nás poslal zpátky, a já mám dodnes depku z toho že jí vlastně vůbec nerozumím co mi říká ( jako Bela), obrany klasika, až na trapas s rozepnutým obojkem který nevydžel Belin boj o pešíka, takže na neděli jsme měli půjčený Heiřin, už mám objednaný svůj. Stopa taktéž hrůza jelikož si od července říkám každý týden jak mi ta Belinka pěkně stopuje v čtverci a pak dostanu vynadáno že to není slepice tak až jí tam toho nedávám tolik,. achjo, takže za měsíc jedem znova
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2011 18:38 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
chvilka
Si z toho nic nedělej. Jak jsem psala, tím si musí projít každý, než přestane dělat ty největší chyby. Ale je fakt, že si pak dá člověk pozor, když se mu to takhle naservíruje . A co se stalo při tý poslušnosti?
Nebyla v Ch. ten samý víkend i Lemonka?
My jedem o víkendu na rozhraní září a října. Budou nějaký fotečky?
O víkendu si Chira hrála se štěndem NO .
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2011 01:15
- Nahlásit
LuSta: ne ne, nebyla. Bude až s Tebou S Petrou (kalinkou) a Maggie jedeme taky 30.9. To bude veselo, ty naše dvě obludy jsou strašný lesbičky. Bych Jess občas nejradši přizabila jak je na ni fixovaná. Dost blbě se pak cvičí. Občas to vypadá jako by pak neznala žádný povel. Se už teď těším na pěkný sprďunk
chvilka
copak se stalo, proč vás poslal pryč?
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2011 18:47
- Nahlásit
Lemonka
On Roman "vyhazuje" z placu, aby mohl v klidu vysvětlil, co se udělalo špatně (pes se tam při tom nenudil) a pak se začne znovu a líp . My minule taky začínali na dvakrát. Že jsou na sebe fixovaný by nemělo vadit, protože cvičí každý pes zvlášť. Dva psy jsem pohromadě viděla jen při obranách, když se má jeden druhým, který to umí, vyhecovat.
Tak to jsem na vás holky zvědavá, konečně se uvidíme...
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2011 21:02
- Nahlásit
LuSta no prostě jsme měli přijít tak jak když jdeme mńormálně cvičit doma, tak jsem jí vytáhla z kotce a jdeme, svižně, a Bela už od cesty na mě koukala, skakala na mě, a já si jí nešímala protože jsem čekala až se uklidní abychom mohli něco začít dělat, jenže jsem jí měla odměnovat za to že si mě všímá, že na mě kouká, že chce něco dělat, takže tak. fotky mám, pár, na rajčeti
no a další problém vlastně je že Bela většinou slyší víc na písknutí než na jméno,
tady je odkaz na rajče na krátké video z obran http://cheval.rajce.idnes.cz/Justa_la_Blankpapilio _-_Beli_-_rok_druhy#P9180020.jpg
kvalita odpovídá natáčení přes foták.
my jedeme znova 14-16.10
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 23:14 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
chvilka
Moc pěkné fotky.
My jsem byli minulý víkend u přítelových rodičů. Hodně času jsme strávili na zahradě. Měly tam být i dvě malé děti (snad 6 a 9 let), které doma nikdy neměly žádné zvíře a psů se bály. Hodně brzy ale zjistily, že Chira je mílius a několik hodin měla jejich plnou pozornost. Byla jsem na to sama zvědavá, protože s dětmi nebyla nikdy moc v kontaktu kromě náhodných setkání. Opravdu si nechala všechno líbit. Pak to pěkně dlouho vyspávala .
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 15:44 - Změnil/a: Olie
- Nahlásit
Tak zprávička ohledně domodexů - je to xindlík, pořád tam při stěrech něco málo bylo, sice ne živé ale vyfásly jsme taky advocate, tak uvidíme, jak to po čase dopadne...
ale co se dneska nám přihodilo to jsem se nasmála - dostala se k nám na pozemek srnka, Angee jí samozřejmě začala honit, já v klidu, že jí stejně nedožene ale chyba chyba - dohnala jí. A co se stalo? Milá srnka se otočila a začala mi tam honit psa
občas se zastavily obě dvě a začaly se očmuchávat... pes nechápal, šňafal, srnka (asi srneček) naznačoval, že jí potrká (i když neměl čím) no a pes lítal okolo jak blázen ale když začala čubina šílet a cenit zuby tak jsem jí za kožich /sáámo zrovna neměla obojek/ odtáhla pryč, aby náhodou nezjistila, že jí může taky ublížit...
Ale aby srnka honila psa tak to se může stát jenom mě
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 15:48
- Nahlásit
Olie
Grina nedávno honila kočka
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2011 21:22
- Nahlásit
Olie
Bela honila asi srnku, jsem málem chytla psotník protože odběhla a za chvilku slyšim v lese poštěkávání a pak divný knučení, tak se blbec rozěběhnu do lese volám pískám, občas po zapískání zas to divný knučení a pes nikde, tak po nějaký době vyjdu na to samý místo a píšu do práce že nepříjdu protože pes je v trapu a jen co to odepíšu Bela přiběhne, vysmátá a uplně vpohodě. tak jsem jí připla a šly jsem domu, a nemluvila jsem s ní, tak nevím co to mělo znamenat
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 06:41
- Nahlásit
Olie
já v klidu, že jí stejně nedožene
Velká, ale opravdu velká chyba. Čubís ani neměla zjistit, že se dá lovit v tomhlepřípadě nahánět. Myslím, že jsi si zadělala na poměrně velký problém.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 08:46
- Nahlásit
Baico
Grin taky uz zjistil- u zajicu u nas na poli. Zkousel to na ptacky ale ty potkavam za dne takze tyhle choutky jsme zatrhli, sice se mezi ne rozbiha ale jakmile zavelim, necha je bejt. Bohuzel zajice jsem potkala 2x vnoci, a jednou nemel stopovacku. Sice mu nestacil ale od te doby vim ze po nem by sel teda fest, tim spis ze si to uz vyzkousel.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 08:51 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
Grin
doby vim ze po nem by sel teda fest, tim spis ze si to uz vyzkousel.
Právě, to je ono, jak zjistěj, že je to velká zábava, tak o to hůř se to pak odborává. Mám s tím zkušenost u obou kluků, a to jsem je nikdy nenchávala honit ani naše kočly po dvoře, o kterých vím, je jim na 100% nic neudělají.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:00
- Nahlásit
Baico
Přesně, taky doma zatrhuju honit cokoliv, včetně Trixiny, našich králíků atd, ačkoli těm by nic neudělal; naopak pískomily vůbec před ním nevyndavám, protože začne slintat jenom je vidí - ty by zakous hned. Tak ho nedráždim. Prostě se snažím ho v tom vůbec nepodporovat, a jediné kdy má to lovecké vyžití naplno a ještě je v tom podporovaný jsou hry který spolu hrajem, aportek, nějaký to tahání, chytá hadry... a u toho rovnou cvičíme i odvolání a takovou tu "trpělivost" - jako že když řeknu, tak se za tenisákem nevybíhá. A i tak má tendence lovit. Kdybych ho v tom nechala, tak by to asi špatně dopadlo.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 15:16
- Nahlásit
Tak já stále nějak doufám, že to ukočíruju s poslušností (zatím blbá a mladá - já ). Na oploceném pozemku jí nechám, ony ty srnky nám tu dost vadí (spouštějí alarm), když jsme třeba v parku, tak prostě nesmí (např. ptáky nebo kočky). Zatím to funguje. Venku v lese se mě taky drží na dohled (a to jsem srnku nejednou viděla a předpokládám, že pes o ní věděl). Já ve skrytu duše doufala, že srnku po pozemku párkrát prožene a už se tu nikdy neukáže. Ale chyba lávky - dneska tam byly DVĚ a chovaj se, jako by jim to tu patřilo. Nikdy bych jim neublížila ani nenechala a pes jak jsem zjistila tak asi taky ne, když se nechá odehnat ...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 15:47
- Nahlásit
Olie
ono zrovna u srn ani neni problém že by ten pes jí ublížil, ale to, že jí bude honit... když se ti to stane v lese, tak ji už nemusíš odvolat... a můžou ti psa třeba zastřelit. Ale i kdyby psa nezastřelilil a ona se třeba po 15 minutách vrátila, tak je to riziko pro tu srnu - ne že by jí něco udělala, ale uštvala by ji - v zimě by srna mohla dostat zápal plic, v létě by mohla pojít kvůli srdci... takže je lepší to psovi zatrhnout a srnu radši ze zahrady vyhnat sama. Protože pes nerozliší že na zahradě ji honit smí a je to děsná prča ale v lese ne..
btw jestli je to mladá čuba, tak ta o té srně nemusela v lese vůbec vědět.. ale teď už pozná její pach. Já to takhle mám s těma králíkama... pes je cejtí na 200m. A to ho honil jenom 2x.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 16:28
- Nahlásit
Grin
máš samozřejmě pravdu, rozhodně není mým cílem nechat lítat psa po lese a nahánět zvěř, případně ho nechat odprásknout...
jen s tím rozlišováním si myslím, že pes rozlišuje velmi dobře, na pozemku to zná, má tam povolené lítání i vzdalování se, prostě jiný režim, než ve městě nebo v lese. V parku to třeba taky zná, ale tam nesmí dál jak na (dejme tomu) 30 metrů a lovit nic..
Mno -určitě máte pravdu v tom, že si do budoucna zadělávám na možný problém, kdy pes může začít váhat mezi poslechnutím a lovem... zamyslím se nad tím..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 17:10
- Nahlásit
Olie
je fakt že já zahradu nemám, takže to nemůžu přesvědčivě vědět jestli ten pes rozliší nebo ne, takže můžeš mít pravdu ty. Ale průšvih je pak ten pach, kterej si zafixuje, fakt grinovi stačilo 2x a už vim že na louce sedí králík, protože nasává jak divej.
|
Olie
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 17:36
- Nahlásit
Já si zprvu myslela, že můj pes je na srnčí/zaječí a bůhvíjaký pachy zvyklej, protože se tu zvěř kolem běžně pohybuje, takže je musí cítit a když na to nereaguje tak no problemo. Dokonce jsme v zimě chodili plnit naše minikrmítko poblíž a tam bylo stop požehnaně.. Uvidíme jak se to vyvine, jestli ty srnky vypudí psí pach a stres nebo si ve finále budou hrát na dvoře i se psem
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:10
- Nahlásit
Baico
pani gratulujem k vašemu velkoúspěchu dnes!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:14
- Nahlásit
davidkova renata
pani gratulujem k vašemu velkoúspěchu dnes!
Pani děkujeme vám velmi. Tento týden jsem svépřehnané ambice velmi potěšila
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:29
- Nahlásit
Baico
Pche! My vám gratulujeme víc než davítková!!!!
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 22:21
- Nahlásit
Baico
pani, ja vam taky moc gratuluju k uspechu "drobecku"
|